rain man Nickli Üyeden Alıntı
Abi merhaba :) Yazdıklarına değer verir saygı gösterir genel itibarıyla aynı fikirde de olduğumuzu hep belirtirim normalde ama sanırım bu konuda sen benim yazdıklarımın üzerinden tabiri caizse bütün konuya ve aşırı fanatizmde bulunanlara patladın. Canın sağolsun.
Benim burada kastettiğim, iyi veya kötü bir şeylerin çıkabilmesi için bazı şeylerin yaşanması gerekiyor. Top gear gibi evrensel bir programla bir tutmak zaten mantık dışı ama benim gözlerimden türkiyedeki otomobil test videolarını en iyi izlettiren kanal o. O yüzden bir araç hakkında fikir almak için video ve bilgi arattığımda ilk önceliğim ilgili kanaldan olması. Hoş o videoları izleyip de "kanka bak bu araba king, şu araba şöyle berbat ezik ..." diye bir gün gezmişliğim yok. Ama gezen bir adamın da fikrini belirtmesi beni herhangi bir zarara uğratmaz. Zaten araba konusunda elbet sen de herkesin dediğine değil de belli başlı belirlediğin kişilere inanıyorsun, yolda "burada turbolu şahin var o kadar uğraşmışsın ama seni yer bitirir ya da niye buna para harcadın boşa gitmiş" diyen elemanın da değeri gözümde yok. O yüzden istediği kadar konuşabilir. Doğru veya yanlış insanların fikir sahibi olmalarının veya konuşmalarının önüne geçmek de saçma çünkü evrensel bir noktada buluşmadık zaten, sokaktayız-sanayideyiz.
Yaşadığın yer, maddi durumun, çevren, potansiyelin ve vaktin varsa bütün bu arabaları zaten test ederek görür kanaat getirir fikir sahibi olursun. Şimdi sen kendi yaşadıkların sebebiyle insanların bazı şeyleri yaşayamadan fikir sahibi olmasını eleştirmişsin kaldı ki bana göre haklısın. Ama o adama, gitse bile test sürüşü imkanı vermeyecekleri araçları bu adam nasıl görecek? Örnek veriyorum, sadece ilimde marka bayiliği olarak 5-6 tane firmanın yer aldığını düşünürsek kaç farklı modeli vakit ayırabildiğimde dahi görebilirim ve fikir sahibi olabilirim sadece bir dakikalık düşün.
Beğenirsin beğenmezsin, dediğim sebepler ötürü böyle bir sektör var ve insanlar ne yazık ki bu şekilde fikir sahibi oluyor. Ertesi gün arkadaş ortamında bundan özgürce bahsedebiliyor ama bu durumdan kimden ne zararı var sadece onu çözemedim anlattıklarının içinden. Örneğin insignia'yı olduğundan daha çok övmeleri veya astrayı gömmeleri bize ne kaybettiriyor?
Kaldı ki emek verip arabasıyla ilgilenen adamlarla değil tabiri caizse kolpacılara karşı yaptıkları göndermeler benim canımı acıtmaz aksine hoşuma gider. Beğenmesen de redbull'la 10 bg, varex ile 30 bg alan piyasa ve adamlar var. Ve asıl tepkiyi onlar hakediyor. Ve onlara verilecek en güzel cevaplar da bu şekilde olur kanımca.
And amatör bir ruhlu arabayı patlatmış. Açıkçası yapsa yapsa o yapar diye aklıma geldi porsche ile attığı spin sonrası farkettim ki bu adam fazlasıyla bilgisiz (2-3 aydır takip ediyorum ilgili kanalı öncesinde hiç izlemişliğim dahi yok) Ama bu konu hakkında biraz abartılı tepki diye kastettiğim tam da bu. Seni gücendirmek istemem, kastettiğim sadece olayın eleştiri boyutundan çıkması :)