Quantum Nickli Üyeden Alıntı
Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.
Bak benim yaşadığım bir şeyi anlatayım sana..
Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..
Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..
Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..
Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..
Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..
Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..
Sana sözüm, alacaklının evine gi-dil-mez.
Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..