Konuyu hortlatabiliyor muyum ? Evet. O zaman neden hortlatmayayım10 sene sonra tekrar değerlendirmenin de iyi olacağını düşündüm.
Şimdi.. Alman otomobil dergilerinin algı operasyonu yaptığı arabaların 12 yaş ve 300.000KM üzeri kullanımda ne hale geldiğine bakalım;
Just a moment...
Just a moment...
Just a moment...
Burada 10 sene daha kullanılamayacak bir araba olduğunu düşünmüyorum.. Skoda SuperB'i düşünelim, bu arabanın sahibi 2011 senesinde 2.0 Honda Accord'tan ve Mazda 6'dan biraz daha ''az''bir para vererek bu arabayı aldı ve 7 serisi ayarında bir diz mesafesine, arka koltuk ısıtmalara, premiumlarla yarışır bir işçilik kalitesine, japonlarla kıyaslanamayacak kadar verimli bir motora sahip bir şekilde. 15 senesini geçirdi
vw istese.. taaa 80'lerden gelen 8v 1.6 motorunu geliştirir, onu da cvt şanzımanla bir güzel kombine eder.. kasası zaten japonlardan sağlam. alman tankı diye satardı. hatta o kadar düşmesine gerek yok.. zamanında baya bildiğiniz passat/golf ile alabildiğiniz 1.8t (agu) kodlu turbo benzinli, 1.9 tdı kırsal mazotla çalısan dizel motorlar, japonların çıkabildiği en üst seviyede olan ca18 (s13 spor araba), sr20dett (s14 spor araba), 4g63 (evo spor araba) gibi motorlarla benzer dayanıklılığa ve performansa sahiptir. bugün subaru ve toyota'lardaki e-cvt'yi.. hani kullanınca çohhh eyi diyorsunuz ya.. audi ondan daha iyisini, 2004 senesinde c6 a6'da ve 2.7 v6 tdı 380nm tork arabada yapmıştır. (cvt şanzımanın yapısı gereği tork dayanımı çok düşüktür) nissan gt-r denilen arabayı japonlar anca 20 sene sonra porsche 911 turbo'yu sökerek yapabildiler.
japoncular çok sığ bakıyorlar olaylara.. -Toyota istese VAG'tan iyi dizel motor yapar. Belki.. hadi diyelim yapsın. ne zaman aga ne zaman ? mezara girince mi ?Bana diyor Land Cruiser'da şu şu makine var.. Onu bırak 1.6 TDI lazım bize ?
audi 13 sene Lemans'ı koymuş cebine, Touareg ile uçak da çekmişler.. alan almış, binen binmiş.. makyajlısı, makyajsızı.. 1.6'sı, 2.0'ı, 1.2'si, 1.4'ü.. 3.0'ı, 2.7'si, 2.5'u.. v12'si V8'i.. cvtsi, çift kavraması, tork konvertörlüsü.. sunrooflusu, sunroofsuzu, derisi, kumaşı.. soğutmalısı, soğutmasızı.. airmaticlisi, airmaticsizi.. premiumu, ana akımı.. skodası, seatı.. tiguanı, yetisi.. q7si, cayenneni.. ehhhhh beeee
toyota; corolla 1.4d-4d mükemmel bir atlayışşş
sonra vay efendim Türkler arabadan arabadan anlamıyor, vay efendim ameruğa'da millet Toyota tapıyor. amerikalılar çok mu arabadan anlıyor ? bizde VAG neyse onlarda Toyota o.. onların şartlarına uygun olan o, bizim şartlarımıza uygun olan bu.. He, Ameruğa'da da M3 yerine Lexus IS F falan alan pek yok.. onu söyleyeyim
yani Toyota+Lexus topla algı olarak anca bizim TR'deki VW algısı gibi oluyor. TR'de Tiguan binmek = ABD'de Lexus'un giriş arabasına binmek. Toyota'ya binmek de bizdeki.. Focus-Octavia binmek gibi. TR'de Audi RS-BMW M-Mercedes AMG binen tipler orada da aynı şekilde devam ediyorlar. RS, AMG, M falan Lexus'un üzerinde yani direkt.. ondan çok şiii yapmayın, bırkalamayın bırkalamayın.. fazla bırkalamayın![]()

10 sene sonra tekrar değerlendirmenin de iyi olacağını düşündüm.
bir para vererek bu arabayı aldı ve 7 serisi ayarında bir diz mesafesine, arka koltuk ısıtmalara, premiumlarla yarışır bir işçilik kalitesine, japonlarla kıyaslanamayacak kadar verimli bir motora sahip bir şekilde. 15 senesini geçirdi 
Bana diyor Land Cruiser'da şu şu makine var.. Onu bırak 1.6 TDI lazım bize ? 
Alıntı