User Tag List

Sayfa 31/33 İlkİlk ... 212930313233 SonSon
616 sonuçtan 571 ile 589 arası

Konu: Koray Karaman - 1000 TL için karakterinden vazgeçti (Dolandırıcılık hikayesi)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
    Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.

Bak benim yaşadığım bir şeyi anlatayım sana..
    Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
    Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..

Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..

Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..

Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..

Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..

Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..

Sana sözüm, alacaklının evine gi-dil-mez.

Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..

abi verdigin ornege birsey diyemem, senin mevzuda biraz kara cahillik soz konusu bende sana anlatayım madem;

vaktiyle bizim peder bey tadilat vs isleri yaptıgı donemde bir vatandasın g.o.p da actıgı bir kafeterya nın aydınlatma elektrik vs islerini yaptı. işi bitti hatrı sayılır bir miktar alacak kalmıs adam suan para yok diyor sallıyor.

mekan acılıyor gelen giden gırla, bizimki hafta bir gidiyor abdulcabbar bey (temsili isim) burda yok diyolar sallıyorlar adam telefonlarada cıkmıyor bir sure sonra. ortada bi sozlesme yok resmi bi evraga dayalı degil yapılan is tamamen karsılıklı guven iliskisi.

arada 2-3 ay gecmesine ragmen bizim peder parasını alamadı. sonra artık bunalıma girdi gidip vurucam o pezevengi demeye basladı dur dedim napıosun sonra ben girdim devreye.

adamın yerini yurdunu buldum esenlerde bir kahvehane isletiyormus aynı zamanda 1 kere gittim denk gelemedik 2. sefer aksam gittim ordaydı kendimi tanıttım ben falancanın ogluyum sen babamın parasını niye odemiyosun abicim dedim. (iyi beni de vursaymıs burda) oturduk masaya anlattı isler olmadı para donduremedık cok zor durumdayım vs tabi bizi alakadar etmez dedim masaya senet koydum.

imzala abicim dedim alacaklı oldugumuz tutarı kendısıne imzalattım 2 aylık da vadeyi kendisi koydu bende eyw dedim. 2 ay gecti parayı odemedi bende avukatımla gorustum seneti icraya verdim.

8-10 ay sonra icraya gittim paranın tamamı +faizi ile odenmis kasada beni bekliyordu aldım parayı goturdum babama taktim ettim konuda burda kapandı.

demem o ki kimse kimseyi enayi yerine koyamaz. böyle bir duruma dustuysem icinden cıkmak icinde ne gerekiyorsa yaparım dogru olanda bu degil mi zaten...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzaaar gider.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emre abi seni haklı buluyorum ama arkadaşın tek hatası işin raconunu bilmemek. Sen diyorsun ki; alacaklısın ve bu yüzden ailenin kadın bireyleriyle iletişime geçmen yanlış. Çünkü yanlış anlaşılabilir. Ben arkadaşın bilerek art niyetli olarak şahısın annesi ile iletişime geçtiğini düşünmüyorum. Oğullarının nasıl bir pislikte olduğunu göstermek için iletişim kurmuş. Eskiden borç namusla aynı kefeye konurmuş, hatta borcunu ödeyemiyorsa biri namusuna göz dikerlermiş. Buradaki yazanların dikkatini çeken nokta bu oldu. Ama mağdur arkadaşın bunu zerrece bildiğini zannetmiyorum.
    Benim kapıma herhangi bir mevzudan dolayı biri dikilse ve annem ile iletişim kursa benimde aklıma ilk sizin düşündüğünüz gelir ve gereğini yaparım. Arkadaşın tek suçu mağduriyetini giderirken hassas konuları atlamış olması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karacahillik bu işin neresinde anlat bakalım. Ben de öğreneyim merak ettim.
    Karacahillik alacağının üzerine mekan basmaktır ki sen aynısını yapmışsın. Konuşmaya gitmemişsin ki efelenmeye göz korkutmaya gitmişsin.
    İşte bunu yapmayın.
    İndirirler adamı, nolu lan bana diye anlamaya çalışırken bir anda bakmışsınız pamuk tıkıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karacahillik bu işin neresinde anlat bakalım. Ben de öğreneyim merak ettim.
    Karacahillik alacağının üzerine mekan basmaktır ki sen aynısını yapmışsın. Konuşmaya gitmemişsin ki efelenmeye göz korkutmaya gitmişsin.
    İşte bunu yapmayın.
    İndirirler adamı, nolu lan bana diye anlamaya çalışırken bir anda bakmışsınız pamuk tıkıyorlar.
    ben araya girmesem o arkadasın kıcına pamuk tıkıycaklardı ona ne dıcen abi serefsizlik yapanın yanına mı kalsın sen onu demeye getiriyorsun biyerde.

karacahillik evine misafirlige gelmis adamı anlamadan dinlemeden cekip vurmaktır.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben araya girmesem o arkadasın kıcına pamuk tıkıycaklardı ona ne dıcen abi serefsizlik yapanın yanına mı kalsın sen onu demeye getiriyorsun biyerde.

karacahillik evine misafirlige gelmis adamı anlamadan dinlemeden cekip vurmaktır.
    İyi de sen mekana gittin diye aynı pamukla sen de tanışabilirdin değil mi. Bu kadar cesur olmayın yapmayın bunu.. Cahil olanın mekanına gidilmez ötekilerin gidilir diye bir şey yok. En pısırık adamın bile gözü döndüğünde ne yapacağını bilemezsiniz.

Şerefsizlik yapanın yanına kar kalmasın tabiiki ne münasebet. Kanun uygulayıcı olmayın iş güzarlık dediğim de bu.
    Hakkınızı alamıyor musun.. Hak arama yerlerine gidin. Verin avukata mahkemede icraya kadar gitsin iş.
    Risk ettiğiniz şey hayatınız. Kumarı gidin kıbrısta paranızla oynayın.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diyadin nickli arkadasımız edepsizce ve sapıkça hissiyatlarla insanlara saldırmıstır söyleyecek söz bulamıyorum diyadin yaşının adamı ol kardeş

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diyadin nickli arkadasımız edepsizce ve sapıkça hissiyatlarla insanlara saldırmıstır söyleyecek söz bulamıyorum diyadin yaşının adamı ol kardeş
    Kardeş bana adresini ve telini PM atarmısın yanına gelip kart vermek isterim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre abi seni haklı buluyorum ama arkadaşın tek hatası işin raconunu bilmemek. Sen diyorsun ki; alacaklısın ve bu yüzden ailenin kadın bireyleriyle iletişime geçmen yanlış. Çünkü yanlış anlaşılabilir. Ben arkadaşın bilerek art niyetli olarak şahısın annesi ile iletişime geçtiğini düşünmüyorum. Oğullarının nasıl bir pislikte olduğunu göstermek için iletişim kurmuş. Eskiden borç namusla aynı kefeye konurmuş, hatta borcunu ödeyemiyorsa biri namusuna göz dikerlermiş. Buradaki yazanların dikkatini çeken nokta bu oldu. Ama mağdur arkadaşın bunu zerrece bildiğini zannetmiyorum.
    Benim kapıma herhangi bir mevzudan dolayı biri dikilse ve annem ile iletişim kursa benimde aklıma ilk sizin düşündüğünüz gelir ve gereğini yaparım. Arkadaşın tek suçu mağduriyetini giderirken hassas konuları atlamış olması.
    Bende kendimi sapık zannederdim.
    Fatih kardeş konuda iki tane mesajın var muhatabın benim sapık benim neyin peşindesin rüzgar nereden eserse o tarafa gidiyorsun.

Sana tavsiyem başkalarının fikirlerinden etkilenmeden kendi doğrularınla yaşa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş bana adresini ve telini PM atarmısın yanına gelip kart vermek isterim
    sesli güldüm yemin ediyorum
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih kardeş konuda iki tane mesajın var muhatabın benim sapık benim neyin peşindesin rüzgar nereden eserse o tarafa gidiyorsun.

Sana tavsiyem başkalarının fikirlerinden etkilenmeden kendi doğrularınla yaşa.
    Diyadin kardeş ben o kartvizt mevzusunu bilmediğimi yukarılardaki mesajlardan birinde o cümleyi kaçırdığımı belirttim.
    Ben birinin fikriyle gözüm kapalı hareket edecek adam değilim sen rahat ol. Bana öğüt vereceğine kararan kalbini arındır. Bu da benim sana nacizane tavsiyem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyadin kardeş ben o kartvizt mevzusunu bilmediğimi yukarılardaki mesajlardan birinde o cümleyi kaçırdığımı belirttim.
    Ben birinin fikriyle gözüm kapalı hareket edecek adam değilim sen rahat ol. Bana öğüt vereceğine kararan kalbini arındır. Bu da benim sana nacizane tavsiyem.
    Kimin kalbinde ve var Allah bilir. Bizim kalbimizde evladı haksızlık yapmış olsa bile anne olan her varlığa tanımasakta saygı yatar.

Yazmak için yazma var mı yapıcı bi yorum girip sapık vs goy goy yapıyorsun aç oku adam ne yazmışım sil yorumunu yazmışım iyiliğini düşünmüşüm senin amacın ne ortalığı karıştırmak mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son zamanlarda çok gereksiz ve can sıkıcı alışverişler oluyor.. Bu foruma keyifli vakit geçirmeye birşeyler paylaşmaya giriyoruz.. Hakaretler saygısızlıklar gırla.. Burası alışveriş sitesi değil. Satmayın almayın abi.. Birsürü alışveriş sitesi oralardan alın satın.. Bu alış satışların siteyede bir faydası yok. Gördüğüm kadarı ile forum daki arkadaşlarada bir faydası yok.. Boşverin abi..

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tartışmamak en mantıklısı değil mi? Bırakalım sonucu görelim o zamana kadar kimse kimsenin kalbini kırmasın.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya ülkece psikolojimiz bozuk yemin ediyorum. Başka yerde olsa gayet normal karşılanacak olan olay, biz de namus meselesi oluyor. Gerçi Nuri Alço izleyerek ile büyüyen nesilden ne bekliyorsun ki?

Eve gitmesi zaten yanlıştı onu dedik, ama oraya kadar gidipte kart vermesinden doğal ne var? İadeli taahhütlü mü gönderseydi?

Bu mantıkla düşünürsek hiç bir bayana kart vermeyelim, erkek erkeğe alıp verişilince sorun yok ama dimi. Yani kart

Ve bir kere daha olayın yan mevzusuna odaklanıp, asıl mevzuyu unuttuğumuz için teşekkürler Türkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimin kalbinde ve var Allah bilir. Bizim kalbimizde evladı haksızlık yapmış olsa bile anne olan her varlığa tanımasakta saygı yatar.

Yazmak için yazma var mı yapıcı bi yorum girip sapık vs goy goy yapıyorsun aç oku adam ne yazmışım sil yorumunu yazmışım iyiliğini düşünmüşüm senin amacın ne ortalığı karıştırmak mı?
    Kişi nasıl ise karşısındakini de öyle görürmüş. 50lira için adam vuran 5 yıl hapis yatacak olan arkadaşım var. Borcun raconun ne olduğunu iyi biliyorum. Ben senin varsayımın ile goy goy yaptım belki de, ama sen o yaklaşımın ile mağdur arkadaşı(ismini bilmiyorum) sapık zihniyette gösterdin. Belki de sen yazmak için yazmış bulundun ? Benim amacım ortalığı karıştırmak değil, bu kadar kötü düşünmemeniz gerektiğidir. Mağdur hatalı evet yukarıda da belirttim böyle kart vermeler, direk anne ile muhattap olmanın elle tutulur yanı yok, kendi mağduriyetini gidermek için çabalamış sadece. Bilgisizliğinin belki de o an kurbanı olabilirdi. Bilmiyorum evinde biri çıkıp darp edebilirdi, çekip vurabilirdi. Türkiye burası herkes kendi raconunu kendisi uyguluyor. Tekrar ediyorum emin ol rüzgar nerden eserse oraya gidecek adam değilim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya ülkece psikolojimiz bozuk yemin ediyorum. Başka yerde olsa gayet normal karşılanacak olan olay, biz de namus meselesi oluyor. Gerçi Nuri Alço izleyerek ile büyüyen nesilden ne bekliyorsun ki?

Eve gitmesi zaten yanlıştı onu dedik, ama oraya kadar gidipte kart vermesinden doğal ne var? İadeli taahhütlü mü gönderseydi?

Bu mantıkla düşünürsek hiç bir bayana kart vermeyelim, erkek erkeğe alıp verişilince sorun yok ama dimi. Yani kart

Ve bir kere daha olayın yan mevzusuna odaklanıp, asıl mevzuyu unuttuğumuz için teşekkürler Türkiye
    Bak kardeşim yazmıyım diyorum yine yazıyorum,

Adam babasına kart vermemiş çocuk gelecem demiş beklememiş annesine kart veriyor belki lazım olur diyor gülücük koyuyor biliyorum melek gibi bi kalbin var ama olayı biraz kafanda canlandır.

Aynı gün içinde 2 erkekle muhatap olmak varken bir kadınla muhatap olmak sonuna gülücük koymak art niyet göstergesidir bak ne yazıyorum;

Kapıda bi teyzeyi gördüm annesiymiş durumu izah ettim beni anlamadı kartımı verdim oradan ayrıldım demek var belki lazım olur diyip gülücük koymak var

Beni kimse anlamayacak pes ediyorum yazmıyım dedim yine yazmıyorum.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu başından en son postuna kadar okuyup anlayan bir birey olarak ben konu sahibi arkadaşı haala haklı buluyorum.

Evine ne sebeple gittiğini belirtmiş ve o kartı ne sebeple verdiğini dile getirmiş yazıya dökmüş. Bende orada bi noluyo dedim ve sizler gibi tepki verdim fakat önceki yazılarını düşününce konu sahibi arkadaşa bunu yakıştıramadım ve düşüncesinin o olmadığını anladım.

Türkçe ne yazık ki istediğin yere çekilebilir bir dil.

Kimse kusura bakmasın bende bu konuya bu kadar takılsam bende ana ve babasına çocuğunuz bana bunu yaptı mağdurum derdim. 1000 TL belki büyük bi para değil kime göre neye göre? 1 ayda o parayı kazanamayan insanlar var ve kimse kimsenin alın terine, emeğine tokat atamaz.

Karşı taraf ben olsam ve benim anneme gelip söyleseler suçu kendimde ararım. Buna sebep karşı taraftır. Konu sahibi arkadaş satıcı arkadaşı muhattap olarak görseydi ilk olarak ailesi yerine kendisiyle iletişime geçerdi. Karşı taraf forum ahalisince suçlu bulunmuş ve bu forumda yazılanları da okuyan bir kişi.

Herşeyden tartışma çıkarmak yerine bence sakinliği koruyup olayı yörüngesinden saptırmayalım.

Not: İki tarafıda tanımam etmem, nacizane düşüncelerimi söyledim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu konu yeni bir gelişme olana kadar kilitlenmeli,
    evine gitmeniz büyük bir hata olmuş bence, adam tutup da o gün polisle gelse, dese ki annemi babamı tehdit etti alacağı için, anne babası da ondan yana çıksa, ne olurdu??? cok zor anlatırdınız derdinizi polise

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler