User Tag List

Sayfa 9/13 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
242 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alıntıdır)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    anasının babasının yanında kalanlar varya yazıları okudukça görebiliyorum..

adam maaşı alıyor cukka cebe atıyor kira ödemiyor elektrik su ödemiyor yüksek ihtimal evli falanda değil her şeyi ananın babanın maaşa 3 aylığa yığmış aldığı asgari ücret adama ceo maaşı geliyor tabiki..

lafım belli bir insana değil ortaya okuduklarımdan çıkardığım analiz.. ona göre ekonomi şahane tabii bize mi şahane olucak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ozyt1000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük resmi goren zombi arkadaşları ikna etmek, veya fikirlerini değiştirmek için artık uğraşmıyorum.

Reel örneklerle, işsizlik, tarım, inşaat vb. sektörlerinde yaşanan krizi anlatmaya çalıştığınızda adam; "eski hükümetler olsaydı şu an daha beter durumda olurduk" minvalinde bir şeyler zırvalıyor. Sonrasında istikrar, başkanlık vb. diye full hamaset devam ediyor. Adamlar zaten vatandaşlıktan tebaya evrilmiş durumda.

sanırım sonunda bizde onların içtiği sudan içip "zombi" olacağız ve hep beraber büyük resme bakarak ayran içeceğiz.
    Hep bir paradoks yaratma peşindeler, bende cevap vermekten artık sıkıldım. O yüzden de TV izlemiyorum, asabım bozulmasın diye Sözcü gazetesi almıyorum, çünkü okudukça geriliyorum.
    O yüzden, solucan deliğini bulursam paralel evrene geçip kurtulacağım. Ya da blok evrende yaşıyorsak sürekli geçmişe gitmek lazım. Olmadı para birktirip gezegen yolculuğuna katılıp uygun bir gezegende kalmak lazım.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chevelle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım burda ''bak ben yazdıkça nasıl da sinirleniyorlar'' diyip eğleniyo musun sen? Çünkü yazdıkların gerçekten mantık dışı. Ne iş yapıyorsun, ne kazanıyorsun bilmiyorum ama asgari ücretin yeterli olduğunu düşünüyorsan sen o ücretle mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsin. Bu arada asgari ücret bile yükseldi diyorsun da bazı iş verenlerin 1300tl'nin içine yolu-yemeği de kattığını biliyor musun? Çıkıp asgari ücreti şu kadar yaptım demekle olmuyor o işler, devlet uygulanıp uygulanmadığını da kontrol etsin bir zahmet. Ayrıca o kadar geçerli bi rakamsa bu devlet büyüklerimiz de 2600tl maaş alsın.Bak asgari ücretin tam 2 katı hem de. Bitirebilene aşk olsun.
    90larda da ekomimiz şahane değildi evet, ancak pek çoğumuzun annesi ev hanımıydı, bir baba çalışıp bir evi geçindirirdi. Sadece babamın çalışmasıyla 4 kişi çok şükür doyururdu karnımızı. Şuan gereksiz bir lüks merakı ve tüketim furyası var, bunu kabul ediyorum. Asgari ücret alan adam bile 3000tl lik telefon alıyo vs vs. Ancak bunları yapmayan kişinin de geçinebileceğini söyleme bana.
    Çok çok uygun rakamlar yazarak bir hesap çıkaralım;
    600tl kira
    90 elektrik, 50 su, 60 internet, yaz-kış ortalaması alarak 100 de gaz diyelim: 300
    haftalık mutfak gideri 75x4: 300

Şu hesapla 1200tl'ye ulaştık. Giyim nerde? Sosyal yaşam nerde? Çocuk olursa onun giderleri, eğitimi için harcanacak para nerde?
    Troll yapıcam diye bu kadar da saçma sapan yazılmaz.
    Asgari ucret hicbir zaman yeterli degil di ki? Yeterli demedim zaten ama 950 liradan 1.300tl ye cikti. Bir anda % kac yukseldigini hesaplayabiliyorsundur tahminimce. Eskisinden iyiyiz.

Hesabin yanlis. 35tl elektrik parasi veriyorum, 30tl su geliyor. İnternetim limitli 29tl oduyorum. Kisinda en fazla odedigim yakit parasi 129tl. Mutfak vs gideriz pazar alisverisleri ile dogru miktar. Kira 700 veriyorum 923tl. Kaldi geriye 377. Cep telefonu vs vs ciksan (ilave masraflar yazdim bak) cebine 200 lira kalir. Bozdur bozdur harcarsin iste. Yazinda +129tl de cabasi. 6 ay biriktirsen 774 lira kislik yakacagin cikti iste. Git binbir cesit emrine amade AVM ye yap alisverisini uste para bile kaldi. Ha cocuk yaparsan bu masraflari ona harcarsin.

Devir degisti artik, yabancilari takdir edersin kari koca calismislar, bizim ulkemizde tatil yapiyorlar diye. Kendine gelince eskiden bir kisi calissa yeterdi niye simdi 2 kisi calisiyoruz diyorsunuz? Yananci ulkelerde asgari ucret sanki col yuksek millet super geciniyor..

chevelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asgari ucret hicbir zaman yeterli degil di ki? Yeterli demedim zaten ama 950 liradan 1.300tl ye cikti. Bir anda % kac yukseldigini hesaplayabiliyorsundur tahminimce. Eskisinden iyiyiz.

Hesabin yanlis. 35tl elektrik parasi veriyorum, 30tl su geliyor. İnternetim limitli 29tl oduyorum. Kisinda en fazla odedigim yakit parasi 129tl. Mutfak vs gideriz pazar alisverisleri ile dogru miktar. Kira 700 veriyorum 923tl. Kaldi geriye 377. Cep telefonu vs vs ciksan (ilave masraflar yazdim bak) cebine 200 lira kalir. Bozdur bozdur harcarsin iste. Yazinda +129tl de cabasi. 6 ay biriktirsen 774 lira kislik yakacagin cikti iste. Git binbir cesit emrine amade AVM ye yap alisverisini uste para bile kaldi. Ha cocuk yaparsan bu masraflari ona harcarsin.

Devir degisti artik, yabancilari takdir edersin kari koca calismislar, bizim ulkemizde tatil yapiyorlar diye. Kendine gelince eskiden bir kisi calissa yeterdi niye simdi 2 kisi calisiyoruz diyorsunuz? Yananci ulkelerde asgari ucret sanki col yuksek millet super geciniyor..
    Ya kardeşim sen haklısın. Boşver yazmadım farzet. Benim yazdığımdan ''neden iki kişi çalışalım'' dediğim çıkarımını yapmışsın zaten. Herneyse, biz birbirimizi anlamayız. Çocuklarına iyi bir ülke bırakmanı dilerim. Hadi iyi akşamlar

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bertan şaka falan yapıyosun heralde dimi
    1881 - 193

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maximum boosts minimum costs yatırım ve portföy yönetimi şirketin hayırlı olsun
    MKIV TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ben insanlarla dalga geçtiğini düşünüyorum hiciv sanatını döktürüyorsun burada. Başka açıklaması olamaz.
    Kıyafetlerini zaten yıkamıyor olmalısın, çünkü kıyafet alacak paran yok. E yıkanmıyorsunuz da, şampuan sabun pahalı. Bu ikisini yapmadığını düşünüyorum zira 30tl su parası başka türlü olmaz ki. Hesaplarında yemek vs yok. E yemek olmadığına göre wc sorunu da kalmıyor, tuvalet kağıdından da yırttık. 10-15tl de cepte kaldı. Hey yavrum be! Hesap genel anlamında tutuyor aslında haklısın.. Ancak önerim bişeyler yemen yönünde. Şeker çikolata falan al arada. Kıy paraya arada. Yersen eğer kan şekerini yükseltirsin biraz olsun. Kafan bu hesaplara biraz daha çalışır.

Ancak bir şey dikkatimi çekti..
    Yabancı ülkelerde sanki çok yüksek asgari ücret demişsin ya.
    Bi Google da baksana o yabancı ülkelerde ne kadarmış asgari ücret..
    Herşeyi bilirim edalarında yazıp çizdiğinde insan, böyle patlıyor işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STHL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maximum boosts minimum costs yatırım ve portföy yönetimi şirketin hayırlı olsun
    Dusunmuyo degilim valla ama osmanli turkcesinden bir isim daha uygun olur. Takma ismim genclik cahilliklerimden kalma. Ottoman yatirim ve portfoy olabilir mesela. Bu ekonomide sagdan sola yatirsam para kazanirim be..

Mert- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstediğiniz kadar anlatmaya çalışın, mantıklı örnekler verin, ispatlar sunun fakat yine karşı tarafın bunu anlamamazlıktan geleceğini, anlamak istemediğini göreceksiniz. Maxiboost' u kastetmiyorum belki troll yapıyor ben dışarda kendi hayatımda gözlemlediklerimi yazıyorum.

Bu insanlar Cumhuriyet ilan edildiğinden beri içinde bastırılmış duygularla yaşan insanlar, Atatürk'ü, çağdaş laik Türkiye'yi sevmeyen-istemeyen insanlar. Siz onlara istediğiniz kadar ekonomik kriz var, hırsızlık var, şehit var deyin. mantıklı ve istatistik içeren verilerle yaklaşın. Bu kişilerin düşünceleri, istekleri farklı. isterse domates 10 lira olsun, benzin 10 lira olsun ya da ayda 100 şehit gelsin farketmez. hepsi ortak bir dava peşindeler, islamiyeti yaygınlaştırmak, camileri, imam hatipleri çoğaltmak, padişah ortamını yeniden yaratmak, orduyu sindirmek, atatürkü ve devrimlerini unutturmak.

o yüzden mantık ve akıl çerçevesinde açıklama yapmak boşuna nefes tüketmek bence. mücadele daha farklı yerlerde yapılmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben insanlarla dalga geçtiğini düşünüyorum hiciv sanatını döktürüyorsun burada. Başka açıklaması olamaz.
    Kıyafetlerini zaten yıkamıyor olmalısın, çünkü kıyafet alacak paran yok. E yıkanmıyorsunuz da, şampuan sabun pahalı. Bu ikisini yapmadığını düşünüyorum zira 30tl su parası başka türlü olmaz ki. Hesaplarında yemek vs yok. E yemek olmadığına göre wc sorunu da kalmıyor, tuvalet kağıdından da yırttık. 10-15tl de cepte kaldı. Hey yavrum be! Hesap genel anlamında tutuyor aslında haklısın.. Ancak önerim bişeyler yemen yönünde. Şeker çikolata falan al arada. Kıy paraya arada. Yersen eğer kan şekerini yükseltirsin biraz olsun. Kafan bu hesaplara biraz daha çalışır.

Ancak bir şey dikkatimi çekti..
    Yabancı ülkelerde sanki çok yüksek asgari ücret demişsin ya.
    Bi Google da baksana o yabancı ülkelerde ne kadarmış asgari ücret..
    Herşeyi bilirim edalarında yazıp çizdiğinde insan, böyle patlıyor işte.
    Yurt disindaki ucretleri onlarin ekonomisine gore karsilastirirsan daha iyi olur yoksa pound olmus 4 kusur otmatikman deli para gibi gorunuyor. Misal adam 1.000 pound aliyodur oha 4.000tl dersin ama o adamda orda 500poun kira veriyodur vs.

Tasarruf nasi yapilir arastirirsaniz o faturalari sizde yapabilirsiniz. Sampuan kullanmiyorum beyaz sabun tercih ediyorum. Su icinde rezervuarlarda gerektigi kadar su birikir. Dus ve cesme basliklarim suyu cok fazla havayla karistirdigi icin kullanim oldukca ekonomik oluyor. Tum ampullerim led ve stadyum gibi aydinlatmiyor, televizyonda led.

Bulundugum evi ozellikle yalitimina bakarak ara kat kiraladim, tum gun ev sicak olacak sekilde calisiyor. Benim hesaba gore 6ay isinma vermezsen ortalama her halukarda cebine 150tl kalir ama dedim devir degisti. Avrupalilar gibi kari koca calismak lazim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bertan şaka falan yapıyosun heralde dimi
    Hayir kardesim ciddiyim. Benimde gozum acildi artik. Cok hatalar yapmisiz zamaninda.. yanlis acidan baktirilmisiz, hep doldurmuslar bizi. Simdi o kadar kafam rahat ve guven doluyum ki..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanyada inek etinin kilosu 4-5 euro 1200 euro asgari ücret var ,Türkiyede et 40 tl asgari ücret 1300 tl . Oley be et yiyemiyoruz ama krediyle ev araba lüks telefonlar bizde

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1300 lirayı iyi bulanlar ; maaş alanın gözündenmi bakıyor yoksa maaş vereninmi? 1300 liraya bekar 20 yaşında bi genç zor geçiniyo , 1 2 çocuğu olan bi ailenin geçinmesi nası mümkün.Marketede mi gitmiyosunuz el insaf.1 kilo peynir 22 23 lira 1 kilo et 50 lira.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MetalliHead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanyada inek etinin kilosu 4-5 euro 1200 euro asgari ücret var ,Türkiyede et 40 tl asgari ücret 1300 tl . Oley be et yiyemiyoruz ama krediyle ev araba lüks telefonlar bizde
    1200 euro üstüne kira ve çocuk yardımı da var .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Afedersiniz ama dalga geçer gibi bozdur bozdur harca yazmışsınız, komik olmuş .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MetalliHead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

13€ almanyada et. Gene ruyalar ruyalar. Kuzu ise 29€

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha dün metro kataloğundan baktım ,inek eti 4-5 euro civarıydı . Domuz yiyene zaten sudan ucuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt disindaki ucretleri onlarin ekonomisine gore karsilastirirsan daha iyi olur yoksa pound olmus 4 kusur otmatikman deli para gibi gorunuyor. Misal adam 1.000 pound aliyodur oha 4.000tl dersin ama o adamda orda 500poun kira veriyodur vs.

Tasarruf nasi yapilir arastirirsaniz o faturalari sizde yapabilirsiniz. Sampuan kullanmiyorum beyaz sabun tercih ediyorum. Su icinde rezervuarlarda gerektigi kadar su birikir. Dus ve cesme basliklarim suyu cok fazla havayla karistirdigi icin kullanim oldukca ekonomik oluyor. Tum ampullerim led ve stadyum gibi aydinlatmiyor, televizyonda led.

Bulundugum evi ozellikle yalitimina bakarak ara kat kiraladim, tum gun ev sicak olacak sekilde calisiyor. Benim hesaba gore 6ay isinma vermezsen ortalama her halukarda cebine 150tl kalir ama dedim devir degisti. Avrupalilar gibi kari koca calismak lazim.

"Veriyordur" mu? "Veriyor" mu..
    Tahminler üzerine mi konuşuyoruz? Yoksa kuzen mi yazdı onu yanlışlıkla..
    "Veriyordur" kelimesini bilinçli bir şekilde yazdıysan tahminler üzerine konuşuyorsan anında kesiyorum yazdıklarımı.

Daha somut konuşalım.. Rakamlarla konuşalım.. Matematiksel.. Başka türlü anlamıyorum ben.. Mühendis kafası var bende..

Geçenlerde şurayı okumuştum, kafam karışmış..
    Melbourne'de yaşayan Turk'un asgari ucret hesabı pes dedirtti - Cumhuriyet Yaş** Haberleri

Yalnız mutfak masrafının hala olmaması konusunda yüce bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız biz de memnun oluruz.. Zira o kısım çok büyük masraf oluyor bizim tarafta.. Yiyecek kısmını bi kessem bütçeden, köşeyi döneceğim de her seferinde sinyal veriyorum ama dönemiyorum işte.. Mutfak olayına nasıl nokta koydun? Lütfen açıkla zira geçenki 55TL lik telefon linki muhabbetine dönecek CIA e ait gizli bilgiymiş gibi davranmayın siz de..

Ev temizliği, kıyafet temizliği (pardon kıyafet yoktu sizde.. bunu pas geçiyoruz), kişisel temizlik konusunda sadece sabunla yürütüyorsanız kaç kalıp sabun gidiyor? Ayda bir temizlik yeter gerçi dinimiz müsrifliği sevmez zaten.
    Ha siz oradan yakalıyorsunuz olayıııııı şimdi anladım..
    Ayda bir ev temizliği,
    Ayda bir wc (e su içiyorsunuz herhalde o kadar değil.. Musluk suyu ucuz)
    Ayda bir kişisel temizlik,
    olunca evet hesap doğru oluyor sizin.

Çok çok özür dilerim. Haddimi aştım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Yani alman vatandaşı 13 tl ye alıyor kuzuyu 29 tl bedavaaaaaa
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler