GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı
Kötüler yüzünden normalde bir camia komple kötülenmez, ancak taksicilerde biliyor ki, rant yüzünden taksicilik mesleği mundar edildi. Hâlâ taksici olmak çok kolay. Artık Almanya'daki gibi 2 ay eğitim + sınav zorunluluğu gelmeli, en azından bundan sonrası için.
Hatta uber vs yasallasmali, illa uber olmak zorunda da değil. Gerekirse devlet kontrollü yazılım olabilir. Ancak taksici puanlama sistemi mutlaka olmalı artık. Ben uber Yandex vs sistemlerin olduğu hiç bir ülkede yoldan araç cevirmedim, tek birkere de sorun yaşamadım. Örneğin bazı yazilimlarda ingilizce bilen şoför seçeneği var, çocuk koltuğu seçeneği var, yani artısı olan daha çok para kazanıyor. Ömür boyu kendini geliştirmeyen düz şoför ve geliştiren şoför farklı kazanıyor.
Bunlar benim düşüncelerim.
Dipnot olarak, benim tecrübem İstanbul gibi metropollerde sorun çok büyük. Küçük illerde taksiciler çok çok daha düzgün ve ilgili, hatta yolda kalsan karşılıksız yardım edecek çok insan var. Ancak İstanbul tüm taksicilerin tü kaka anılması için yeterince öküzle dolu maalesef.