kısacası maceraya gerek yok diyolar![]()
İzmirde yaşıyordum kazancımda iyiydi ayıptır demesi iki memur maaşına yakın para kazanıyordum 5 aydır istanbuldayım kazançım yarı yarıya düştü istanbulu trafiği hariç baya sevdim tek başına olsan o dediğin parayla geçinemezsin ama evin kirası elektrik su ortak olunca kıt kanaat geçinirsin ordaki durumunu bilmiyorum ama millet yurtdışında yaşamaya can atıyor inat etmeyipte dil öğrenip hayatını orada kurmalısın
kardesim böyle bi dusuncen varsa bi kac günlük istanbula gel.
Prova yap.Ise gidicekmis gibi 7 de cik evden metrobuse bin , toplu tasima araclarina binmeye calis aksam altida da tekrar bunlari yap.Ve bunlari hemen hemen hergün yapicagini düsün
Hala gelmeyi düsünürsen seni ayakta alkislarim
Bu sehir bitmis artik.
Ama aylik 10000 tl ve üstü gelirin varsa ozaman belki sehir senin icin dünyanin en güzel yeri olabilir.10 bin diyorum bak 3bin 4 binde degil.Burada ki 4 binlira izmirdeki , trabzondaki 8 binliraya esit yani anlicagin parasi olana paris parasi olmayana filistin bu sehir.
Allah a sükür benim durumum iyi fakat ben bile sehirin stresinden insanlarin gerginliginden pisligin den otundan bokundan dolayi senelerdir almanya ya yerlesmek icin kicimi yirtiyorum
Uzun lafin kisasi sakin boyle bir hata yapma.
Best German Engineering
Vorsprung durch Technik
İnsanlar ortadoğudan avrupaya kaçmaya uğraşıyor hatta bu uğurda canından oluyor. Sen avrupadan ortadoğuya geçmeyi düşünüyorsun. Yapma!...
Kimsede kusura bakmasın boktan biryer haline geldi buralar ortadoğu ülkesi oldu. Sinir, stres, minimum can güvenliği, geçim sıkıntısı, ekonomik darboğaz, ahlaksızlık, saygısızlık, insanın değerinin olmaması ekle ekleyebildiğin kadar. Fransayı sevmiyorsan başka bir avrupa ülkesi düşün hiç olmadı.
Yok mu hiç Türk lokantası oraya başvurun, en azından dil konusunda belki işine yararsın. Bu konuyu Türkiye diye açsaydın emin ol herkes gel derdi, ama İstanbul olunca işler değişiyor. Bu şehirde gerçekten yaşamak için psikopat olmak gerekiyor, duygularını yitirmiş olmak gerekiyor, stres bağımlısı olmak gerekiyor. Yazık edersin kendine, amaçladığın maaş da çoğu orta gelişmiş şehirlerde kazanılabilecek paralar. O yüzden Türkiye'ye gel, ama İstanbul'a gelme.
Dediğiniz bence çok zor. Yaşamak var cidden hayatta kalmak var. O parayla anca hayatta kalınır. Bir saymaya başlarsak bitmez sizde biliyorsunuz.
KARDEŞİM 19 yaşında belirli bir idealin amacın yoksa arkadaşlar iş buldu diye atlanıp gelinmez İSTANBUL'a. Otur oturduğun yerde. Biz burdan kaçmaya çalışıyoruz derdinden pahallılığından sen ne diyosun
Valla çalışma ve dil konusunda ne söylediyeniz haklısınız.
Kusura bakmayın benim eşekliğim yüzünden öğrenemedim dili, daha doğrusu öğrenmedim.
Günlük sadece 10 kelime öğrensem kesinlikle rahat rahat konuşacak kadar öğrenirmişim.
Geldiğimde tembelliği bırakıp çalışsaymışım şu an 19 yaşında Skyline GTR R34"üm olurmuşum.
Ah kafam ah. Söylediklerinize göre elimde çok güzel bir fırsat var ama ben bu fırsatın değerini biliyorum.
Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Şu an elimde çok büyük bir fırsatın olduğunu öğrendim sayenizde.
O kadar cevaptan birisinde bile İstanbul"da kolay geçinirsin sözü geçmedi.
Benim en büyük hayallerimden birisi "güvenli, kimsenin kimseyi rahatsız etmeyeceği" bir yerde güzel bir araba sahibi olmak.
Mesela gece çıkıp tek başıma gezebileceğim biyerde.
Biraz önce googlea İstanbul yazıp haberlerde arattırdım, hep cinayet-ölüm haberleri çıktı.
Birde haberler aklıma gelince Valla bi değişik oldum, tüm hevesim kırıldı.
Biraz önce Türkiye"de araba fiyatlarına baktım, piyasa uçmuş.
Hatta "piyasa uçmuş" kelimesi bile tam açıklayamaz durumu.
Hepinizin tam olarak ne demek istediğini biraz önce anladım.
Demekki ben Türkiye"de çalışıyo olsam bırakın arabayı hiçbirşey sahibi olamam.
Kararımdan kesinlikle ve kesinlikle vazgeçtim, macera aramaya gerek yokmuş demekki.
Hele birde konunun üzerine geçenlerde birisi buraya Japonya"dan EK9 Typer getirmiş içim gitti valla, burada Japonya"dan araba getirme hakkım bile varmış
Hepinize ayrı ayrı içtenlikle teşekkür ederim, sağolun![]()
Kayasehir de oturursan rahat gecinirsin ama sehir merkezine nasil gelirsin bilemedim.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Doğru karar. azmet dili öğren kardeşim. fransız hatunlara sar, ben orda olsam eve girmem sosyalleşeceğimde bi iş bulurum ..
Eğer burada okuduklarından ders çıkarttıysan ne güzel, yok hala aklında yapabilir miyim sorusu varsa uzun vadeli değil 10 günlüğüne gel kendin deneyimle İstanbulu kafanda soru işareti kalıyormuyuş gör![]()
Istanbul eski Istanbul değil. Her yer cagala cugala ne idüğü belirsiz adam dolu...
Tek kafanın rahat edeceği yer Boğaziçi ve Bostancı tarafları genel olarak. Ona da güç yetmez ilk aşamada. Macera seviyorsan anlarım ama bu maceradan öte bir durum olur bence...
Forumun çoğu başakşehir civarlarında oturduğu için söyleyeyim özellikle akşamları kayaşehir minibüsüne binin neredeyse Türk yok artık yemin ederim yaşanmaz buralarda , bence aklınızdan bile geçirmeyin
Aklımda yapabilirmiyim, geçinebilirmiyim vb soru kalmadı, kesinlikle vazgeçtim.
Benim burada kaldığım yerinde %50" Türk![]()
Benim gozumde evden disariya adim atmanin minimum 100 tl ye mâl oldugu, 15 dakikalik mesafenin 45 dakikada (iyimser halde) gidildigi ve insaninin bozuk oldugu bir sehir yasanmaya deger bir yer degil.
Buradaki insanların tecrübelerinden faydalanman,söylediklerini dinlemen senin ilerideki yaşamın için daha iyi olacaktır.Bencede imkanın varken ve yaşın gençken istemeyerekte gitsende Fransaya bunu fırsata çevirmen gerekir.
Önceliğin de hiçbir zaman bir otomobilim olsun deme;Öğren ve çalış.Hayatını ve kendini geliştirmeye bak.Daha sonra arabanda,evinde olur.
---BTU cupra---
Türk'lerle mümkün olduğu kadar az temas kur. Türkçe konuştuğun sürece Fransızca öğrenemezsin.
Bol bol Fransızca konuşacağın kişilerle birlikte ol. İş zora gelince derdini anlatmak için zorlandığında sen bile nasıl Fransızca konuşabildiğine şaşıracaksın. Ama sırf Fransızca diye bir kıza gidip "voulez vous coucher avec moi" da deme.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)