imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
O şikayet eden taksi şoförleri de hepsi melaike ya, hiç haydut gibi otomobil kullanmıyorlar ya, sene içinde hiç kaza da yapmıyorlar ondan dolayı çok haklılar. Yahu adam senede 20 tane kazaya karışıyor, bırak sigortayı adamı trafikten almak lazım; 20 kere kaza yapan adama prim olarak 20.000 TL yasladılar, itirazlar artınca en yüksek limit 5.000 TL mi ne oldu. Sigorta bir havuzdur, risk paylaşımıdır bu nedenle de o haydut gibi otomobil kullanan adamın ceremesini biz yaş olanlar da çekmek durumunda kalıyoruz. O adama yaslasınlar 20.000 TL'yi bak bakalım bir daha şuursuz kullanıyor mu, ya da sene içinde 20 kere kazaya mı karışıyor, bak bakalım bizim primler artıyor mu.
Sigortanın bizlere yaptığı fahiş zamları savunmuyorum ama kendilerini Demir Bükey gibi gösteren ve her sene muntazam kaza yapan sürücüler yüzünden bu haldeyiz. Sonra otomobilinin arka camına protesto yapıyoruz diye yazı yapıştırmış. Melek o melek, heryerde sinyal verir, kimsenin üstüne kırmaz, nizami ve müsait yerlerde müşteri alır ve indirir, taksimetre fazla yazsın diye kafasına göre yollardan gitmez, taksimetre fazla geçirsin diye lastik çapıyla oynamaz, hile hurda nedir bilmez, otomobili tertemizdir, sigara içmez, bangır bangır arabesk dinlemez, kılığına kıyafetine özen gösterir, hem lisan bilir hem yol bilir,turist kazıklamaz, kadınlara kızlara sarkmaz, durakta hep taksisi vardır, gideceğin mesafeye hiç mırın kırın etmez, sen istemeden fatura verir, köprü ücreti 3 TL ise senden 5 TL almaz... İllaki istisnalar vardır da, genel durum böyle.
Sonra birde bu vatandaşlar yakıt zamlarında, taksimetre zamlarında neden ortalığa dökülmezler. Niye kimse taksi ücretinden bahsetmez. (çok ucuz birşey ya, o yüzden heryer taksi kaynıyor)
Adamlara kıyak geçip bize geçirdiler, onların yerine benim protesto etmem lazım, senin kazalarının ceremesini ben ödüyorum be hey akıllı.