User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
85 sonuçtan 77 ile 85 arası

Konu: İnşaat Kazası ve Sonrasındaki Süreç

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu yeni gördüm çok çok geçmiş olsun, tek tek okuyamadım telden girdiğim için ama,
    Bütün evraklarınız tam olmalı, kişisel koruyucu teslim tutanakları, isg eğitim tutanakları imzalı olması lazım işçinin adına. sgk zaten Allahın emri, bunların dışında ikametgah, sabıka kaydı gibi ıvır zıvırlarda işçinin dosyasında olmalı.
    Şantiyede gerekli önlemler alınmış olmalı, özellikle yüksekten düşme tehlikesi olan kısımlarda önleyici uyarılar olması gerekiyor. Yoksa zaten bu olayda gerekli önlemleri almadığınız için suçlusunuz.
    İş güvenliği uzmanınız varsa, işini yapmışsa yönlendirir sizi zaten. Ama gönül almak lazım bu gibi olaylarda dibine kadar haklıda olsanız. Karşınızdakini ne koparırsam kardır moduna girse bile onun basit bir insan olduğunu kabullenip çok sabırlı davranmanız lazım. Bu işler malesef böyle, adam kemer baret taksın diye adamla kavga edersin ama bir şey oldumu devlet bize bakmiy, patron bizi sevmiy olur.

Ayrıca istediğiniz kadar taşerona verin işi, nasıl ki taşeronun yaptığı işin kalitesini denetliyorsanız, iş güvenliği ile ilgili kısmıda denetlemek zorundasınız mevzuara göre.

Çok geçmiş olsun, kendi bünyemizde iş güvenliği uzmanımız var pmden ulaşırsanız yardımcı olucaksa görüştürebilirim sizi, fikir gerekirse.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ne anladim bu taseron sirketten.

Ihmali yapan taseron cezayi ceken muthait vay be
    Taşerondan aldığın teminat ve yaptırdığın sigortan senin garantin oluyor.
    men dakka dukka.

Batuhan Gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle bütün evrak kitap işinin tam olduğunu var sayıyorum, SGK tamam, İSG tamam vs vs...

işçiye baret emniyet kemeri burun destekli iş ayakkabısını imza karşılığı da verdiniz o da tamam...

1- iskeleden mi düştü? düştüyse iskele iş güvenlik standartlarına göre mi kuruldu ve son yönetmeliğe göre koruması var mıydı?
    2- emniyet kemeri vermişsiniz güzel, peki onu takması için binayı boydan boya geçen, çelik+kimyasal dübelle sabitlenmiş çelik halatları gerdiniz mi? yoksa işçiler bu emniyet kemerini takacak yer bulamadığı için belinde aksesuar olarak mı bulunduruyor?

ben size söyleyeyim, her şeyiniz tam bile olsa bu 2 maddede takılıp ceza alıyorsunuz, hem de ciddi meblağlarla... işçiyle anlaşın, imza karşılığı gerekeni yapın bence...
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Hayır, çalışanımız iskeleden değil yüksek giriş balkonundan düşmüştür.
    Emniyet kemerlerini binayı dolaşan çelik dübelle sabitlenmiş çelik hatlarla değil, iskeleyi binaya sabitleyen çelik sabitleyicilere ve iskelenin kalın borularına takmışlardır.

Buna benzer olay başından geçen bir tanıdığımızdan bilgi aldığımızda; '' 2metre ve üzerinde yaşanan iş kazalarında yükseklikle ilgili hususlara dikkat ediliyor '' gibi bir şey söylemişti. Yanlış anlamış veya anlatan arkadaşın yanlışı olabilir tam bilemiyorum açıkcası. Bizim işimizde yaşanan iş kazası balkon-taban arası net olarak 1,85m olması gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun Allah c.c kolaylık versin.
    Teşekkür ediyorum, sağ olun.

Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzlaşma yolu bile olsa şöyle bir durum var. 10 yıl içinde dava açma hakkına sahip ve şu an işverenden çok işçinin yanında devlet. Her şekilde geçirecek bir şey bulurlar. Zor durum. Umarım dertsiz bir şekilde sonuçlanır.
    Teşekkür ederim.

Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aklınızda olsun belirli zamanı var. Atıyorum 6 ay olsun. 6 ayda bir eğitim verilmesi lazım ki eğitim aldığına dair kağıt imzalayacaklar sonrasında problem olmaz. İşte bunu isgcinin iyi takip etmesi lazım.
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu süre konusunda sıfır sıkıntımız var desek doğru olur.
    Çünkü İSG eğitiminden 10 gün sonra kaza yaşadık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada bu is eger arapsacina donusecek uzlasma saglayamayacagiz diye dusunuyorsaniz, profesyonel destek almanizi tavsiye ederim.

Dunyanin gelismis ulkelerinde cok yaygin kullanilan ama turkiyede yeterince kullanilmayan ama aslinda cok ise yarayan hukuki arabuluculuk destegi de alabilirsiniz. Bir arkadasim amerikada hukuk egitiminden sonra turkiyede bu isi devlet destegi ile proje bazli yapiyor suan isterseniz yonlendirebilirim.
    Şu an için telefonla ve yüz yüze görüşmelerimiz devam ediyor. Nickinizi not alıyorum. Gerçekten uzlaşma gibi niyetleri varsa aramızda çözeriz diye düşünüyoruz. Eğer ayak sürerlerse de hukuki arabuluculuğa başvurmak zaten aklımızdaydı. Yardımınız için de teşekkür ediyorum.

Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer bi durumu 20 yıl kadar önce ailem yaşadı. Konuya çok girmeyecegim.

Öncelikle kaza gününden bu güne çalışmadığı süre içinde bütün masrafları sigorta tarafından karşılandıysa.
    Bu dönemde maaş aldıysa- normal maaşına ek bi ödeme yapabilirsiniz. Aradaki rakamı ödeme yapabilirsiniz (yani 2.000tl maaşı var, ama sgk 1300 ödedi gibi)
    Ailesi ister istemez git gel, yol parası v.b. harçlık türünde giderleri olmuştur, üzüntü olmuştur. bunun için bi meblag verebilirsiniz 3.000-5.000 gibi

Lakin ne para verirseniz verin banka üzerinden yollayın elden vermeyin.
    O tutanak bu tutanak ne varsa toplayın.
    kesinlikle hukuki bi danışmanlık alın.
    Bu iş için bi tazminat belirleyin aile arasında.
    Eğer taraflar arasında bir anlaşma sağlanırsa bunu noterden yapın. gelecekte tekrar dava açmayacagını falan not düşün
    Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Kaza gününden bu güne kadarki sigorta tarafından karşılandı. Bu aralıkta doğru maaş alamadı ancak sgkdan parasını düzenli olarak çekti. Bu aradaki yol, ve hastanedeki yemek, çay vs. harcamalar yapıldı doğrudur.
    Ancak bizim anlamadığımız konu; Fizik tedavi, yürümesine yardımcı ekipman(1600tl olduğunu söylediler.), sinirlenip telefonunu kırmış (1500e yenisi almışlar, ona da eyvallah), ve bu güne kadarki tüm harcamalarını karşılayacak parayı teklif ettik ancak olumsuz tepki aldık karşı taraftan.

Direk olarak değil ancak dolaylı olarak 50bin tl + ömür boyu maaş gibi bir şey istediklerini anladık. Şu an için danışmanlığa başvurmadık ancak böyle devam ederlerse bayağı bir ihtiyacımız olacak gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu yeni gördüm çok çok geçmiş olsun, tek tek okuyamadım telden girdiğim için ama,
    Bütün evraklarınız tam olmalı, kişisel koruyucu teslim tutanakları, isg eğitim tutanakları imzalı olması lazım işçinin adına. sgk zaten Allahın emri, bunların dışında ikametgah, sabıka kaydı gibi ıvır zıvırlarda işçinin dosyasında olmalı.
    Şantiyede gerekli önlemler alınmış olmalı, özellikle yüksekten düşme tehlikesi olan kısımlarda önleyici uyarılar olması gerekiyor. Yoksa zaten bu olayda gerekli önlemleri almadığınız için suçlusunuz.
    İş güvenliği uzmanınız varsa, işini yapmışsa yönlendirir sizi zaten. Ama gönül almak lazım bu gibi olaylarda dibine kadar haklıda olsanız. Karşınızdakini ne koparırsam kardır moduna girse bile onun basit bir insan olduğunu kabullenip çok sabırlı davranmanız lazım. Bu işler malesef böyle, adam kemer baret taksın diye adamla kavga edersin ama bir şey oldumu devlet bize bakmiy, patron bizi sevmiy olur.

Ayrıca istediğiniz kadar taşerona verin işi, nasıl ki taşeronun yaptığı işin kalitesini denetliyorsanız, iş güvenliği ile ilgili kısmıda denetlemek zorundasınız mevzuara göre.

Çok geçmiş olsun, kendi bünyemizde iş güvenliği uzmanımız var pmden ulaşırsanız yardımcı olucaksa görüştürebilirim sizi, fikir gerekirse.
    Çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Şuan için birebir görüşmelerimiz devam ediyor. Sizin de nickinizi not alıyorum köşeye. Gerekli olduğunda bir çok deneyimli fikre ihtiyacım olacak mutlaka.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batuhan Gül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an için telefonla ve yüz yüze görüşmelerimiz devam ediyor. Nickinizi not alıyorum. Gerçekten uzlaşma gibi niyetleri varsa aramızda çözeriz diye düşünüyoruz. Eğer ayak sürerlerse de hukuki arabuluculuğa başvurmak zaten aklımızdaydı. Yardımınız için de teşekkür ediyorum.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Kaza gününden bu güne kadarki sigorta tarafından karşılandı. Bu aralıkta doğru maaş alamadı ancak sgkdan parasını düzenli olarak çekti. Bu aradaki yol, ve hastanedeki yemek, çay vs. harcamalar yapıldı doğrudur.
    Ancak bizim anlamadığımız konu; Fizik tedavi, yürümesine yardımcı ekipman(1600tl olduğunu söylediler.), sinirlenip telefonunu kırmış (1500e yenisi almışlar, ona da eyvallah), ve bu güne kadarki tüm harcamalarını karşılayacak parayı teklif ettik ancak olumsuz tepki aldık karşı taraftan.

Direk olarak değil ancak dolaylı olarak 50bin tl + ömür boyu maaş gibi bir şey istediklerini anladık. Şu an için danışmanlığa başvurmadık ancak böyle devam ederlerse bayağı bir ihtiyacımız olacak gibi
    Biraz çekingen kalmışsınız, ki bu iyi olmuş çok üstüne de düşüp yüz bulmasın. Anladığım kadarıyla siz ve aileniz bu olaydan dolayı korktuğunuz için ne kadar azıtsak kardır demişler. Konusunu siz sakın açmayın, lakin onlar açarsa 1.600TL lik ne ekipmanı olduğunu öğrenin. Sessiz kalıyorsanız saf zannetmesinler.

Eğer hala tedavi ve sakatlıkla ilgili şikayeti varsa tam teşekkürlü bi hastaneye götürün, masrafları siz karşılayın. elinizde sağlam rapor olsun. (bunu yazı ile analatabilmek zor ama şöyle söyleyeyim siz uzak kaldığınız için şöyle hastayım böyle öldüm bittim yapabilir. Eğer böyle bir durum olursa 'haftaya araç gönderip seni evden aldıracağız, iyi bir doktora götürecegiz' dersiniz. Gerek yok istemez falan deselerde siz yine tarafsız bir doktorla görüşüp. Hastayı inceletin. elinizde tarafsız doktor raporu ve kontrolu olsun.)

bu işçinin kalıcı sakatlığı yok ise, sizi ve ailenizi ürkmüş gördülerse, bir şeyler kopartmak için herşey yapılır. 10 kardes mütahite de denk gelmediği için laf konuşuyor. Yoksa patronun değil yüzünü arabasını göstermezler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz çekingen kalmışsınız, ki bu iyi olmuş çok üstüne de düşüp yüz bulmasın. Anladığım kadarıyla siz ve aileniz bu olaydan dolayı korktuğunuz için ne kadar azıtsak kardır demişler. Konusunu siz sakın açmayın, lakin onlar açarsa 1.600TL lik ne ekipmanı olduğunu öğrenin. Sessiz kalıyorsanız saf zannetmesinler.

Eğer hala tedavi ve sakatlıkla ilgili şikayeti varsa tam teşekkürlü bi hastaneye götürün, masrafları siz karşılayın. elinizde sağlam rapor olsun. (bunu yazı ile analatabilmek zor ama şöyle söyleyeyim siz uzak kaldığınız için şöyle hastayım böyle öldüm bittim yapabilir. Eğer böyle bir durum olursa 'haftaya araç gönderip seni evden aldıracağız, iyi bir doktora götürecegiz' dersiniz. Gerek yok istemez falan deselerde siz yine tarafsız bir doktorla görüşüp. Hastayı inceletin. elinizde tarafsız doktor raporu ve kontrolu olsun.)

bu işçinin kalıcı sakatlığı yok ise, sizi ve ailenizi ürkmüş gördülerse, bir şeyler kopartmak için herşey yapılır. 10 kardes mütahite de denk gelmediği için laf konuşuyor. Yoksa patronun değil yüzünü arabasını göstermezler
    Biz çekingenlik ve korkudan öte karşımızdakini bir insan olarak gördüğümüzden, bizimde başımıza gelebilirdi dediğimizden iyi niyetimizi korumaya, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah korusun daha kötü sonuçlanabilirdi. Çok genç. 96 doğumlu. O yüzden fazla gaddar davranmak istemiyoruz.

Tam teşekkürlü hastane olayını değerlendirmeye alacağım. Ancak şuan için zor görünüyor. Çünkü bu aralar '' ya istediğim parayı verirsin ya da sinirlenir kalkar giderim '' tavrında beyimiz. Teşekkür ederim verdiğiniz fikirden ötürü.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksekten düşme tehlikesi için yükseklik 2 metre olmalı evet

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)