User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
131 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Avrupa'ya Vizesiz Seyahat dönemi başlıyor

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdiden kaçak çalışmayı kafasına koyan birçok insan gördüm nette, kaçak çalışmak o kadar kolay değil.

Ama kaçak çalışan çok olacak eminim, benim yaşadığım yerdeki Türk şirketleri günlük 40-50 euroya çalıştırmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

Şu an yaşadığım bölgede oltayı atan çok insan tanıyorum, birçok kişi kaçak Türk işçileri bekliyor.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdiden kaçak çalışmayı kafasına koyan birçok insan gördüm nette, kaçak çalışmak o kadar kolay değil.

Ama kaçak çalışan çok olacak eminim, benim yaşadığım yerdeki Türk şirketleri günlük 40-50 euroya çalıştırmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

Şu an yaşadığım bölgede oltayı atan çok insan tanıyorum, birçok kişi kaçak Türk işçileri bekliyor.
    40-50 euro burda günlük 150 liraya denk geliyorki asgari ücret 1300 tl yani günlük 20 euroya denk geliyor. Olacakların hesabını sen yap

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vıze serbestısını ne karsılıgında verdıler?
    Once bunu netlestırelım.Avrupa yahu,amerıka degıl kı,1 koyup 3 alsın.En azından 1 koyar. Avrupa bıze karsı 0 koyup 5 alma derdınde,oyuzden ıyı okuyalım sartları.
    Aramızda vıze basvurusu yapıp alamayan var mı?Şengen ıcın konusuyorum. Alamayan varsa,basvurdugu vıze ve red cevabınıda yazsın lutfen.
    Ayrıca AVrupa Turıstık serbestı getırıyor.Gıdıp kacak yasıyacaklar ayrı.Ayrıca Turıstık gırıs sartlarınıda okuyun...
    Ha ne olur,iş icin gıdenler 1-2 hatta 5 yıllık aldıkları vızelerı almak zorunda kalmazlar kı zaten sorun cekmıyorlardı.Tıcarı vıze cok daha uzun.Turıstık gıdecekler ıcınde,1-2 gunluk burokrasıden kurtulmak olur.Ancak sevınenler daha memleketı harıc baska ıl ve ılceye gıtmemıs ınsanlar. Tabıkı parısde sabah kahvaltısı ısın baska boyutu ama gerceklerıde gormek gerek.
    Buarada surec daha bıtmedı.1. Asama Avrupa Parlementosu var.Sonra her uye ulke TEKER TEKER kabul edıcek. Ancak bu surec veto surecınden farklı uygulamaya tabı olucak.Nıtelıklı oy kullanıcak.Boylece TR ye karsıt ulkeler by pass edılebılıcek ve asılabılıcek ama daha cokk su kaldırır bu konu.72 asamanında 5 asaması henuz tamamlanmadı. Bıraz arastırmak gerek,oyle konusmak gerek.
    Ha suda var,vızesız Avrupa ,AB'nın Turkıye'yı yanına cekmesı ıcınde polıtık bır hamle sıyasal yakınlasmadır.... Araplasmaya calısan Turkıye'ye guzel mesajdır...
    Multecıler konusu bızım ıcın altın yumurtluyan tavuk halıne geldı. Ancak cebınde akrep tasıyan sonuclarına katlanır.
    Sırat koprusunden gecıyoruz,Laıklık dahıl bır cok konu sınsı planlar ıcıne meze edılıyor....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    40-50 euro burda günlük 150 liraya denk geliyorki asgari ücret 1300 tl yani günlük 20 euroya denk geliyor. Olacakların hesabını sen yap
    Muharrem abi günlük 50 eurodan aylık 1500 euro yapıyor abi, eee kaçak çalışan adam vergide vermek zorunda değil.

Birde kaçak olduğunu belli etmezsen günlük 80 eurodan aylık 2400 euro, aylık 1000 euroda yese adam 5-6 yılda parayı kırar.

Ama zor tabi.
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avrupada 1500 eur ile hayat gecmez, burda 2 tl kazanip daha rahat yasarsin tahminimce

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Geçen sene yunanistana gittim, vize merkezinde yarım saat kadar sürdü işim. Mülakat falan yok, ıvır zıvır bir kaç evrak ve vize parası. 1 hafta sonra cebimdeydi vizem..
    Aynı vize ile yaz sonu Roma'ya gittim. Vatikan'da zaten sorun yok...
    Bu sene başı londraya gittim. Vize merkezinde yarım saat bile sürmedi işim. Evraklar verildi, para yatırıldı. 10 gün sonra cebimdeydi vizem.
    2 hafta evvel çine gittim. Çin kaldırmış Türkiye'ye turistik vizeleri. Ya ticari gideceksiniz ya da grup halinde.. Grup olabilecek sayıda idik, buradaki acentaya evrakları ve parayı verdik; 10 gün sonra acenta bize vizeyi..
    Uzakdoğudaki yerlerin bir çoğuna zaten vize gerekmiyor..

Kısaca, gitmek isteyen için cepten çıkan ek 200-250 TL para ve yarım saatlik işti vize. Gitmek zor değildi yurt dışına.. Ha kalkarsa iyi olur ama karşısında ödeyeceğimiz bedele baktığımda, kalkmasın derim. Varsın 200-250 TL x 2 fazladan vereyim.. İşi ticaret olana zaten koymaz bu para, veya yılda 2 defa vize merkezine gidip yarım saat harcamak.. Zırt pırt gidiyorsan ilk aldığın muhtemelen 3 aylık vizeden sonra ikinci gidişinde 6, üçüncü gidişinde 1, dördüncü gidişinde 2 yıllık vize veriliyor genellikle. Onla da bir kaç ülke hariç tüm avrupaya girip çıkabiliyorsun rahatlıkla. Giremediğin ülkeler de zaten bu vize serbestliği kapsamı dışında..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene yunanistana gittim, vize merkezinde yarım saat kadar sürdü işim. Mülakat falan yok, ıvır zıvır bir kaç evrak ve vize parası. 1 hafta sonra cebimdeydi vizem..
    Aynı vize ile yaz sonu Roma'ya gittim. Vatikan'da zaten sorun yok...
    Bu sene başı londraya gittim. Vize merkezinde yarım saat bile sürmedi işim. Evraklar verildi, para yatırıldı. 10 gün sonra cebimdeydi vizem.
    2 hafta evvel çine gittim. Çin kaldırmış Türkiye'ye turistik vizeleri. Ya ticari gideceksiniz ya da grup halinde.. Grup olabilecek sayıda idik, buradaki acentaya evrakları ve parayı verdik; 10 gün sonra acenta bize vizeyi..
    Uzakdoğudaki yerlerin bir çoğuna zaten vize gerekmiyor..

Kısaca, gitmek isteyen için cepten çıkan ek 200-250 TL para ve yarım saatlik işti vize. Gitmek zor değildi yurt dışına.. Ha kalkarsa iyi olur ama karşısında ödeyeceğimiz bedele baktığımda, kalkmasın derim. Varsın 200-250 TL x 2 fazladan vereyim.. İşi ticaret olana zaten koymaz bu para, veya yılda 2 defa vize merkezine gidip yarım saat harcamak.. Zırt pırt gidiyorsan ilk aldığın muhtemelen 3 aylık vizeden sonra ikinci gidişinde 6, üçüncü gidişinde 1, dördüncü gidişinde 2 yıllık vize veriliyor genellikle. Onla da bir kaç ülke hariç tüm avrupaya girip çıkabiliyorsun rahatlıkla. Giremediğin ülkeler de zaten bu vize serbestliği kapsamı dışında..
    İşte bu ayrıntıları bilmeyenler "Avrupaya vize kaldırıldı yihuuu" diye yaygara koparıyor ya..
    ve bu yaygaracıların zaten bir çoğununda pasaportu bile yok..
    Hani daha önceden çok uğraşsa vize almak için, bir türlü alamasa, bu sebepten dolayı büyük zararı olsa vsvs, şu haberlerin içeriğini tam bilmeden sevinse yine tamam diyeceğim.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farklı bir bakış açısı getireyim...

Avrupanın karşılaştığı en büyük "müslümanlaşma sorunu" bizim çok muhterem hükümetimiz tarafından bertaraf edildi... Müthiş bir sosyolojik değişimden yırttılar! Hiç düşündünüz mü Avrupa neden istemiyor mültecileri? İşin güvenlikten tutunda dine, ekonomiden tutunda sosyolojik travmaya kadar bir çok nedeni var...Tabi içimize bırakıldı bu bomba... Bizim müceahhitlerimiz böyle uygun gördü, ne diyelim...

Avrupa kolonyalizmde olduğu gibi, uzaktan yönetme şekline devam edecek... Maşalar yardımı ile, savaşı ve sorunu kendinden uzak tutarak...

Ah bu koltuk sevdası!
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muharrem abi günlük 50 eurodan aylık 1500 euro yapıyor abi, eee kaçak çalışan adam vergide vermek zorunda değil.

Birde kaçak olduğunu belli etmezsen günlük 80 eurodan aylık 2400 euro, aylık 1000 euroda yese adam 5-6 yılda parayı kırar.

Ama zor tabi.
    Hangi ülke o?Öyle bi para yok arkadaşlar yapmayın etmeyin
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi ülke o?Öyle bi para yok arkadaşlar yapmayın etmeyin
    Abi yaşadığım bölgede benim gördüğüm bu, kaçak konusuna gelince çok zor.

Günlük inşaat, yol vb çalışmak standart 70-80 euro, ben fransa-isviçre-almanya sınırındayım.

isviçre ve almanya 30 km yakınlıkta, hatta bu bölgedeki bazı Türkler aklını kullanıp isviçrede günlük 200 euro civarına çalışıyorlar.

Yasal değil ama yapan yapıyor abi, gözümle görmesem buraya yazmam.

Zaten kaçak yerleşmek isteyen birisinin kesinlikle yanında kalabileceği bir akrabasının olması lazım.

Yoksa normal bir işçisin aylığının en kötü ihtimal kira-vergi parasına gidiyor.

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız 6 ay sınırını aşan tek bir kişi bile olursa vize serbestliği kaldırılacaktır diye kanun koymuşlar.

benimde bir sorum olacak. 7 ay evvel 10 yıllık pasaport ve 10 yıllık amerika vizesi aldım. 7 aylık pasaportumu yenilemem gerekirse benim vizem ne olacak ?

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 hafta sonra Almanya Münih'e geziye gideceğiz..

3 gün için min otel konaklama 2 kişi 1000TL, bir öğün yemek orta halli yerde tek kişi 30-50TL, otobüs metro 3euroya yakın tek biniş.. Yani 2 kişi için 3 günlük Almanya uçak bileti dahil masraf 3.500-4.000TL olacak..

Geçen ay Atina'ya gittik kıytırık yemekler minimum 30TL..

yani vize kalkmış kalkmamış çok sorun değil, alım gücümüz çok düşük..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes İstanbul'da yaşamıyor abiler. Tamam yarım saatlik iş diyorsunuz da adam iş yerinden izin alıp Anadolu'nun bir şehrinden Ankara'ya veya İstanbul'a gelecek de uğraşacak da bir sürü zaman kaybı. E vize başvurusu için izin alacak bi de tatil için izin alacak sıkıntılı yani. Umarım kalkar. Ben gitmiyorum, o gitmiyor, bu gitmiyor diye düşünmemek lazım.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bırakın bu vize işlerini,siz 20 sap gidin kiev'de bira için.
    imzasız..

zcy04 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sokayım vizesine ya, ulan yazın Ankaradan ev tuttum doğudan görevden dönemiyorum. Oturmadığım eve kira ödüyorum.
    Banada Ankara vizesi versinler
    Dağlar "demirdendir" dediler. TÜRK' ün yüreği çeliktendi! Öğrettik.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ozellikle 3 hususun ne olacagini merak ediyorum:

1- Turistik bahaneyle cikip, geri donmeyen, kacak olarak yasamaya calisacak kisi sayisini,

2- TR'de ki burnubuyuk turizm babalarini ve turistik esnafin halini. ***** Rusya ile krizden dolayi rus yok, fahis fiyatlara ragmen 1 avuç yerli turist vardi, onlarda artik hayatta gelmez.

3- Kiev deplasmanlarini
    Kıbrıs örneği vereyim sana. Vize süren dışında kaldığın hergün 85TL. Diğer ülkelerde de buna benzer yaptırımlar var muhtemelen.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gecen sene ispanya bu sene agustosda italya gidicem vize parasını vermedim henüz.

Belki bu sefer sasirtirlar ama hiç ümidim yok.bakalım ne olacak...
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vizeyi kolay alanlar için birşey ifade etmez bu , büyük abiler yada trilyonluk iş hacmine sahip firmalarda calısanlar zaten zırt pırt vize alıp gidebiliyor.29 yaşımdayım deli gibi iş arıyorum cvde bomboş değil , askerlik yok 2 dil var 2 üniversite bitti ama iş yok ve vize alamıyorum red yedim , başlarım böyle adalete diyip garsonluk bile yapmaya gidebilirim kaçak bile olsa , hiç yoktan insanın insan olduğu yerde yaşam savaşını sürdürürüm benim için önemli ve değerli bir adım olur bu karar cıkarsa

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha İstanbul'da Avrupadan Asya'ya gecerken para almayı bitiremediler
    Bu vize muhabbetinde de sanmayın ki sizin tarafınızdalar
    Vizeler kalkmış ama oyle Bir kalkmış ki indirebilene ask olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)