bai kimseye bişey olmasın gerisi önemli değil :D kazadır olur. bugün metrobüs bile road rage yaptı :D
Printable View
6 sene o sektörde ve sektörün gerçekten en güçlü isimleriyle beraber çalıştım. Tv de yaklaşık 500 600 program yaptık. Geçerli bir yetkinlik mi? Klasik testlerin sıkıcılığı konusunda hemfikiriz ancak bu kadar itici tavır ve muhabbetlerin olduğu görüntülere nasıl oluyorda insanlar hayatından dakikalarını harcıyor bu da benim gibi düşünenlerin soru işareti. Ford güvenip aracı teslim etme konusunda haklısınız, Ford a gelene kadar ne araçlar teslim ediliyor da ben cidden firmanın yapacağı geri dönüşü merak ediyorum. Testlerini izlemediğim için bilmiyorum ancak geri sayfalarda giden arabayı p ye takmak vs gibi muhabbetler döndü onlara da mı müsade ediyorlardır diye düşünüyorsunuz? Kaldı ki firma vs ismi vermeyeceğim ancak uygunsuz görüntüler sebebiyle bu tarz bir kadronun ciddi bir firma ile bütün ilişiği kesildiğini biliyor musunuz acaba?
sayın sultanoğlu ölü yok diyorlar :D koca otobüsün altında kalan passattaki adam nasıl yaşıyor onu anlamadım gördünmü resmi :D
adam bu arabadan harbiden sağ çıktıysa sahibindendeki tüm passatlar üstüne 5 lira eklesin aq :D
http://i67.tinypic.com/f3e6av.jpg
ya procum konu buraya geldi ben gelmedim :D
Adamlar kaza yapmış işte. Adı üstünde "kaza".
Geçmiş olsun denir, başka da birşey denmez bu tür durumlarda.
Otoparkı 3-4 yıldır takip ediyorum.birçok videolarını izledim canlı yayınlarını vs vs...
And k bakmasın pistte kasap gibi arac kullanıyor. Pistte cıktıgı tum videolarında dikkat edin çizgi vs bilmiyor yada bildiğini sanıyor. Gercekten pistte algısı cok zayıf sinana göre.
Trafikte iyi olabilir ama pist tecrubesı farklıdır. 458 ile yıllar önce cıktıgı pidt videosu var evlere şenlik ne cizgi ne dreksyion izlediğimde bu adam gercekten bilmiyo dedim.
Kaza olabilir herkee kaza yapabilir, f1 pilotuda olsan yaparsın ki ne hatalar yapılıyor.
Ama sinan bu işi daha iyi yapıyır and anlatımda kalsın trafikte kullansın. Pistte sinan cıksın hertürlü andın kasap sürüşünden daha iyidir
olan focus rs e oldu bee :)
Ben bu topluma hastayım ya... Kaza işte deyip geçenler çok büyük haksızlık yapıyorlar.
Bu kadar mı yani, kaza işte "oldu da bitti maşallah"
Kaza yoktur arkadaşlar yanlış vardır.
Burada sadece bu kaza için yorumumuzu değil hayata bakış açımızı da paylaşıyoruz farkında olmadan.
Sizce And şu anda "kaza işte ne yapalım" mı diyordur?
Yoksa ben nerede yanlış yaptım, bundan sonra neleri yapmam neleri yapmamam lazım mı diyordur?!
Bu vaka ve aslında hayatta karşılaştığımız her olay bizim için bir tecrübedir, böyle olmazsa kendimizi geliştiremeyiz.
Bir olayı eleştirmek kötü bir şey değil.
Ben Otopark ailesini severim, o sebeple de acımasızca eleştiririm.
Ben bu ülkeyi severim o sebeple de acımasızca eleştiririm.
Burada "kaza işte herkesin başına gelebilir, olacağı varmış, nazar çıktı" gibi söylemlerde bulunan arkadaşlar bilsinler ki bu söylemlerin hiçbir şeye faydası yok.
bu adamlar ne yaptı bu forumdakilere , cidden bilmediğimden soruyorum sürekli bir giydirme çabası içinde herkes. Bence videoları gayet de keyifli , mizacını eleştiriyor herkes adamların evet farklı oldukları gibiler ya da öyle görünüyorlar o ekranda hoşuna gitmiyorsa kapatır izlemezsin , bu sevmediğin bir diziyi oturup her bölümünü izleyip sürekli eleştirmekten farksız bende buna anlam veremiyorum. silah dayayıp mı izletiyorlar size bunu.
bi bende mi açılmıyor sayfa
Heh işte abi sorunda orda bu adamlar eleştirileride kabul ediyorlar kimseye bu güne kadar beğenmiyosan izleme kardeşim gibi bir söylemdede bulunmadılar biz buyuz işine gelirse diye bir tutum sergilemiyolar adamlarım meşrepi bu hatta çok ileri giderse eleştiriler kendi mizahlarınca değerlendirip buda tatlı bir anımızdı panpalar diyip gülüp geçiyorlar tam kafadarlar anlıcağın ben seviyorum beğenerekte izliyorum videolarını... Keza bunu bu işle uğraşan bunu bir SEKTÖR / İŞ olarak görenlere bu denli yaklaş bakalım böyle free bir cevap alabiliyomusunuz..
Otopark hem HOBİ hemde KOBİ benim gözümde. He sonuna kadar savunuyorum diye bir kaide yok o golftede yapılan şey yanlış ama yanlış olduğunu bilmiyorlardı sanırım gerçi 5 senedir otom. araç kullanıyorum öyle birşeye kalkışmadım ama öyle birşeyle karşılassam araç ne yapar gibi bir bilgimde yoktu videoda öğrendim. SONUÇTA EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ÖĞRENDİM GÜLDÜMDE
Eleştiri yapılır eleştiri yapıcı olur sevdiğinin dostunun eksiğini söylersin/tavsiye edersin/öğüt verirsin en fazla o kadardır,Kişisel hak ve özgürlüklerine, şahsiyetine küçük düşürücü bir şey söylenemezki ,
en önemlisi kişi zaten kendi dersini çıkarır olaylardan herkes yaptığı hatalardan hayatta ders alır(almayanın aklılla ilgili problemi olabilir) kendi yaptığı hata kendinedir, 3. şahıslara zararı olmadıkça kimsenin görüşü hareketi kimseyi ilgilendirmez.. Laiklik, din hayatın heryerinde bu böyledir..
türk insanının özeti olmuş konudaki yazılar. işini düzgün yapan insanlar bu ülkede tutunamazlar. çevrelerinde onları alaşağı etmek için pusuda bekleyen kişiler hiç eksik olmaz. türkiye'de ilk defa gerçekten otomobil testi yapan bir kurum var. yarım saat arabanın dış tasarımını anlatıp 5 dakikada teknik özelliklerini sıralayıp araba test ettiğini sanan işe yaramaz tv programları ve youtube kanalları profesyonellikse ben o profesyonelliği istemiyorum.
olan arabaya oldu..test için 1 tane geliyor zaten senede satcağıda max 5..tanıtılmadan gitti..sürücüye geçmiş olsun bir dahada 17 yaş tribiyle boştaki arabayı yürütmez.
Pistin her yanında kamera var kesin kayda alınmıştır. Merak ettim nasıl bir hata oldu acaba.
8de solda duran bariyer sıkılmış durmaktan, gelmiş vurmuş arabaya önden.
Benim spine benzer bir durum olmuştur. Sağ arka ıslak şikana belli bir kayma açısıyla çıkınca olaylar hızlı çirkinleşiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=IDoC...=youtu.be&t=17
https://arabalisozluk.com/images/cac...a-yapmas-1.jpg
ön taraf bariyerlere sürtmüş gibi
işte bu arkadasın araba araç mekanik bilgisini ortaya koyuyor daha neden tartısılıyor anlamadım :)
ben zaten cupra videosunda arkadasın notu nu verdım ve hıc bır testını acıp ızlemedım
ulaka tavırlar her seyı ben bılıyorum takılmaları hıc hos degıl
gorduk ne kadar bılgısı oldugunu
Aynen, büyük ihtimalle Hamilton'un spini gibi sadece bir apeks erken olmuş.
Bu arada bildiğim kadarıyla Focus RS fabrika çıkışı Pilot Super Sport'larla geliyor. Eğer öylese bunun da etkisi büyüktür, çünkü 1 yada 2 hotlap'ten sonra lastik bambaşka bişey oluyor. Yağda gidiyorsunuz sanki.
Hiç piste çıkmadığınız belli.
Ben size anlatayım.
Körfez pistinde düzlük sonundaki s virajı bilirsiniz. Bende typer varken oradan her seferinde geçtiğim süratte geçerken bir keresinde arka tarafı toparlayamadım. Hiç öyle bir tepki de beklemiyordum. Sebebi, benden önce geçen herifin virajı düz geçmeye çalışıp yola toprak atmasıydı. Hafif ıslak zeminle birleşince çamur oldu. Geri geri bariyerlere doğru 90+ km doğru giderken toprakta zeminde dip gaz vererek yavaşlayabildim. Bariyer lastiklere dokunarak toparlayabildim. Biraz tecrübem, biraz da arabayı tanımamla alakalı arabayı kurtarmayı başardım. Hatta fotosu bile var.
http://i67.tinypic.com/2wgryvd.jpg
Bu her zaman olacak diye bir kaide yok. Özellikle arabayı tanımıyorsan kurtarma ihtimalin daha düşük. Piste çıkıyorsun, caddede gezmeye değil. Limit zorlamaya çıkıyorsun. Hata yaparsan da affı yok, sonu kaza olma ihtimali var. Zaten bunları göze alarak çıkarsın. Göze alamıyorsan, arabanı cilalar caddede gezersin.
Kimsenin avukatlığını yapacak halim yok. O yaşları da geçtik. Fakat pistte kaza yapan adam işi bilmiyodur kısmı yanlış. And biliyordur ya da bilmiyordur orasını bilemem, fakat genelleme yapmak yanlış.
O arabanın arka tamponundaki şey çamur birikintisi bu arada :D yanlış olmasın.
Yıkama videosuna bir sonraki videoda verdikleri cevaptan sonra hiçbir videolarını izlemedim. Bu yüzden eleştiriye açık ve kurumsal bi yapıda oldukarını düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın oh olsun demiyorum ama her işin bir yapılış şekli var.
konuyu çok saptırmadan kısaca cevap vereyim hocam; bizim pistte neredeyse her hafta sonu bir program var bu aralar. özellikle V1 challenge ve izmir mahalli pist turnuvası takvimi dolduruyor. O sebeple boşluk olup da bi pist günü düzenleyemediler. Ama biz de artık sabırsızlanıyoruz yani. M2'yi de heyecanla bekliyoruz:)
Bu arada Pilot Super Sport pist lastiği değil.
Şu anda kendi aracımda var, pist için yanakları ve hamuru baya yumuşak bir lastik. Fakat günlük gazlamak için mükemmel. Kuru zeminde ABS'ye sokamıyorum arabayı PSS lerden sonra.
Pilot Cup tercih etmek gerekiyor eğer illa piste çıkılacaksa. Hele İstanbul Park gibi bir pistten bahsediyorsak.
@Dou hocam tespit güzel, foto ise efso:)
geçmiş olsun.
Arkadaşlar video gözükmüyor sitede başka yerde bulabilir miyim acaba ??
Ahahhah şimdi bu adamların golfle giderken vitesi p ye aldıkları sözde test videosunu Ford yetkilileri izleselerdi acaba o Rs i bunlara test etmeleri için verirlermiydi :D
Yada biri o videoyu forda gönderse acaba ne olur :D