yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı
Meslek polislik galiba çok hassassınız atılan postlar hakkında. İsminizi bilmediğimden isimsiz olarak hitap ediyorum kusura bakmayın.
Sizin söyledikleriniz (plakaya bant çekiyorsunuz, kumandalı varexleri atın, abii nolur yazma) diğerlerinin de bütün polisler aynı, hepsi kötü demesi gibi bir şey. Kısacası bunun adı önyargı, yada yargısız infaz. Çok hızlı, gırtlak dolu arabalarım olmadı ama hiç warex kullanmadım, plakaya bant çekmedim yalvarmadım, uzatmadım yedim cezamı gittim gerekeni yaptım. Abi nolur yazma deseydim de bir şekilde çoğundan paçayı sıyırırdım... Biz nasıl tüm polisleri aynı kefeye koymuyorsak siz de bunu yapmamalısınız.
Ayrıca şüpheliye nasıl yaklaşılır, nasıl hitap edilir, nasıl aranır gibi soruların cevabını bilmek için polis olmaya gerek yok internetten açıp bakabilir herkes. İlgili kanun, mevzuat vs ne diyorsa okunur sivil vatandaş hakkını bilir, bilmiyorsa da sorar tıpkı burada olduğu gibi...
Eğer polisseniz sizin üzerinize düşen burada ona buna ters cevaplar vermek yada önyargıyla yaklaşmak değil doğru şekilde şüpheliye nasıl davranılır, nasıl aranır, nasıl yaklaşılır bunu anlatmaktır. Eğer polis değilseniz de bunun cevabını alabileceği yere yönlendirmek olur.