User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
82 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Arabalarımız neden bu kadar ezik ?

zx6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasanın bu halde olmasının sebebi

Galericilerdir

Boya muhabbeti yüzünden millet boyatamaz oldu

Pert detected
    Kawasaki zx6r
    Nissan 350Z
    The Beetle

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    boya mevzusu gelişen teknoloji boya ölçüm cihazlarının çok ucuzlayıp vatandaşın kendi ölçümlerini yapabilmesi eksptertiz olaylarının aşırı yaygınlaşması digital bilgisayar sistemlerinin yaygınlaşması bence yeni nesilde bu boya değişen takıntısını nispeten azalttı..
    ilerki zamanlarda çok daha azalıcakdır..

bu boya değişen daha çok 50-60 yaşlardaki insanlarda çok yoğun eski mantıkda olan yeni çağa ayak uyduramamış kendini güncelleyememiş insanlarda çok var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boya takıntısının sebebi ne satıcılar ne galericiler , yalancı ve sahtekar insanlar.Adam satarken boyası soluktu yenilemek için boyattım diyor meğer araç kaza yapmış , pert olmuş vs vs vs böyle o kadar çok kazıklanan salak yerine koyulan insan oldu ki doğal olarak insanlar boyalı araç istemiyor.Haklılarda.Ama insanımız temiz olsa gururlu olsa şerefli olsa herşey bir yana dürüst olsa , boyanmış aracı gözün kapalı alırsın bilirsin ki temizlik boyası için rahat olur.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yollar dar, arabalar dip dibe geziyoz
    Arabacı Ağır japon..

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence en önemli husus VERGİ selamlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasanın bu halde olmasının sebebi

Galericilerdir

Boya muhabbeti yüzünden millet boyatamaz oldu
    Başkanım hacizliye yöneldim kazalıya , greye tövbe ettim tavsiye ederim

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başkanım hacizliye yöneldim kazalıya , greye tövbe ettim tavsiye ederim
    Biz biniciyiz canım kardişim

Biniciden amcadan deden satılık diyecez öğretemedim sanaaaaa
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MCN21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nedeni çok basit
    1) İnsanlarda boya takıntısı yok. Yeni boyanmış aracı daha değerli görüyorlar. Bu yüzden arabaların çoğu pırıl pırıl.
    2) Parça değiştirme takıntısı yok. Macunla kaplamak yerine yenisini takıp geçiyorlar araçlar düzgün duruyor.
    3) Yan sanayi parça pek kullanılmıyor.
    +1

Benimde zerre kadar boya degisen takintim yok. 335 imin kaputunda ufak bir eziklik var diye komple boyattim o arada yenisi denk gelseydi alirdim. On ve arka tamponlarimi kac kere degistirdim hatirlamiyorum. En son sol camurlugum degisti bir hayvana carptigim iicn ama umurumda degil. Bazi takintilari asmak gerek. Tr de bulunan 99 model a4 umu birkac parca boyasi var diye almayan ve almayacak olan mal dolu ulke.

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sebebi kumparacı garajjj.
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cunku òn panjurdan cıtcıtli ceki halati midir nedir onu sallandirinca guzel gozuktugunu saniyoruz, nizam ve zevk yok.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günümüzde artık ihtiyaç haline geldi araç sahibi olmak. Geçim derdine düşüp de arabayla ilgilenmek şov oluyor biraz. Gittiği yere kadar gitsin olayı var yani.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim ankaranın bir yolları var görmeniz lazım her yer delik deşik gece boş yolda zikzak yaparak gidiyorum yolun ortasında rögar çukurları var ne arıyosa yolun ortasında.bu çukurlara düşen arabalara acıyorum çünki ciddi hasar verebilecek çukurlar

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çoğu kişi kaporta boyacılardan, mekanik ustalarından ve yollardan dem vurmuş. Doğru haklısınız ancak içi ahıra dönmüş arabalardan da bunlar sorumlu değil herhalde ? Aracın iç trim parçaları kırık dökük olan, derileri kumaşları yırtık pırtık olan , tozdan konsolu görünmeyen arabalara ne diyeceksiniz ?
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Komple boyalı arabada alırım,Günes yanıklıda alırım,Bakarım baktırırım alırım ne almıcam ya kafadan arkadan patlamadıgı sürece sorun yok camurluk degismiş kapı sacı degismiş,Simdiki aracımda etek altı boyalı komple boyatıcam almayan almasın sorun yok benim gibi anlayan biri gelir alır

Vuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaya ne zaman cila çeksem bir yerini çiziyorlar kaput çocukların karalama defterleri gibi oldu böyle adamlar olduğus sürece çizik ezik arabalara binmeye devam

sinisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    havasından mı toprağından mı bilmiyorum batı avrupada araçlar kirlenmiyor, insanlar da araçlarına temiz bakıyorlar, ama amerikada kir de çamur da buralar gibi, kırılan tamponun bantlamak cırtcırtla tutturmak da burdaki gibi.

Khortytsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yukarıda bir mesajda "görgü" denmiş ki son noktadır. Evimiz, caminin önünde yani hareketli bir sokağımız var. Geçen hayvanın birisi vurup kaçtı ki polis bile bunda bi şey yok, tutanağa bile gerek yok diye söylene söylene tuttu tutanağı. Camiden çıkan bazı terbiyesizler, arabalara yaslanarak ayakkabı giymeye bayılıyor, aracımdaki gamzelerin çoğu bütün yükünü arabaya verip yaslananların yüzünden oluştu. Bir tek ehliyeti ilk aldığımda tamponun sol arka köşesini sürtmüştüm onun izi durur, yaptıramadım. Bir de mahalle çocuklarının sanatsal ruhla çizdikleri bir kaç küçük eser var tabi. "Boyatma, sonra fiyat düşer" diyen bir kaç büyük de olunca evde araç çizik içersinde yaşamaya devam ediyor.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çoğu kişi kaporta boyacılardan, mekanik ustalarından ve yollardan dem vurmuş. Doğru haklısınız ancak içi ahıra dönmüş arabalardan da bunlar sorumlu değil herhalde ? Aracın iç trim parçaları kırık dökük olan, derileri kumaşları yırtık pırtık olan , tozdan konsolu görünmeyen arabalara ne diyeceksiniz ?
    Avrupa'da bir çok yer gezdim kısa süreli geziler olduğundan çok net konuşmayayım ama Amerika'da 1,5 yıldır yaşıyorum, arabaların durumu çoğunlukla Türkiye'den daha beter

Yeni-eski fark etmeden neredeyse hepsinin içi çöp doludur, nadiren yıkanır, balata tozu jantlara zamanla yapışmaktan pasa döner, biraz eskidikçe arabanın ucuzlayıp tamir işçiliklerinin pahalı olmasından dolayı çizik, kırık tamponlarla gezer herkes. Ona göre de fiyatlar daha da düşerek el değiştirir arabalar. Boya işçiliği desen berbattır,, yağ bakımı olayı düzenli yapılır o da hakikaten TR'den bile ucuzdur TL'ye çevirsen bile ki yerel parayla neredeyse bedava. Yetkili serviste kampanya denk getirince veya dışarıdan herhangi bir yere yaptırsam bile yağ-yağ filtresi değişimi $100'ı geçmiyor mesela. Benzin de iyi olunca arabalar hem yüksek km gidiyor, düşük km araba pek kalmıyor mesafeler de uzun olunca. Kimse de bunu dert etmiyor o yüzden km düşürmenin yaygın bir şey olduğunu görmedim/duymadım.

Güncel bir örnek vereyim, arabanın arka çamurluk ağızları patlamış paslanmaya başlamıştı dışarıda duran çamurluğa vuran eski jantlardan dolayı, tampon ağızları patlamıştı. Ben de gittim arka çamurlukları ve tamponu komple boyatıp yerine oturttum, boya tonu güzel ama işçilik pek de iyi değil, portakallık vs fazlaydı. Buna $900 ödedim, araba zaten 7-8k. Genelde kimse bu parayı arabanın yarısını boyatmaya vermez burada. İkinci elde de zaten boya soran yok, geçmişinde kaza yoksa, dışarıdan bakınca temiz duruyorsa yürüründe problem yoksa arabalar el değiştiriyor. TR'deki gibi gereksiz takıntılar yok.

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avrupa'da bir çok yer gezdim kısa süreli geziler olduğundan çok net konuşmayayım ama Amerika'da 1,5 yıldır yaşıyorum, arabaların durumu çoğunlukla Türkiye'den daha beter

Yeni-eski fark etmeden neredeyse hepsinin içi çöp doludur, nadiren yıkanır, balata tozu jantlara zamanla yapışmaktan pasa döner, biraz eskidikçe arabanın ucuzlayıp tamir işçiliklerinin pahalı olmasından dolayı çizik, kırık tamponlarla gezer herkes. Ona göre de fiyatlar daha da düşerek el değiştirir arabalar. Boya işçiliği desen berbattır,, yağ bakımı olayı düzenli yapılır o da hakikaten TR'den bile ucuzdur TL'ye çevirsen bile ki yerel parayla neredeyse bedava. Yetkili serviste kampanya denk getirince veya dışarıdan herhangi bir yere yaptırsam bile yağ-yağ filtresi değişimi $100'ı geçmiyor mesela. Benzin de iyi olunca arabalar hem yüksek km gidiyor, düşük km araba pek kalmıyor mesafeler de uzun olunca. Kimse de bunu dert etmiyor o yüzden km düşürmenin yaygın bir şey olduğunu görmedim/duymadım.

Güncel bir örnek vereyim, arabanın arka çamurluk ağızları patlamış paslanmaya başlamıştı dışarıda duran çamurluğa vuran eski jantlardan dolayı, tampon ağızları patlamıştı. Ben de gittim arka çamurlukları ve tamponu komple boyatıp yerine oturttum, boya tonu güzel ama işçilik pek de iyi değil, portakallık vs fazlaydı. Buna $900 ödedim, araba zaten 7-8k. Genelde kimse bu parayı arabanın yarısını boyatmaya vermez burada. İkinci elde de zaten boya soran yok, geçmişinde kaza yoksa, dışarıdan bakınca temiz duruyorsa yürüründe problem yoksa arabalar el değiştiriyor. TR'deki gibi gereksiz takıntılar yok.
    ordada yollar bozukmu nasıl birde diger şehirleri bilmiyomda ankara tozlu gibi arkadaş, 4 5 gün arabayı yıkamayım araba sanki 1 aydır yıkanmıyo görüntüsü veriyo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler