Ne yapacağını, yapabileceğini bilmeden yapacak bir şey yok diyenler sizin yüzünüzden hala böyle ve size müstehak bunlar...
Printable View
Ne yapacağını, yapabileceğini bilmeden yapacak bir şey yok diyenler sizin yüzünüzden hala böyle ve size müstehak bunlar...
Geçmiş olsun üzücü bir durum. Ama biraz empati gerek.
Diyarbakır'da nerdeyse 2 günde bir durduyorlar. Aracım şüpheli bazı plakalı araçlarla benzer. 50 plaka bomba yüklü araç varmış. O yüzden sürekli çeviriyorlar. Hemen bagaj, araç içi üstümü aramaya yelteniyorlar. Öğretmen kimliğimi gösterip okuldan döndüğümü söyleyince. Tamam hocam devam et diyorlar. Teşekkür edip devam ediyorum.
Sıkıntılı dönemlerdeyiz.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bimer'e şikayet maili atabilirsiniz hem adli hem idari soruşturma başlatıyorlar seni ifadeye falan çağırıyorlar buna benzer bir olay yunus polisleri ile yaşamıştım. 8 polis azılı zanlı gibi önüme falan kırdılar.
Genelleme yapmamaya çalışıyorum, aramızda polis arkadaşlar da var neticede.. Hatta aralarında çok sevdiklerim, adam gibi adamlar da var.
Tüm teşkilatı bilme olasılığım olmasa da hayatım boyunca denk geldiklerimi değerlendirirsem, işini düzgün yapmayanların sayısı maalesef işini düzgün yapanlardan daha fazla..
http://www.hurriyet.com.tr/bomba-duz...cinde-40060490
şikayet etmek şu aralar bir işe yaramaz , keyfi hareket etmek kişisine göre değişir tabi ama ortalık karman çorman kimse de bunlara ne yapıyorsun demediği için artık sakin olması gereken vatandaş oluyor (malesef)
henüz 21 yaşında asıp kesen arkadaş alıntı yapmadım ama direk sana yazıyorum sabah sabah ukala tavrın sinirimi bozdu.
bak sana şöyle söyleyim; polisin bu tavırlarından tiksiniyo olabilirsin emin ol aynı fikirdeyim ama gelsin bana yapsın falan tatava yapma öyle adamlar tanıdım ki
cümleni bitirmeden namluyu ağzına sokar. SEN BİRAZ EFENDİ TAKIL .
Bana masturbasyon yapmışlar gibi geldi.
Uygunsuz bir durum varsa bile ortada insanca yaklaşmak var böyle hakaret eder gibi yaklaşmak var.
Sen vatandaş olarak nazik dille konuşup zorluk çıkartmıyorsan sana öyle davranma hakkı yok. Görevini yapar gider.
Polisin bu davranışından seni koruyacak olan yine polistir adli makamlardır bu senin söylediğinin daha kötüsünü amerikada ve diğer gelişmiş ülkelerde yaşayabilirsin sana uyuşturucu araması yapmışlar torbacı olduğunu düşünmüşler hal hareketi seni üzdüyse sana gösterdiği kimlikteki isimi alıp en yakın polis karakolunda şikayetçi olabilirsin kanuni hakkın ama polisin seni cüzdanı araması devletin ona verdiği hak buna bozulma normali bu
Herkes bi sert ne oluyor yaw birinin tanıdığı var biri namlu ağza sokuyor. Dayısının oğlu mermiye kafa atan da var mı?
yazdığım postu iyi oku. öncesinde genç bi arkadaşın yorumu üzerine yazdım. tehdit amaçlı değil yazdığım bütün polisler gevşek rüşvetçi akpli değil
namusu şerefine laf geldiği zaman adama dünyayı dar edecek pöh tanıdıklarım halen var. o yüzden bilinçli yorum yazılması gerek diyorum.
Bazı devlet memurlarındaki egonun sebebi tamamen hakkını aramayan halkımızdan kaynaklanıyor.
Bu doktordur, bu öğretmendir diye diye senelerce sesimizi çıkarmadık.
Onlarda alıştı tabi, saf halkı buldular.
2015"in 3. ayında Ankarada başıma buna benzer bi olay geldi, hastanede doktorun birisine bişey sorayım dedin.
Sağlık kontrolüne gariban bir aile gelmiş, adam bildiğin azarlıyordu.
Hayırdır bu puşt oradaki gariban adamı azarlama yetkisini nereden alıyor?
İşte tahammül edemediğim bu sinan, lafım sana değil ama böyle 'puştlara' orda gereken tepkiyi vermelisin-ki vermedin demiyorum. yanlış anlama.
Bundan 2 ay önce tramvaya binerken suriyeli 2 genç, orta yaşlı bi kadını sıkıştırdı sanırım kadın tepki verdi bunlarda kadının üstüne felan yürüyünce bende kayış koptu, ulan dur bunları forumda yazayım demedim, o 2 zamazingo bundan sonra Türkiye de yaşadıklarını ve beni ve benim gibilerinin olabileceğinin korkusuyla yaşayacaklar. Bunu anlatıyorum , suyu bendinden kesmeyi severim. Üstüne düşeni yapacaksın kısacası
Hocam forumda yazma sebebim benim vatandaş olarak böyle bir durum karşısında ne gibi haklarımın olduğunu öğrenebilmekti.Adamına göre muamele yapıldığını biliyoruz zaten susmak bir çözüm olmuyor bu dün benim başıma geldi yarın tekrar gelebilir veyahut bir başkasının da başına gelebilir.Bu gibi durumlarda nasıl daha doğru daha insancıl bir süreçten geçebilirim diye bilgili insanların fikrini almak istedim.Keza ben şundan da eminim ki benim yerimde yaşını başını biraz daha almış birisi olsa idi kimlik dahi sormayacaktı sorsa bile bu derece saçma bir uygulama yapmayacaktı.
Ayrıca namluyu ağıza sokmak gibi bir mevzunun bahsi bile geçemez sene 2016 80'lerde değiliz.Eğer bana belirttiğiniz şekilde bir yaptırım uygulansaydı bugün sakin bu kadar sakin kalamazdım.Sanırım ben değil kimse kalamazdı.
Hepimiz bu ülkenin evladıyız , insanıyız ve koruması altındayız.Her rütbesini bilecek yapması gerekeni ne eksik ne fazla olması gerektiği gibi yapacak.
Polis devleti memurları. Hukuk devleti memuru değiller belliki.
Şunu en baştan söyleyebilirim ki. Polisin tutuklama yetkiisi yok. Gözaltına alma yetkisi var ki buda savcılığa kadar.
Uzun zaman önce üniversite çıkışı başımıza benzer olay geldi. Kızlı erkekli 7 kişiyiz. Kampusten çıkmışız ellerde dedter kitap çanta. 2 tane polis önümüzü kesti. Kimsiniz? Kimlikler? Üst araması yapacagız dediler. Amaçları direk kızlara hava olsun durumu. Tabi başta işi anlamadan kimlikleri verdik. Gbt sorgulatıyorlar. Amaç kızların adını falan öğrenmek. Kızlara bi kibarlar ki sorma gitsin, tam salon beyfendileri. Bize ise köpek çekiyorlar. O ara telefondan bi avukat arkadaşımı aradım. Aslında borç alacak davalarına falan bakar ki. Aramızdaki de arkadaş ilişkisi. Hızlıca durumu anlattım kalabalığın arkasından sessizce. Polisin biri telefonu gördü kapat falan dedi. Bende aile avukatımızla görüşüyorum dedim. Arkadaşta telefondan talimat veriyor bana. Kimliği verin üstünüzü aratmayın diye. Eşyalarımızı ve üstümüzü aramak için mahkeme kararı istedi. Bi savcılık emri gösterdiler. İstediği kişiyi arabilirdiye. Bizim avukat arkadaş işi bi kademe ileri götürdü. Mahkeme kararında isim soyisim tc yazmalı. Karakola gidin. Mahkeme kararı isteyin. Bende hemen geliyorum dedi. Tabi bu konuşmaları yandan poliste dinliyordu.
Sonra araç içindeki polis anons geldi. Gidelim dedi gittiler.
İşin özü. Sen orada kimliğini vermek zorundaydın. Ama üst araması ve araç araması için mahkeme kararı lazımdı. İşi büyütüp aracı kilitleyip karakola gidelim. İsimlerinizi verin. Orada tutanak tutturacagım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacagım. Başbakanlığıa adınızı verecegim. Olayin geçtiği yerdeki mobese ve güvenlik kameralarıyla olayı ispatlıyacagım. Şahit arkadaşım var deseydin. Bunları yapamazdı.
Belliki arkadaş o muhiti iyi biliyor ve bu açıklama bana çok mantıklı geldi.
Tabiki yaşanan olay hiç hoş değil,kimse başına gelsin istemez ama olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmek lazım.
Birde ben bu maaşın benim vergim lafına kaba tabiriyle ayarım.
Polislik askerlik heleki bu bir fiil sahada görev yapan kısım olarak öyle parayla maaşla karşılığı ödenecek meslekler değil.
Düşünsene her an ölüm tehliken var ve belkide bu "arama yaptığı bir kişi" tarafındanda olabilir özellikle şu anki ateş çemberi düşünülürse tüm coğrafyada.
Yine söylüyorum tutum yanlış ama birazda kendimizi polisin askerin yerine koyalım şu siyasi görüş vs hikayelerini bir yana bırakarak.
Amerika fransa vs gibi yerlerle bizim polisin muamelesini kıyaslıyorum da bence biz çok şanslıyız hemde bu kadar karışık bir bölgede olmamıza rağmen.
Polis herşeye hakkı var 2002 den beri.
Istikrar ve iktidar sevenlere gelsin bu konuda...
Mübah müstehak herşey bu ülkede yaşayanlara
Bakın pek çok kişi de belirtti ben tekrar belirteyim.Ben polis görevini yapmasın demiyorum usülüne uygun yapsın, ego tatmini etmek için yapmasın daha insancıl ve saygı çerçevesi içerinde yapılsın diyorum.Herkesin görevini suistimal ettiğini söylemiyorum.Arada işini gerçekten yapan kişilerde vardır.Ama çoğunluk olarak (yorumlardan da okursanız görebilirsiniz bunu sadece ben belirtmiyorum) kafasına göre iş yapan çok kişi var.Böyle bir durum karşısında ben bir yuttaş olarak ne gibi haklara sahip olduğumu öğrenmek istedim.Vergi maaş ikilemesine gelince böyle bir durumda kalmayı ben haketmediğimi düşünüyorum kendime yediremiyorum sonuçta bu birim benim güvenliğim için orada ama rencide ediliyorum.
Bende bu ülkenin ekmeğini yedim , suyunu içtim , topraklarında nefes aldım.Yarın korumak için askere gideceğim belki şehit düşeceğim.Ülke olarak kötü bir dönem içerisindeyiz kimse bu durumdan hoşnut değil ama bu derece bir yaptırıma maruz kalmak zorunda değilim.Ve konuyu siz çok başka yere çekmişsiniz biz vatan haini değiliz kaçakçı değiliz terörist değiliz.Yarın gerekirse gözümüzü kırpmadan öleceğiz hatt-ı müdafaa değil sath-ı müdafaa edeceğiz.
Madem bakın beni şüpheli gördü tamam donuna kadar ararım diyor tamam o zaman buyurun karakola gidelim.
Polis en fazla beni gözaltına alabilir.Daha ilerisi için beni mahkemeye sevk etmesi gerekir.Ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin.
Yani direkt benim cebimden cüzdanımı alıp arabamın anahtarını alıp arama gibi bir hakkı var mı ? Varsa bile bakın hadi diyelim var neden bunu insan gibi yapmıyor.Şimdi vatandaşına nasıl davranacağını bilmeyen bu kişilerin maaşlarını vergilerle alıyor olduğunu söylemem mi ağır geliyor ? Kendimi polisin yerine koyuyorum karşımda sorduğum soruları cevaplayan A'dan Z'ye taradığım ve üstelik karakola gitme teklifinde bulunan birisi var.Adam birde bana karşı çıkıyor bana işimi öğretme diye ben bir birey olarak özel hayat gizliliği ilkesine sahip bir anayasası olan ülkede yaşıyorum ama adam benim donumu arayabiliyor bakın onuda geçtim adam bana gelen bir telefon çağrısına bile yanıt verip veremeyeceğimi kendisi belirliyor.Burada polemik yaratmak amacında da değilim belirttiğim gibi sadece yurttaşlık haklarımın bilincinde olmak istedim.Bugün bana böyle yapılabiliyor ise bilinçsizliğimden kaynaklandı yarın daha farklı olacaktır.Sağlıcakla kalın.
Konunun tümünü okumadım, olay hakkında bir yorumda bulunmayacağım ama dün (25.02.2016) her yerde çok sıkı denetim ve çevirmeler vardı. Şüphelendiklerini didik didik arıyorlardı, ciddi trafik kuyrukları oluştuğu halde göndermiyorlardı. Muhtemelen ihbar, istihbarat falan almışlardı.
Arkadaşlar. Bir hışımla Polisi şikayet edeceğimize bir 5 dakika oturup mantıklıca düşünelim. Eğer halâ bu başlığı açmaya niyetliysek ülkede son zamanda olan bitenden, bombayla, silahla ölen sivil-askerlerimizden haberdar değiliz demektir.
Durum o kadar vahim ki sadece dün haberlerde dahi görebileceğin şu bilgi paylaşıldı: "aynı elden 4 adet araç bombacılar için temin edilmiş, 3'ü bulunmuş biri aranmaktadır" ayrıca bu araçların İstanbul'da olduğu, popüler ya da kalabalık mekanların tehlike arzettiği vb.
Yapacağınız şey şu kardeşim; sakince söylenenleri yapmak, polise yardımcı olmak. Kendinden eminsen böyle bir şeye canın neden sıkılıyor ki, sabredecek yardımcı olacaksın. Onları da anlayacaksın. Ülke İsveç değil. Asayiş berkemâl değil. Diken üstündeyiz. Herkesin canı burnunda. Polis'te bıktı. Tabiki şüphe ile yaklaşmak durumundalar! Sen de olsan aynını yaparsın. Beni de didik didik aradılar. Gecenin 1'iydi. Sadece yardımcı oldum. Sorularını makul bi'şekilde yanıtladım Özür dilediler, anlayışıma teşekkür ettiler, iyi geceler dediler gittiler. Uzatmaya gerek yok. Vatandaşlık şu anda bunu gerektirir. Partiyle siyasetle işim yok. Canlar gitmesin, yeter.
Sevgiler
böle polisler hep istanbuldamı olur,,,ankarada okadar çevirmeye girdim yunuslar vs ,gbt kontrolu hiç böle sinir bozucu polislere denk gelmedim,,adamlar bi yandan arabayı arıyo bi yandan araba hakkında sohbet ediyo velan
bazı arkadaşlar, mağdur arkadaşımızın maruz kaldığı durumu ülkemizin içinde bulunduğu nahoş ahvalden mütevellit ( haksız değiller ) teğet geçmişler..
peki o halde ; ingilterede ıra yokmuydu.. yada ispanyada eta..
bu konjönktür vatandaşın derebey üslubuna maruz kalmasının meşruiyetimidir..
bence değildir ve olmamalıdır..
yaşadığım benzeri bir olayı aktarayım okuyucuların affına sığınarak ;
arkadaşımı evinin önüne bırakmak için tam durdum ki, sanki bin ladin i kıstırmış swat edası ile, maksimum frenaj, önümde bitiveren ekip otosunun içinden inen polislerimizce ablukaya alındım.
ilk bir kaç saniye şaşkınlık var tabi..
araçtan inmedim camı açtım buyurun memur demeye kalmadan; ( diriliş izleyenler bilirler ) banco noyan yüz ifadesi ile ''arabadan in'' emir kipini duydum..
bunu duyar duymaz arkadaşıma telefonun kamerasını açmasını söyledim hemen açtı..
aşağı indik.. ben ; bırakın emretmeyi sen değil siz diye hitap ederseniz daha şık olur.. dedim
hikayenin devamı uzun gider şimdi burada tamamını anlatmayım.. lakin netice hem bizim hemde kıymetli polis ve emniyet mensubu arkadaşlarımız için müspet oldu.. ancak vatandaşa asgari nezaket marjları içinde davranmaları gerektiğinide düşünmelerine vesile olabildik diye umuyorum :)
bence bizlerinde dahli var bu muameleye maruz kalmak adına.. zira ; özellikle genç arkadaşlarımız polisimize hitaben abi jargonuna girmeden nezaket sınırları içersinde dik durabilmeli..
naçizane...
Kolluk kuvvetleri güvenliği, refahı sağlamakla yükümlü tabiki. Bu yüzden bir ihbar olmuş olabilir dedim farklı ihtimaller elbette vardır fakat içerisinde olup, daha önce tecrübe etmediğimden şu an birşey diyemiyorum. Sizin başınıza gelen olay elbet üzücü, şahsım adına bende hoş karşılamazdım. Tekrardan geçmiş olsun.
İyi sen bilirsin kardeşim.
Bir daha ki sefere çek lan elini sen kimsin maaşını ben ödüyorum falan dersin o zaman , ne diyeyim.
Söylemiştim tavır hoş değil diye ama polisin halka anlayış göstermesinden çok halkın polise anlayış göstermesi gerektiğini düşünüyorum heleki günümüz şartlarında.
Basit bir örnekle bir polis arama yaparken genelde hayati tehlikesi olan polistir aranan kişi tarafından hele ki bu şartlarda
Dediğim gibi Xor konuyu net açıklamış aslında muhit ve saat nedeni ile torbacı muamelesi görmüşsün diye.
E doğal olarak adam torbacı sanarken seni beyfendiciğim diye hitap edemezdi yada bir torbacıya böyle hitap etse herhalde polisi zil takıp oynatırlardı :)
Her konuyu bu kadar kişiselleştirmemek bence en doğrusu.
Ben bu halkımızdaki "bana yapılamaz" fikrine de karşıyım. Gayet yapılır kardeşim yarın benimde evime pat diye aramaya gelebilirler yada arabadan indirip arayabilirler. Ha ben mümkün olan en ılımlı şekilde davranırım uzatmamak için bir an evvel konu kapansın diye kendimden eminsem. Kanunsuz ve haksız bir uygulama olduğunuda düşünürsem yine madem kanunu baz alıyorum , kanun ile hakkımı ararım.
Herkes eşit bu ülkede de tüm dünyaya da. Bu nedenle hem iyi olarak hem kötü olarak herşey herkesin başına gelebilir. Konuyla ilgisiz oldu ama şu kendimizi dünyanın merkezi gibi görme kafasından çıkmak lazım.Altı üstü bir karıncasın tüm evrende. Bu nedenle bu kadarda dert etmemek en iyisi.
Özetle adam seni torbacı zannetmiş gibi ve ayrıca sen ondan değil o senden korkarak geldiği için agresif tavırla davranmış ve tekrarlıyorum olmaması gerek ama tüm coğrafya ve ülke bu haldeyken buna şükür kendimce. Birazda mevcut şartlara ayak uydurmak gerekiyor maalesef.
Bu zamanda şehitlerimizin olduğu şu vakitte ne polise ne askere vatandaşa bile sorgulama yapma vicdanım el vermez , polisin tutumu ayrı bir konu . Arasın tabi arasın ki nerde bu polis nerede güvenlik güçleri demeyelim , art niyetli olanlarıda haklarımızı bilerek farkındalıkla başa çıkabiliriz , ben kesicide çevirmeye girdiğimi biliyorum ceza kesmeyen polisler oldu , kesen de oldu . Yani hakkını biliyorsan kuralları çiğnemeden ya karşı çıkacaksın ya da ben öyle yaparım , ne güzel buyrun tabi arayın derim hatta yardımcı olurum.
Halbuki polis kardeşimiz adam gibi gelse kardeşim ihbar var ortalık da karışık bi arama yapayım dese eyvallah donuma kadar arasın demek istiyor herkes.
Valla fazla karalıyoruz polisleri bence. Ben de çok polise denk geldim hiç kötü muamele görmedim. Ama görevini hakkıyla yapanlar, hakkıyla yapmayanların yanında azınlık demek bence büyük konuşmak olur kendi deneyimlerime göre konuşuyorum tabi ki.
Ne olursa olsun arkadaşın yaşadığı olay bence polisin aşırıya kaçtığı bir durumu çağrıştırdı.
Polisleri de anlıyorum bir nokta da ülkenin içinde bulunduğu durum, her an hedef olarak etrafta dolaşmanın oluşturduğu psikolojik baskı, sağlıklı düşünmeden hareket etmelerine sebep olabilir.
Fakat bu durum yapılan eksikliği meşrulaştırmıyor benim gözümde. Çok zor bir meslekleri var evet, itiyle uğursuzuyla uğraşıyorlar.
Ama sana bana bu şekilde davranma hakları yok. Senin durumunda şüphe etmiş olsa zaten sena temas etme hatasında bulunmaz.
Çıkartır dışarı, kaldırır elleri yatırır yere, aramasını yapar. Biraz ego tatmini olmuş.
vergi muhabbetine girmeye gerek yok ama yurttaş olarak herkesle eşit haklara sahibiz. Ve insan gibi muamele görmek hakkımız.
Şunu da tavsiye ederim, görev başındaki memura iyi niyetli ve yardımcı olma odaklı yaklaşırsanız (karşıdaki o.ç değil ise) herşey çok kısa sürede çözülür.
Dün akşam durdurdular, buyrun memur bey dedim, sormadan verdim ehliyeti bakındı anladım ki tc arıyor. Kimliğim yok ama meslek mensbu kartım var TC mevcut dedim çıkardım verdim. Baktı, yürü git hadi dedi gülerek. İyi mesailer dedim bastım gittim. Herşeyin başı iyi niyet...
Foruma da uye 2 3 arkadasimla yaklasik 2 ay evvel bucada durdular bizi de arac bmw diye utanmasalar motor no sase no kontrolu yapicaklardi. Ben durumu kurtaririm edasıyla asker cocuguyum abi dedim demez olaydim. Polis beni bi itin gotune sokmadi. Dokuz eylulun az yukarisinda torbaci gibi her tarafimizi aradilar. Adama abi ana cadde ustundeyiz herkes bize bakiyor rahatsiz olduk desekte fayda etmedi cevap vermedi. Gbtleri kontrol ettikten sonra da hadi binin gidin arabaniza diye bi de posta koydu.
Demem o ki o insana duzgun yaklasan uniformasinin etkisine kapilmayip ezmeyen polis devri coktan bitti. Hicbirini sevmiyorum sevmiycem de. Size de gecmis olsun.
Hersey gecti sokakta gordugunu arayarak bombalari tespit etmeye kaldik.. Once calinti ihbari olan arabalari bulsunlar ornegin 06 kkk 36 diger konuda gecen.. Bu ulkede memur gucunun yettigine guc gosterisi yapiyor, hani bir arkadas tepki gormus ya tanidiklarla dize getiririm diye, sonuna kadar katiliyorum, cok defa sahit oldum meslegimi soylemedigimde yapilamayan isin, meslegimi soyleyince olabilir oldugunu, yasadigim bir darp olayinda hastane polisi olayi gecistirecekken, meslegimi soyleyince bir anda yardimsever oldu..
Bende sizin söylediğiniz gibi böyle dönüşlerin hastasıyım.
Bu tamamen eğitim ile alakalı bir durum.. Hangimizin karşısına gelip bir memur ''beyefendi arabayı ve sizi arayacağız durumlar karışık'' dedide biz izin vermedik ? bundan bi kaç sene önce tabi o zaman bu kadar ortalık karısık değildi Düz yolda giderken 2 motorlu yunus ekibi arabayla giderkern durdurdu tamami ile keyfi olarak kız arkadasımın yanında arayacağını söyledi. Ne için arıcaksınız dediğimde ''sus şimdi dayaktan öldürürüm'' seni lafını duyduğum anda 4 kişi polisim diyosunuz yapabildiğiniz 1 kişiyi dövmekle tehdit etmekmi ? Böylemi örnek olacaksınız dedim. Dövebiliyosanız 1 dakika durmayın hadi yapın dedim. Aradan bitanesi akıllı çıktı aldı beni ya kardeş kusura bakma tehditler oluyo sende bizi anla dedi. Tamam kardesim ben anliyim bu olay nedir dedim yola devam ettim. Velhasıl kelam, sen kalkıp sana oy verdi diye hayatında adam akıllı eğitim almamıs adamı 2 sene okutup beline silah-rozet koyup dokunulmazlık verirsen işte ülkenin hali böyle olur. Çingeneye beylik vermişler sözü tamda bu. Önüne gelene posta koyar çevirir tehdit eder. Kendi sokağımda olay oluyor 155i arıyorum ortalığın a.. koydular 3 sokak ötede emniyet hala geliyoruz diyolar. Siz gelmezseniz ben yapanları yakalayıp merkezin önüne atarım dedim en son. Bizim ülkedeki şehir polisi olay biter öyle gelir. Olay anında gelenini yada olay yerine 1 saatten önce gelenini görmedim. Sonra efendim sokakta polislere niye saldırıyolar. Hepsi bir değil tabiki ama kötü olanları o kadar çokki iyileri göremiyoruz. geçmiş olsun kardesim.
Gecende camlica giselerinde heo polis duruyor biliyordur orayi kullananlar. Cekti beni kenara arac vito filmi falan arka gozukmuyor. Polis hic bisi demedi onde kizkardesim arkada annem var. cami actim arkayada bak skinti yok dedim. Adam tedirgin gibi davrandi anlam veremedim. Hicte konusmadi bakti arkasidatemiz git isareti yapti. Hic konusmayincada degisik oldum anlamveremedim
Gectigimiz yillarda Ist da Findikzadede yururken kolumdan bir polis cekip direkt kimlik sormustu. Abd kimlik kartimi verdim anlamadi tabi, sonrasinda tc kimlik numarami verdim. Beni ekip otosuna goturdu, bekletti tuhaf birkac soru sordu sonra hadi git dedi.... Arasin, kimlik sorsun eyvallah ama karsindakini insan yerine koy be adam ki karsindakide sana saygi duysun.
Bu devlette vatandas haric herkesin yetkisi sinirsiz. Her isin bir kulbu var, yoksada uydurulur. Rabbim meslegini hakkiyla yapanlarla karsilamamizi nasip eylesin.
Bir kişinin bilinç altında eziklik, yitiklik gibi duygular yer etmişse, bu kişi gücü elde ettiği zaman işte öyle karşısındakini rencide edici şekilde davranır. Bir polis memuru da eğer bilinç altında bu duyguları yaşatıyorsa o da işte sırtını makul şüpheye dayayarak, devletin ona tanıdığı imkanlara dayayarak rencide edici şekilde davranır. Bu gibi durum karşısında ne yazık ki devletimiz bize onurumuzu koruma şansı tanımıyor şu an için.
Polis dediğimiz memurların ciddi eğitim seviyesine, ahlaka ve sabırla sahip olmaları gerekir. Buna paralelde bir yaşam standartları olmalı o da ayrı bir konu.
Beni beyoğlu ömer hayyamda çevirdiler ifadeye gittiğimde biliyorsunuz oradı torbacıların vs bulunduğu bir muhit ondan dolayı böyle bir şey yaşanmıştır falan dediler bölgelere göre davranış hitap şekilleri değişiyor bu bir gerçek
Ben merak ediyorum...
Diyelimki o an orada duran vatandaş torbacı... Sakin bir şekilde yaklaşıp, seri, anlaşılır ve kişinin onuruna saygı duyarak konuşsa, kişinin torbacı olduğu kanıtlandıktan sonrada özüne dönüp sıçsa sıvasa fena mı olur? Yani torbacı olduğu kanıtlanana kadar o adama torbacı muamelesi çekemezsin kardeşim.
Ben Nasıl bir vatandaş olarak onlara kırıcı, aşağılayıcı davranmaya Hakkım yoksa, onların da en azından benim suçlu olduğum ispatlanana kadar nazik davranmaları gerekir.
Kimse bana olağanüstü durumdan bilmemeneden bahsetmesin. Kimse kimsenin onuruna, gururuna kastetmesin kardeşim.
Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor. Millet şu durumda bile yok bana beyefendi demedi yok bana sen dedi yok bana şiştt dedi derdinde helal olsun. Adamların uğraştığı savaştığı şeye bakıyorum birde şu konuya yazılanlara bakıyorum.. insanlar vefasız. Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur, yahu adam karşılıksız çekle noterde arabasını devretmiş adam gelmiş burda devletin polisini suçluyor ya vallahi komik
[QUOTE=RSX;8061341]Vay be kimse de demiyor ki, ulan bu adamlar benim için ailem için hergün doğuda 10larca ölüyor şehit oluyor. Millet şu durumda bile yok bana beyefendi demedi yok bana sen dedi yok bana şiştt dedi derdinde helal olsun. Adamların uğraştığı savaştığı şeye bakıyorum birde şu konuya yazılanlara bakıyorum.. insanlar vefasız. Araç durdururlar benim aracım niye arandı olur, bomba patlar niye araçlar takip edilmedi aranmadı olur, üst aranır gbt yapılır yok efendim benim tipim zengin gösteriyor niye bana bu muamele oldu olur, yahu adam karşılıksız çekle noterde arabasını devretmiş adam gelmiş burda devletin polisini suçluyor ya vallahi komik[/QUOT
Aynen kardesim ama anlatmak zor amerika gibi olmasi lazim halbuki dur diceksin durmicak sikacaksin ozman kral olursun yazik sehit olan polis askere annelere babasiz kalan yetimlere halbuki arkadaslarin hepsi sutten cikma ak kasik