ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
Beyler herkes değişik yönlere çekmeye çalışıyor ekonomik verileri... kredi ile büyüme olur evet, 10milyonluk iş alırım, bunun 4 milyonu kardır, gider finansman için konuşurum, mal alımları, yatırım masrafları ıvır zıvırı o şekilde tamamlarım, işimi bitirir alırım paramı öderim kredileri de, hem kimse mağdur olmaz hem de nakit akışım kesintiye uğramadan işimi teslim ederim, 1 senede de 4 milyon zenginleşmiş yani 'gelişmiş' olurum... kredi, firmaların iş yapabilme kapasitelerini arttırıyorsa ekonomiyi geliştirir, adamın borcu var piyasaya, sırf onları kapatabilmek için malını mülkünü ipotek ettirip kredi kullanıyor, bunu neresi ekonomik gelişme yahu dalga mı geçiyorsunuz? işçinin cebine koymuşlar 10bin liralık kredi kartı, herif kartı patlatmış olmuş 20 bin tl borç, adama çıkartmışlar 'kurtarma kredisi', vermişler, bunun neresi ekonomik büyüme???
yazanları okuyunca bazen cidden diyorum, bazıları ya bilmeden yazıyor ya da biliyor ama yönlendirme yapıyor...
yakın bir arkadaşımın şirketi dünyada ilk 200 e girdi, listeyi görünce aradım tebrik etmek için, bana dediği aynen şu 'Bülo s....m ilk 200ü, 3. kere kredi erteliyoruz!'.... lütfen gazete küpürlerine bakıp da ekonomi yorumu yapmayın, içindeki insanlara ayıp oluyor...