User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Onur Air hakkında

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Havacılık sektöründe bir Havayolu şirketinin teknik bölümündeyim fakat objektif ve detaylı bir yorum yapmaya çalışacağım.

Güvenlik açısından bakarsanız Türkiye'den havalanan hiçbir yurtiçi uçağın güvenlik olarak birbirinden çok farkı yok.
    Onur güvenli değildir aman uçma ama Thy'ye birşey olmaz koca şirket veya aman Atlas şöyle Pegasus böyle diye bir durum yok.
    Ağır kriterleri yakalayan uçak havalanır ki havalanan uçaklar bu ağır kriterleri yakalamıştır.
    Yani o aynalarımıza astığımız "Remove before flight" lanyardları tam kontrol edilmeden yerinden sökülmüyor.

Türk uçaklar belli periyodlarda bizim arabalardaki 10 bin- 30 bin - 60 bin-100 bin bakımları ve 2 yıllık tüv muayenesi gibi
    yerli ve yabancı otoriteler tarafından çok derin ve devamlı olarak zorunlu denetimlerden geçiyorlar ve zaten bu denetlemeleri geçemeyenler sektörden siliniyor ama emin olun Dünya çapında uçak ve uçuş güvenliği olarak çok iyi yerlerdeyiz.

Öteki taraftan uçuşta güvenlikten sonra gelen ilk iki talep zamanındalık ve konfor.

Zamanındaklık konusunda şirketler arasında THY dahil hiçbir şirket istikrarlı bir şekilde pistten on time tekerlek kesemiyor.
    ama bu her zaman şirketlerin de suçu değil çünkü özellikle istanbul, Antalya, Ankara gibi çok yoğun olarak kullanılan alanlar ve bu yoğunluk kimi zaman 30 dk hatta 1 saat gecikmelere sebep olabiliyor fakat Pegasus'un zamanında kalkış reklam konusu olmasına rağmen on time kalkışlarda kötü patlamıştı.

Konfor olarak da farklı hizmetler söz konusu Atlas Global'in ücretsiz servis hizmeti, yeni yurt dışı destinasyonları ve koltuk diz mesafesi uzun boylu birini rahat ettirirken Thy menülerindeki çeşitlilikle ve tabi marka güvenilirliği müşterilerini çekiyor. Onur da kampanyalar yaparak fiyatlarda indirim yapabiliyor. Tabi yakalamak lazım.
    Pegasus'da hem yurt içi hem yurt dışı destinasyonlarını çeşitlendirerek ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Bir de Bora Jet var. Filosunu Embraer ler ile değiştirerek diğer şirketlerin uçmadığı küçük havaalanlarına uçuyor.
    Alternatif olarak düşünülebilir.

Sonuç olarak güvenlik ve gecikme konularını eşit kabul edip seçim yapmaya kalkarsak
    en fazla 2-3 saat yolculukta en kötüsünden yemeği beğenmesen
    veya somurtan kabin memurları ile uçsan hayatında bir değişiklik olmaz.
    Fiyatı en ucuz olanı ve ücretsiz yan hizmetleri en çok olandan bilet al.

Bu arada yurtdışı bilet / otel rez alacaklar alttaki siteyi öneririm ciddi akılalmaz fiyatlar çekiyorlar.
    Birkaç kere de kullandık ve siteden çok memnun kaldık.

https://www.expedia.com
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kıbrısta çok tercih ediyolar en son gittiğimde fena sıra vardı onur airde ben hep pegasusu kullanıyorum tek sorunları rotarsız kalkmıyolar bu birazda benim şansım olabilir onun dışında en ufak sorunum olmadı pegasustan yana
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

mhmtyyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur Air'le bende uçtum, bileti şirlet temin ettiğinden fiyat nedir bilmiyorum ama tek olumsuz yani koltukların çok sıkışık olması, rahat hareket edememe var.
    Yok mu ya şöyle ucuz araba alabileceğimiz bir yer...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıbrısta çok tercih ediyolar en son gittiğimde fena sıra vardı onur airde ben hep pegasusu kullanıyorum tek sorunları rotarsız kalkmıyolar bu birazda benim şansım olabilir onun dışında en ufak sorunum olmadı pegasustan yana

Malesef onun şansla alakası yok. Sabiha gökçendeki kule kontrol yoğun(daha bunun yazı var daha da yoğunlaşacak) iniş kalkışları düzenleyebilmek için, gelecek uçaklar için ileri saatlere kalkış, hatta motor çalıştırma izni veriyor. Misal biz ecn üzerinden adana, antep uçuşu yaparken hep erken ineriz. Kalkış gecikme yok, dönüş gecikme yok.
    Instagram: mutusgarage

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    190 100kg yim onur airden inince açma germe temel stretching hareketleri yapıyorum

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onurair la geçen yaz viyanaya uçtum, zargosair kiralik uçağıydı, bir daha uçmam diyerek büyük konuşmak istemiyorum ama, uçmam
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40-50 tl fark varsa kesinlikle THY.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

DarkSky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zcy04 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süre 1 saat 10 dakika falan. yemeğinde falan değilim rötar bilet check in, iptal sıkıntısı çekmek istemiyorum sadece
    tam olarak nereye gideceğini söylersen daha net yardımcı olabilirim, fakat olayın yemeğinde değilsen ve fiyat farkı ciddi derecede ise onur airlede uçabilirsin.Check-in de herhangi bir sıkıntı yaşamazsın, iptal ve rötar tamamen kısmet işi.Sis olur, hava kapalıdır rötar olur, arkadaşların dediği gibi ona yapabilecek birşey yok.Bugüne kadar yoğun sis ve hava muhalefeti haricinde iptal görmedim.Sonuç olarak arada çok fiyat farkı yoksa thy tercih sebebi olabilir, fakat onurair de gayet uçulası bir şirket, evet koltuk aralıkları dardır, ama 1 saat 10 dakikalık uçuşta sorun yaşayacağını sanmıyorum.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok uçtum onur airler koltukların dar olması dışında bir dezavantajı yok , zaten çoğu firmada ekonomik sınıfta koltuklar dar oluyor.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben geçen sene ucuz diye pegasus ile istanbul - amsterdam yolcuğu yapmak gibi bir hata yaptım daha bidaha pegasus bedava olsa şehir içinde bile bi oturur duşunurum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thy her zaman rotarlı bugune kadar hiç rotarsız uçmadım uçanda tanımıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rötarı firmalara göre kategorize etmek yanlış. İstanbuldaki 2 alanda kapasitesini zorlayarak yazın aşarak çalışan alanlar. O sebeple rötar bu dönem ve yazın değişmesiz. Kalan zamanlarda biraz daha rahat olur. Yazın kalkış için 9. sırada olduğumuzu bilirim. Yani zamanında yolcuyu alıp kapıyı kapatsan dahi min. 20 dakika kalkış için piste gitmemiz sürüyordu. =)

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rötarı firmalara göre kategorize etmek yanlış. İstanbuldaki 2 alanda kapasitesini zorlayarak yazın aşarak çalışan alanlar. O sebeple rötar bu dönem ve yazın değişmesiz. Kalan zamanlarda biraz daha rahat olur. Yazın kalkış için 9. sırada olduğumuzu bilirim. Yani zamanında yolcuyu alıp kapıyı kapatsan dahi min. 20 dakika kalkış için piste gitmemiz sürüyordu. =)
    Bi şehir efsanesi varda o doğrumu sana sorayım atıyorum x firma ile thy nin 20:00 da kalkması lazım ilk öncelik thy mı her zaman ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi şehir efsanesi varda o doğrumu sana sorayım atıyorum x firma ile thy nin 20:00 da kalkması lazım ilk öncelik thy mı her zaman ?
    Onu kaptanlara sormak lazım abicim =) Fakat geçen sene yazın izmirden Atatürk havaalanına uçtuk park pozisyonu için tam 50 dakika bekletildik. Bu alana her 2 dakikada 1 uçak inip 1 uçak kalkıyor ona rağmen =) Geçen yaz yaptığım tüm dış hat uçuşların dönüşünde 1.5 ila 2 saat sonrasına veriyorlardı direkt motor çalıştırmayı. Zamanında kalkma ihtimalimiz olsa dahi. =)

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şehir efsanesi..
    Tango-1 never dies.

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şehir efsanesi..
    tşk ederim

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pegasusla uçmayın da neyle uçarsanız uçun. Belediye otobüsüne kanat taksalar Pegasus'tan iyi hizmet verir.

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dünydaki bütün havayolları slot satın alırlar. slot derken iniş ve kalkış için zaman dillimi. 2 uçağa aynı saati vermezler. rotar falan varsa da kimin slotu önceyse o kalkar

vip, ambulans, yardım uçakları ve acil iniş yapan uçaklar öne alınır sadece

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thy iyi hos ama bavulunuz kaybolur, bir sikyetiniz olur vs karsinizda bir tane muhattap bulamazsiniz. Yilda en az 3 kere Abd - Tr ucusum oluyor. Musteri sikayetleri konusunda rezaletler, fiyatlari yuksek ama genel itibari ile Memnun gibiyim .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)