Dostum yemin ediyorum ki sana cidden hak veriyorum. Ancak kırtasiye muhabbeti komik olmuş :) hangi taksici LTD? uberciler bildiğin ltd şti.
Benim zaten taksicilere en çok kızdığım nokta da budur. Uberciler de 8bin TL aylık kira ödesin de göreyim lafıdır.
Sence taksicilerin bu kadar yüksek kira ödemesi hak mıdır? Bir çok taksi şöförü istanbul da bu yüzden ubere geçiyor. Halâ daha geçen var erdoğanın açıklamasından sonra bile. Çünkü onlarda bu düzenden rahatsız. Ayrıca İstanbul taksicilerinin durumunun %100 ne halde olduklarının farkında olduğunu sanıyorum. Zaten bu adaletsiz sistem yüzünden taksiciler günü kurtaramadı mı sinir küpü garip insanlara dönüşüyorlar çünkü yeterli kazancı sağlaması gerek ailesi var adamın aslında bir bakıma haklılar.
Bura da en büyük zarar Plaka sahiplerinindir. İçlerinde melek gibi iyi niyetli düzgün babacan mükemmel insanlar var olduğunu gerçekten biliyorum hatta eş dost akrabamda bile var plaka sahibi olan. Hiç birine acır mıyım? Kesinlikle hayır çünkü bu düzgün insanlar maalesef plaka sahipleri içinde %20 belki %30luk kesim.
1 tanesi bile taksicilik sektörünün bu kadar aşağılanmasına sebep olan pislik meslektaşlarının temizlenmesi, bu b.ktan düzenin değişmesi, örneğin resmen bu mesleği p.ç eden plaka komisyoncularının yok edilmesi, plaka sahiplerinin önüne gelen kazmaya plaka kiralayabilmesinin önüne geçen düzgün bir sistem kurulması için isyan etti mi? etmediler!
Ama bir uber için yolları kapattılar. Zamanında da korsan taksiler için yolları kapattılar. Ambulans geçemedi ona bile s.ktir çektiler hakları için.
Şu olaylar için ne yaptınız mesela? Bana de ki şu olay için taksiciler çıktı isyan etti şurada şu eylemi yaptılar.
Taksici engelli kıza tecavuz etti - Son Dakika Haberler
Ankara'da taksi şoforu yolcuya tecavuz etti - Son Dakika Turkiye Haberleri
Taksici sarhoş muşterisine tecavuz etti! - En Son Haber
Bir de uber şöförünün %100 haklı olduğunu gösteren araç kameraları kayıtları olmasına rağmen müşterisini araçtan attığı için ne yaptığına bakalım?
Kısacası belki bir gün uber kapatılacak, belki sadece sarı taksiler uber olabilecek. belki başka türlü gelişecek.
Ancak ubere şu yüzden hepimiz teşekkür edeceğiz. Uber sayesinde sarı taksilere güzel yönde düzenlemeler gelmesi gerektiğini halkta devlette gördü. Umarım rantçı olmayan halkı düşünen düzenlemeler getirirler. Düzgün olduktan sonra niye sarı taksiye binmeyeyim ki? Tek istediğim 2 sokak öteye bile gidecek olsam güler yüzünü asmayan taksiciler.
Uber yasaklanırsa yine yolda taksi çevirmeyeceğim, bitaksi itaksi v.s hangisi düzgün hizmet verirse onlarla sarı taksi çağıracağım. Yeter ki karımı kızımı bir yere taksiyle yollarken içimde şüphe kalmasın.