abi verdigin ornege birsey diyemem, senin mevzuda biraz kara cahillik soz konusu bende sana anlatayım madem;
vaktiyle bizim peder bey tadilat vs isleri yaptıgı donemde bir vatandasın g.o.p da actıgı bir kafeterya nın aydınlatma elektrik vs islerini yaptı. işi bitti hatrı sayılır bir miktar alacak kalmıs adam suan para yok diyor sallıyor.
mekan acılıyor gelen giden gırla, bizimki hafta bir gidiyor abdulcabbar bey (temsili isim) burda yok diyolar sallıyorlar adam telefonlarada cıkmıyor bir sure sonra. ortada bi sozlesme yok resmi bi evraga dayalı degil yapılan is tamamen karsılıklı guven iliskisi.
arada 2-3 ay gecmesine ragmen bizim peder parasını alamadı. sonra artık bunalıma girdi gidip vurucam o pezevengi demeye basladı dur dedim napıosun sonra ben girdim devreye.
adamın yerini yurdunu buldum esenlerde bir kahvehane isletiyormus aynı zamanda 1 kere gittim denk gelemedik 2. sefer aksam gittim ordaydı kendimi tanıttım ben falancanın ogluyum sen babamın parasını niye odemiyosun abicim dedim. (iyi beni de vursaymıs burda) oturduk masaya anlattı isler olmadı para donduremedık cok zor durumdayım vs tabi bizi alakadar etmez dedim masaya senet koydum.
imzala abicim dedim alacaklı oldugumuz tutarı kendısıne imzalattım 2 aylık da vadeyi kendisi koydu bende eyw dedim. 2 ay gecti parayı odemedi bende avukatımla gorustum seneti icraya verdim.
8-10 ay sonra icraya gittim paranın tamamı +faizi ile odenmis kasada beni bekliyordu aldım parayı goturdum babama taktim ettim konuda burda kapandı.
demem o ki kimse kimseyi enayi yerine koyamaz. böyle bir duruma dustuysem icinden cıkmak icinde ne gerekiyorsa yaparım dogru olanda bu degil mi zaten...