Sen de o kadar yoğun çalış,geceni gündüzüne karıştır ,kafanı yor senin de maaşın zamlansın .
Printable View
Sen de o kadar yoğun çalış,geceni gündüzüne karıştır ,kafanı yor senin de maaşın zamlansın .
Goztepe'te iş cinayeti: İnşaat işcisi şaft boşluğuna duşup yaş**ını yitirdi | Gazete Yolculuk Gazete Yolculuk
Bu işçi kardeşimiz hastaneye getirildiğinde ben de hastanedeydim. Doktorların ilgisizliğini birebir gördüm. Gencecik adam annemi istiyorum annem diye sayıklaya sayıklaya öldü. Burada hala yok hastaneler şöyle yok böyle diye katalog fotoğrafı paylaşan var. Valla kafalar pırıl pırıl hiç kullanılmamış. Bir gidin bakın o hastanelerin aciline. 70-80 yaşında insanlar 5dk doktor bakacak diye 1 saat ayakta sıra bekliyorlar. Zor değil bir gün gidin göztepe araştırma hastanesine kapıdan giren bir hastanın randevu aldığı saate bakın tedavi olduğu saate bakın, ne şartlarda beklediğine, ne kadar insani muamele gördüğüne bakın.
Alıntı:
Üzerinde durmamız gereken bir diğer önemli husus verimliliktir. Biz insanlar olarak verim mi israf ekonomisi üzerinde mi duracağız. Bir ailede 2-3 tane araba var. Bunun adı israf ekonomisidir. Verim ekonomisinde devreye yatırımlar ve istihdam girecek. O toplumda sonrasında ise rekabet başlayacaktır. 2014'te BM'nin yaptığı tahmine göre küresel gıda ihtiyacı yüzde 60 fazla olacaktır. Topraktan daha fazla ürün elde edeceğimiz anlamına geliyor.
* Küresel gıdaların 3'te biri atığa dönüşüyor. Gıda israfı neredeyse Sahraaltı'nın yıllık üretimine denktir. Toplam 222 milyon tonluk gıda israfı yapılıyor. İnsan odaklı ekonomi temellerinden birinin de verim ekonomisi, tutumluluk ekonomisi olduğu anlamına geliyor.
* Diğer önemli detay şehirleşme. Şehirde yaşayan nüfus oranının yüzde 56'ya çıkması bekleniyor. Yeni dönemde telefon ve internet ekonominin de vazgeçilmezi olacak. İletişim imkanları çok önemli bir fırsattır. Mirasçısı olduğumuz medeniyet içinde yapmalıyız. Aksi takdirde yolumuzu da yönümüzü de kaybederiz. Özgürlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. Yerlilik ve milliliği kaybetmemeliyiz.
tamamını okumak isteyene link : Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsraf ekonomisi almış başını gidiyor | İş-Yaş** Haberleri
Reyiz İroni yapmış heralde 324767867852 odalı saraylarda oturup maybachlarda 546754643 tane koruma zart zurtla gezerken :)
"Ama yol yaptı köprü yaptı ne diyorsunuz siz taş olursunuz" dendi mi. Ha aklınıza gelmediyse bak buradan da dalabilirsiniz badem arkadaşlar.
bu doların artması ekonomiye tüy dikti... şimdi bazıları 'benim dolarla işim yok!' diye masal okumasın, parası olan adam dolara yatırdı artık ben diyeyim 3 ay siz diyin 6 ay bozdurmaz! bu para iç piyasadan dolaylı olarak çekilmiş oldu, yastık altına gitti, zaten nakit olmayan piyasada, artık parası olanın da 'Türk lirası' yok! vadesi gelene kadar da bozdurmazlar...
son 1 ay iyice rezilleşti durum, bayram öncesi konu açmıştım, tahsilatlar ne durumda diye, kendi adıma söyleyeyim, ödemesi gelen alacaklarımdan sadece 4.690 TL tahsil edebildim... isyan edip sağa sola dalasım var çok pis dayak yiyesim de var çünkü bir gün patronun birine kafa göz dalacağım yanındakilerde bana dalacak, en azından stresimi atacağım...
Adamlar üşümüşler
Amerika'ya tepki olarak dolarları ateşe verdiler
@kurtbil Bak dediğimden feyz aldın, aydınlandın. Keşke herkes senin gibi olsa, herşeye itiraz ediyorlar yok ötv artmış yok benzine zam gelmiş... Ne yapsın adamlar taş mı yiyecekler
Konu başlığı "Türkiye'de beyni olan insan krizi var" olarak değiştirilebilir mi ?
Bu şuursuz arkadaş belli ki o kapıların sadece içeriden açıldığını bilmeyecek kadar aydınlık birisi. (Uygun yapıldıysa tabi)
Bunlarla aynı havayı teneffüs etmek bilemedim ne desem. 2. Yorum pek bir yerinde olmuş.
Ayrıca o yakılan dolarlar %99 renkli fotokopiden kesilmiştir şov dur başka bir şey değil inanmıyorum.
http://i.hizliresim.com/JqpRrn.jpg
Kemer sıkma böyle olmaz ki. Önce sen sıkacaksın o kemeri. Sonra ben yaparım gerekeni.
Her şeyi yap, kazanmadığın paranın vergisini daha en başında ver, sonra aldığın her şeyden kat be kat yine ver ona rağmen bir de eleştiriye maruz kal vs vs.
Niye bir kodamana veya mevki sahibine bunlar uygulanmıyor? Neden bunları gündeme getirmiyorlar? Örnek olalım, düşük hacimli araçlara binelim illa ki zırhlı olmasın ya da 4 çeker olması da zorunlu değil denmiyor? Neden korumalar, harcamalar azaltılmıyor da halkın yediği 2 kuruşluk ekmekte gözleri var.
Sayenizde biz zaten yetinerek yaşamayı öğreniyoruz, eğer çok niyetiniz varsa bir ara misafirimiz olun da biz size öğretelim değerli büyükler.
Bu adam ilçeye geliyor diye Allah'ın dağındaki yerleşim birimine helikopter pisti yaptılar, yıllar boyu düzeltilmeyen çatlak bozuk asfaltı 2 hafta içinde tamir ettiler, o zamana kadar ilçe hastanesinin görmediği techizatı yüklediler ( havadan geliyor olmasına rağmen). Bu ülkede birilerinin, bir yerlerin adam gibi hizmet alması için yakınınızda mı olması lazım? İçinde mi olmanız gerekiyor.
boşverin arkadaşlar, günlük ihtiyacımız olan, olmazsa nefes alamayacağımız açlıktan öleceğimiz pırlantalarda takılarda vergi yok en azından.
sıfır vergiyle her gün ihtiyacınız olan karnınızı doyuran pırlantaya takıya vergi vermiyorsunuz, sonra laf ediyorsunuz lüks kullanım olan şeylerin ötvsine. telefon araba ihtiyaç mı sanki? :) :)
Reisi araplar da kınamışlar, neyse ekonomik krizi başkalarına iteleyebilecekleri bir haber daha çıkmış oldu :)
Arap Birliği'nden Turkiye'ye: IŞİD'i siz buyuttunuz!
İşte o cevabın kısalığı da hayatın komik olması kadar üzücü ne yazık ki. Yazdım, bir şey değişmedi...Yine yazarım, hep yazacağım. Ama değişmeyecek. Değişmesi dileğiyle.
bırakın yaa adam yol yaptı yol.
ne demişler yol yapılan yerde,yolsuzluk olmaz...beyin error
Yoğun bakım için bizzat şuan 2 tane teyzemiz var, Devlet Hastanesinden Özel hastaneye yönlendirildi ve şuan Yoğun Bakım faliyetleri orada gerçekleştiriliyor(Ümraniye Erdem Hastanesi).
Devlet hastayı eğer devlet hastanesinde yer yoksa Özel Hastanelerin yoğun bakımlarına yönlendiriyor ve ödemesini karşılıyor.
Evet 10-20 lira alınan hizmetin yanında kusura bakmayın ama bana göre sembolik, ailelerin yaptığı gereksiz harcamaları gördükçe(sigara tüketimi, çöpe atılan yemekler vb.) sembolik kalmaya da devam edecek gözümde.
Güzel kardeşim, ben nerede yazdım lütfen göster herşeyin dört dörtlük olduğunu.
Burada sanki devlet vatandaşını terk etmiş, gerek hekimleri kontrolü, gerek ilaç tedariki, gerekse fiziksel binalar anlamında konfordan yoksun bırakmış bu kalemleri unutmuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben de bunun karşısında durup diyorum ki, son yıllarda sağlık alanında Türkiye birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır.
2017 yılı bütçesinde daha şimdiden Sağlık 122milyar ile ilk sırada.
Herşey tabi ki dört dörtlük değil ama dünden daha iyi olduğu da ve önemsendiği de bir gerçek.
Sağlık konusunda şüpheleriniz varsa lütfen sokaktan geçen yaşlı bir teyze veya amcayı çevirin sorun,
memnunmusunuz değilmisiniz diye. Bakalım ne cevabı verecekler(cevaplar içinde ortalama alın).
Dev Şehir Hastaneleri tamamlandığında sağlık alanında türkiye daha da imrenilen bir Ülke olacaktır.
Sağlık önemli çünkü İnsan önemli. İnsan sağlığı bize inancımızın da bir tavsiyesidir...
unutmayın orhangazi köprüsü geçiş ücreti 35 dolar.ama araçlardan alınan 89tl üzerini devlet karşılıyordu.
dolar şuan nekadar hesaplıyanınız varmı.hiç orhangaziden geçmesek bile cebimizden kaç tl aldıkları paranın haddi hesabı yok.
celladına aşık olmuş bir milletiz.
dünya bizi kıskanıyor.hastanelerimiz lüks otel gibi masallah.
allah kimsenin başına vermesin ama babanıza yogum bakımda yer yok çevre illere bakın dendiginde görürüm sizi.
Devlet yoğun bakımda olduğu sürece ödemeyi yapıyor acil olarak gönderildiği için , yoğun bakımdan sonra arkada hoppi şarkısı çalmaya başlıyor. Paracıklar paracıklar diye...
Yoğun bakımın ardından kimse öyle apar topar çıkmıyor en azında bir hafta daha yatıyor o hastanede, neden o kısıma da değinmediniz ? Yoksa o kısım işinize gelmedi mi ?
Sağlık alanında kim bizi örnek alacak, Kenya mı ?
Dev şehir hastaneleri, uçak gemileri, otomobiller... kim yapacak bunları, imam hatip mezunları mı ?
Sağlık konusunda şüphem var, kimseyi çevirip teyit almam gerekmiyor. Gözümle gördüklerim bana yeter.
:) sizin hukuk sistemindeki bilginizle benim sağlık konusundaki bilgim aşşağı yukarı aynı derinliktedir kuşkunuz olmasın.
paramızla iç kanaması olan hastaya yoğun bakım bulamadık bırakın sgk olayını... tanıdıkla bulmak durumuna itildik. istemeden de olsa can kaybı olcak durumda olduğu için maalesef bu şekilde yer bulduk arkadaşımızın annesine. devlet yer olmayınca özele sevk ediyor v.s v.s bunların prosedürünü gerçekten iyi biliyorum ince ince yazmaya gerek duymuyorum.
sizin yazdıklarınız olmasını istediklerimdir ama maalesef dedıgınız gıbı olmayan durumlar var.bu arada kendi adıma konfordan ziyade adalet beklentim daha yüksektir.
bunları sizle yazarak sonuca bağlayamayız bu konuda bende diğer arkadaşlar gibi düşünmeye başladım . uzak değiliz bi ara yüz yüze konuşur tartışırız daha ıyı aydınlatırız bırbırımızı.
Hep benim sizi anlamamı bekliyorsunuz, bir kez de siz yukarıdaki mesajımı okuyup, evet şurası şöyle doğru veya yanlış dediğinizi görmedim hiç Hocam.
GSS, keşke imkanlar yeterli olsaydı da bu yönteme başvurulmadan her birey sınırsız ücretsiz bakım kapsamında olsaydı diyorum.
Ufuk sen herşeyin farkındasın ve sohbet için yazıyorsun demek ki :)
O imasını ettiğin, hor gördüğün, aşşağıladığın kesim şuan da Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor.
Bahsettiğin gündelik iş haline gelmiş materyalleri mi yapamayacak. alasını yapacak ama oralarla uğraşacak enerji kalırsa tabi.
Şuanda dört bir yanımızdan saldırı altındayız. Neden? İşte yukarıda saydıklarımızı ve fazlasını yapıyor ve yapacak olduğumuz için.
Yani siz sanmayın ki 3.köprü yapıldı, 3.hava limanı yapıldı ve Dünya bizi taktir etti, hayır tam tersi. Ekonomik, siyasi vb. birçok alanda aleni bir savaş açtılar...
köprüyle ilerledigimizi düşünüyor yaaa
usta 83 te canada sayemizde mercimekle tanıştı şimdi bize satıyor.
şuan sofralarda hindistan ve meksikadan aldıgımız nohut yeniyor.
2003 e kadar dünyaya canlı hayvan satarken şuan sattıgımızın 2 katı kadar angus alıyoruz.
samanı bulgaristan ve fransadan alıyoruz.
evine aldıgın ceviz,badem abd den geliyor.
dünya bizim neyimizi taktir etti.ne üretiyoruz.paso tüketiyoruz.nerde o yerli arabacılar.bu ötv ile oda yalan oldu
http://i.hizliresim.com/6r2l6v.png
Bu da bunlarla uğraşıyor
Buna birde emekli maaaşı veriyorlar :)
Bu ülke harbi bitmiş
bizi kıskandıkları için dış güçlerin ekonomik kriz yaratmaya çalıştığını söylüyor. açıkça böyle dememiş de, yokluyor diyelim. padişahından iyi öğrenmiş nasıl nabız yoklayacağını. o da ölümü gösterip sakat kalmaya razı eder :)
Bu memleketin bu kadar fazla imam hatip ve imam hatipliye mi ihtiyacı var? Sen hiç Proje okul nedir duydun mu? Başarılı okullardaki öğretmenleri sürgün ettiler. Neden, çünkü imam hatipli ile eğitim seviyesini aynı yere getirmeye çabalamak için.
Eski enerji bakanının söylemini aç internetten bir kezde sen dinle, adam ne dedi, eğitim seviyesi yükseldikçe oy oranımız düşüyor. Aydınlanmış yeni nesil istemiyorlar.
ayrıca, sana Peter Furtado'nun hazırladığı Ülkelerin Tarihleri adlı kitabı okumanı öneririm, bizim için denilen ne biliyormusun, Türkler Feth Edebilirler Ama Yönetemezler. Durum da malesef ortada, bu benden, o benden değil, sen kimsin ...vs demekle de ülke yönetilemiyor. Ki zaten biri birşey diyor diğeri başka şey anlatıyor, sürekli birbirlerini yalanlamakla meşguller.
Sürekli bu henüz bağlantı yolları bitmemiş ama sana göre Pareto etkisi ile bitmiş sandığın 3.köprüyü övmen çok garip. Görende seni sürekli 3.köprüyü kullanır sanır. At nalı şeklinde bir yol yap, 2.köprüden al, 2.köprüye geri ver. Merak ediyorum bizden başka Dünyanın neresinde böyle gereksiz, işe yaramaz ve neredeyse km başına para alınan bir köprü var. O yolun bağlantı yollarına kadar her yerde kameralı geçiş sistemi var. Ben sana söyleyeyim, en ufak mesafe bile 2,85 TL birde dönüşü var yine 2,85 TL. Ne yaptın hepi topu 3km yol gittin ve 3km geri geldin. Bence her 1 mt'de bir gişe koysunlar oranın parası anca öyle çıkar.
Sanırım sen Pareto etkisi ile bardağın boş kısımlarını da dolu sanıyorsun. 1923 ile 1938 arasında imkansızlıklar ile yapılanları şimdiki imkanlar ile bile yapamayan veya yapmayan veya yapmak istemeyeni kim neden kıskansın.
Sen kendi torpakalrında yaptığın HES'leri kalkıp yabancılara veriyorsun sonra onlar elektrik üretip bize satıyor. Bence kıskanmaktan çok dalga geçiyorlardır.
Hadi herşeyi geçtim, senin paranın değeri yerlerde, bu bağlamda bizi anca Somali, Kenya...vs kıskanır.
Şuan bütün dünya ağır olmayan bir krizde. 2008 krizi sonrası dünya piyasasına sağalanan aylık 150 milyar dolar kademeli olarak sonlandırıldı. Buda bütün dünyada nakit sıkıntısına sebep oldu.
Ama ülkemizde gerek kötü ekonomi, gerek dış borçlar gereksede darbeyle beraber dünyadan daha ağır bir ekonomik sıkıntı içindeyiz.
Bütün olay budur
Neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz anlasın diye ?
Filler > Çimler :D