User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
85 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İnşaat Kazası ve Sonrasındaki Süreç

Batuhan Gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MTZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, çok geçmiş olsun. Öncelikle konuyu çok fazla okuyamadım telefondan girdiğim için, o sebeple söyleyeceklerim söylenmiş ise affola. Bizde İnşaat ve Yapı Denetim işleri yaptığımız için az çok söyleleyim bildiklerimi. Şantiyede böyle bir kaza olduğunda sorumluluk sırası olarak ilk önce iş güvenliği uzmanı daha sonra yapı denetim firması en son yüklenici firmamadadır. Eğer siz iş güvenliği şartlarını sağladıysanız, yapı denetim bunu uygun bulduysa bakanlık ve sigorta nezdinde suçlu olmanız çok zor. Olabilecek en kötü şey işçi şikayetçi olursa ifadeye çağırılsınız. Ama okuduğum kadarı ile, yüklenici firma olarak elinizden geleni yapmışsınız kimsenin başına gelmesin tabiki ama sonuçta bunlar kaza yani olabiliyor, Çoğu insan içinde (umarım yanlış anlaşılmaz) Böyle olaylar malesef bir çeşit fırsat kapısında dönüşüyor. Yanına bir şakşakcı avukatta bulursa biraz uğraştırıyor ancak Eğer iş güvenliği firmanız ve Yapı denetim firmanız varsa bir sorun çıkmaz. Zaten bir sorun çıkmış olsa ilk olarak bakanlık yapı denetim firmasından savunma isterdi. Eğer aklınıza takılan bişey olursa cevaplamaya çalışırım tekrardan geçmiş olsun
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    İşveren olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Kazadan sonra yapı denetimi , isg uzmanları ve şantiye şefine kadar herkes gelip incelemesini yaptı. Hastane tutanaklarında '' iş, kendi işimiz '' dedikleri için midir bilmiyoruz şuan için ifadeye çağıran olmadı. Yapı denetim ve isgden de şuana kadar evrak veya ifade isteyen olmamış. Umarım dediğiniz fırsatçılık olayı olmadan gönlümüzden geçen parayı kendisine takdim eder en azından içimizi rahatlatmaya çalışırız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizimde başımıza aynısı geldi fabrikamızda... uyarayım şimdiden... ustalardan biri fabrikada çarpıldı.. ölmedi yaralandı... tamamen kendi hatasından.. hani kamera kayıtları falanda var.. Buna ragmen bütün masraflarını biz üstlendik.. ailesine yüklü miktarda bağış yaptık.. hemde bütün ömürlerini geçirecek kadar.. buna rağmen yıllar sonra adam dava açtı bize... daha da koparmak için... yani büyük konuşucam belki ama orda ölseymiş üzülmemek lazımmış... hiçbir şekilde haketmiyorlar...

bak ben sana birşey diyim dedemin bir lafı vardı hep söylerdi....

A-Bak şu adam sana kötülük yapacak...
    B-Neden bana kötülük yapsın ki , ben ona iyilik yapmadım...

anlayana...
    Cevabınız için teşekkür ederim. Böyle bir olay başınızdan geçmiş biri olarak belki de şuan beni en iyi siz anlıyorsunuzdur.
    Sigorta tarafından tüm hastane masrafları karşılandı. Özel harcamaları dışında tüm sağlık masrafları, 2. ameliyatına kadar her şey sigorta kapsamında ödendi.
    Bize ilk haftalarda gelip '' benim psikolojim bozuldu telefonumu kırdım '' diyip para istediğinde çıkarıp verseymişiz daha da kolumuzu alamazmışız şuan bunu anladık.
    İş bitsin hesap görülsün en son içimizden geçeni çıkarır veririz helalleşir ayrılırız diye düşündük taa ki akrabaları çıkıp gelene kadar.
    İyilikten maraz doğar demişler. Zamanında çok iyi demişler gerçekten.
    Şuan iş verdiğimiz için suçlu durumdayız.

Ayrıyetten konuyu açtıktan sonra da avukat bir arkadaşa danışıp '' 10 yıl içinde dava açma hakkı '' olduğunu öğrendim. Biz yine içimizden geçeni vereceğiz ama fazlasını vermemekte kararlıyız.
    Çünkü bu uzlaşma işi resmi olmayan bir şekilde olacak. Uzlaşmadan sonraki 10 yıl içinde bana dava açıp açmayacağını bilemeyeceğim.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dava açıp açmayacağını bilmediğiniz adama neden para veriyorsunuz? Belli ki size garezi var. İyi niyetli olmadığı açık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılarınızı okuduğuma sanırım hiç bi eksiğiniz yok 3 sene babamın mutehatliğini yaptığı santıyede ve benim 1 senede baska bir şirkette yaptığım santiye sefliğinde hep isg kurallarına uygun bi şekilde gerektiğinde işcileri azarlayarak tum önlemleri alarak çalıştım şimdiye kadarda çok büyük bir kaza allaha şükür görmedim ama büyük ihtimalle dava açılırsa inşaata bi heyet gelip gerekli belgeleri santiyenin durumunu ve işcinin o andaki kaza halini değerlendirmeye alırlar ve eğerki aksi bişey söylemendiği durumda bi sikinti çıkmaz ama söylenirse soruşturma uzar ama yine kazanan siz olursunuz tahminimce eve geçmiş olsuna gelen kişiler tarafından doldurulup para almaya çalışan bir kişi karşınızdaki nacizene fikrim biraz soğuk davranmanız ona göre tepkilerini ölçmeniz eğerki dava açarsa suanda durum sizin haklı olduğunu gösteriyo ve bi fikirde bi güvenilir avukatınızın her zaman olmasıdır illa şirket değil her konuda bir ömür size yardımcı olur tekrardan geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Icinizden gecenide vermeyin, aynisi basimiza geldi.
    Maalesef vefatla sonuclandi, ISG-YD butun belgelerimiz ve santiyede ki sureclerimiz eksiksiz oldugu icin saksakci avukat ve diger saksakcilari, sikayetci olacagiz vs dediler.
    Sonunda bizim onerdigimiz paranin yarisini verin kapatalim konuyu dediler.
    biz ki daire vericektik+para vericektik. acgozluluklukleri yuzunden en fazla 2. el jetta parasi verdik basimizin gozumuzun sadakasina.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dava açıp açmayacağını bilmediğiniz adama neden para veriyorsunuz? Belli ki size garezi var. İyi niyetli olmadığı açık.
    Kimse böyle birşeyi yaşamak veya bir yakınının yaşamasını istemez. Oldu artık bir kere kazadır. Keşke elimizde olsa da herşeyi düzeltebilsek. Ama yapamıyoruz. Bunun yerine biraz geçmiş olsun dediğimizin somut ifadesi, biraz yanında destekçisi olduğumuzun göstergesi, biraz da içimizi rahatlatmak için gönlümüzden geçen meblağı kendisine vermek istedik. Artık alır almaz ona kalmış. Alır sonradan dava da açarsa onun insanlığına, haysiyetine kalmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Icinizden gecenide vermeyin, aynisi basimiza geldi.
    Maalesef vefatla sonuclandi, ISG-YD butun belgelerimiz ve santiyede ki sureclerimiz eksiksiz oldugu icin saksakci avukat ve diger saksakcilari, sikayetci olacagiz vs dediler.
    Sonunda bizim onerdigimiz paranin yarisini verin kapatalim konuyu dediler.
    biz ki daire vericektik+para vericektik. acgozluluklukleri yuzunden en fazla 2. el jetta parasi verdik basimizin gozumuzun sadakasina.
    Konunun kapanması için bizim gönlümüzden geçen parayı alıp konuyu kapatmaları gerekir. Sonuçta o insanı itip düşüren bizler değiliz. Ama tutarda kendi hatasını da bize yansıtırsa; gerekirse 10 20 fazla veririz ama hukuki süreçte tüm kozlarımızı oynar, hakkımızı ararız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Engin G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılarınızı okuduğuma sanırım hiç bi eksiğiniz yok 3 sene babamın mutehatliğini yaptığı santıyede ve benim 1 senede baska bir şirkette yaptığım santiye sefliğinde hep isg kurallarına uygun bi şekilde gerektiğinde işcileri azarlayarak tum önlemleri alarak çalıştım şimdiye kadarda çok büyük bir kaza allaha şükür görmedim ama büyük ihtimalle dava açılırsa inşaata bi heyet gelip gerekli belgeleri santiyenin durumunu ve işcinin o andaki kaza halini değerlendirmeye alırlar ve eğerki aksi bişey söylemendiği durumda bi sikinti çıkmaz ama söylenirse soruşturma uzar ama yine kazanan siz olursunuz tahminimce eve geçmiş olsuna gelen kişiler tarafından doldurulup para almaya çalışan bir kişi karşınızdaki nacizene fikrim biraz soğuk davranmanız ona göre tepkilerini ölçmeniz eğerki dava açarsa suanda durum sizin haklı olduğunu gösteriyo ve bi fikirde bi güvenilir avukatınızın her zaman olmasıdır illa şirket değil her konuda bir ömür size yardımcı olur tekrardan geçmiş olsun
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Eve gidip gelme konusunda biraz geri planda kaldık doğru. Ama bunu tutupta para isteme bahanesi yapmaları yanlış. Şuana kadar geçen konuşmalarda '' neden bize baret, yelek, kemer almadın '' diyen yok, diyemezler de zaten. Çünkü eksik birşeyleri yoktu. Bizi tek suçladıkları konu '' eve ziyarete gitmemek ''. Bu yüzden de inşaatta güvenlik önlemi almadan çalıştırmışız gibi ifade verirlerse de kanıtlarımızı sunup adaletin yerini bulmasını ummaktan başka çaremiz yok maalesef.

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan isg dersi aliyorum. Hocaya da sorabilirim. Ama anladigim kadar siz isveren olarak size dusenleri yaptiysaniz yasal yola da gitse mahkeme sizi hakli bulucaktir. Ama mahkemeye yansidigi takdirde bilirkisi gelip durumu kontrol etmek kazanin nasil gerceklestigi suanki insaat guvenligi vs. kontrol edilecek.Bunlarin disinda bilirkisiye baret vermemeniz ona karsi insaat icinde diger iscilerden farkli sekilde davranmaniz bile rapora olumsuz gecicek mahkemeye yansiycaktir. Kisacasi en ufak acik sizi kotu duruma dusurur isciyi hakli bulmaya calisir. Gene ikili diyalogla cozmeye calisin mahkemeye boyle bi durumun yansimasi bilr sirketiniz hakkinda kotu imaja sebep olacaktir. Gecmis olsun hem size hem işçiye.
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İLk yazınızı okudum ona istinaden yazıyorum. Bende tehlikeli ve çok tehlikeli iş statüsünde çalıyorum.
    Kendimce gördüğüm sonuç; Kişisel koruyucu ekipmanlarıni eksiksiz vermişsiniz, bunları teslim ederkende tutanakla imza karşılığı teslim edilmiş, tüm isg eğitimi tam, ssk sı var ve firma açısından kusur oluşturucak bi durum olmadığına göre o vatandaş istediği kadar yırtınsın bi çöp dahi alamaz.
    Hatta sizi dava edicem diyosa etsin ama ederse sizde onu kendi kusurundan dolayı dava açtığı için firmanın adını kötü imaj sergileyeceği amacıyla dava açabilir ve gayette güzel bi tazminat alırsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suan isg dersi aliyorum. Hocaya da sorabilirim. Ama anladigim kadar siz isveren olarak size dusenleri yaptiysaniz yasal yola da gitse mahkeme sizi hakli bulucaktir. Ama mahkemeye yansidigi takdirde bilirkisi gelip durumu kontrol etmek kazanin nasil gerceklestigi suanki insaat guvenligi vs. kontrol edilecek.Bunlarin disinda bilirkisiye baret vermemeniz ona karsi insaat icinde diger iscilerden farkli sekilde davranmaniz bile rapora olumsuz gecicek mahkemeye yansiycaktir. Kisacasi en ufak acik sizi kotu duruma dusurur isciyi hakli bulmaya calisir. Gene ikili diyalogla cozmeye calisin mahkemeye boyle bi durumun yansimasi bilr sirketiniz hakkinda kotu imaja sebep olacaktir. Gecmis olsun hem size hem işçiye.
    Cevabınız, verdiğiniz bilgiler ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Üstümüze düşen konularda eminiz. Olası bir mahkeme durumunda da o gün orada olan herkes çağrılarak olayı anlatılması istenir sanırım. Çünkü olay günü biz orada değildik ve binanın ince işi yapılıyordu. Şuan ise bina oturuma hazır vaziyette.

Zamanla hayırlısı neyse hep beraber görürüz umarım. Olası bir gelişme olduğunda da buradan yazacağım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benimde bir sorum olacak.

Muthait bir firma bütün işleri taseron firmalara vermis.

Kaba insaat birisine siva birisine filan.

Buralarda olusacak ölümlü veya ölümsüz kazalarda muthait firmaya bir sıkıntı yaratirmi.

Yoksa ihale taserona firmaya mi kalir.

Merak ettim bilgisi olanlardan bilgi alabilirsek güzel olur.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Buralarda olusacak ölümlü veya ölümsüz kazalarda muthait firmaya bir sıkıntı yaratirmi.

Alt isverenlikle ilgili en buyuk sorunlardan biri, bir isin alt isverene verilmesi icin
    -Ya is yardimci is olacak(temizlik, guvenlik vs. Vs.)
    -Ya da teknik uzmanlik ve teknoloji gerektirecek
    Bir insaatin ana faaliyet alanlarindan oldugu icin ve ozel teknoloji gerekmedigi icin siva,kaba insaat gibi alanlarin alt isverene verilmesi is kanununa gore aslinda muvazaadir ve alt isveren yok hukmundedir aslinda, yani islemlerin asil isveren uzerinden yurumesi gerekir, tum sorumluluk asil isverendedir.
    Ama Turkiye gercekleri kanunla uyusmaz, isin dogasi haline gelmistir artik bu muvazaali durum, o yuzden hakimin gorusune gore isler degisir..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alt isverenlikle ilgili en buyuk sorunlardan biri, bir isin alt isverene verilmesi icin
    -Ya is yardimci is olacak(temizlik, guvenlik vs. Vs.)
    -Ya da teknik uzmanlik ve teknoloji gerektirecek
    Bir insaatin ana faaliyet alanlarindan oldugu icin ve ozel teknoloji gerekmedigi icin siva,kaba insaat gibi alanlarin alt isverene verilmesi is kanununa gore aslinda muvazaadir ve alt isveren yok hukmundedir aslinda, yani islemlerin asil isveren uzerinden yurumesi gerekir, tum sorumluluk asil isverendedir.
    Ama Turkiye gercekleri kanunla uyusmaz, isin dogasi haline gelmistir artik bu muvazaali durum, o yuzden hakimin gorusune gore isler degisir..
    Mesela ben x firmasi ile elektrik islerini yapmasi ile anlastim.

Dogacak her turlu kaza bela sorunlar x firmasi yukumlulugunde diye de sozlesmede ibare var.

Yine muthaite mi girer bu anlasmanin hicbir hukmu yokmudur mesela
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acımayın abi böyle şerefsiz heriflere ve lütfen şunlara usta gözüyle bakmayın. Usta adam bütün tedbirlerini alır ondan sonra iş yapar.
    Sen herife verdikçe o daha fazlasını almak isteyecek. Cahil cühela kötü ve art niyetli şerefsizlere acımayacaksın. Karşıma geçip bunları dese ne mok yersen ye. Para da vermiyorum sana da beni tehdit edip çıkar sağlamaya çalıştığın için dava açıyorum der çıkar giderim. Yeminle 5 kuruşta para vermem. Böyle cahillere iyi yüzümüzü gösterdikçe kazık yiyen taraf oluyoruz. O herif senden 1000 lira alırken başkası 1005 lira teklif etse işi bırakıp seni düşünmeden gider. Sen iyiliğini yapmışsın hala sana bana maaş bağlayacaksın ömrüm boyunca sen bakıcaksın dedi ya orada bende şalterler attı. Koltuk değneklerini de al sürünsün p.venk.
    IN BOOST WE TRUST

BurakOzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elden bağış yaparsanız sizin için kötü olur.

muhakkak sizi dava etcek, bağışı alsada dava etcek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesela ben x firmasi ile elektrik islerini yapmasi ile anlastim.

Dogacak her turlu kaza bela sorunlar x firmasi yukumlulugunde diye de sozlesmede ibare var.

Yine muthaite mi girer bu anlasmanin hicbir hukmu yokmudur mesela
    yoruma açık olmakla beraber elektrik işleri muvazaaya girmeyebilir, tabi ki sözleşme sorumluluğu alt işverene vermiş, mütahit kurtulur ama ben olsam yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini kontrol ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu kadar acımasız olmanız yanlış, kendinizi işçinin yerine koyun.
    Hiç yardım edilmese adam hasta hasta ne yapar, yazıktır.
    Her türlü güvenlik imkanını ve çalışma koşulunu sağlayıp sigortasını da yatırdığın adama acıma gibi bi durum söz konusu olamaz . Zaten işçinin ameliyat ve tedavi süresindeki giderlerde sigortadan karşılanmıştır 1-2 ay her neyse işten uzak kaldı diye istersen şirketten hisse verelim? Duygusal yaklaşırsan yarın başka bi olayda diğer işçilerde belki de bilerek sırf bişeyler koparmak için bile kendini bu durumlara sokabilir . Zaten konuyu açan arkadaşta iyilik olarak bi mebla teklif etmiş kabul görmemiş üstüne adam ekmek yediği kaba s.cmaya kalkıyor dava bilmem ne , Kimseye öyle insani davranmaya gerek yok kısaca hakkı neyse vereceksin altı-üstüne gerek yok.

Adli süreçten korkmaya da gerek yok zaten herşeyin tam olduğunu belirtmişti . Seçim döneminde tüketici hakları ile ilgili düzenleme yapılırken işveren-satıcı haklarına da bir çok düzenleme yapıldı .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Biz devlet ihalelerinde hakim olmadığımız bölgelerde genelde işçi ve yan kalemleri taşeron firmaya veriyoruz . İhale süresi +1 yıl gecikme payı ile birlikte hem bizim firmanın hemde taşeron firmanın net alacak verecek kısmı hesaplandıktan sonra sözleşmeye ekleniyor . Sözleşme de zaten 2-3 madde de kendisine verilen alandaki çalışma koşulları ile alakalı veya teknik sebepler ile alakalı her türlü olumsuz durum taşerona aittir diye de belirtiliyor . Hatta ihaleyi alan firma ve taşeron ile sözleşme de karşılıklı cayma bedeli dahi ekleniyor ki bu durumlarda mağdur taraf maddi olarak kendini güvenceye alsın vs diye . Öyle bir iş yapacaksan önerim bu şekilde sözleşme yaparak kendini güvenceye almandır abi . Sözleşmesiz el altı çalışma durumunda müteahhite zaten dava açılıyor sana da yansıması elbette ki olur .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)