User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 5664 Tramer Bilgi Mağduriyeti

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu gerçekmi hakkaten ya

yada bunu oraya yazabilmeleri için sigorta şirketi parayı bir şekilde kasalarından çıkıp ceplerine atmış olabilir.çünkü oraya yazılan ödemeler fatura karşılığı yapılıyor diye biliyorum.
    Sigorta şirketi parayı ne servise ne araç sahibine kimseye ödemediğini söylüyor , verdikleri cevap zaten şaka gibi ,

Araç motoru kırılmış siz bunu cepten yaptırdınız ve satarken insanları mı dolandırıcaksınız hatasız diye , ya kardeşim sandık motor aldık koyduk faturası var dünya para harcadık diyoruz olsun motoru değişmiş diyo hatasız mı satıcaksınız diyo hayır gayet gerile gerile sandık var diycez dedik , siz arabanızın lastiği patlayınca değişmiyo musunuz dedik şimdi lastik değişince orjinalliği mi bozuluyo kötü bir iş mi yapmış oluyosunuz bizim de motor patladı cebimizden yaptırdık diyoruz dava et dedi onun bunun evladı

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Arenin son yazdıkları Türkiyede yaşadığımızı tekrar hatırlattı.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arenin son yazdıkları Türkiyede yaşadığımızı tekrar hatırlattı.
    Ya katil olursun katil araba 98K km de emsailsiz bir araba ve de satıcaz nasıl satıcaz biz de şaşırdık , hayır bir de alan da satan da yakın arkadaşlarım herkes birbirini tanıyo çok garip bir durum içerisindeyiz tramere mail attık vs ama yok yani bari çarpma yazmayın motor yazın hayır yazamayız diyo o siorta şirketindeki müdürü o gün elmize alsak kesin başımız büyük belaya girerdi , bu kodumun yerinde potansiyel suçlusun çünkü katil olmak an meselesi

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benımde başımdan benzer bır olay gectı, aracı ılk sahıbıden 2000 km de aldım. boyasızdı 2.000 tl hasar kaydı gorunuyordu. Aracı 6 7 ay kullanıp esımın hosuna gıtmedıgı ıcın sattım. Satarkende alırkende tramerı sorguladım 2.000t l hasar kaydı gorunuyordu.
    Alan arkadaş aldıktan 3 4 ay sonra aradı tramer kaydı 20 bın tl gorunuyor bu nasıl degıstı dedı ?
    Nasıl olur bende o tarıhte atılan mesaj hala duruyor , mumkun degıl derken.. bende mesaj gonderdım durum gercektı. Tramerı sıkayet ettık, dava acın dedıler ama sonuc cıkmaz. 1 sene sonra 2.000 tl olan kaydı 20 bın kusuru yapmıslar..
    Hıcbır sucum olmamasına rahmen yınede alan arkadasa aracı getır gerı alıp paranı vereyım dedım. Oda bunu tercıh etmeyıp teşekkur ettı.
    Boyle sısteme lanet olsun. Insanları magdur etmekten baska bırsey degıl.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Tramerde tanıdık bulmak şart oldu artık demekki kafalarına göre bunlar değişebiliyor.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tahminim bu yapılan muhasebe hilesi. Giderleri yüksek göstermek için bu şekilde hasar dosyaları oluştuyorlar. Mağdur insanları kayıt hatası diye oyalayıp vergiden devlete geçiriyorlar. Biraz araştırma yapayım sonrasında şikayetçi olacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim tahminim bu yapılan muhasebe hilesi. Giderleri yüksek göstermek için bu şekilde hasar dosyaları oluştuyorlar. Mağdur insanları kayıt hatası diye oyalayıp vergiden devlete geçiriyorlar. Biraz araştırma yapayım sonrasında şikayetçi olacağım.
    Sonra masraflarımız çok, gelirler giderleri karşılamıyor diyerek zorunlu trafik sigortasını kaskodan pahalı yapıyorlar. Yatacak yerleri yok.............
    Okumadan imzalamam.....

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonra masraflarımız çok, gelirler giderleri karşılamıyor diyerek zorunlu trafik sigortasını kaskodan pahalı yapıyorlar. Yatacak yerleri yok.............
    Hem primler yükseliyor hemde vergi matrahında aşınmaya yol açıyor. Şuan araştırıyorum.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede bu durumun devlete bildirilmesi lazim ornek cok sonucta ve kanitta var. devlet bunlari bu sukseee

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tramerin ta anasını avradını , başımızdan geçen bir olayı anlatmak istyorum ,

çok yakın bir arkadaşımdan çok yakın bşr arkadaşıma araba aldık , durum şu şekilde oldu arabada kaza boya tramer kesinlikle yok araç yetkili servis dışında hiç bir yere gitmiyor ve sadece yetkili serviste sürtmelerden dolayı arka tamponu boyanıyor ve bu da yetkili servis kayıtlarında görünüyor ,

daha sonra arkadaşım topspeed yaparken motor yatak sarıyor , servise çekiliyor , exper çağırılıyor exper kaza veya başka bir şey olmadığından sigortanın bunu karşılayamayacağını söylüyor ,ve gidiyor ,

Arkadaşımdan aracı yine çok yakın bir arkadaşıma kırık halde alıyoruz buraya kadar sorun yok daha sonra experin geldiği tarihe tramer çarpma diye not düşüyor , aracın eski sahibi ben sigorta şirketimle konuştum exper gelip dosya açtığı için çarpma gözüküyor sistemden kaldırıcaklar diyor , ve gerçekten de sözüne güvendiğim yakın bir arkadaşım hepimiz de birbirimizi çok iyi tanıyoruz , her neyse biz araca sandık motor aldık koyduk vs kafamız rahat biniyoruz daha sonra birisi arabayı bizden istedi arabayı tam vereceğiz , araçta 67000 TL çarpa diye kayıt çıktı beynimizden kaynar sular döküldü , arkadaşımı aradık sigorta şirketini aradık yok komik olan şey şu sigorta şirketi ne servise ne eski sahibine para ödememiş , bunu sigorta şirketi kendisi de kabul ediyor evet ödemedik diyor , peki dedik vermediğiniz bir hizmetin karşılığını nasıl yazıyorsunuz + 67000 TL yi nerenizden uyduruyorsunuz dedik verdikleri yanıt çok daha komik bu araba motorundan hasar almış siz cebinizden yaptırıyorsunuz satarken insanları hatasız diye dolandırıcak mısınız dediler şok üzerine şok , ne yapıcaz dedik dava edin ama bir şey değişmez dediler şimdi ne yapıcağımızı şaşırdık arabada nokta hata yok motoru sandık aldıp koyduk arabada en ufak tramerlik pozisyon yok ne yapıcaz ?
    hocam aynısı başımıza geldi hem de bu gün... ablamın aracını sattım, 2012 senesinde alttan aracı vurdu, çekiciyi kaskodan çağırttık ama ön traversi ben kendim değiştirdim, onun haricinde araçta kaza da yok boya da.... bir sorgu tak, 4.500 tl hasar Allahtan sattığım kişi yabancı değil, aracı da kendi kontrol etti, biraz da ben ikram ettim aldı aracı, yahu bu 4.500 tl yi nerenizden uydurdunuz??? yok mu bunun yasal bir mercii??
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tramerin ta anasını avradını , başımızdan geçen bir olayı anlatmak istyorum ,

çok yakın bir arkadaşımdan çok yakın bşr arkadaşıma araba aldık , durum şu şekilde oldu arabada kaza boya tramer kesinlikle yok araç yetkili servis dışında hiç bir yere gitmiyor ve sadece yetkili serviste sürtmelerden dolayı arka tamponu boyanıyor ve bu da yetkili servis kayıtlarında görünüyor ,

daha sonra arkadaşım topspeed yaparken motor yatak sarıyor , servise çekiliyor , exper çağırılıyor exper kaza veya başka bir şey olmadığından sigortanın bunu karşılayamayacağını söylüyor ,ve gidiyor ,

Arkadaşımdan aracı yine çok yakın bir arkadaşıma kırık halde alıyoruz buraya kadar sorun yok daha sonra experin geldiği tarihe tramer çarpma diye not düşüyor , aracın eski sahibi ben sigorta şirketimle konuştum exper gelip dosya açtığı için çarpma gözüküyor sistemden kaldırıcaklar diyor , ve gerçekten de sözüne güvendiğim yakın bir arkadaşım hepimiz de birbirimizi çok iyi tanıyoruz , her neyse biz araca sandık motor aldık koyduk vs kafamız rahat biniyoruz daha sonra birisi arabayı bizden istedi arabayı tam vereceğiz , araçta 67000 TL çarpa diye kayıt çıktı beynimizden kaynar sular döküldü , arkadaşımı aradık sigorta şirketini aradık yok komik olan şey şu sigorta şirketi ne servise ne eski sahibine para ödememiş , bunu sigorta şirketi kendisi de kabul ediyor evet ödemedik diyor , peki dedik vermediğiniz bir hizmetin karşılığını nasıl yazıyorsunuz + 67000 TL yi nerenizden uyduruyorsunuz dedik verdikleri yanıt çok daha komik bu araba motorundan hasar almış siz cebinizden yaptırıyorsunuz satarken insanları hatasız diye dolandırıcak mısınız dediler şok üzerine şok , ne yapıcaz dedik dava edin ama bir şey değişmez dediler şimdi ne yapıcağımızı şaşırdık arabada nokta hata yok motoru sandık aldıp koyduk arabada en ufak tramerlik pozisyon yok ne yapıcaz ?
    ohaa, o kadar olay duydumda bu en büyüğü oldu, geçmiş olsun

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen kasımda aldığım aracımda 2 tane hasar kaydı vardı alırken her türlü sorgulattım şimdi bu yazılanları okuyunca tekrar sorgulatayım dedim hadi buyur hasar kaydı doğurmuş 3 olmuş 700 liralık bir kayıt daha eklenmiş.

delyyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla konunun tamamını okuyamadım ama motor hasarı yaşayan kişiye bir tavsiye verebilirim.

Aracın motor hasarı aldığı dönemdeki sahibi eksper raporunu eksperden gidip ıslak imzalı şekilde alsın. Aracı almaya gelenlere de "aha kardeşim eksper raporu" desin.

Konu sahibi kişinin işine de yarın unutmazsam bakacağım..
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mkerim bey eğitime gitmiş, eğitmen yüksekten uçunca skerim diyip konuyu açmış...

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı delyyy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla konunun tamamını okuyamadım ama motor hasarı yaşayan kişiye bir tavsiye verebilirim.

Aracın motor hasarı aldığı dönemdeki sahibi eksper raporunu eksperden gidip ıslak imzalı şekilde alsın. Aracı almaya gelenlere de "aha kardeşim eksper raporu" desin.

Konu sahibi kişinin işine de yarın unutmazsam bakacağım..
    İlginiz için teşekkür ederim
    Bugün sigorta yenilemek için Göksel Abi'yle de görüştüm. 2006 dan bu yana tüm kayıtlarına baktı. O da böyle bir hasar dosyası bulunmuyor dedi.
    Bakalım nasıl düzeltebileceğiz. Sigorta tahkim komisyonuna başvurayım dedim onunda ücretleri yüksek geldi. Her yer soygun yapıyor resmen.

Bilginiz olsun Sigorta Tahkim Komisyonu başvuru ücretleri;

0 - 5.000 100TL
    5.001 - 10.000 250TL
    10.001 - 20.000 350TL

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Durumu çözdük gibi.
    Araç için kazadan sonra ilk tespitte 10355 lira masraf çıkar diyorlar. Buna istinaden ilk dosya açılıyor daha sonra exper gelip detaylı kontrolu yapıldıktan sonra 4500tl de mutabakat sağlıyorlar bunun 2500e yakını işçilik ve boya için isteniyor ve dosya 4500Tl üzerinden kapatılıyor. Ama tramer çok ilginç bir şekilde 10355 tl olarak dosyayı işliyor. Bunun düzelmesinin imkansıza yakın olacak şekilde çok zor olduğu bilgisini aldık. Experin dosyayı tekrar açıp sonra anlaşılan tutar olan 4500tl üzerinden tekrar kapatması gerekiyormuş.
    Ne diyelim Allah işini düzgün yapmayanların ve insanları böyle mağdur edenlerin bi taraflarından çıkartsın.
    Yardımcı olan ve 3 gündür uğraşan Yusuf'a da çok teşekkürler tekrardan.

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu 5664 un iyide suyu çıkmaya başladı buna bir el atlamari lazım yetkililerin!!

_cAgdAsH_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sistem biraz sıkıntılı calısıyor,eksikleri cok maalesef,
    sigorta şirketine hasar dosyası acıldıktan sonra o dosya bir şekilde kapatılmak zorunda,bunun kapanıs raporunu yazan eksper bürosundaki raportör arkadaslar,geneli cüzzi maaslara calısan ve genel olarak cok fazla arac üzerinde teknik bilgiye sahip olmayan arkadaslar istisnalar müstesna,bu raporlar kapatılırken ve özellikle ödeme yapılmayan,reddedilen,dosyalarda sıkıntılar basgösteriyor,servisin gönderdiği listeler detaylandırılmadan sistem fiyatları üzerinden iskontosuz yazılıp muallak rakam olarak neticeye yazılıyor nasılsa dosya reddedilmiş ödeme yapılmayacak,böyle olunca genel merkezdeki dosya sorumlularıda ne rakamı ne de parcaları irdeliyor,sbm sistemine raporu yükleyip kapanıyor,sonuc aracın kayıtlarına tutar işleniyor,Aren'in basına gelen bu.Acılan dosya bir rakamla söyle ya da böyle kapatılacak.Burda sizin özelinizde söylüyorum (aren) motor kıran araca hasar dosyası acan danısman arkadasın sizi bu dosyanın ödenmeyeceği ama tramere yansıyacagı yönünde uyarması gerekiyordu,ben sahsen yapıyorum.
    Konuyu acan arkadasın problemi bundan biraz farklı,aynı durumda olan cok kayıt var bizzat bende yasamıstım,3 adet hasar bir tanesi rakam diğerleri carpma idi,4 ay içinde diğer 2 kayıtda toplamda 30000 tl rakamlı kayıda döndü. Aracı aldıgım eski sahibine beseri ilişkiler ile iadesi ile son buldu.
    Bunu acıklamak zor,yakın tarihli hasarlarda,dosya acıldıgı an carpma gözükür,dosya ödenip kapandıgında rakama döner,ya da ödeme olmaz reddolur yine muallaktan veya ekspertiz proformasından rakama döner,pert olur rakam ve ağır hasar kaydına döner,plakalı olarak baskasına satılır hasarlı vaziyette,toplam hasar eksi aracın satıldıgı rakamın sonucuna döner,ama 2 yıl sonra bir anda hic ödenmeyen ortada olmayan bir rakama dönmesi mantık sınırlar dısında ve acıklanamaz.....
    Sizin aracınızda eksper,hasarınızı orj parça yetkili servis, yeni orjınal parçalar ile sistem üzerinden fiyatlandırmıs ve alternatif onarım olarak da,araca sanayide yapılan ve faturalandırılan işlemi gösterip raporunuzu kapatmıs,ancak tramerinize ilk liste yansımıs olabilir.
    Aracın hasarıyla ilgilenen eksper'e ulasıp kapanıs raporunu talep edin,tramer de gözüken den farklı bir fiyat ile kapatılmıs ise rapor mahkemeye basvurun tavsiyem,gecmis olsun......

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resmi evrak olarak kullanılmaz diyor. :/

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu dışı olarak sormak istiyorum , araçdaki hasar kayıtlarına ait olan tutanak resimlerine ulaşmamız mümkün oluyor mu acaba ?
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)