iktidar yalakası ol,ama yetermi o para onu bilmem
o zaman 2 sene sonra böyle konu açanlara dersin sende,arkadaşım iş çok yeterki çalışmak isteyin ! ülkenin suçu ne ne *** atıp duruyorsunuz memlekete...
Eğer bilgi ve heves varsa uygun bir çevrede araç yıkama işine girilebilir detaylı iç temizlik falan. Tabi buradaki en önemli şey bir fark yaratmak olmalı kendi aracını yıkadığı özenle müşteri aracını yıkayan, uygun yerde açılan bir yıkamacı güzel paralar kazandırabilir.
2 sene önce 100€'ya gecelik oda satıyorduk Sultanahmet'te. Üstelik lüks bir yerde değildi çok basit bir pansiyon. Şu an eniştemin lüks sayılabilecek bir oteli var 30€'ya müşteri arıorlar. Zaten o 30€'nun %20'si bookinge komisyon %30'uda kahvaltı, elektrik, su vs.. 15€ para kalıyor işletmeye.
Sıkıntı...
Daire alıp 1000 lira kira almaktansa faiz daha mantıklı diyneler var çokça. Peki diyelimki 200.000'i bıraktınız faize 10 yıl faiz yediniz, 10 yıl sonra elinizde yine 200.000 kalıcak tahminen bir clio parası felan ya olur ya olmaz 10 yıl sonra. Daireye, arsaya vs birşeye yatırırsanız emin olun 200.000den kat kat fazlasını edicektir o yatırım 10 yıl sonra. Faiz sadece para yastık altında durmasın diye tercih edilmeli bence, oda güncel değerini korusun diye
Goren de sadece iktidar bizim ulkede is goturuyor zanneder , merak ediyorum iktidarda kendi istediginiz ve is yapabileceginiz sahislar olsa yok biz boyle iyiyiz der miydiniz? Dunya genelinde bu durum hakim hakimiyet - kontrol kim ise imkanlarda ondadir neden bu kadar acayip bisey gibi bakiliyor?
Yiğit banka da hortumlanabilir onun da deprem kadar riski var hatta daha fazla zaten dask yapmak zorunlu hadı onada güvenmedin senede 1000-1500 gibi rakamlara depreme yangına sele karsı sıgortalıyorlar faiz yemek haramdır falan demiyorum ama tl gün geçtikçe değer kaybediyor emlak tam tersi 2010 da bana babamın halasından miras bi ev kaldı mustakıl 700 mt2 arsa için de o zamanlar satıcaktım en fazla 50.000 verdiler babam sattırmadı köprü muhabbeti cıktı arsa %300 değerlendi müteahhite verdik bize o apartmandan 3 daire verdi. Daha ptesi dairenin tekini 220.000 e sattık
Valla faizle alakali soyle bir ornek veriyim size bir tanidigim 5 milyon $ bozdu 2.2 den o zaman cok cikti dahada cikmaz heralde diye 11 milyon para aldi faize yatirdi dolar ciktikca cikti en son dolar 2.7 de sabit 3 yila yakin kalsaydi zararini cikaricakti ki tabiki oyle olmadi su anda 5 milyon olan ana parasi 3.7 milyon $ a dustu tabi 130k falan faiz aliyor aylik faiz dedigim gibi mantikli gozuksede bence bir yatirim araci degil ana paranizin erimesine sebep olan bisey
Devlet 100.000 tl mevduat garantisi veriyor.
Devlet bankasina koy batarsa zaten ulke batti demektir.
Gelelim daire isine 200.000 tl lik dairesine az vergi vermek icin 30.000 tl gosterip ona gore islem yapiliyor.
Depremde alacagin paranin 200.000 alma durumu yok.
Yarın ne olacaginin garantisini kimse veremeyecegine gore.
Bu ulkedeki anlik durum belli olduguna gore.
Keyfi istimlak hukuksuzluk olduguna gore.
Kimse ben ev aldim deger kazandi demesin.
Yarin devlet gelse istimlak ediyoruz dese rahiç bedeli verip bir guzel aglatir.
Yasal olmayan bir cok konu var ozellikle konutta
Devletin iki dudagi arasinda hersey.
Banka oyle değil halk ziraat vakif batarsa
Zaten o evin 50 ye duser maas bile alamazsin işi gectim![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
ben bu işin hesabını yaptım tabi 1 milyon lira olarak , parayı bankaya yatırsam 9100 tl civarı bir para geliyor. o paraya 3 bilemedin 4 tane ev alırım getiriside aylık maksimum 4 bin lira olur. Evim yıpranır eskir 10enede. fethiyede 250 bin liraya aldığım evide ben 10 sene sonra maksimum 300 bin liraya satarım . ne gari bu şarap mı fiyat yükselicek . bizim dairelere ön görülen ekspertiz ücretlerini karşılaştırdım bir *** değişmemiş. Eve kiracı giricek anasını bellicek sonra ben o eve masraf yapıcam gelir vergisi vericem . Paranın enflasyon karşısındaki değerini koruyabilirim sadece faizle belki. gelen 9 bin liranın 9 bin lirasınıda yersek değer kaybeder fakat yarı yarıya yaparsak 10 uncu senede benim 500.000 tl 'm daha olur. ve 11 . sene getirim 14500 olur.tabi yattığın yerden olacağı bu , ülkemiz yavaş yavaş yattığı yerden para kazanan için değil üretim yaparak kazananlara açık olacak.
Konutçulara şunu ekliyem bi de
Balon patlayınca sakın bir yere kaybolmayalim.
Bu emlak balonuda yakında patlayactir.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Istanbuldaki 350-400bine kadar olan evlerde oynama olacagini sanmiyorum. halk aliyor cunku bunlari.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)