95' e36 geçen sene 210tl bu sene 550 tl..
Printable View
95' e36 geçen sene 210tl bu sene 550 tl..
2003 Corsa 1.7 geçen sene 370 TL bu sene 1580 TL sadece kapıya sürttüler geçen sene %50 hata verdi kapı boyandı Eylülden beri sigorta yaptırmıyorum ve yaptırmıycamda çoğu kişide yaptırmıyor.
Geçen gün polis çevirdi polise direk dediğim abi şuan çalışmıyorum ve sigortaya 1580 lira verebilecek durumumda yok bağlayacaksan buyur bağla ama sen bağlasanda ben bunu yaptırmıycam poliste insaflı davrandı ben görmedim dedi.
Haberlerdede söylüyordu araçların %40 ı sigortasız geziyor diye sigorta şirketleride müşterilerin düştüğünü gördükçe fiyatları mecbur düşürecekler.
bir işe yaramayan sigortaya hasarsızlık oldugu halde clio 1.5dci 1300 tl ödedim kasko 1.600 tl zaten.. he ben inanmıyorum sigorta kalkıcak kaskosu olana haberine bu sefer diycekler kasko oldu 3000 napalım durum böyle kurtarmıyor işine gelen yaptırsın bu sefer kaskodan da olucaz
http://www.milliyet.com.tr/4-bin-tl-...undem-2181064/
buişin biranevvel düzelmesi lazım.!
sigorta yaptırmayan arkadaşlar birine vurduğu zaman zararını nasıl karşılıyorlar merak ettim? hadi tampon vs küçük hasarları ödedin 200-500 tl daha fazla için ne olacak? karşı taraf mağdur olacak
daha bugün 2008 model dobloya sigorta sordum 2000tl istendi (herhangi bi kaza veya pertim yok)
yaptırmıcam :)
Bende sigorta yaptırmayanlardanım yaptırmayı düşünmüyorumda. Bir arabaya vurursam elbette iyi birşey değil ama durmam kaçarım zaten yakalayamaz. İnsan olursa da hastaneye bırakır yine kaçarım Allah göstermesin tabi ki ama vukuat olursa bu olur.
Boyle hayaller gormeyin. Adam polise plakani ihbar ettigi anda cok guzel islemlerini baslatirlar birde ustune kactigin icin %100 suclu olursun. He birde kacarim yakaliyamaz nasilsa kafasida cok degisik. Dunya nin en iyi en hizli en usta soforleri sizsiniz cunku.
Evet sigortalar uctu ama trafikte sadece siz-biz araba kullanmiyoruz. Eger bunlari KARSİLAYAMİYACAKSAK ya araclarimizi kucultucez degistiricez daha alt sinif araclar kullanicaz, yada hic trafige cikilmicak. Bu fiyatlara goz yumanlar utansin!
Daha alt sınıf dediğiniz araçlar.4000 tl lik araca 1200 küsür sigorta nedir peki.sözde %100 den sonrası haram. (:
e insanlar haliyle bu şekilde yaptırmayak protesto ediyor.vurup kaçmak elbette hoş değil.yapmam da.
Madem sigorta yaptıracak gücünüz yok, arabaya binmeyeceksiniz, toplu tasımaya yoneleceksiniz beyler, bu kadar basit. 2+2=4
Sigorta primleri mantıklı veya mantıksız diye tartışmıyorum. Ama TR'de araba sahibi olmanın diyeti bu. Kimse sizin ihmaliniz yüzünden bırak maddi veya manevi zarara uğramayı, bu ihtimalde yaşamak dahi zorunda değil.
Şu bırakırım, kaçarım, uçarım diyen arkadaşları da ıslak rüyalarından uyanıp, gerçek hayata dönmeye davet ediyorum.
biraz iddalı olmuş sanki.uzun süredir arabaya binenler arabaları bırakıp metrobüs,metroyamı binsin.işini araba ile yapanlar napsın peki :)
He yani trafikte bizden birine çarpacaksın ve kaçacaksın, bunu bir de marifet sayıp buraya yazacaksın.
Seni birgün biri yakalarsa o kuş beyinli kafanı kaputun içine sokup dağıtmaz da değil mi? Ne de olsa yakalayamaz tabii...
Düşünmezsin de dimi adam arabasını senelerce binbir zorlukla HELAL para biriktirerek almıştır, sen çarparsan yaptıramaz bile belki diye...
Belki de sen çarptın diye arabasının 10bin lira değeri düşer diye...Düşünmezsin bence ya da düşünemezsin çünkü beynin yok.
Bu forumda böyle dangalakça düşünenlere, kul hakkı yemeyi marifet sayanlara yer yok, herkes ayağını denk alsın.
Ben yakalarım. Kaçamazsın. Hatta yakaladıktan sonra olacaklarıda yazardım ama neyse. Bu *** yediğinin sigortası pahalı evet ama kimse sigortasız araç kullanmayı kendince haklı görmesin. Hele işini araba ile kazanan ise buda arabanın bakım masrafı gibi ödeyecek. İşini araba ile yapanlar çok daha fazla trafikte onların riski daha fazla.
Ben zengin değil. Zengin fakir edebiyatı yapmıyorum. Ama bu araba bir oksijen yada bir ekmek değil. Vazgeçilmez değil. Gereksinimlerini yapmıyorsan kullanmayacaksın. Bu kadar basit.
Hiç de iddialı olmadı bence. Marka/model farketmeksizin TR şartlarında araba lükstür. İngiltere değil ki burası kenfi para biriminle 500 liraya araba alasın, ha orada 500 sterline araba alsan bile arabanın 5 katı sigorta çıkıyor. Eğer bu lüksün sen zorunlu giderlerini karşılayamıyorsan bırakacaksın. Toplu taşıma gibi ucuz alternatiflere yöneleceksin. Senin o değerli canın canda, metrobüste giden adamın patlıcan mı? Bak adama, ya araba alacak imkanı yok, ya da olmasına rağmen almıyor, efendi gibi toplu taşımaya biniyor.
Misal sigara, alkolde lükstür; sen markete gidip abi sigarasızlıktan başım çatlıyor ama alacak param yok, sigara verir misin dersen s.ktiri çekip gönderirler.
Dünyanın hiç bir yeri yok ki, bizim kadar hukuk dışı davranışlar yüceltilsin.
Araba ile işini yapanlar da, onlar da hesabını kitabını iyi yapacak; zarar ederek bir işe devam etmenin mantığı var mı yok.
valla ben kasım ayında geçen sene 620 ödediğim sigortaya 600 lira ödedim.
kaskoda 680 idi 600 e düşmüştü.
2013 astra j için bu fiyatlar.
sanırım bizden sonra zamlandı.
(dip not: kaskodan çamurluk doğrultma yaptırdım, vurup kaçma olayı sonrası 350 tl +kdv fatura edildi kaskoya.seneye bendende kanırta kanırta almaz değilmi kasko :D)