User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
92 sonuçtan 77 ile 92 arası

Konu: Einstein 100 yil once soyledigi teori kanitlandi.(Karadelik carpismasi)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Insanlar kolay yoldan para kazanma derdinde. Birbirini mikmenin. Birseyi bilipte noluyor arastirinca noluyor ne ugrasacan onunla. Birine fayda saglayinca(salih amel) nolucak canim 2 rekat namaz kilariz gecer. Nese bizim millet bu kafada oldugu surece pek bisi olmaz. (Hee dunya capinda televole kulturu acun kulturude dejenarasyonda buyuk etken. Insan ne gorurse oraya meyil eder. Bknz Atalar kulturu)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi o ses dedikleri zaten direk ses kaydı değil. O yerçekimsel dalgalanmanın frekansını sese çevirmişlerdir. Bi nevi radyonun sinyali sese dönüştürmesi gibi. O yıldız kayma mevzusu da yıldız değil atmosfere girip de yanan meteoritler.
    Dediğin gibi olması lazım çünkü sesin oluşması için ortama ihtiyaç vardır ( hava, su vb. ) . İkinci bir olay ise zaten bu olayda ses bir alıcı ile değil lazer kullanılarak yapılandırıldı. @kelalper yani ses hızı fikrin yanlış kullandıkları hız zaten ışık hızı

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frekans ortama degil kaynaga baglidir ortamdaki fiziksel degisimler meydana gelsede dalganin frekansi degismez , bu yüzden de kaynaktan cikan frekans mutlaktir
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    frekans ortama degil kaynaga baglidir ortamdaki fiziksel degisimler meydana gelsede dalganin frekansi degismez , bu yüzden de kaynaktan cikan frekans mutlaktir
    Branşım fizik değil kimyacıyım fakat ses vakumda yayılamaz diye biliyorum. Kelalper'in bahsettiği +-340m/s hız sesin havada yayılması, uzayı boşluk olarak kabul ettiğimizden dolayı ortaya attığı fikrin yanlış olacağını belirttim.

Sizin de söylediğiniz gibi frekans kaynağa bağlı ama benim belirttiğim yayılmasıydı. Yanlışım var ise lütfen düzeltin bende bilgi güncellemesi yapmış olurum .

Kısaca savunmasını yaptığım konu Kelalper'in düşündüğünün yanlış olduğu , sesin dünya atmosferindeki gibi hareket etmediği dolayısıyla 340m/s hız ile yaptığı hesaplamanın yanlış olduğuydu.

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Branşım fizik değil kimyacıyım fakat ses vakumda yayılamaz diye biliyorum. Kelalper'in bahsettiği +-340m/s hız sesin havada yayılması, uzayı boşluk olarak kabul ettiğimizden dolayı ortaya attığı fikrin yanlış olacağını belirttim.

Sizin de söylediğiniz gibi frekans kaynağa bağlı ama benim belirttiğim yayılmasıydı. Yanlışım var ise lütfen düzeltin bende bilgi güncellemesi yapmış olurum .

Kısaca savunmasını yaptığım konu Kelalper'in düşündüğünün yanlış olduğu , sesin dünya atmosferindeki gibi hareket etmediği dolayısıyla 340m/s hız ile yaptığı hesaplamanın yanlış olduğuydu.
    Size katilmakla beraber , ben yaziyi @kelalper^e yazmistim fakat alinti cikmamis.Demek istedigim zaten isigin veya sesin nasil yayildigi degil , dalganin frekansi yayildigi zaman ortamdan etkilenmemesi
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wanketbatu ben üzerime alındım o zaman Böyle konulardaki bilgi alışverişleri hoşuma gidiyor en azından neyi bilip neyi bilmediğimizi ya da yanlış bildiğimizi sorgulayabiliyoruz . Kelalper'in ortaya hipotez üzerinden iki kelime konuşuldu , iyi de oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tayfun bu sistem kac yıldır var ?
    Sen kac yasindasin?

Merak ettim
    ben bu projeyi sunduğumda 6.sınıfa gidiyordum abi bundan 10 sene önce yani
    Bu Sistemde bayadır var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evin altına konan bilye türevi sistemleri Japonlar sittin senedir kullanmıyor mu?
    Benim dediğim biraz farklı abi senin dediklerin bina altı ray sistemi veya haznelere sıvı doldurup binanın salınmasını sağlanyan sistemler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tamam ok diyelim lazerle kaydedildi peki milyar ışık yılı ötedeki şeyi nasıl gözlemliyorsun. hangi teleskop görebiliyorda oradaki sesi kaydediyor. Ben kavram yanlış demiyorum öyle bir bilgi birikimi olan biri değilim ancak şu anki teknoloji ile milyar ışık yılı uzaklıktaki bir hareketin algılanabileceğine inanmıyorum. Yani ışık hızında hareket etsen bilmem kaç milyar yıl ötede olan bir olaydan bahsediyoruz.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam ok diyelim lazerle kaydedildi peki milyar ışık yılı ötedeki şeyi nasıl gözlemliyorsun. hangi teleskop görebiliyorda oradaki sesi kaydediyor. Ben kavram yanlış demiyorum öyle bir bilgi birikimi olan biri değilim ancak şu anki teknoloji ile milyar ışık yılı uzaklıktaki bir hareketin algılanabileceğine inanmıyorum. Yani ışık hızında hareket etsen bilmem kaç milyar yıl ötede olan bir olaydan bahsediyoruz.
    Söyleyeceklerimi hakaret olarak algılama. Madem inanmıyorsun, kullanılan ölçüm yönteminde ne gibi bir kusur gördüğünü bir bilimsel makalede yayınlayıp hem yapılan deneyi ve sonuçlarını çökertirsin, hem de dünyaca ünlü bir bilim adamı olarak ismini duyurursun. Zira bilim "ben inanmıyorum"a kulak asmaz.
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @sıfırcımurat bence biraz sert çıkmışsın Ben konuyu inanmamak değil , merak edip öğrenmek olarak algıladım.

Kelalper zaten milyarlarca yıl önce olmuş bir olayı gözlemliyorlar yani anlık veri alışı yok . Kullanılan bir teleskop yok . Basitçe lazer yolunda dümdüz ilerlerken dokudaki bozulmaları yorumlayabiliyor.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugünün değil bilmem kaç milyar yıl önce olan bir olayın sesi / yansıması'dır belki şu an kaydedilen?

Ses / dalga kaybolmuyorsa, milyarlarca ışık yılı yol katediyorsa şu anda kaydedilen şey aslında şu an olmuyor, milyarlarca yıl önce olmuştur. Bizim kaydettiğimiz de o olayın verisidir.

Keza geceleri gökyüzünde parıldıyan yıldızlar halen orada mı yoksa çoktan sönmüş olan yıldızların milyarlarca ışık yılı öncesinde bize ilettiği ışığı mı görüyoruz sorusuyla paralel aslında bu konu..

Neticede olan "şey" önemli.. Dün, 1 sene ya da 1 milyar sene önce olmuş olması mühim değil.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi konuyu görünce, mesajları görünce ,aklıma bu resim geldi ortam biraz neşelensin

Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @sıfırcımurat bence biraz sert çıkmışsın Ben konuyu inanmamak değil , merak edip öğrenmek olarak algıladım.

Kelalper zaten milyarlarca yıl önce olmuş bir olayı gözlemliyorlar yani anlık veri alışı yok . Kullanılan bir teleskop yok . Basitçe lazer yolunda dümdüz ilerlerken dokudaki bozulmaları yorumlayabiliyor.
    Belki, biraz. Şüpheci yaklaşım iyidir, bilimi ilerleten zaten budur. Ölçüm yapılırken göz ardı edilen bir durumu farkeden başka bir şüpheci bilim adamı bir iki yıla kalmadan tüm bu bulguları yerle bir edebilir. Ancak, inkarcı yaklaşım bilime zarar verir, "dünya yuvarlak değildir" demekten farkı yoktur. Burada hepimiz otomobil forumunda atıp tutan adamlarız, orada yapılan ölçümün teferruatını bilme veya tamamen anlama kapasitemiz gerçekçi olursak çok az. Ama bulunduğumuz ortamda, çevremizdeki insanları saygınlığımız ölçüsünde yine de etkileyebiliyoruz. Gençlerin bilime sırt çevirmemesi için forumun büyüklerinin en başta örnek olması lazım.

Shendelzare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim birkaç gündür sağda solda okuduklarımdan anladığım 2 karadeliğin çarpışmasının gözlendiği değil, kütlesel çekim dalgalarının LIGO denen gözlemevinde kaydedilmesi. Yani adamlar iki karadelik çarpıştı bizde bunu gözlemledik demiyorlar. Biz böyle bir kütlesel çekim dalgalanması farkettik bunun nedenide iki karadeliğin çarpışması olabilir diyorlar çünkü uzayda böyle bir etki yaratılabilmesi için çok büyük kütlelerdeki iki cismin birbiri ile etkileşime girmesi gerekiyor. Karadeliklerinde çok büyük kütlelere sahip oldukları düşünülüyor.

Ölçüm tesisinin nasıl çalıştığına dair ve olayın ne olduğuna dair şöyle birde çok basit anlatım var merak eden olursa ; http://www.phdcomics.com/comics.php?f=1853

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shendelzare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ölçüm tesisinin nasıl çalıştığına dair ve olayın ne olduğuna dair şöyle birde çok basit anlatım var merak eden olursa ; http://www.phdcomics.com/comics.php?f=1853
    Ek olarak bu da güzel
    https://www.youtube.com/watch?v=DoOPEPVYAnU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)