User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
94 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Opel Türkiye'nin Başarısızlığı

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ne varsa eski opellerde var.. insignia güzel araç tek beğenmediğim o insigniada içinin tuşdan geçilmemesi .. bir arkadaş bu forumda demişdi 41 tane mi 43 tane mi ne iç kabinde tuş varmış..

incisözlük de bir yazı aklıma geldi yıllar önce okumuşdum Arabanın dışı çok güzel içine oturup önüme bakdığımda kendimi nasa uzay üstünde çalışan görevli gibi hissediyorum her yer tuş kaynıyor yazmışdı )
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler hangi arabayı alırsanız alın sorun çıkabilir ...

1) Corolla d-4d kullandım 5 sene... Araçtan inerken sol tarafta bulunan emniyet kemerinin olduğu yerdeki trim çıkıyordu elle geri takıyordum... Egr borusu 2 kere kırıldı... Şanzuman bilyası değişti .. Ama çok konforlu keyifli bir araçtı.

Çünki hiçbir araba artık eski kalitesinde değil, Örneğin Corolla'nın motor beyni BOSCH , Kontakt anahtarı Valeo marka.. Yani Toyota bile eskisi gibi safkan Japon değil

Bmw'lerde triger sorunundan dolayı motor kıranın haddi hesabı yok (5.20 Dizel) ve triger değişimi 8.000 Tl hemde motor indirilerek değişiyor.

Kısaca en sorunsuz olanlar genellikle Makyajlı seriler, yeni kasa bir araba çıktığında ya sorunların düzeltilmesini beklemek gerekir yada kabullenip almak
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    [QUOTE=vectra-tuner;8177901]Abiler hangi arabayı alırsanız alın sorun çıkabilir ...

1) Corolla d-4d kullandım 5 sene... Araçtan inerken sol tarafta bulunan emniyet kemerinin olduğu yerdeki trim çıkıyordu elle geri takıyordum... Egr borusu 2 kere kırıldı... Şanzuman bilyası değişti .. Ama çok konforlu keyifli bir araçtı.

Çünki hiçbir araba artık eski kalitesinde değil, Örneğin Corolla'nın motor beyni BOSCH , Kontakt anahtarı Valeo marka.. Yani Toyota bile eskisi gibi safkan Japon değil

Hemen hemen 11 yıldır ben de tepesindeyim Corolla D4D nin. Trim çıkması vs hiçbişey yaşamadım bugüne kadar ki 2009 dan beri spor helezon mevcut 110 bin km oldu takılalı.. EGR de de sorun yaşamadım mesela ama devirdaim kaçırma yapmıştı 2011 yılında o kadar..

İlk aldığımda klima çevresindeki kaplama atması ve arka kapı fitili harici sorun yaşamadım onlar da garantiden çözüldü. Kronik olaraksa direksiyon kutusu hepsinde var, değiştirsen de güncelleme yapılmadı 1 yıl sonra tekrar aynı duruma geliyor, sürüşe negatif etkisi yok. Başka da kroniği yoktur mesela bizim kasaların.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001 astra g aracımı hatırladıkça egr temizliği, arıza kodu ve 125tl geliyor aklıma..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne varsa eski opellerde var.. insignia güzel araç tek beğenmediğim o insigniada içinin tuşdan geçilmemesi .. bir arkadaş bu forumda demişdi 41 tane mi 43 tane mi ne iç kabinde tuş varmış..

incisözlük de bir yazı aklıma geldi yıllar önce okumuşdum Arabanın dışı çok güzel içine oturup önüme bakdığımda kendimi nasa uzay üstünde çalışan görevli gibi hissediyorum her yer tuş kaynıyor yazmışdı )
    BMW de tek joysticke geçti de ne oldu, el her daim orada
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW de tek joysticke geçti de ne oldu, el her daim orada
    en azından tek el .. diğerinde her göz bir tuşda her parmak bir tuşsa birde akılda tutmak var hangi tuş hangi işe yarıyor diye )
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makyajlı Insigniada tuş karışıklığı yok, eski serilerde bol bol kırmızı ledli düğmeler var... Tek dert tuş karmaşası olsun , corollamda cam açma butonunda aydınlatma bile yoktu onu bile kafaya takmazdım

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben çok opel meraklısı değilim. Tigra ve opc benim anladığım. Gönül isterki yeni kasa tigra olsun, az makyajlı, o biline ruhunu bozmasın, 350 hp olsun, opc 500 beygir olsun uçsun kaçsın...

Öncelikle sorunlu, eksik servisli 6 model yerine düzgün 5 model çok daha iyidir ve çoğu firmanın sadece otomotivde değil diğer her alanda onu da satalım bunu da satalım diyerek yapamadığı delikanlı bir harekettir.

Satışlara baktım yazmadan önce.

- Ticarisi yok,
    - Türkiye sınırları içerisinde araç üretiyor diye yerli araç kategorisinde aracı yok.
    Buraya parantez açayım; yer gök bir araya gelse fiat, ford, honda, hyundai, renault ve toyota yerli firmalar değildir benim için o yüzden hiç tartışmasını yapmayacağım bile.

Opel yılın bu zamanına kadar satışlarda 3. gözüküyor.

"Sadece çeviri yaparak" oldukça iyi bir başarı bence...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opel Alman bi kere unutmayalım, insanlar (ucuza ?) Almanya biniyorlar . Opel Türkiye de varlık surdurebiliyorsa bundandir.
    ...

Molev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı prodorian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba
    tarafınızdan yapılan opel yorumlarını okudum ve gerçekten açıklama gereği duydum. Yaklaşık 9 yıldır bu markada çalışıyorum yapmak istediğim şey marka fanatikliği değil asla bazı şeyleri size sormak ve konuyu genişletmek istiyorum.
    Bu yazılanların tamamını da Opel yönetimi ile paylaşıyor olacağım.

Bu marka da çalışmaya başladığım da satış danışmanıydım. satış müdürlüğü yaptım ve şu an Satış sonrası hizmetler operasyon müdürü çalışmaktayım. Yorumları okuduğum da söylenmemiş söz kalmamış evet çok özel bir marka değiliz müthiş çizgileri çok radikal araçlar sunmuyoruz ama yorumların bilip bilmeden zafira üzerinden başlayıp ağır olduğunu düşünmekteyim. tasarım noktası göreceli olduğu için onun dışında tek haklı bulduğum kısım reklamların almancadan türkçeye çevrilmesi.
    Bizler de yöneticiler olarak aynı konudan şikayetçiyiz. Ama bakıyorum da en fazla wolksvagen ile kıyaslanmaktayız ya da kıyaslanacaksak şartların eşit olması gerekmekte. mesela arkalarında bulunan medya gücü gibi garanti bankası gibi finansman gücü gibi 30 tane daha sıralayabilirim. Bu iş sizin sadece gidip otomobil almanız gibi bir planlamayla yapılmıyor üretimden lojistikten stok maliyetinden ve finansmandan gümrüklemeden tutun da onlarca sebebi bulunmakta.
    evet ülkemiz de şu an 5 model satmaktayız ve bu yıl hedefimiz 65,000 araç baktığınız da sanırım örnek gösterdiğiniz wolksvagen 110,000 araç hedefliyor hafif ticari araçları ile çok başarılı bukadar güçlü olmasına rağmen 11 farklı model ile. Örneklerden Hyundai den daha fazla bir rakam bu Peugeot,citroenin toplamı Hondayı rakam olarak saymıyoruım. Vag grubu skoda veya seat dan daha iyi sonuç rakamlar iyi bilerek yorum yapalım lütfen.
    insanlar bütçelerine göre otomobil seçiyorlar bu ülkede benim kanımca yada wolksvagen alanlar yada diğerleri diyelim. golf ile aramızdaki Rakam astra da 10,000 tl civarında paket karşılaştırmalarında ha birde sizi showrooma geldiğiniz de insan yerine koyuyor bizim arkadaşlarımız birde 8 litre yakan dizel otomatik yorumu okudum 136 hp dizel otomatik aracımız daha bir yıllık evet ama hiç 8 litre yakmadı araç no; ben günlük kullanıyorum hatta hafta sonu 620 km yaptım tam 112 tl araçta mokka 1,6 136 hp dizel motor ayrıca. Bu arada biçok marka gibi kronikleşmiş sorunumuz da bulunmamakta en azından şu an için. Bir konu da bu araçları kullanan insanlar binlerce çalışanı var onları küçük duruma düşürmeden yorum yaparsak sevinirim
    H ve J Kasa Astra'da hiç düşünmeden 10 tane kronik sorun sayabilirim, kaldıki astra opelin en adetli sattığı arabadır, kulaktan dolma bilgiler değil bizzat kendim yaşadığım gözlemlediğim problemler, mekanik sorunsuzluktan bahsedilir 1.6 ecotec (hitler)16XER motorunun habire yağ soğutucusu patlatması, rolantide sürekli titreme, iç trimlerinin soyulması, ön cam fitil plastiğinin soyulması, bir süre sonra klimadan cır cır cır ses gelmesi yedek parça maliyetleri, ERDEMİR oto da aracımda şu problem var diyip satış personelinin beni dövücekmiş gibi konuşması, keza servisinin keşmekeşliği, başka servislerin aralarındaki işçilik farkları, otomatik şanzımanın Easytronik ten bahsetmiyorum o başlı başına sıkıntı Active Select'in problemleri birdaha opelmi asla kapıma sokmam.... Arabanın bir tek iyi özelliğini söyliyim size hunharca yol tutuyo araba merco,bmw gibi yol tutuyo birtek o var başka hiçbirşeyde yüzümü güldürmedi.
    '' Astrolog ''

Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo desteğiyle 4 beygir almış, acaba emniyet kemerine mi taktı turboyu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abiler hangi arabayı alırsanız alın sorun çıkabilir ...

Bmw'lerde triger sorunundan dolayı motor kıranın haddi hesabı yok (5.20 Dizel) ve triger değişimi 8.000 Tl hemde motor indirilerek değişiyor.

Kısaca en sorunsuz olanlar genellikle Makyajlı seriler, yeni kasa bir araba çıktığında ya sorunların düzeltilmesini beklemek gerekir yada kabullenip almak
    Corolla serilerini cok uzun senelerdir kullanan komsularim abilerim var hic bi sorun yasamadiklari icin kullandiklarini soyluyo hepsi ve suan bizdede 2 tane var cok kaliteli mi hayir performansli mi hayir ama sorunsuz biri d-4d sol 2.5 senedir arac bi kere bakima gitmedi digeri rutin 0 oldugu icin, bence kronik olan ve ciddi problem olan bi sorunu yazmamissiniz . bu arada sahibinden arac baktigimda opele hic girmem bile gerci ulkemizde biraz olaylarin degisik yurudugunu bazi markalarin gereken degeri gormedegini dusunsemde sanirim opel onlardan biri degil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makyajlı insigniada da ergonomi düşük, hangi tuş ne işe yaradığını öğrenene kadar göbeğim çatladı. yOKSA SON KASA ASTRA corsa filan yalıtımı yol tutuşu genel malzeme kalitesi eskilere göre iyi, kaliteli arabalar totalde,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel simdiye kadar beni de hiç çekmedi, neden bilmiyorum ama ne zaman bir araba almaya niyetlensem opel markasına baktıgımı hatırlamıyorum

onun dısında ingiltere piyasasına farklı marka ile aynı otomobilleri piyasaya suren avrupalı tek uretıcı neden acaba ?
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bir alman atasözü derki

Merso prestijimiz bmw hızımız audi gururumuz opel yüz karamız der

Marka fanatikliği ile alakası yok olmasada olur diyoruz bunca kişi şunu demeye çalışıyor

Opel çokda önemli bir marka değil bu sektörde yeri boşluğu çok hissedilmez
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanları geçelimde forddan yada pejodan ne eksiği varda bu kadar eleştiriliyor vwden sonra 2. sırada gelir bence, sonuçta focusun içi dökülüyor astra ondan daha kaliteli bir araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enes_srb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Corolla serilerini cok uzun senelerdir kullanan komsularim abilerim var hic bi sorun yasamadiklari icin kullandiklarini soyluyo hepsi ve suan bizdede 2 tane var cok kaliteli mi hayir performansli mi hayir ama sorunsuz biri d-4d sol 2.5 senedir arac bi kere bakima gitmedi digeri rutin 0 oldugu icin, bence kronik olan ve ciddi problem olan bi sorunu yazmamissiniz . bu arada sahibinden arac baktigimda opele hic girmem bile gerci ulkemizde biraz olaylarin degisik yurudugunu bazi markalarin gereken degeri gormedegini dusunsemde sanirim opel onlardan biri degil
    1994-1996 Corolla'lar efsane idi.. Ama artık Corolla'lar da ciddi sorunlu olabiliyor , MMT şanzumanı sorunu, Yağ yakan, Turbo kıran vs... Benim aldığım 2009 Corolla d-4d Güney Afrika imalatı idi., İlk şikayetim Karterden yağ kaçırması şeklinde oldu , ÖTV indirimi zamanında almıştım arka camları manuel olan Class modeli... Hiçbir araç eski kalitesinde değil açık konuşalım, 2003 Passatımız vardı ve gerçekten çok güzel bir araçtı , Şimdiki Passata bakın birde o eski passatlara alakası kalmamış.

prodorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir alman atasözü derki

Merso prestijimiz bmw hızımız audi gururumuz opel yüz karamız der

Marka fanatikliği ile alakası yok olmasada olur diyoruz bunca kişi şunu demeye çalışıyor

Opel çokda önemli bir marka değil bu sektörde yeri boşluğu çok hissedilmez
    Sen ne iş yapıyorsun ? merak ediyorum gerçekten.
    PROJE DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE SATILIKTIR

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı prodorian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen ne iş yapıyorsun ? merak ediyorum gerçekten.

Araba alıp araba satma son 10 yılda 63 araç merakın gitmiştir umarım
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

prodorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba alıp araba satma son 10 yılda 63 araç merakın gitmiştir umarım
    sanırım normal araba satmıyorsun en azından forumca bildiğimiz kadarı ile ?? sattığın arabaların tamamı pert!!! nekadar doğru????
    yada bu markadan çok ciddi sayıda hayatını kazanan arkadaşımız varken bu tarz sallamak ne kadar doru...

yazdığın her şeyi okudum da hep mi birilerine bir şeylere sallamak olur. biraz dikkat edelim lütfen...
    PROJE DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE SATILIKTIR

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler