Psikiyatri kliniklerinde zaman geçirmiş biri olarak yazıyorum. Babam da doktor ayrıca. Hasta olunca google'a yazmak saçmalık , ilaç alınca prospektüse bakmak saçmalık. İkisini de çok yapan biri olarak söylüyorum. Bırak abicim doktor işini yapsın. Kendin işin içinden çıkamadığında küçük bir yardım eli. İhtiyacın olmadığında bırakırsın ancak bir süre kullanın. Ne ilaçlar var. Tek doktora görünmeyle ciddi bir ilaç yazacaklarını sanmıyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

Alıntı

). Daha sonra ben arabanın arkasında bayılmamak için mücadele ederken acile vardık ve kontrolden sonra standart serum yedim. Bir halt yokmuş. Bu durum böyle devam etti, ne zaman başım dönse kendimi yatağa attım, kalp atışımı dinledim, öleceğim sandım. Doktor akrabamız olaya tanık olunca panik atak olduğunu söyledi. O zaman karar verdim psikolojik ise atlatırım diyerek, rahatsızlandığımda internete baksam da takıntı yapmamaya çalışarak atlattım bu durumu. Tek yolu var, araştırma isteğini engellemeden (araştırmak iyi birşey, kendi asıl rahatsızlığımı bu şekilde buldum, doktorlara direk tanıyla gittim ve kontrollerden sonra onaylayarak tedaviye başladık) yine belirtilere bakarak olayı sallamamak Yani olabilir biraz daha bekleyim, belirtiler 1 ay sürerse hastaneye giderim diyerek durumu idare etmek. Bir sene bu durumla uğraştıktan sonra atlattım, bir sıkıntı olduğunda internetten hala bakarım ama sonra pencereleri kapatıp hayatıma devam ederim. Belirtiler uzun sürerse doktora gider, durumu anlatıp içimi rahatlatacak tüm tahlilleri yaptırıp tamamen aklımdan atarım. Olay tamamen takıntı yapıp yapmamak ile alakalı. Ufak ufak başlayın gittikçe daha az kafaya takarak sonunda tamamen atlatırsınız.