Bence doğru bir yol izlemişsiniz.Satıcının yaşı küçük olduğu için,mahkeme ile uğraşmadan aile ile olayı halledebilirim zannetmişsiniz.(Herşeyi kavga gürültü veya mahkeme yolu ile halledebileceğimizi düşüncek kadar kutuplaştık maalesef.konuşma seçeneği pek akla gelmiyor,küfürler hariç
ama aile yabancı birini haksız bularak kendi çocuklarına güvenmeyi tercih etmiş.(çocuklarına iyilik yaptıklarını düşünüyorlar muhtemelen)
Keşke objektif bakabilselerdi duruma,olası bir kaybedilecek mahkeme sonucunun çocuklarının siciline işleneceğini düşünebilirlerdi ozaman.
Olay ev basma haline dönüştürülmüş fakat ben arada geçen diyalogların medeni bir şekilde olduğunu varsayıyorum.Borç için kapıya dayanmak ayrı,konudan haberi olmayan anne babaya konuyu izah etmek ayrı diye düşünüyorum.Babanın telefon numarası olmadığı için ev adresine gidilmiş numarayı oradan almışsınız.
Ama benimde konuyu anlattığınız mesajınızdaki son cümle gözüme takıldı.Ben de art niyet sezdim orada,ve kalbimin pis olduğunu öğrenmiş oldum.keşke böyle hassas bir konuda kelimeleri daha iyi seçseydiniz