User Tag List

Sayfa 3/13 İlkİlk 12345 ... SonSon
242 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alıntıdır)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zerre acımıyorum artık ben esnaflara..
    Zira esnaf gibi görülenler esnaf değil..
    Evim için laminant parke, seramik vb gibi arayışlarım mevcut. Gittim bugün 2 farklı parkeciye..
    İlgisizlik, ben dükkanda birşeyler sorar iken eşi-dostu ile telefonda muhabbet etme, kıçını kaldırıp 2 ürün gösterememe, afralar tafralar..
    Hele bir tanesi var ki dialog şöyle gelişti;

Ben: Yabancı marka ile bu yerli markanın farkı nedir?
    Parkeci: Farkını mı soruyorsun
    Ben: evet farkını soruyorum
    Parkeci : çok fark var

Ya arkadaşım bu mu esnaflık.. Aç kal sen aç...
    Sonuna kadar katılıyorum.

Böyle kibirli böyle itici böyle burnundan kıl aldırmıyan esnaflar var ya bir koyup beş kazananan millete geçirmeyi iş sanan bunların ebesine kaysın batsın zerre üzülmüyorum.

Adam gidiyo bağdat caddesine bir dükkan açıyo benim 10 yaşında kardeşime sorsam abi bu burda iş yapmaz dicek sonra batıyo millete borç takıyo falan filan işte.

Sonuç olarak bize herşey müstehak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kapalıçarşı başkanı açıklama yapmış, "kiralar çok yüksek, turist gelmiyor bık bık bık" YANLIŞ! yiyorsa desene;

* çünkü 300 liraya mal ettiğimiz deri ceketi 1000$'a sattık.
    * çünkü müşterilerimiz; gezi zamanında "Allah Allah" diye satırlarla kovaladığımız çocukların eşleri dostlarıydı.
    * çünkü müşterilerimiz; arkasından "gavur", "sünnetsiz", "yollu", diye dalga geçtiğimiz turistlerdi.
    * çünkü "Müslüman Müslüman" diye öldüğümüz "Arap" turistler bizim ürünlerimizi almıyor!
    * çünkü 3-5 maymunun kendini patlatmasını engelleyemeyenler ülke yönetiyor bu yüzden hiçbir turist gemisi (cruise) artık yanaşmıyor, hatta bizi rotalarından çıkardılar!

Al sana Osmanlı Rüyası, al sana "doğru sebeplerle" geçmişte kalan ideaların peşinden koşmanın faturası...

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar euro tavan yapmış. Mazot olmuş 4.30 benzin olmuş 5 lira. Yediğimiz içtiğimiz herşey vergi , attığımız adım vergi konuştuğumuz telefon izlediğimiz t.v herşey vergi. bankaya borcu olmayan kimse yok , herkes borçlu , ülke olarak borçluyuz. üretim yok tüketim çok , adamın üstünde başında giyecek birşey yok , yemesinden içmesinden kısıp 24 ay taksitle faizle iphone almaya çalışıyor. tüketim çılgını bir ülke olduk. ekonomi bitmiş ama hiçbir medya kanalı yayınlamıyor.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Gökhan Kavuştu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapalıçarşı başkanı açıklama yapmış, "kiralar çok yüksek, turist gelmiyor bık bık bık" YANLIŞ! yiyorsa desene;

* çünkü 300 liraya mal ettiğimiz deri ceketi 1000$'a sattık.
    * çünkü müşterilerimiz; gezi zamanında "Allah Allah" diye satırlarla kovaladığımız çocukların eşleri dostlarıydı.
    * çünkü müşterilerimiz; arkasından "gavur", "sünnetsiz", "yollu", diye dalga geçtiğimiz turistlerdi.
    * çünkü "Müslüman Müslüman" diye öldüğümüz "Arap" turistler bizim ürünlerimizi almıyor!
    * çünkü 3-5 maymunun kendini patlatmasını engelleyemeyenler ülke yönetiyor bu yüzden hiçbir turist gemisi (cruise) artık yanaşmıyor, hatta bizi rotalarından çıkardılar!

Al sana Osmanlı Rüyası, al sana "doğru sebeplerle" geçmişte kalan ideaların peşinden koşmanın faturası...
    Osmanlı Rüyasının bedelini bence daha ağır ödeyecek bu ülke

İstikrar ve iktidarın ne kadar güzel vatandaşı mikeceğini göreceğiz bunlar daha iyi günler

Kapanan dükkanlar daha başlangıç

Üreten değil tüketen bir toplum yok olmaya mahkum diyen adama alkolik ayyaş diyenlere tapan bu millet

Daha görmedi görecek
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satıcı profili çarşıda çok degişti .Sebebi iki dükkan dolaştığında en az %50 daha ucuza alabileceğini ögrenmiş bilincli turist kitlesine karşı dükkanda bütün gün hatta ayda otursa ,almazsan almacılar .Halbuki müşteriyi kazanmak isteyen memnuniyetin asıl oldugu kesimin nesli tükendi .
    He bu arada bizim rehberler bile bir etken.( aman kaziklanmayın bol pazarlik )

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece son 2 yıl içinde olan olaylar ;

En Az 336 Canımız Gitti: Son 1 Yılda Turkiye’de Gercekleşen 23 Teror Saldırısı - onedio.com

Daha 29 haziranda yazılmış yahu 2 yıldır bu kadar olay oldu bu kadar at gözlüğü takılmak zorundamı yahu sorgula dersin susar ama başka yerde bilmem x partinin millet vekili konuştu ooo yalan o yok öyle bir şey ama diğer yanda maaş eridi yok artık ama köprü yapıldı double yollar yapıldı devlet çalışıyor üretmiyoruz biz tüketiyoruz diyorsun milli gemi yapıyoruz derler SSK emeklileri bu maaş ile geçinemiyor diyor olmuyor diyor açıklama yapılıyor bu maaş çok bile deniyor ben artık takip etmeyi bıraktım bugün ki bu haber den sonra gerisi artık cidden boş

AKP’li Uskudar Belediye Başkanı, Camlıca Camii’nin altın maketini yaptırdı

30 milyon liraya maal oldu ama hala istikrar dimi....

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam 75_80 yilindan beri carsi esnafi , sureci bildigim kadariyla anlatmaya calisiyim sizlere ; 2000_2004 yillari arasinda carsida ortalama bir dukkan 150_200bin$ di kiralar ise 500-750$ bandinda idi. 2010 yilinda carsida baya guzel isler oldu misirda cikan savas, diger turistlerinde buraya yonelmesi ile gercekten guzel paralar kazanildi. Bu donemden once cakmacilar turemisti , bu donem ile birliktede cakmacilar kuvvetlendi. Cogu dukkanda calisan eleman dediki ulan mali ben satiyorum , bu kadar maas bu kadar prim aliyorum baslarim bu dunyanin adaletine diyerekten , elemanliktan patronluga yukseldi, tabiki dukkan sahipleride bu durumdan faydalanarak yukarida bahsettigim kira miktarlari zaman ile birlikte 3bin $ seviyesine yukseldi, bu surectede mulk degerleride 1milyon$ oldu ve kiralar artik yillik pesin istenildi. Patronluga gecen elemanlar sagdan soldan topladigi dolarlari bi kismini dukkan sahibne bi kisminida dukkan icindeki mal a yatirdi . Tabiki ulkenin geldigi durum ile birlikte turist olmayinca bu sistem patladi. 2010 yilinda hava parasi ile donen dukkanlarin onunde kiralik yazisi asili ve milyon$ 'a satilan yerlerin degerleri 500-600bin$'a geriledi. Bu verdigin degerler ara sokakta 10-12 metre kare bir dukkanin kira ve mulk degerleridir

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ordudan kısa ve net bır ornek ; Fındık para ederse o sene herkes mutludur.Fındık para etmezse piyasa bitik.. Soner yalçının bir yazısı var fındık ile alakalı , kısa ve net anlatmış.. Ha bide sürekli dönüm parası var iş yapmasada bir şekilde geçiniyor.. Fındık için miting yapıldı dedim ki bu seçim bunlar bitti oy alamazlar ... Adamlar karadeniz rekoru kırdılar ... Millet olarak haysiyet ve Onur kavramlarımız bitik ... Esnaflık ölmüş , kısa yoldan para kazanma heveslisi çok, kredi batakları had safhada .... Amaa HAla ısrarla seven savunan çok.. cahillik konusuna girmiyorum .. şu anki eğitim zaten bunu destekliyor.. Allah bizi değil biz kendimizi cezalandırıyoruz..
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde Alanya-İncekuma tatile gittiğimde şortu evde unutan arkadaşıma şort almak için çıktık. Lcw , defacto gibi yerler 2-30 tl ye alabileceğimiz çakma nike adidas şortları 40-50€ ya millete geçirmeye çalıştıklarını gördükten sonra Allah bildiği gibi yapsın dedim ve gram üzülmedim. Hepsi kansız şerefsiz dolandırıcının teki bunu anladım ve emin olun onlarca mağazaya girdikten sonra karar verdim buna.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

westalim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    esnafla olan diyaloğu okuyunca gerildim ve bazı esnaflığı bitmiş insanlarla muhatap oluşum geldi aklıma...

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu esnaflar memleketin insan profilidir. Zaten ufak ufak esnaf kelimesinin anlam gidişatı "yolunda a.ş" gibi bir terimi çağrıştırmaya başladı toplumda, görelim bakalım toplumun algısı uzun vadede nelere gebe

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zerre acımıyorum artık ben esnaflara..
    Zira esnaf gibi görülenler esnaf değil..
    Evim için laminant parke, seramik vb gibi arayışlarım mevcut. Gittim bugün 2 farklı parkeciye..
    İlgisizlik, ben dükkanda birşeyler sorar iken eşi-dostu ile telefonda muhabbet etme, kıçını kaldırıp 2 ürün gösterememe, afralar tafralar..
    Hele bir tanesi var ki dialog şöyle gelişti;

Ben: Yabancı marka ile bu yerli markanın farkı nedir?
    Parkeci: Farkını mı soruyorsun
    Ben: evet farkını soruyorum
    Parkeci : çok fark var

Ya arkadaşım bu mu esnaflık.. Aç kal sen aç...
    Abi bu konuda merak ettiğin şeyleri sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bu konuda merak ettiğin şeyleri sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.
    sağol kardeşim, az evvel hallettim parke işini

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu haftasonu kiz kardesim evleniyor ***** herkes kosturmaca halinde . Yaklasik 10 gun once evin banyo kapisina birseyler oldu kapanmamaya basladi. Babam gitti biryer buldu olculer vs alindi tamam abi sali gunu gelip takacagiz dediler okeylestik. O gun butun gun davetiye vs isleri olmasina ragmen babam evde bekledi gelen giden olmadi. Kusura bakmayin bilmemne faslindan sonra cars gelcez oldu. Cars annem bekledi yine gelen yok. Persembe soz denildi cuma oldu bi zahmet geldiler. O arada baska yerlere baktik 1 hafta dediler. Lan serefsiz dugun ustu herkesin isi var evde senimi beklicez. Isine saygisi olmayanlara tahammulum yok. Durustluk, ahlak hak getire. Hepsi beter olsun .

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağol kardeşim, az evvel hallettim parke işini
    Hayırlı olsun abi Yinede seramik parke vs aklına takılan her konuda yardımcı olurum ihtiytacın olursa öneride bulunurum
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Saka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuna kadar katılıyorum.

Böyle kibirli böyle itici böyle burnundan kıl aldırmıyan esnaflar var ya bir koyup beş kazananan millete geçirmeyi iş sanan bunların ebesine kaysın batsın zerre üzülmüyorum.

Sonuç olarak bize herşey müstehak.
    aynen öyle. düğün arefesindeyim. ulan paramızda iş yaptıramıyoruz. yok paranın tamamını isterler. hayır kapora veririm diyorum malı getir tamamını al diyorum. mal teslimi uzuyorda uzuyor. çoğuda burnundan kıl aldırmıyor. ilgilenen oluncada yaparız ederiz abi mal 2 hafta gecikiyor. önce işinizi düzgün yapında sonra ağlayın iş yok diye. elinden birşey gelmez iş yok diye ağlarlar. 1 e 2 satarlar sonra millet akıllanır gene ağlarlar. hepsi değil ama bizim esnafımız böyle. bu kafayla daha çok batarlar. yapamadığın işin altına girmeyeceksin. esnaf mağdur ee parası olan müşteride mağdur o nasıl oluyor.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu haftasonu kiz kardesim evleniyor ***** herkes kosturmaca halinde . Yaklasik 10 gun once evin banyo kapisina birseyler oldu kapanmamaya basladi. Babam gitti biryer buldu olculer vs alindi tamam abi sali gunu gelip takacagiz dediler okeylestik. O gun butun gun davetiye vs isleri olmasina ragmen babam evde bekledi gelen giden olmadi. Kusura bakmayin bilmemne faslindan sonra cars gelcez oldu. Cars annem bekledi yine gelen yok. Persembe soz denildi cuma oldu bi zahmet geldiler. O arada baska yerlere baktik 1 hafta dediler. Lan serefsiz dugun ustu herkesin isi var evde senimi beklicez. Isine saygisi olmayanlara tahammulum yok. Durustluk, ahlak hak getire. Hepsi beter olsun .
    aynen öyle adam bide seni eve bağlıyor gelicez diye.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lozan olmasaydı .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hep 50'liralık alıyorumcuya söylesen , zamanında yazarkasa fırlatılıyordu bunada şükür der. valla ben herseye raziyim artik beni etkileyen birsey yok bana 4 tane kari almak ne zaman serbest ondan bahsetsinler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler