1982 model 315 BMW'ye (Noter Satış Bedeli 5000TL olarak yazılmış), 1600TL sigorta ödedim. Benim sigorta şirketlerini basmam lazım şu anda. :D
Printable View
1982 model 315 BMW'ye (Noter Satış Bedeli 5000TL olarak yazılmış), 1600TL sigorta ödedim. Benim sigorta şirketlerini basmam lazım şu anda. :D
yakın zamanda sigorta yaptıranlar birlikte hareket edip haklarını savunmalı. Bende 1-2 aya araba almayı düşünüyorum. Sigorta zulüm oluyor.
Herkes Tek tek dava açmasın diye belki bi düzenleme getirirler.. 1965 TL Starex'e Sigorta Çıktı Beklemedeyim :D
ben gecen yıl 390 tl vermısım bu sene 850 tl : ) yaptırdım polıs cevırırse sıkıntı cunku devamlı trafıkteyız
Aracım 88 model 1180 tl ödedim, umarım bir sonuca varır dava.
Sigortasiz arac kullanmayin dertsiz basiniza dert acmayin, amaaan gezerim polistende kacarim ara sokaktan giderim demeyin en kucuk bir kazanizda hele ki bir insana carparsaniz Allah korusun 300 500 icin o guzel omrunuzden ve daha cok paranizdan olursunuz. Yaptiramiyorsaniz yaptirana kadar kitleyin evin onunde dursun.
4 Milyon araç sigortasız dolaşıyormuş trafikte. Hem para kazanamıyorlar hem suçsuz insanlarda mağdur olacak bu yüzden. Gelsin sigortasız birisi çarpsın şimdi al başına belayı.
2011 polo için geçen sene 300 vermiştim 2 gün önce 630 dan yeniledim. Madem bu işin hakkı 630 TL demek ki hayırsever sigorta şirketleri bunca sene bu poliçeleri zararına satmışlar.
gecen sene 370 yaptırmıştım bu sene 820 ödedim
seneler önce kasko fiyatlarını saçma sapan arttırdılar...
sonra millet kasko yaptırmamaya başladı, sokarım kaskosuna dedi.
yıllar geçtikçe sigorta firmalarının kar ı düştü tabi.
ee ne yapacaklar? bu sefer trafik sigortalarından zararlarını çıkarmaya başladılar
bana göre bütün hikaye bundan ibaret.
adam gibi kasko fiyatları olsaydı herkes kasko yapmaya devam ederdi.
bunun çözümü birlik beraberlik ile sağlanır
ama türkiyede böyle bir olgu yok "hiç olmadı"
herkes kendini düşünüp ve 1 metre önüne bakmayıp günü kurtarma derdinde.
hadi bakalım bugünden itibaren türkiye sınırları içinde kimse trafik sigortası yapmasın?
hiç kimse...
1 ay sonra sigorta fiyatları yarıya düşermi düşmezmi?
düşmez abi :)
hatta sigorta şirketleri günü gelipte poliçe yaptırmayanları emniyete bildirip millete patır patır araba bağlattırır. Çok basit bi web service ye bakar bu iş :D
şirketler sadece trafik ten kazanmıyo ama en çok ondan kaybediyo. Kasko trafik birleşip araç bedelinin en kötü %15i falan olursa hem trafiğe çıkan düşük modelli araç sayısı azalacak hemde 100 tl taksitle 120 ay vadeli sıfır araba satan çakal markalar artık satamayacak.
vatandaşta artık trafik kurallarından tut düzgün park etmeye kadar herşeye dikkat etmeye başlar.
hayır bu kadar para alıpta bişey de yapmıyorlar. 3 ay önce h100 ile bi e36 ya carptım tutanak tuttuk torosta 2000 tl masraf cıktı kaportacı ben sıgortadan para almakla uğraşamam peşin paraya yaparım dediği için cebımden ödedim sıgortaya kendi hesap adresimi verdim daha cuma gunu anca odediler parayı en az 50 defa da aramısımdır
dün yanlış okumadıysam bu dava olayı geri çevrilmiş sanırım mahkemeden??
O şikayet eden taksi şoförleri de hepsi melaike ya, hiç haydut gibi otomobil kullanmıyorlar ya, sene içinde hiç kaza da yapmıyorlar ondan dolayı çok haklılar. Yahu adam senede 20 tane kazaya karışıyor, bırak sigortayı adamı trafikten almak lazım; 20 kere kaza yapan adama prim olarak 20.000 TL yasladılar, itirazlar artınca en yüksek limit 5.000 TL mi ne oldu. Sigorta bir havuzdur, risk paylaşımıdır bu nedenle de o haydut gibi otomobil kullanan adamın ceremesini biz yaş olanlar da çekmek durumunda kalıyoruz. O adama yaslasınlar 20.000 TL'yi bak bakalım bir daha şuursuz kullanıyor mu, ya da sene içinde 20 kere kazaya mı karışıyor, bak bakalım bizim primler artıyor mu.
Sigortanın bizlere yaptığı fahiş zamları savunmuyorum ama kendilerini Demir Bükey gibi gösteren ve her sene muntazam kaza yapan sürücüler yüzünden bu haldeyiz. Sonra otomobilinin arka camına protesto yapıyoruz diye yazı yapıştırmış. Melek o melek, heryerde sinyal verir, kimsenin üstüne kırmaz, nizami ve müsait yerlerde müşteri alır ve indirir, taksimetre fazla yazsın diye kafasına göre yollardan gitmez, taksimetre fazla geçirsin diye lastik çapıyla oynamaz, hile hurda nedir bilmez, otomobili tertemizdir, sigara içmez, bangır bangır arabesk dinlemez, kılığına kıyafetine özen gösterir, hem lisan bilir hem yol bilir,turist kazıklamaz, kadınlara kızlara sarkmaz, durakta hep taksisi vardır, gideceğin mesafeye hiç mırın kırın etmez, sen istemeden fatura verir, köprü ücreti 3 TL ise senden 5 TL almaz... İllaki istisnalar vardır da, genel durum böyle.
Sonra birde bu vatandaşlar yakıt zamlarında, taksimetre zamlarında neden ortalığa dökülmezler. Niye kimse taksi ücretinden bahsetmez. (çok ucuz birşey ya, o yüzden heryer taksi kaynıyor)
Adamlara kıyak geçip bize geçirdiler, onların yerine benim protesto etmem lazım, senin kazalarının ceremesini ben ödüyorum be hey akıllı.