User Tag List

Sayfa 2/13 İlkİlk 123412 ... SonSon
242 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alıntıdır)

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çalıyorsa da, 70 milyona yalan söylüyorsa da kabulümdür diyen adam var bu forumda..
    Çalınanlardan 3-5 torba bize de düşmüştür elbet diyeni de gördü bu forum..

Dolayısıyla bu kadar fanatiğin olduğu yerde Murat abinin de dediği gibi deveyi diken, insanı .....
    vatandaş olmayı değil teba olmayı daha matah gören varlıklara Zerre acımam..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ey ehlidin ümmeti Müslümin,

Devlet yok artık Kabile var... İktidarın kıymet verdiği hoca dediği Kadir mısırlıoğlu çıkıp keşke Yunan galip gelseydi diyor... BB. Danışmanı Asker ölmek için para alıyor sorun yok diyor... Cb danışmanı çıkıyor özerklik diyor... Kısaca Hayırlı Cumalar
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG]

Konunun en net cevabı burada
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet benim paramı veriyor. Ne kadar moktan olursa olsun bana belli oranlarda sıkıntı yaşamadan yaşayacağım parayı vermeye devam edecek. Benim tuzum kuru yani, o yüzden işin aslı şeyime dahi takmamam lazım.

Ama takıyorum, ağrıma gidiyor, geçen özelleştirme bakanı vefat etti. İlk kez bi ölünün ardından üzülüp Allah rahmet eylesin demedim.

Göz göre göre dünya kadar vergi veriyorsun, yediğin içtiğin yaptığın ettiğin her şey aldığın paraya göre pahalı. Ama sen hala padişah billuru yalamak peşinde isen zerre umrumda olmaz.

Ben konuşabildiğim her yerde sesimi çıkarıp bunu ifade etmeye devam edeceğim. Ama kendim için değil.senin için güzel kardeşim. Sen de güzel bi hayat yaşa sen de mutlu ol ki kendi mutluluğumu yaşarken seni gördüğümde boğazımda kalmasın sevincim...

Ama her şeye rağmen ben halimden memnunum diyorsan
    Neyse ya.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamlar yol yapıyor beyler ne ekonomi kötü gitmesi ne yolsuzluğu lütfen !!!! beyin bukadar

Bilim sanayi ve teknoliji Bakanı F.Işık :

“Yolsuzluk, yolsuzluk diye bir terane tutturdu gidiyorlar. Yahu bu kadar büyük yatırımlar yapan bir ülke eğer yolsuzluğa para harcasa bu kadar kaynak bulabilir mi? Yol ile yolsuzluk bir arada olmaz. Eğer yolsuzluk varsa yola kaynak bulamazsınız. Eğer bu kadar yoğun yol yapıyorsanız, Cumhuriyet tarihi boyunca biz 6 bin 100 kilometre duble yol yapmışız, şu anda AK Parti iktidarı döneminde 17 bin 500 kilometre duble yol yapmışız.
    1881 - 193

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çarşıda caycılık yapan arkadaşım var çarşının birazda bu halde olmasının sebebi yüksek kiralar + yıllardır taklit mal sıtılıyordu diyor son zamanlarda çok baskınlar oldu ve artık iş yapamaz hale getirdiler tabi yanlış politikalar ve yüzünden ülkeye turist gelmemmsi ve gelenerinde hep parasız ucuz turist olmasıda var

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle konularda iktidar partisini savunan arkadaşlar oluyordu, bayadır göremiyorum onları.
    benim eşimde memur, öğretmen. dün aradı konularla hiç alakamız olmadığı halde müfettişler gelmiş, kaynak kitap vs vb aramalar,
    bütün velileri toplayıp sorgu sualler, kadının psikolojisi bozuldu.
    bu ülkede 33 yaşında 33. derece masonlar şemsiyeden radyasyon verip adam öldürdüler diye cümle kuran adama inananlar var.
    şaka gibi.
    selamın aleyküm hayırlı cumalar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galiba şuursuzlaştık biz toplum olarak. Kimsenin siyasi görüşünü eleştirmiyorum ama göz göre göre din/kitap/Kur'an üzerinden siyaset yaparak oy alanların adının bu tür yolsuzluk ve benzeri işlere karışması diğer toplumlarda ilgili kişi/kurum üzerinde yıpratıcı etki oluştursa da bizim toplumuzda daha fazla destek olarak geri dönüyor.

Öncelikle din/siyaset cidden ayrılmalı ama gel gelelim öyle bir oy kapısı ki bunu kullanmak kolay geliyor. Kullanmayanların durumu belli yedek lastik olmaktan öte gidemiyorlar.

Ekonomi ciddi anlamda kötüye gidiyor tüm veriler olumsuz giderken hala iyi şeyler oluyor'u pompalamak ancak cahil kesimi ikna eder.
    Zaten o kesim (maalesef) çoğunlukta olduğu için tozpembe cümleler ile kalabalıklara 3 lü çektirebiliyorlar.

Ama işin reel kısmına geldiğinde kazın ayağı çok farklı. Kredi derecelendirme kuruluşunun verdiği not için "bunlara biraz para verin, istediğiniz notu" alın diyebilmek için nasıl bir bilgi birikimine sahip olmak lazım merak içindeyim. Açıklamayı dinlediğimde şok oldum.

Bu inanılmaz bir düşünce tarzı. Uluslar arası arenada yatırımcıların dikkat ettiği bir kriter'i bu şekilde yok saymak çok şaşırtıcı inanamıyorum hala.

Suni gündemler yaratıp (Bkz:Başkanlık, zaten başkanlık vardı vs vs) gerçekleri örtmek konusunda çok başarılı bir profili var mevcut hükümetin.

Ama gel gelelim bu ülkede gerçek verileri okuyup gören insanlarda var, onlar vehametin farkında.

Son 1 ayda %5 - 6 düzeyinde fakirleştik.

Takip eden illaki vardır yeni bir vergi yapılandırması var (Halk dilinde af deniyor) çoğu firma matrah artırımına gidecek ve bu yolla hazineye para girecek.

Bu sağlıksız / düzensiz / denetimsiz ekonominin doğurduğu sonuçtur. Düzgün iş yapan mükellefler bile aman incelemeye girmeyelim diye başvuru yapacak.

Sonumuz hayır olur umarım. Esnaf arkadaşlara da çok üzülemiyorum edip buldular biraz.

metinalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta şirketimiz personeline yazılı açıklama yapmak zorunda kaldım geciken maaşlar şirketimiz ve sektörün durumu hakkında.
    işin içinden çıkılacak gibi değil , bu süreç bu şekilde devam eder ekonomik huzursuzluk dahada artarsa vahim olan durumumuz iyice boka sarar.
    phiskolojisi harika yerli yerinde olan insanlarız hepimiz merakla bekliyorum...

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olaya dini mesaj verenlerin şekliyle yaklaşalım...

Helak olan toplumlardan bahsedilir yoldan çıktıkları için...

Onların pek azı belkide hiç birisi bu kadar yozlaşmamıştı... Günümüzün dindarlarının Hz. Ömer anlayışını değil de kaba tabirle "her şey mübah" mantığı ile açıklanan Macchiavelli siyasetini benimsemesi de ayrı ironi!
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dolar 3.10 .. dün 1000 dolardan 2700-2800 kira veren küçük esnaf bugün artık 3 bin tl veriyor.. Allah kolaylık versin hayat zor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar 3.10 .. dün 1000 dolardan 2700-2800 kira veren küçük esnaf bugün artık 3 bin tl veriyor.. Allah kolaylık versin hayat zor..
    ALINTI : TRT Haber'e konuşan Ertem, "Türkiye'nin (TL'nin) çok olumsuz ayrıştığını zannetmiyorum. 3 lira seviyesi dolar/TL için beklediğimiz ve burada stabilite kazanmasını istediğimiz bir seviye. 3 liranın (seviyesinin) altının bir çok açıdan anlamı yok. Makroekonomik açıdan, rekabet açısından yok" dedi.

Biz buna istikrar diyoruz kaamooooonnnnn

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne zaman çek senede sınırlama getirilirse önüne gelen bankalardan çek alıp kesmezse ödemeyene ağır şekilde cezalandırılırsa hapis vs o zaman bizim işler biraz düzelir

EnesAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapalı çarşıda kuzenim var , kaç senelik esnaf böyle durum görmemiştir, 3 dükkandan 1ni kapadı şuan kapalı çarşı gibi bir yerde durum böyleyse vay halimize.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mekan sahipleri(mal sahipleri) o kadar bu fahiş kira gelirlerine alıştılar ki 1-2 aşağısıana kimse gelemiyor.

Burada güzel konumda bi yıkamacı var, her gelen geliyor 2-3 ay işletip devrediyor. Meğer mal sahibi her gelene 10bin altı kira istemiyormuş. Tabi yıkamacıda nasıl 10bin kirayı karşılabilirsin 2-3 ay dayanıp kar bırakmadığını gören kapatıp gidiyor. Aradık hala 10bin altına düşmüyordu, 6-7 ay kiracısız kalınca gerçekle yüzleşir sanırım.
    Instagram: mutusgarage

camsemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muhalefet partilerindeki lider vasfı olmayan liderler değişmediği sürece bu durum bu şekilde 10 seçim daha devam eder. benim gözümde bu kadar basit

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapalı çarşı, laleli taraflarının sıkıntısı turist olamaması o tarafların kiraları hep yüksekti eskiden güzel paralar kazanıyorlardı kiralar sıkıntı yaratmıyodu şuan ciddi anlamda çoğunun işi düşük 3 yıl önce ayda 30 bin kazanan arkadaşım şimdi 10 bin kazanınca şükrediyo. Genelde 8 bin civarı topluyo.Kimse yazmamış ama fetö muhabbetine alınan iş adamlarınında çok etkisi oldu şuan ki sıkıntıya.Herkesin bildiği tanıdığı onlarca sirkete el konuldu bir okadarda bilinmeyen büyük şirletler var şuan durumları ne alemde kimse bilmiyor.En kötüsüde belirsizlik devletmi el koyucak satılcakmı falan bir ton sorular tabi çalışanlarda diken üstünde Allah yardımcımız olsun.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden kenevir 19 ilde yasallaştı belli oldu..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Zerre acımıyorum artık ben esnaflara..
    Zira esnaf gibi görülenler esnaf değil..
    Evim için laminant parke, seramik vb gibi arayışlarım mevcut. Gittim bugün 2 farklı parkeciye..
    İlgisizlik, ben dükkanda birşeyler sorar iken eşi-dostu ile telefonda muhabbet etme, kıçını kaldırıp 2 ürün gösterememe, afralar tafralar..
    Hele bir tanesi var ki dialog şöyle gelişti;

Ben: Yabancı marka ile bu yerli markanın farkı nedir?
    Parkeci: Farkını mı soruyorsun
    Ben: evet farkını soruyorum
    Parkeci : çok fark var

Ya arkadaşım bu mu esnaflık.. Aç kal sen aç...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler