User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
87 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Racon mu ? Etik mi ?

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle gevşeklik olmaz. Cepte para varsa karar verildiyse kapora gönderirsin aracı bağlarsın paranın kalanını verip aracı alırsın. Ben her araca kapora vereyim sonra paramı geri alayım o zaman. Kaporanın tak amacı almak için ciddi olduğunu göstermesidir ki satıcı kişi kapora alınca aracı güvenli yere çeker binmez etmez v.s. seni bekler. Gider kalanı kapatırsın arabanı alırsın.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 1.5 yıl kadar bir galericilik macerasına atılmıştım sevdiğim köklü gaziantepde bilinen bir abimin yanında. Böyle şeylerde gerçekten bir racon var. Adam doğrusunu yapmış yukarıdada yazıldığı gibi aracı görüpde adamın söylediğinden hariç bir durum olsa sonuna kadar satıcı haksız parayı yemiş derdim. Ancak aracı almaktan siz durduk yere vazgeçtiyseniz belki inanmasanızda bir aracın galeride ilandan kalkıp geri ilana girmesi o aracı %50 öldürür. Çünkü o ilanlara sizin diğer galerici arkadaşlarınız sürekli müşterileriniz vs de bakıyor ilan kalkıpda geri eklendiği zaman araç satıldı ancak bir problem çıktı galeri geri almak zorunda kaldı gibi bir izlenim yaratıyor insanlarda. Artık olarak favorilerisine alan kişileride kaybediyorsunuz. Kısacası bu konuda biraz siz haksızsınız adamda anladığım kadarıyla ''bir anlaşmazlık olursa yani araç sorunlu çıkar istediğin gibi olmaz anlattıkları gibi olmaz'' öyle bir durumda parayı ödeyeceğini söylemiş.
    S!nek Performance Race Parts & Aftermarket

kimbubye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dükkan sahibine de hak veriyorum. Bu süreçte bir çok sıkıntı oldu. Mesela ilk konuşmada 54bin TL fiyat alındı ve fiyat çok geldiğinden vazgeçildi. Başka arabalara bakarken bir şekilde fiyatta 52 bin TL üzerinden konuşulmaya başlandı. Yoğun uğraşlarla 51 bin TL'ye düşürüldü. Tam herşey bitti denildi, bu sefer de Ankara'ya biz gidemeyiz dedik, orada çalışan yakın bir arkadaşımıza rica ettik, sen getirsen olmaz mı diye. (Biliyorum eşeğin kulağına su kaçırdık, abartı bir istek ama araç kaçmasın diye soralım dedik)

Neyse bir şekilde Ankara'ya gitme yolunu ayarladılar, kapora yatırıldı. Bir gün sonra maddiyat yetmedi ve vazgeçilmek zorunda kalındı. Devamını biliyorsunuz zaten.

Şimdi kendimi dükkan sahibi yerine koyuyorum. Adam kızdıysa da haklı, sürekli bi alıcaz, bi almıcaz şeklinde karar değiştirildi. Pazarlıklar yapıldı. Ben olsam belki satmazdım bile bu kadar karar değiştirmeye.

Ama işte bir yandan da onun sözüne istinaden güvenip verdik. Şimdi de sözünden dönüyor, bahanesi de "racon" diyor insan.
    '89 Audi 100 2.0 Turbo Diesel

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapora iade edilmemeli satıcıdan kaynaklı bir sıkıntı yoksa.. Dediği gibi takipteki bir araç ilana düşüp tekrar ilana girerse ne arayanı oluyor ne soranı..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kimbubye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dükkan sahibine de hak veriyorum. Bu süreçte bir çok sıkıntı oldu. Mesela ilk konuşmada 54bin TL fiyat alındı ve fiyat çok geldiğinden vazgeçildi. Başka arabalara bakarken bir şekilde fiyatta 52 bin TL üzerinden konuşulmaya başlandı. Yoğun uğraşlarla 51 bin TL'ye düşürüldü. Tam herşey bitti denildi, bu sefer de Ankara'ya biz gidemeyiz dedik, orada çalışan yakın bir arkadaşımıza rica ettik, sen getirsen olmaz mı diye. (Biliyorum eşeğin kulağına su kaçırdık, abartı bir istek ama araç kaçmasın diye soralım dedik)

Neyse bir şekilde Ankara'ya gitme yolunu ayarladılar, kapora yatırıldı. Bir gün sonra maddiyat yetmedi ve vazgeçilmek zorunda kalındı. Devamını biliyorsunuz zaten.

Şimdi kendimi dükkan sahibi yerine koyuyorum. Adam kızdıysa da haklı, sürekli bi alıcaz, bi almıcaz şeklinde karar değiştirildi. Pazarlıklar yapıldı. Ben olsam belki satmazdım bile bu kadar karar değiştirmeye.

Ama işte bir yandan da onun sözüne istinaden güvenip verdik. Şimdi de sözünden dönüyor, bahanesi de "racon" diyor insan.
    ohhhooo o para adama helal bence :

siz adamı sürekli bıçaklamışssınızz

konu kilit
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapora da versem, mutlaka bir protokol imzalarım. Oraya da şartları açık açık yazarım. Laf uçar, yazı kalır...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Satıcının sağlamlıgıyla alakalı değilde pipisinin keyfine baglı dersek yanlış olmaz verebilirde vermeyebilirde

2009 babam peugeot için vermişti haramideredeki yetkli bayiye hemde kredi kartıyla 200 tl sonra vazgecince satın almaktan babamda gitti sordu onlarda aynen geri iade etmişti karta.

Kapora, hizmet veya taşınır, taşınmaz mal (emlak) almak için gereken toplam maddi bedel tutarının ödemesi için geçici süreli satışa açık kurumu kapalı bir şekilde kapora veren kişiye rezerve etme işlemi için yapılan ön ödemeye verilen genel addır.

Hukuki açıdan yapılacak kapora ödemeleri yazılı olarak alıcı ve verici arasında yazılı sözleşme içinde açıkca belirtilmelidir. Olası oluşabilecek olumsuzluklar, örneğin ; ekonomik durumun alıma uygun olmaması gibi sebepler ile kişi alım yapmaktan vazgeçmesi durumunda yazılı kapora tanımı içeren sözleşmelerde "cayma bedeli" gibi bir tanımı yok ise cayan kişi hukuki açıdan kaporasını geri talep etme hakkına sahiptir
    1881 - 193

kimbubye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ohhhooo o para adama helal bence :

siz adamı sürekli bıçaklamışssınızz

konu kilit
    Zaten sırf o yüzden tam olarak nerede duracağımı bilemedim.

İki tarafında var yanlışlar. Bizimkinin tek dayanağı adamın sözü. Ama ben adamada hak veriyorum. Bizimkine de. Sonuçta giden bin kağıt var.
    '89 Audi 100 2.0 Turbo Diesel

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaporanın amacı zaten vazgeçilmesi durumunda satıcının gireceği sıkıntının bedelinin ödenmesi. Ama geri veririm deyip de vermemek ayıp olur.

zcy04 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaya gidip bakarsın, satıcının söylediğinin dışında bir şey çıkarsa ancak geri alabilirsin kaporayı.

Kapora yollayacaksın, adam ilanı kaldıracak keyfi olarak almayacaksın sonra kaporayı geri versin. O zaman neden aldı kaporayı ?
    Dağlar "demirdendir" dediler. TÜRK' ün yüreği çeliktendi! Öğrettik.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahıs satışı değil de galeride bir araç sürekli ilana gir çık yaparsa araba mimlenir. Biz nasıl Kıskanma Favorilerini Paylaş konusunda araçların geçmişi hakkında konuşuyorsak aynı mantıkla bakın olaya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustam sen o kaporayı verdiysen o parayı ayarlıyacaktın. O ne kadar veririm desede parayı ayarlayamadığın için vermez araç dediği gibi çıkmaz ise parayı geri isteyebilirsin yoksa tamamen adamın keyfine kalmış parayı verip vermemesi. birde neden 1000 lira veriyorsun ver 200 adı konsun gözüne gelmez gitse bile 2. hatanda bu olmuş

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaporanın mantığı aracı bağlamaktır zaten.
    Satıcı alacağınız zamana kadar aracı kimseye satmadıysa ve siz bu süreçte vazgeçtiyseniz kapora satıcının hakkıdır.
    Ha geri verir veya vermez bu adamın inisiyatifine kalmış.
    Bir de 1000 tl çok 150-200 dür karporanın hakkı.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapora almamda vermemde ama adam hem haklı hem haksız eğer geri veririm dediyse. Ama mantık olarak kapora verdin ve adam arayan diğer müşterileri geri çevirdi. Adamın ticaretini engelliosun mantıken. Satabilecekken satış yapmasını engelliosun. O yüzden geri vermemesi doğal.
    IN BOOST WE TRUST

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satıcı dediğim dışında birşey çıkarsa kaporayı iade ederim anlamında demiştir diye düşünüyorum.

alıcı vazgeçerse kapora yanar.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kimbubye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Doğrudan yana olmak gerekirse galerici haklı adam geriye veririm demiş çünkü malına güvenmiş öyle değilmi arkadaşınız parasının yetip yetmeyeceğini bilmeden tamam aldım deyip kapora gönderiyorsa sonra param yetmiyor kaporamı gönder diyorsa o iş yaş adam bence sonuna kadar haklı gönderir göndermez onun vicdanına kalmış göndermezsede bişey denmez

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman size bir soru. Dün bir araca kapora verdik , saat 16 - 17 gibi satış yapıcaz dediler.

Araç bankadan rehinli, galeriden alıyorum. Dedim kapatın krediyi alıyım ok dediler.

Neyse eksper yaptık araba istediğimiz gibi çıktı, kapora verdik. Bu gün oldu ses yok, aradım krediyi yatırdık, rehin kalksın bekliyoruz dedi.

Ok dedim yarın bakarız, yarın da satış olmazsa ben aracı almaktan vazgeçsem haklı mı olmuş olurum ?

Araba aciliyeti yok ama beklemeyi gereksiz buluyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapora normal şartlarda başka söz gerektirmeksizin yanar

bu durumda ;

satıcı anlaşma olmazsa iade ederim demiş fakat ;
    anlaşma olmaması ile alıcının ben vaz geçtim demesi aynı şey değil o yüzden yine yanar

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman size bir soru. Dün bir araca kapora verdik , saat 16 - 17 gibi satış yapıcaz dediler.

Araç bankadan rehinli, galeriden alıyorum. Dedim kapatın krediyi alıyım ok dediler.

Neyse eksper yaptık araba istediğimiz gibi çıktı, kapora verdik. Bu gün oldu ses yok, aradım krediyi yatırdık, rehin kalksın bekliyoruz dedi.

Ok dedim yarın bakarız, yarın da satış olmazsa ben aracı almaktan vazgeçsem haklı mı olmuş olurum ?

Araba aciliyeti yok ama beklemeyi gereksiz buluyorum.
    Krediyi yatır dediysen vazgeçemezsin adamın elinde değil rehinin ne zaman kalkıp kalkmayacağı. Oda en kısa sürede kaldırmaya calışıyordur. Ama çocuk oyunu değil bu. Öyle krediyi yatır demekle olmuyor diyorsan alacaksın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)