Hangi firma? Bir de onceden araci varmiydi arkadasin?
Printable View
soygunun yasal hali trafik sigortası olmuş. 2011 model peugeot partnere 264.00 TL'den 620.00 TL'ye fırladı. araç 47 yaşındaki babamın adına kayıtlı. kaza sicili yok adamın 29 yıllık ehliyetinde 9 trafik cezası bile yoktur. şeytan kulağına kurşun sicilin temizliginden ötürü 700 liraya kasko yaptırıyoruz ama sigortaya bak.
tanıdığım bi çiçekçi arkadas 80 model reno 12 aldı 3600 TL'ye ve 1350 lira trafik sigortası çıktı. e haliyle sigorta yaptırmadan biniyor zaten o fiyata sigorta yaptırabilecek adam niye o arabaya binsinki(ironik). bu durumda milyonlarca insan var ve araçlarıyla trafiğe çıkıyorlar. Allah kimsenin başına vermesin bi kazada kim suçlu yüzlerce lirasinı verip sigorta yaptıran mi, yaptırmaya gücü yetmeyen ama mecburi ya da keyfi trafiğe çıkan mı yoksa bu işi bu hale getirenlermi? başa gelmeden düşünülüp bi çözüm bulunmalı ACILEN!!
ülkede kimi yerlerde harbiden iyiye giden noktalar var ama zorunlu ödemeler iyiye gideceğine dahada kazıklaşıyor ham petrol varili ucuzlarken bizde hala zamlı haline parmak hesabıyla 5-6 kuruş gibi insanla alay eden indirimler yapılıyor. hepsi bi yana vergi öderken verginin vergisini ödüyoruz. (bkz. vergi dairesinde yıllık vergi ödemesinde alınan damga pulu vergisi.) doğru noktalarda tavrımızı koymalıyız millet olarak her hıyarım var diyene tuz alıp koşmadan iyice düsünüp hareket etmeliyiz.
hala bir düzenleme yok mu
geçen harizan kasgo + sigortaya 3200 lira ödedim. bu sene 2500 e düşer diye bekliyodum. ama görünen o ki 5000 e dayanacak
Trafik sigortasının genel şartlarında değişik yapıldı
Düzenleme diyemeyiz ama hala düzmeye devam edecek şeyler çıkarıyorlar..
Geçen sene Anadolu'dan 750TL'ye yaptığım sigorta, bu sene 1700TL olmuş.. Kaza, sigortadan ödeme felan yok..
En uygun verilebilen 1000TL ile Sompo deniyor..
annemin adına kayıtlı 98 model lagunaya hiç kazası olmadan geçen sene 300 Tl iken bugün min. 750 Tl çıktı. Mecbur yaptıracağız ama inşallah dava kazanılır emsal kararla farkını geri alırız
Civic vti ı olup yaptıran var mı acaba?(98 model)
Bir de civic 1.4 is 98 model
bir sorum var, benim mercedes garajda yatıyor binemiyorum şu aralar. önümüzdeki sene içinde de topu topu 2-3 kere binme şansım olur ancak.
sigortası yeni bitti bunun, eğer 1 sene boyunca sigorta yaptırmazsam önümüzdeki sigorta döneminde (her yılbaşı diyelim) cezam ne olur ? akı bokunu geçer mi kısaca ? :)
Bugün fiyat aldım. İlk yılım bitti. Kazam yok. Yaş 29.
En uygun 1800TL. Sadece Sompo Japan 916TL çıktı. Doğu Sigorta şu an uyguna yapıyormuş sanırım. Birde oradan fiyat alacağım.
Pardon; Doğa sigorta olacak.
Düşerse fiyatlar hiç uğraşmam direkt pedere veririm satışı. Bi sene boşuna soyulmayalım. Aradaki farkla 45bine kadar tüm bakımlar bedavaya gelir anasını satıyım.
hiç aramızda sigorta şirketinde çalışan yok mu yav