rebel Nickli Üyeden Alıntı
Millete laf atıyor denyolar yok her evin önünde 3 tane adaba var bu böyle olmaz vs. Bu konuda bir nebze haklı çünkü ispanya italya ve yunanistani inceledinizmi bilmiyorum fakat onlar iflas bayrağını çektiğinde bizim ülkedeki gibi bir tablo olmasina rağmen tüketim çılgınlıgi ve lüksden geri kalmadan hayatlarına devam ettiler. Bu bizim halkta aynı böyle. Asgari maasa calisir 4000 tl ye iphone 7 alir. Yav arkadas senin neyine iphone 7 ? Ise arabayla gider,haftanın 3 4 günü disarda yer kafelerde hesap öder vs vs. Ayağıni yorganına göre uzatmiyor bizim insanimiz. Birde bakkaldan sakiz alir gibi krediyle araba,elektronik aliyoruz. Hele birde az bi indirim yakaladikmi obaaa gelsin yeni cihazlar,araclar vb... Bu bana lazımmi ihtiyacim varmi yokkkkk !
Ornek arkadaslarimdan bir anektot
3000 e iphone 6s aliyor ve bir sure kullaniyor.
Sonra bunu 2000e elden cikartip üstüne bir bukadar daha koyup iphone 7 aliyor. Bu nasil bir olaydir ya :) Ekonomiden iktisattan anlamiyorsun okey, matematiktendemi anlamiyorsun sayilarla bukadar mi araniz kötu :) velhasil acimiyorum bu denli tuketim cilginligi yapanlara. Alirken en iyisini alip uzunnn yillar kullanan arkaslara lafim yok bende ayni kafadayim fakat bisey alip 6 ay sonra yari fiyatına satip sirf YENİ diye alan adamda 'borç batigindayim' diye aglamasin komik oluyor.
Genel ekonimiye gelirsek forum ahalisine ufak bir soru.
Sarayin aylik gideri nekadardir ? Tahminleri alalim konuyu bağliyalim.