4 şeritli boş yolda sağdan usul usul giderken arkamdan tam gaz gelen insan müsveddesinin sol dikiz aynama sıfıra sıfır makas atması...
Dün akşam saat 9 gibi misafirlikte olan annemi ve babamı aldıktan sonra eve dönerken başıma geldi bu olay.
Şöyle ki: evimize varmadan önce ki son ışıklardayım. Artık eve ulaşmam için bi 3-4 km daha gidip yolun sağ tarafında kalan evimizin dönemeçine girmem gerekiyor.Ve ben 4 şeritli yolun en solundayım40 saniyelik kırmızı ışık süresi boyunca sağ şerite sinyal verip yol isteyerekmi geçmeliyim yoksa hızlı kalkıp mı geçmeliyim ikilemi arasında kan ter dökerken ( Evet kan ter zira 2 yıldır trafikte aktif araba kullanmama rağmen yanımda peder bey varken kullanmamaya özen gösteriyorum kullanmak zorunda kaldığım durumlarda ise peder beyin bagajda eli kolu bağlı şekilde seyahat etmesini tercih ediyorum
zira normal gündelik yaşantısında sakin ılımlı anlayışlı melek gibi olan o adam nedense arabaya binince içindeki canavarı ortaya çıkarıyor
) Işığın kırmızıdan sarıya dönüşünü görür görmez ani bir kararla hipodrumda önünden engeli kalkmış arap atı gibi herkesten önce sağ şerite doğru atıldım. 2. viteste 6 bin devire gelince sağ koltukta ki peder beyin arabanın anassı... diye mırıldanmalarını duydum
ve önce 3 sonra 4 derken arkamdaki arabalardan yeterince uzaklaştım kanısıyla sağ şerite girip 5. viteste usul usul hafif tatlı frenleyerek kendimi evin dönemeçine girmeye hazırlarken bir anda sol tarafımdan tam gaz şekilde ciddi manada camı açıp yanağımdan makas alacak mesafede sıfıra sıfır geçen accenti görmemle elim kolum birbirine dolandı. Peder bey yan tarafımda en güzide küfürlerini dökerken ben vitesi küçültüp ileride bu denyoyu yakaladıktan sonra vites topuzuna oturtmaya yeltenecektim ki annemin gece gece itmi kopukmu boşverin demesini duyana kadar. Onu duyunca üstelemedim döndüm eve geldim.
Lakin geldim gelmesine ama sinirim hala geçmiş değil bu denyoya.4 şeritlik bomboş yolda yakın geçerek neyi kanıtlamaya çalışıyorsun lan. Bak sen beni geçtin ama ben senin yanından sıfıra sıfır geçtim seni götlere getirdim mi demeye çalışıyorsun. Önüme kaldırımdan biri atlasa aniden sola kırsam ben o yolda sen o hızla ne götüm refleksin varda kaçabileceksin acaba. Aptal cesaretinden başka birşey değil bu yapılan. Hani cahilin cesareti çok olur derler ya o hesap. Zira kendi canını düşünmediği gibi bizim canımızı da düşünmüyor bu şerefsiz 4 şeritlik yolda itliğine tam gaz dibimden geçiyor... Ah o akşam yanımda ailem olmayacaktı da ilerde seni yakalayıp kulaklarından asırlık iran halısı gibi fırlatacaktım. yerden yere vuracaktım