User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: Programa dili hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgisayar müh. mezunuyum ve yaklaşık 8 yıldır profesyonel olarak kurumsal java yazıyorum.
    Şuan bir şirkette yönetici pozisyonundayım.

20 yaş geç mi diye sormuşsun Benin 20 yaşımda bilgisayarım dahi yoktu.
    Yazılımcılık yaşam boyu öğrenmeyi gerektiren bir meslek. Şuan hangi dili öğrendiğinin aslında pek bir önemi yok.
    Bazı sitelerde programlama dillerinin trendlerini görebilirsin. Onlar sana fikir verebilir.
    Sorduğun sorunun tek bir cevabı yok ama fikir vermesi için düşündüklerimi paylaşayım.

Masaüstü yazılım geliştirmeyi düşünüyorum yazmışsın. O konuya yönelmen büyük hata olur.
    Artık masaüstü devri kapanıyor. Daha önce masaüstü uygulamaları ile yaptığımız işlerin neredeyse tamamını artık browser üzerinden yapabiliyoruz.
    winamp tarzı uygulamalar yerine artık şarkıları fizy den spotifydan youtubedan dinliyoruz.
    Trendleri takip edemezsen yanılırsın. Cloudda çalışan, open source, topluluk desteği ile birlikte arkasında dev şirketler olan, özgür yazılımlara ve dillere bakmalısın.

Bugün Nokia nın yöneticilerinden birinin bir konuşmasını gördüm.
    Nokia CEO ended his speech saying this “we didn’t do anything wrong, but somehow, we lost”.
    Herşeyi doğru yaptığını düşünürken sonuçta kaybedebilrisin

Dilin en önemi tercih olmadığını ispatlayacak yüzlerce örnek var. Zukerberg dünyada milyonlarca kişinin kullanacağı bir sistemi php ile yazacağım deseydi kimse php yi tavsiye etmezdi.
    Ama çalışıyor hem de süper.

Nacizane tavsiyem python ile başlayıp sonrasında object oriented mantığını öğrenmek için de java ya bakmandır.
    Amerikadaki bilinen çoğu üniversitede başlangıç dili olarak python seçilmesinin bir hikmeti var.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SifirinciMurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne istediğini bilmiyorsan python ile başla. sıfırdan başlamak için en kolay anlaşılır ve dostane dil budur. kolay dediysem tırt da değil, python üstüne django gibi bir web framework ile instagram, pinterest gibi altyapılar kurabilirsin. mobil uygulama için java olur, biraz daha derin denizdir yalnız. android uygulamaları yazabilirsin. ios uygulamaları için objective c ve apple developer üyeliği lazım. yeni başlayana hem daha karmaşık hem de ücretli sistemdir, şimdilik pas geç. bilgisayar oyunu yazacağım diyorsan c++ bilmen lazım, şu aşamada çok ağır gelir, ilerleyince geçersin. vhdl'e falan hiç bulaşma.

zaten ingilizcen varmış, şu rehbere de bir bak
    http://www.dailyinfographic.com/flow...-i-learn-first
    Bencede c# biraz ağır gelir abi, sıfırdan başlayacağım sonuçta.
    İngilizcem normal dediysem bize göre normal abi, Eminönü Esnafı kadar biliyorum
    Mobil kategori üzerine yoğunlaşacağım galiba.

Alıntı 5500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesele sevdiğin işi yapmakta.. Ben çok seviyorum ama bu bölümü okumak nasip olmadı.. Ani bir karar aldım, işten ayrıldım İstanbul'dan kurs ayarladım. Şehir bile değiştiriyorum yani Senin yaşlarında olmak için çok şey verirdim, iyi değerlendirmek lazım.
    Aynen abi, bi işi severek yapmadıktan sonra hiçbi anlamı yok
    Çok fena gaza geldim , yaşım daha gençmiş

Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahh gençliğin verdiği hayata geç kaldım telaşı aahh

hiç geç değil bundan 20 sene sonrada geç olmayacak kardeşim, kime göre neye göre geç ? geç bu işleri geç

güveniyorum sana yaparsın sen ama sebatlı ol..
    Abi sizde olmasanız
    Aynen abi yaşın bi önemi yok yeterki azim ve sabır olsun.

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30 yasindayim bilgisayar muh 3. siniftayim , hicbirsey icin gec degil

onemli olan tam olarak ne istedigine karar vermek , ne olursa olsun 1 tanesinde uzman , aranilan adam olmaya calis
    Haklısın abi, yarım 5 tane yazılım dil bilmeyle adamın eline bişey geçmez, tek dil üzerine yoğunlaşmak en mantıklısı.
    Azminizden dolayı sizi tebrik ediyorum abi
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolgaaydın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üniversitede Bilgisayar programcılığı okudum. Başta zevkliydi piyasaya atılınca hevesim kırıldı, zor geldi. Donanım daha basit olduğundan ona yöneldim.
    -Askere gidene kadar geçici bir iş bulayım gelince yazılıma devam ederim dedim.
    En büyük hatayı burada yaptım, askerden geldiğimde programlamaya dair hiç birşey hatırlamıyordum.
    Eğer gerçekten, birşeyler yapmak istiyorum, ileride güzel projelerle güzel paralar kazanmak istiyorum aynı zamanda yaptığım işten zevk alırım diyorsan başla.
    Çok afedersiniz, g*tüm zora gelmiyor, hemen pes ederim dersen sadece vakit kaybı olur. Yine Bilişim sektöründe çalışmak istiyorsan, network ve donanım işi tam senlik.

C#, .net , bunlar güzel bir eğitim ile öğrenilebilir diller. Benim tavsiyem, ABAP SAP olur.
    Haklısınız abi, biraz çalışmayı bırakmaya gelmiyor yazılım
    Donanım dediğiniz gibi daha basit ama bu işi evde ciddi hobi olarak yapacağım için donanım işi zor.
    Ki zaten donanım konusunda alt yapı oluşturabilmek için staj falan şart bence.
    C# için biraz erken bence, abap sapı araştırayım hemen

Alıntı Uur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5+ yıldır yazılım sektörünün içindeyim. Yaşım geç mi derken ?
    26 yaşında eleman geliyor sıfır daha teknik bilgi okuldan senin gibi mezun olmuş. Haliyle 1-2 sene az paraya çalışıyor sonra pır uçuyor iyi bir yere.

IT sektöründe yazılım bu işi lead eden en çok para eden de bir sektör.

Eğer maddi imkanın var eğitim alman güzel bir firmadan iyi olur. Hızlı ilerlersin. Fakat kursta usb ile beyine yüklendiğini sanıyorlar programlamanın. Böyle birşey yok malesef. Gerçekten severek yapacak isen bu alanda ilerle yoksa paran da vaktinde boşa gider. Dil olayına yapacağın proje ve işler açısından değişiklik gösterebilir. Mesela mobile mi web'e mi ilgi duyuyorsun bunu belirle. Bu arada her ikiside olabilir ama önce programlamanın mantığını birinde iyice bi kavraman faydalı olur.Web bunun için bana sorarsan en hızlı masrafsız ve kolayı.
    Abi maddi imkanım fena sayılmaz, daha doğrusu kursa gidecek kadar var ama şuan Türkiye"de değilim.
    Evet dediğiniz gibi kurslara ilk gelenlerin çoğu usbden pcye müzik atar gibi program yapılacağını zannediyorlar.
    Kesinlikle küçümsemek bazında söylemiyorum, zamanında hepimiz öyle başladık sonuçta
    Evet severek yapacağıma kesinlikle inanıyorum, mobile ilgi duyuyorum.
    web şu anda benim için 2. planda sayılır.

Alıntı suayipozmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgisayar müh. mezunuyum ve yaklaşık 8 yıldır profesyonel olarak kurumsal java yazıyorum.
    Şuan bir şirkette yönetici pozisyonundayım.

20 yaş geç mi diye sormuşsun Benin 20 yaşımda bilgisayarım dahi yoktu.
    Yazılımcılık yaşam boyu öğrenmeyi gerektiren bir meslek. Şuan hangi dili öğrendiğinin aslında pek bir önemi yok.
    Bazı sitelerde programlama dillerinin trendlerini görebilirsin. Onlar sana fikir verebilir.
    Sorduğun sorunun tek bir cevabı yok ama fikir vermesi için düşündüklerimi paylaşayım.

Masaüstü yazılım geliştirmeyi düşünüyorum yazmışsın. O konuya yönelmen büyük hata olur.
    Artık masaüstü devri kapanıyor. Daha önce masaüstü uygulamaları ile yaptığımız işlerin neredeyse tamamını artık browser üzerinden yapabiliyoruz.
    winamp tarzı uygulamalar yerine artık şarkıları fizy den spotifydan youtubedan dinliyoruz.
    Trendleri takip edemezsen yanılırsın. Cloudda çalışan, open source, topluluk desteği ile birlikte arkasında dev şirketler olan, özgür yazılımlara ve dillere bakmalısın.

Bugün Nokia nın yöneticilerinden birinin bir konuşmasını gördüm.
    Nokia CEO ended his speech saying this “we didn’t do anything wrong, but somehow, we lost”.
    Herşeyi doğru yaptığını düşünürken sonuçta kaybedebilrisin

Dilin en önemi tercih olmadığını ispatlayacak yüzlerce örnek var. Zukerberg dünyada milyonlarca kişinin kullanacağı bir sistemi php ile yazacağım deseydi kimse php yi tavsiye etmezdi.
    Ama çalışıyor hem de süper.

Nacizane tavsiyem python ile başlayıp sonrasında object oriented mantığını öğrenmek için de java ya bakmandır.
    Amerikadaki bilinen çoğu üniversitede başlangıç dili olarak python seçilmesinin bir hikmeti var.
    Dediğiniz gibi abi yazılım sürekli kendini güncelleyen bir meslek, ara vermeye gelmiyor.
    Masaüstü yerine mobil uygulama-oyun geliştirmek istiyorum abi, masaüstü devri bikaç sene sonra kalmaz artık.
    Bu işi profesyonel olarak yapan birisinden tavsiye almak ciddi manada beni mutlu etti
    Şu anda mobil üzerine oyun-uygulama geliştirmek istiyorum. Phyton"u hemen bi araştırayım.
    Sizden biraz program dili vb tavsiyeler alabilirim isterseniz
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)