-
4-5 yıl önce İstanbul Gültepe'de ticari takside gidiyordum,önde oturuyordum sokağın birinden ana caddeye çıkarken ana caddede motosikletiyle seyir halinde ki polisle 2-3 saniye kadar gözgöze kaldık.Geri döndüler,aracı durdurdular.Kimlik ve gbt kontrolü yaptılar. 1 tanesi taksicinin yanına oturdu,sorular soruyor ve bir taraftan da taksiyi didik didik arıyor.Diğeri de benim üstümü arıyor,nerden geliyorsun,nereye gidiyorsun,ne iş yapıyorsun vs soruyor.Spor çantam vardı açtı.İçinde boks eldiveni vardı,çıkardı ve - B u ne diye sorunca o ana kadar olan sakinliğim bozuldu.Dalga mı geçiyorsunuz,derdiniz ne gibisinden çıkışmaya başlamıştım ki bir tane daha motorize ekip geldi :) Durum nedir diye sordu,ilk ekipten bir tanesi - Şüpheli şahıs dedi. Gelir misin üstünü arıycam dedi. Aradı arkadaşınız dedim. O benim gibi arayamaz dedi :) Adam kemer kısmından afedersiniz alt takıma kadar daldırdı elini :) Galiba memnun kalmadı ve bıraktılar beni :D Daha sonra bir arkadaşımdan öğrendim ki o sokak Gültepe'nin ticaret anlamında en hareketli sokağıymış!! Yani, Polis arar arkadaşım.İtiraz edersen bu duruma ne değişir bilemem.
-
Basın kuruluşunda çalışıyorum onunla ilgili aslında şöyle ilginç bir yönetmelik var bulunduğunuz bölge içinde arama izni olmaksızın üstünüzü aramayaz savcılık iznini sorduğunuzda size bunu göstermeleri gerekir kaldıkı gazete bunu yapan personel bile oldu yanımızda yok gibi bir takım polisten cevaplar geldi ama biz bekleriz buyrun getirtin bekleriz deyince baya bir bekleme oldu o yüzden genelde kimlik ve gbt eyvallah ama kalan özel eşyaları arama izni olmaksızın aramayamazlar belli ilçelerde uygulama olarak izin alınır u izinle toplu uygulama yapılır.
-
Ben polis gördüm mu hemen kimligi hazirlarim.
Alsin g tune soksun diye.
Nasilsa ib.lik yapmiyoruz bu ülkeye.
Ama polislerin çoğu malesef kendilerini istanbul sefiri zannediyor.
Yunuslarin gunes gozluklerine bitiyorum ben asıl:)
-
Durdurma kimlik sorma ve üst yoklamasi detaylari için google'a PVSK Madde 4/a yazarak aklinda soru isareti olanlar, kimlik gostermessem polis ne yapabilir diyenler cevaplarini bulabilirler.