60.000 km ve ustu unimog alicam ama korkuyorum temiz sanzimani ellenmemis ikinci dunya savasi garantisi devam eden varsa alim
Printable View
60.000 km ve ustu unimog alicam ama korkuyorum temiz sanzimani ellenmemis ikinci dunya savasi garantisi devam eden varsa alim
Hocam benim derdim burda bir yarış değil ama bizim çok k20'ye saplamışlığımız da var :) Yok o gelse bunu yer şu gelse bunu yer muhabbeti yapmıyoruz.Durum burda VAG grubunun rezil olarak belirtilmesinden ötürü bende BMW Mercedes ile karşılaştırdım durum bundan ibaret.
Ben de DSG hakkında bir kullanıcısı olarak bildiklerimi yazdım ve ben bir sorun yaşamadan gayet de güzel kullanıyorum şu an. Şimdi ben yaşamıyorum diye başkası yaşamayacak diye de bir kaide yok.
Burda bilmiyorum okudunuz mu? 30k km de f30 BMW motoru kıran arkadaşta vardı :) Ayrıca bu durum sadece o arkadaşın başına da gelmemişti.Belki bu durumu bugün bir onarım şeklinde halledecek BMW.Atıyorum 3 5 sene sonra da tamamen bu sorunu neden olan etkenleri ortadan kaldıracak.Aynı DSG misali bir durum yani.
alınacak araç servis bakımlıysa dsg sorun olmuyor hertürlü ilgileniyorlarda onuda ucuza satmıyorlar zaten orası ayrı, oyüzden manuel almıştım.
dsg sacmalamasa kalkar kalmaz patır patır vitesi atması haliyle altta kalıp titretiyor,dur kalkta 2de kalkması, sürekli ekonomi kovalayıp düşük devir yüksek vites götürmeye calısmasa enfes olacak gibi, bu sorunlarında cok muhtemelen bunlardan ortaya cıkıyor.
Heralde düzelte düzelte doğruyu bulacaklardır. iyi niyet garantisi adı altında sanzıman belli arızalar kabaca belli başlı ama niye herkeste fiyat farklı onu bir türlü anlamışda değilim. İşin özü çok hoştur ama benana :D
Hep S modunda kullanın varsın 1-2 litre fazla yaksın emin olun kavraması D modu kullanımından en az 3 kat daha uzun ömürlü olur.
Bir de DSG torku ve ağırlığı sevmiyor.
Tek kişi kullanılan 250 HP civarındaki Polo GTI kavraması 4 kişi kullanılan 1.6 tdi dsg Stock passatın kavramasından daha uzun gider diye düşünüyorum.
Nasıl kullanıldığı çok önemli adam araba durmadan p ye atıyo. Almadan önce test edin derim ben .
Bakıma aracı ne zaman götürsem hep sanzımanı tamir edilen wv grubu araçlar gördüm. Yakınımda olanlardan da 2 defa şanzıman değiştiğini gördüm. Beni açıkcası korkutuyor dsg ler. Hızlı güzel şanzıman ama mayınlı bomba resmen ne zaman patlayacağı belli değil. Varsın 1 lt fazla yaksın ama ben kara otomatikçiyim.
Eski hondalar kia ceed hyundai i20 vs bunlarda çok sorun yaşayan duymadım. 30k civarında otomatik araba arıyorum ama düzgün şanzımanlı içime sinen bulamadım.
Fiatın dualogic opelin easytronic vs iyice beter. Arabayı satınca bende bi konu açıcam 30-35k bandında satılan araçlardaki hangi otm. şanzıman rüştünü ispatlamıştır diye.
Neymiş kardeşim şu dsg yahu, varsa yoksa sorun dert tasa... :D
10.000 km yi geçti sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum DSG'yi. Sadece güncelleme yapıldı ve herkese dsg anlamında yardimci olan bir servis yapıları var .
Dsg'yi i20 nin otomatiğe ile kıyaslamak haksızlık olmaz mı ?
Emsallerine göre daha çok sorun çıkartan şanzıman evet ama kullanım açısından gayet tatminkar .
Araba kullanmayı bilmeyen adama dsg degil tank şanzımanı olsa ne yazar, benim 80k kilometrede yege göge sıgdıramadıgımız ZF bozan arkadaşımda var.
1.5 ay oldu 55 binde leon aldm mk3 Dsg herhangi bir sıkıntısı yok yetkili servis bakımlı diye aldım . Bir sorun olursa iyi niyetle öderim . Bu kadar kafanıza takmayın. Ama ikinci el alcaksiniz mutlaka yetkili servis garantili alın.