User Tag List

Sayfa 9/12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
218 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: 200.000 Tl sermaye ile ne iş yapılır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulkeler arasi oynayan kur farkiyla da aslinda yuklu miktarla aylik surekli kazanc mumkun en azindan banka faizinin 6-7 kati kazanci olur paranizda surekli elinizde olur . Sadece para akisi saglayacaginiz ulkenin giris-cikis politikasini ve icislerini bilmek yeterli ornek : azerbaycan gibi vs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu işin hesabını yaptım tabi 1 milyon lira olarak , parayı bankaya yatırsam 9100 tl civarı bir para geliyor. o paraya 3 bilemedin 4 tane ev alırım getiriside aylık maksimum 4 bin lira olur. Evim yıpranır eskir 10enede. fethiyede 250 bin liraya aldığım evide ben 10 sene sonra maksimum 300 bin liraya satarım . ne gari bu şarap mı fiyat yükselicek . bizim dairelere ön görülen ekspertiz ücretlerini karşılaştırdım bir *** değişmemiş. Eve kiracı giricek anasını bellicek sonra ben o eve masraf yapıcam gelir vergisi vericem . Paranın enflasyon karşısındaki değerini koruyabilirim sadece faizle belki. gelen 9 bin liranın 9 bin lirasınıda yersek değer kaybeder fakat yarı yarıya yaparsak 10 uncu senede benim 500.000 tl 'm daha olur. ve 11 . sene getirim 14500 olur.tabi yattığın yerden olacağı bu , ülkemiz yavaş yavaş yattığı yerden para kazanan için değil üretim yaparak kazananlara açık olacak.
    faizin yarısını yiyip yarısını harcarsan 10. senede 1.5 milyonun olur evet ama 10 sene öncesinin 1 milyonu 10 sene sonrasının 2 milyon 200 binine eşittir yaklaşık olarak. yani faizin yarısını yiyerek paranı 700 bin lira eritmiş oluyorsun.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bizim burda ancak fiyat olarak patlar emlak. Daha sit alanı olan yerler ımara açılacak.hava limanı, köprü, hızlı tren projeleri var bi durum olmazsa 15 sene de hepsi gerçekleşicek o zaman ckaledeki emlak fiyatlarını görün. Valla şuan bi dukkanın peşindeyim lapseki çarşı içinde 300 mt2 dukkana adam 770.000 istiyor bundan 10 sene once komple çarsı içindeki dukkanları alırdın abartmıyorum ama artık piyasası o nasip olurda alırsam bu dediğim projelerden sonra o dukkanın kirası bile verdiğim paranın faizinden fazla olur ve her zaman değerli mülküm olur
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babadan kalma sirketleri, milyonlari olanlarin, kamuya is yapanlarin, elinizi tasin altina koyun bu ulkede is yapsn nasil yapiyor demesi ne kadar objektif..

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Deprem olmayacak garantisi veriyormusunuz?
    Sen yarının için garanti aldınmı? Deprem yeni yönetmeliklere uygun yapılan binaları kolay kolay etkilemez, depremle ilgili bir sıkıntı yok hatalı yapılan binalar ile ilgili var. 99 depreminde avcılarda, büyükçekmecede bir dünya bina yıkıldı ama gününden ileri teknoloji ile yapılan emlak bankası evleri tek bir hasar almadı ve hala bankalar yeni bina gibi kredi veriyor.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konutçulara şunu ekliyem bi de

Balon patlayınca sakın bir yere kaybolmayalim.

Bu emlak balonuda yakında patlayactir.
    Devlet evi istimlakmı edicek? O dediğin arsa için olabilir ama ev için öyle bir olay yok. Kimse 200 eden evi 30 ediyor gibi göstermez çünkü amanda aman bir vergisi yok. Konaklama zaruri bir ihtiyaçtır, nüfus arttıkça ihtiyaç artmakta haliyle. Kimse 3 liraya mal olan evi 100 liralara satmıyor, arsa değeri gibi değişken bir değer var şuan 70.000ede 2+1 daire almak mümkün 2 milyonada. Emlak balonu diye bir şey yok ortada, enflasyon gibi acmasız bir gerçeği var ülkemizin emlakta buna paralel şişiyor gayet normal olarak.

2010 yılında 140.000den daire sattığımız binada şuan kendi oturduğum daireyi 400e vermem, çünkü bölgede arsa satış bedeli belli. Binayı yıkıp arsayı satsak, 28e bölsek daire başı 370 bin lira düşüyor zaten.
    2008'de 130-150 arası küçükçekmecede satılan daireleri, alanlar 350-400 gibi rakalmlara bizden daha hızlı satıyor şuan.
    2012 yılında gürpınarda 165.000e 15 ay bekletip zor sattığımız dubleks dairenin şuan ederi gözük kapalı 400.000. Benim aldığım 165 uçtu gitti bu arada o bu derken.
    2012de çorluda 65-70e satılan daireler şuan 120-130 ediyor.

Tamam baktığın zaman çok mantıklı değil bu daire fiyatlarında daire almak ama, insan aklının almadığı şekilde pirim yapmaya devam ediyor çünkü bizde en garanti yatırım bu, en aktif yaptığımız üretimde bu. Haznedarda 2006-2008de komşumuz dairesine 160 istiyormuş diye duyunca Babam veren olmadıktan sonra isteyeni sevsinler diye tepki göstermişti hiç unutmam. Aynı sokakta m² olarak daha küçük daireleri daha bina bitmeden 600 civarında kapış kapış sattı dayım.
    10 yıl kredi ile daire alanın aldığı daire, 10 yıl sonra ödediği faiz dahil verdiğinden daha fazla ediyor. 10 yıl ödeyeceği kira kar kalıyor bide.

Bir balon var haklısın ama o balon inşaat ile ilgili patlarsa zaten diğer sektörlerde çok önceden patlamış olur.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında yüzde 12 ile bilmem kaç ay banka kredisi veren koskocaman bankalar aptal şuanda senelik yüzde 14 le paranız erir diyenler akıllı.. puhaha gülüyorum bak hemde sesli he arkadaşım 5.5 senede paranız faizde yüzde 100 artıyor etlisine sütlüsüne karışmadan. 11 senede 2 ye katlanan paranız tekrsr 2 ye katlanıyor.
    Zaten bu paranız erir yalanını çıkardılar diye emlak balonu oldu ya. Zamanında 60 lira eden evler şuanda 150 bin ev aynı ev saçmalığın daniskası
    Eyy tt açın gözünüzü gelmeyin bu tarz oyunlara

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de sunu belirteyim 200.000 değeri olan evi 30.000 gösteren salaktır. Devlet cok iyi arastırıyor emlak fiyatlarını açığını yakaladığı an bi ceza gönderiyor evin parası kurtarmaz cezayı
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zamanında yüzde 12 ile bilmem kaç ay banka kredisi veren koskocaman bankalar aptal şuanda senelik yüzde 14 le paranız erir diyenler akıllı.. puhaha gülüyorum bak hemde sesli he arkadaşım 5.5 senede paranız faizde yüzde 100 artıyor etlisine sütlüsüne karışmadan. 11 senede 2 ye katlanan paranız tekrsr 2 ye katlanıyor.
    Zaten bu paranız erir yalanını çıkardılar diye emlak balonu oldu ya. Zamanında 60 lira eden evler şuanda 150 bin ev aynı ev saçmalığın daniskası
    Eyy tt açın gözünüzü gelmeyin bu tarz oyunlara
    Yakında buralar değerlenecek konu kilitlenmez ise

bugünleri hatırlatırız alıntılarla tek tek

bir ev alıyorsun 200.000 tl ye ki nerde o paralara ev

ev sonsuz döngüde değer kazanıyor her sene 2.000.000.000 filan böyle değerlenecek her geçen sene kafasında millet

Sizin hatanız şurada

200.000 1700 alıyorsan bunun 700 tl her ay eklersen yılda 8.400 10 yılda paranız en az 284.000 tl olur.
    Buna biz kıyamet bile kopsa en az garantili kazanılacak para diyoruz.

Ekonomik kriz patlarsa faizleri biliyorsunu aylıkların günlük verildiği o günleri Onu hesaba katmıyorum.

Banka size vadelideki parayı satıyor ev alıyorsunuz kredi ile

Krediler ödenemez hale gelirse ev fiyatları düşecek banka paraya sıkışacak ve daha çok faiz verecek vadeli hesaplara

Ben riske girerim iş yaparım gayrimenkulden ranttan para kazanırım diyene bir lafımız zaten yok.

Kısa vadede Orta vadede belkide çok para kazanabilirsiniz.

Ama uzun vadede en iyi garanti para kazanımı vadeli mevduatlardır.

Şahsi olarak strese grip ticarete gireceğime bankaya koyarım en azından kafam rahat olur kafasındayım.

İnşaat, cafe ,restaurant, devler ihale ve araba al sat yapan yapmış birisi olarak yorum yazıyorum.

Herkes özgür bu ülkede ama bana fikir soranlara kesinlikle ticaret yapma.

Maaşlı bir işde çalış diyorum

YTD
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 bin lira ile isletmecilik yapmak ikinci planda kalmali bence. Daha cok al-sat yapmak daha cazip geliyor. Temelden daire satin alip 1 sene bekleyip 30 40 bin kazanmakta cok mantikli degil. Dairenin yapilmasini beklerken zaten o bos vakitte kazanilacak olan para da biter zaten soylemissiniz tembellesmek istemiyorum diye. O yuzden kosturmak, kosturdukca is bulmak guzel olabilir
    Daha once cig kofte ve oto yikama isletmeciligi yaptim. Su an da hala oto yikama isletiyorum ve yanina hali yikama fabrikasi dusunuyorum. Tek lazim olan caliskan, istikrarli bir ekip kurmak. Kosgeb ede basvuruda bulundum. Cok guzel hibeler veriyorlar danisman servisleri zaten sizin adiniza tum islerinizi takip ediyor ve is projenizi hazirliyor. Oyle danışmanlık servisleri var ki size %100 hibe garantisi veriyorlar. Bir nevi muameleci gibi dusunun.
    O yuzden kosgeb in de ilgilendigi is alanlariyla ilgili bir meslek düşünürseniz isletmenize yaptiginiz tum giderleri 50 bin liraya kadar geri odemesiz alabilirsiniz.
    Bana kalirsa cok acele etmeyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahibinden hesabi acarak hasarli , hasar kayitli revacta olan modellere ilandaki fiyatin 20 lira altini teklif ederek de guzel ekmek yenebilir Yigit abi hala nasil bu konuda gerekli aciklamayo yapip onerme yapmadi saskinlik icerisindeyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sahibinden hesabi acarak hasarli , hasar kayitli revacta olan modellere ilandaki fiyatin 20 lira altini teklif ederek de guzel ekmek yenebilir Yigit abi hala nasil bu konuda gerekli aciklamayo yapip onerme yapmadi saskinlik icerisindeyim
    Yapabilirse yapsın.

Pm atıyor bir kaç arkadaş forumdan abi fiyatı sen konuş diye

Ya adamın vereceği varsa verir zaten.

Ben araba işinden de soğudum ciddiyim.

Şuan en güzek iş lüx araba airbag torpido donanımsal parçalar getirmek.Kodlama işi yapmak

BMW den bayağa ekmek yenebilir

Hemde 200.000 harcamaya gerek de yok
    Dr.ECU

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor salonu acın malzemeler haricinde dükkan kirası ve hoca masraflarnzdan fazla birşey olmaz.
    Elleme Sekelesin...

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keske dedigin kadar kolay olsaydi o isler..
    Merakımı maruz görün. Zor olan ne açarmısınız konuyu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dükkan al kiraya ver kira sözleşmesine öyle maddeler koy ki adam senden izinsiz devredemesin. Bi de 3 senelik kira bedeli olarak teminat senet yap. Her devretmeye çalıştığında zorluk çıkar sonra da iyi hadi öyle olsun devir parasının yarısını alırım diyerek bi miktar paraya çök.
    Kiracı vurursa karışmam. (Ben yakında vuracam da mal sahibini o yüzden yazıorum)
    IN BOOST WE TRUST

aramulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulkeler arasi oynayan kur farkiyla da aslinda yuklu miktarla aylik surekli kazanc mumkun en azindan banka faizinin 6-7 kati kazanci olur paranizda surekli elinizde olur . Sadece para akisi saglayacaginiz ulkenin giris-cikis politikasini ve icislerini bilmek yeterli ornek : azerbaycan gibi vs
    Sende konuyu açarmısın arkadaşım merak ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abilerim,Kardeşlerim yorumlarınızı teker teker itinayla okudum 9-10 yıldır ticaret yapıyorum,güzel paralar kazandım Çok Şükür,hep sıcak para,diğer değimle günlük akarı olan işlerle uğraştım.Şuan evliyim ellerinizden öper 2.5 yaşında bir oğlum var.işin açığı hayatımı idame ettirecek kira gelirim var,kendime hem uğraş hemde zarar etmiyeceğim en azından akşam evimde olabileceğim bir iş bakıyorum.

Yanlış anlaşılmasın çalışmayı çok severim ama yıllardır gecem gündüzüm iş,aile yaşantımız kalmadı doğru düzgün.Sermaye konusunda da 200.000TL dememin sebebi riske atabileceğim miktar,çok mantıklı bir ticaret olursa 500.000TL sınırım var.Ankara piyasasında para kazanan işletmelerden birisini işletiyorum şuan ama eleman+zaman sıkıntısından dolayı yoruldum artık,Cafe&Bistro işi Tamamen Ekip işi,yanlız olacak iş değil,yanlız olacaksa da kurumsal bir firmanın franchasing olması lazım.

Uzun lafın kısası devir işlemini yaptıktan sonra sakin kafayla 2-3 ay gezip sizin önerilerinizide göz önünde bulundurup bir yol izlemeyi düşünüyorum.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daire alıp 1000 lira kira almaktansa faiz daha mantıklı diyneler var çokça. Peki diyelimki 200.000'i bıraktınız faize 10 yıl faiz yediniz, 10 yıl sonra elinizde yine 200.000 kalıcak tahminen bir clio parası felan ya olur ya olmaz 10 yıl sonra. Daireye, arsaya vs birşeye yatırırsanız emin olun 200.000den kat kat fazlasını edicektir o yatırım 10 yıl sonra. Faiz sadece para yastık altında durmasın diye tercih edilmeli bence, oda güncel değerini korusun diye
    7 yıl önce 120.000 e alınan daire 160.000 bizim burada

Yani 200.000 tl ye clio olmuoyor 10 yılda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 yıl önce 120.000 e alınan daire 160.000 bizim burada

Yani 200.000 tl ye clio olmuoyor 10 yılda
    40.000 TL değerlenmiş 7 yılda

İhtiyacın olamayacak 200.000 TL

ayda 1700 net ,yılda 8400tl , 7 yılda 58,800 TL getirir

kiracı kirayı yatırdımı yatırmadımı borç taktımı takmadı gibi uğraşmadan
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)