eğer amacınız aracı uzun yıllar kullanmaksa düşük km'li ve nispeten daha temiz olan almerayı tercih edebilirsiniz. Ama honda kadar hızlı 2.elinin olacağını düşünmüyorum ...
Printable View
eğer amacınız aracı uzun yıllar kullanmaksa düşük km'li ve nispeten daha temiz olan almerayı tercih edebilirsiniz. Ama honda kadar hızlı 2.elinin olacağını düşünmüyorum ...
Orantısız bi kıyas olmuş sanki. Almera varken, Civic'e o para yazık olur. Karar sizin.
Ben olsam iki araç arasında kalsam bundan üç sene kralı 16000 olan araca gidipte o parayı vermem, Almera' yı tercih ederim. Fakat o paralara çok daha seçenek var. Karar sizin. Şimdiden hayırlı olsun.
Sırf Honda diye o paraları haketmiyor.Çünkü aralarında hem yaş farkı hem de artık kasanın güncellik durumu (eskimeye başlayan parçalar)gibi faktörler var.İnanın almera daha iyi bir seçenek olucaktır.
Favori listenize bi kactane yazdıgınız kriterlerde almera ve civic ekleyin. Boya durumu km vs yazdıgınız gibi olsun. Hangisi daha cok satıcak kendi gözünüzle görün ;) almera genç ve donanımlı fakat ies çeyrek altın gibi her an satılabilcek nispeten performanslı bi araç. Aslına bakarsanız sizin araçtan ne istediğinize gore değişir sorunuzun cevabı.
forumun çoğunluğu hatta hepsi almera daha mantıklı desede iş almaya geldiği zaman 2. eli hızlı olan hondayı seçer çoğunluk :D
ama tabiki şu kıyasta almera daha mantıklı olmasını geçtim ies mantıksız :D :D
Siz ne içiyonuz :) yıl olmuş 2016 halen daha tartıştığınız konuya bak :)
Tabi ki Honda ama bu Honda mı onu bilemem
2008 de 17500 almıştım 1,6 ies imi banada demişlerdi sende hiç akıl yok diye :)
Daha temiz bir civic bakardım ben olsam. Almera ne kadar temiz olsada satarken zorluk çekiliyor.
Binilmeye alinicaksa tabiki almera :) yok ben arac degistiririm deniyorsa baska araclar bakilabilir :)
Satmak icinde degilde binmek icin aliyorsaniz Almera derim bende, cogu ulkelerde sunny olarak bilinen araba yanilmiyorsam bence cok guzel.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Almerayı öneren benim sorunsuz bir araç olduğu için ve uygun fiyata alınabildiği için.
Fakar arkadaş günün birinde satacaz kafasıyla yaklaştığı için iese daha yakın.
Şimdi iesin fiyatı fazla diyenlerde var ama uygun fiyata temiz ies yok.
Kmsi düşük kazasız ieslere 27-28 bin fiyat çekiyorlar.
23 bine haram derken bu paraları nasıl verelim? Zaten limit yok o a kadar.
Abi ies'e 27-28 ? Km'si düşük? Kazasız ? Pardon da abi biiiptir derler :eek: Km'is düşük , kazasız araç yok o yaşta ; olsa da 27-28 verene yorum yapmak istemiyorum...
Açıkçası ben Almera almam, Civic konusunda bir yorum yapmayacağım alan alır almayan almaz ama o kadar param olsa Almera almam.
Kullanım amacı ve size verecek keyfe göre seçim yaparsanız daha iyi olur. Tercihiniz ekonomiden yanaysa(yakıt için demiyorum) km ve yaş düşüklüğü sebebi Honda ikinci planda kalıyor. Honda'nın sizin de bahsettiğiniz gibi önceki sahiplerince gıdıklanması söz konusudur. Modifiye ve agresif kullanmaya elverişli araçtan bahsediyoruz. Ies'te ikinci el problemi yaşamazsınız, bir ay geç satarsınız ama yine satarsınız. Tabii arabanın boyalı olması insanı düşündürüyor. Amacınız aile arabası ve normal kullanım içinse Almera olmalı. Yürüyene vs. eklemeler yaparım, keyif alayım, arabaya birkaç bin tl fazladan harcarım sorun olmaz diyorsanız Honda'yı seçin derim. Honda motorunun kalitesi de ortada. Önemli olan sizin arabaya harcama istediğiniz yıllık bakım-modifiye parası ve kullanım amacınıza bağlı olarak süreci değerlendirebilirsiniz. Şimdiden kazasız-boyasız kullanışlar...
Almera tercih ederdim şahsen ve ya düzgün denk gelirse Primera.
Civice o para gerçekten haram gercek ederi ancak 15bin eder. Almeraya gelince onada o para cok bence farklı seçenekleri degerlendirin yoksa sonradan pişmanlık olur gibime geliyor.
Almeramı 25 bin param varken cebimde gidipte o araca bakmadım bile 97 model gırtlak dolu civic aldım 170 binde kazasız exper kayıtlı herkez etmez desede bu piyasada en hızlı stısı olan arabadır honda..
Arabayı satmaya mı aldınız , kullanmaya mı ; önce bir onu kesinleştirelim... Ya da şöyle sorayım Allah göstermesin bir kaza bela olmazsa kolay satarım , konforum güvenliğin canım önemli değil e para vermek mi? Yine Allah göstermesin kaza bela olursa güvende olayım , onun dışındada donanımım olsun a mı?
Herkes Civic'in fiyatı yüksek demiş fakat neye göre yüksek? Çok tutuluyor diye 13-15 liraya uno satılıyor, 20-22 milyara 2000 model clio satılıyor bu ülkede bırakın da civic de o paraları etsin. Bu Civic'in o paraları hak ettiği anlamına gelmiyor tabi ki fakat araba fiyatları ortada. Civic de kullandım Almera da, ben tercihimi temiz bir civic den yana yapardım. İes'in eğer kasası düzgünse komple boyalı olmasının hiçbir önemi yok kilometresi biraz yüksek sadece, önemli olan yıpranmamış, saçma gençlerin eline düşmemiş olması. Benim performans beklentim yok, Almera modelli araba alırım binerim satarken de beklerim ya da uygun fiyata veririm derseniz Almera alınır fakat Almera'nın parça fiyatlarını ve parçasının zor bulunmasını da göz önünde bulundurun, zamanında bir stop lambasına 500 TL vermiştik.