User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Tüp Mide Ameliyatı

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işin piri Halil Coşkun ama o da 40.000 Tl istiyor diye duydum ben. 1300'e yakın ameliyat yapmış adam ve dünyaca ünlü. Randevu almak istedim 1.000 Tl randevu parası istediler
    Benim arkadasım da 40.000 tl verdi sağlık söz konusu olduğundan fiyatı pek düşünmüyorum ama. Dediğin gibi mum gibi ericekmiyim halsiz kalıcakmıyım aklımda deli sorular
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem zamanında bukadar kilo verdin.Demek ki verebiliyomuşsun..Ameliyat en son çözümün olsun.. Ameliyatı düşünene kadar iradeli olmaya çalış..

Alkol konusunda bende senin gibiydim hergün 3-4 bira içmezsem uyuyamıyordum yavaş yavaş azalttım çevremi değiştirdim, arkadaş ortamımı değiştirdim 2-3 günde bir içmeye başladım derken derken 15 günde bir, ayda bir Şuan 2 tane içeyim bildiğin çarpıyor Yavaş yavaş azaltmaya çalış sonra vücudun alışacak..

Yürüyüş grupları falan oluyo onlara katıl..Dağ,bayır,bisiklet,tırmanıyorlar,yürüyorlar hem spor yapmış olursun hem kendini gırtlaktan ve alkoldan bi nebze uzaklaştırmış olursun..

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakın arkadaşım oldu.ilk ameliyat sonrası çok sıkıntılıydı.2. günü ayağa kalktı.Ama bizim aygır boğazına dur diyemediğinden dolayı 2 haneleri göremeden kilo vermesi durdu.eğer ki ameliyat sonrasında diete uymayacaksan,sporunu yapmayacaksan hiç boşu boşuna kestirme kendini.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 Sene önce ablam oldu ameliyatı.. ameliyat ın ilk 2 ayı agrıları devam etti 15 günde 1 kontrole gitti şehir dışında oldugu içinde baya sıkıntı çekmişti..

1 yıl gibi bi sürede yaklasık 40 kiloya yakın verdi.. diğer senede 2 kilo verdi diye hatırlıyorum. guatr hastası olduğu için kilo veremiyordu..

ilk 1 ay bebek gibi besleniyorsunuz zten mama şeklinde püre şeklinde çorbalar vs. ameliyatın üstünden yaklasık 4 sene geçti taş çatlasa aldığı kilo geri 10 kilo felandır..

her ne kadar miğdenizin yarısı alınmıs olsada yediğinize içtiğinize dikkat etmeni lazım yoksa kiloyu tekrar alabiliyorsunuz..

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç 100 kg'yi görmemiş olsam da, ben de ne yesem yarayan tipte bir insanım. En yüksek kilom olan 96Kg'ye ulaştığım vakit çok fazla alkol tüketiyordum. Sonra askere gittim, 5 ayda 81 kg robocop gibi döndüm. 6 yıldır da kilomu 85kg civarı koruyorum çok şükür.
    Kısacası, en kritik şey burada alkol hocam. Alkolü kesersen kilo illa ki verirsin. kaldı ki ameliyat olursan, iyileşebilmen için zaten alkolü kesmen gerekecek. Sen en iyisi, ilk başta alkolü azaltmaya bak, son çare ameliyat olsun....

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buarada eklemeyi unutmuşum.Arkadaşım 2 hanelere düşemediği gibi,birde kilo almaya başladı.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buarada 4 sene önce 12.000 tl ye ankara medicanada olmustu

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem zamanında bukadar kilo verdin.Demek ki verebiliyomuşsun..Ameliyat en son çözümün olsun.. Ameliyatı düşünene kadar iradeli olmaya çalış..

Alkol konusunda bende senin gibiydim hergün 3-4 bira içmezsem uyuyamıyordum yavaş yavaş azalttım çevremi değiştirdim, arkadaş ortamımı değiştirdim 2-3 günde bir içmeye başladım derken derken 15 günde bir, ayda bir Şuan 2 tane içeyim bildiğin çarpıyor Yavaş yavaş azaltmaya çalış sonra vücudun alışacak..

Yürüyüş grupları falan oluyo onlara katıl..Dağ,bayır,bisiklet,tırmanıyorlar,yürüyorlar hem spor yapmış olursun hem kendini gırtlaktan ve alkoldan bi nebze uzaklaştırmış olursun..
    Aga ben artık 6-7 duble rakı içmeden sarhoş olamıyorum o derece alıştım bu illete. Eskiden 2 duble viski ile çakırkeyf olurdum.

ozoozo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eliniz ayağınız tutuyorken spor yapın , diyet yapın. Mide ameliyatı vs türü şeyler bir ömür boyu hayatınızı etkileyecek onuda unutmamak gerek. Yaşınız 26 gözüküyor haliyle daha önünüze uzun ömürler olur inşallah , bir ömür boyu mide ameliyatlı bir şekilde gezmek ? Ben olsam tercih etmezdim. Ayrıca allah korusun bıçak altına yatmak her türlü risktir.

Bende sizin gibiydim kendimi bileli kiloluydum ve hiç zayıf halimi hatırlamıyorum en son 140 kilolara kadar çıktım. Yaklaşık 6 ay kadar sürede 100 lere kadar düştüm daha sonra en son gördüğüm dip nokta 92-93 dü ama şuan tekrar aldım çünkü yiyorum Şuanda da 100-99-98 bandında gidiyorum demek istediğim şu ki siz istedikten sonra her şey oluyor haliyle bıçak altına , ameliyatına şuna buna gerek yok. Şuan bilerek yiyorum çünkü artık kendimi biliyorum istersem verebilirim , 2 hafta dişimi sıkıyorum hemen 97-98 lere düşüyorum 100 küsürlerden. Şuan stabil 99-100 şeklinde gidiyorum , 1.85 de boyum var. Biraz boğazınızı tutun , biraz azim gösterin kısa sürede toparlarsınız ameliyata falan gerek yok , Allaha şükür herhangi bir sağlık probleminiz de yok yani yediğiniz için kilo alıyorsunuz bu yüzden yemeyin ve sorun çözülsün , yemeyinden kastım sağlıklı beslenin ben 140 kilo iken antepte dışarı da yemek yerken önden yarım kavurma (yarım pide) , üzerine 3 şiş lavaş arası kebap yiyen adamdım.
    ABO TRADING
    STR

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozoozo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eliniz ayağınız tutuyorken spor yapın , diyet yapın. Mide ameliyatı vs türü şeyler bir ömür boyu hayatınızı etkileyecek onuda unutmamak gerek. Yaşınız 26 gözüküyor haliyle daha önünüze uzun ömürler olur inşallah , bir ömür boyu mide ameliyatlı bir şekilde gezmek ? Ben olsam tercih etmezdim. Ayrıca allah korusun bıçak altına yatmak her türlü risktir.

Bende sizin gibiydim kendimi bileli kiloluydum ve hiç zayıf halimi hatırlamıyorum en son 140 kilolara kadar çıktım. Yaklaşık 6 ay kadar sürede 100 lere kadar düştüm daha sonra en son gördüğüm dip nokta 92-93 dü ama şuan tekrar aldım çünkü yiyorum Şuanda da 100-99-98 bandında gidiyorum demek istediğim şu ki siz istedikten sonra her şey oluyor haliyle bıçak altına , ameliyatına şuna buna gerek yok. Şuan bilerek yiyorum çünkü artık kendimi biliyorum istersem verebilirim , 2 hafta dişimi sıkıyorum hemen 97-98 lere düşüyorum 100 küsürlerden. Şuan stabil 99-100 şeklinde gidiyorum , 1.85 de boyum var. Biraz boğazınızı tutun , biraz azim gösterin kısa sürede toparlarsınız ameliyata falan gerek yok , Allaha şükür herhangi bir sağlık probleminiz de yok yani yediğiniz için kilo alıyorsunuz bu yüzden yemeyin ve sorun çözülsün , yemeyinden kastım sağlıklı beslenin ben 140 kilo iken antepte dışarı da yemek yerken önden yarım kavurma (yarım pide) , üzerine 3 şiş lavaş arası kebap yiyen adamdım.
    Altına imzamı atarım.

Ne yazık ki performans sistemi ve özelde paranın güzelliği etik kavramını biraz kapı dışarda bırakmış olacak ki ölümcül sınırlarda olmayan ve henüz başka bölüme yönlendirmeden genç yaştaki hastaya direk operasyon takvimi öneren genel cerraha da çok çok selamlar.

Kesici dostum, ilerlemen gereken yol iradeni ele alıp hayat tarzı değişikliği yapmaktan geçiyor. Yiyip içtiğin, gittiğin mekanlardan, uyuduğun kalktığın saatler ve kullandığın maddeleri düzenlemekten yani. Onları yapmadan olacağın herhangi bir operasyonun sana yararı oldukça kısa olacaktır. Tüp mide ameliyatı, yani sleeve gastrektomi belli yaşın üzerinde olup kalan ömrü göreceli olarak az ve vücut kitle endeksi (bkz: vücut kitle endeksi nedir) 40'ın üzerindeki hastalara önerilen, yaşam tarzı değişikliğini uzun süre uygulayıp başaramamış kişilere önerilir. Midenin büyük kısmı çıkarılıp küçültülerek "temelde daha az yemek yemeni" sağlamasının yanında küçümsenmeyecek geniş bir komplikasyon listesi var.

Ve unutmadan ekleyeyim her operasyonda olabilecek rutin komplikasyonlar da listeye eklenince kendi sağlığın için bunu tavsiye etmiyorum. Tabi dediklerimi uyguladıysan ve yıllar süren bir başarısızlık varsa durum başka. Geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aga ben artık 6-7 duble rakı içmeden sarhoş olamıyorum o derece alıştım bu illete. Eskiden 2 duble viski ile çakırkeyf olurdum.
    Bence su tüketimini arttırmanızda fayda var, su tüm vücudumuz için en gerekli sıvı ve günlük en az 2.5 litre içmeniz lazım aksi durumda vücut kendini kasıyor ve tüketimi min.'e düşürmeye çalışıyor ve bu da kilo vermenizi etkiliyor çünkü metebolizmamız yavaşlıyor. Benim görüşürüm bu yönde

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ablam ve iki kuzenim geçirdi ablam medical parkta kuzenlerim biri aussie melbourne de diğeri acıbademde oldu valla toplamda çeyrek ton verdiler Baya eziyetli bir süreç geçirdi hatta ablama sordum ameliyattan sonra böyle olacağını bilsen olurmuydun dedim. İmkanı yok kandırdılar beni dedi. He şimdi sorsan hala aynı şeyi diyor ama o kilo egosu dediğimiz sey. Yoksa hiç bukadar mutlu ve özgüvenli görmemiştim desem yeridir. 100gr mide kalmış 3 kayısı yiyemiyordu beslenme şekli okadar yanlıştıki özel diyet programları yazdılar çok zorlandı yoksa eski haline dönmesi kaçınılmazdı.

Yani önce beslenme şekline çeki düzen vermek gerek yoksa birkaç yılda mide tekrar büyür ve eski haline döner beden. Bende 100lü kiloalrı buldum bir dönem sonra farkettim naptığımı şuan 75-80 arası gidiorum. Canavar gibiyim maşallah. Hani akıl vermek gibi olmasın çünkü o yollardan geçtiğim için kim ne dese pek anlamak istmiyorsun biliyorum da biri iki temel kural uyguladım sayesinde şuan çok zor kilo alıyorum ve istediğim herşeyi istediğim kadar yiyorum.

Birincisi vucut kas kütleni arttır spor yap. Nekadar çok kas okadar çok yemek özgürlüğü. Alkollü içecekleri falan kovayla içerdim artık sadece özel günlerde, bunun etkisi çok büyük metobolizmaya.

İkincisi normal insanlar nasıl yiyor nekadar yiyor bak incele çok yemek marifet değil öyleymiş gibi gözükebiliyor o açıdan.

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kuzenim oldu malatyada.daha bugün beraberdik sordum 50 kilo vermiş daha 1 yıl olmadı bile.ilk etapta cok sıkıntı olmuştu herşeyi sıvı besleniyordu.protein tozu felan sütle içiyordu.şimdi normal herşeyi yiyor.gayette sağlıklı.tek sıkıntı midesi alındığı için midenin enzimleri sindiremediğinden dolayı ömür boyu vitamin hapları kullanıcak.
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüpü bilmemde bir arkadaşımın babası kelepçe taktırmak için gitti, ameliyathaneden sağ çıkamadı, toprağı bol olsun.
    Eğer hormanel vs bir sorun yok ise yapmanız gereken iradenize sahip çıkmak.

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar;

3 ay sonra 2 yıl olacak tüp taktıralı.

Hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür buna sarkma da dahil düzenli olarak spor yaparak bunu siz de yapabilirsiniz. Ben günlük yaklaşık 10 km yol ve üzerine mekik ve barfiks ile destekledim ve sarkmam sıfır. Aşağıdaki resimde soldaki 06.03.2015 sağdaki 06.03.2016 farka bak kafana takılan birşey olursa ulaş bana yardımcı olurum.[IMG][/IMG]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.90 boyum var üniversteye başladığımda 130 kilo gittim. Sıkıntılı bi süreç geçirdim günde 1 öğün yemek yiyordum oda öğlen. sonrasında sıgara ve sudan başka birşey ağzıma sürmedim. 105 kilo memleketime geldim. Sonrasında 113 oldum şuan 115 felan civarıyım. Annem guatr hastası ben test felan yaptırmadım kilo almaya acayip müsaitim. Şekerimi ölçtüm normal çıktı. Kuzenim şeker hastası çıktı 20 yaşında. İstanbulda bi doktora gitti şişe şişe sular içiyo 2 kapsül hap kullanıyo 1 ayda 10 kilo verdi ama sarktı hala devam ediyo gözlemleyelim biraz işe yarıyo buraya paylaşırım

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tup mide amelyati prensipte mideyi kucultturup az yemeye bagli olarak kilo verdiren bir ameliyat degil mi?
    Eger oyleyse baska farki yoksa tut bogazini spor yap alkolu birak ver kilonu. 40binlede bir hobini gerceklestir. Ben ne olursa olsun olmazdim diye dusunuyorum.
    Askerlik yapmadiysan askere git. 85 kilo geldim 4.5 ay oldu simdi 73 kiloyum. Daha fazla vermiyim die onlem almaya basladim. 45 gun sonra 75 kilo olarak donup sabitlemeyi duaunuyorum.

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapmayın!
    Neden yapmayın?
    Ben hatırı sayılır büyüklükte ve ciddiyette bir üniversite hastanesinde MR ve Tomografi teknikeriyim. Gerek hastanemizde yapılan ameliyat hastaları, gerek dış merkezlerde ameliyatları yapılan hastalar gelir bize, ufak tefek şikayetleri olur tomografilerini felan çekeriz. Bu konudaki bilgim, malumatım bir doktorunkinin yanından dahi geçemez en başta bunu belirteyim ki ben sadece izlenimlerimi paylaşacağım.
    Bu gelen hastalardan yine hatırı sayılır bir çoğunluğu, ameliyat sonrası şiddetli göğüs ağrısı ile gelir. Pulmoner emboli protokolünde Toraks Tomografisi çekeriz, damarlarından bir miktar kontrast yaratacak ilaç verip, ilaç pulmoner arterden ( akciğerinize ait bir arterdir bu ) geçerken görüntüleri alırız.. 0.5 mm lik kesitler kullanarak alınan görüntüler bize rekonstrüksiyon imkanı ile 3 farklı planda damarı inceleme olanağı sağlar. Bize derken, bize değil, doktora..
    Genelinde Pulmoner arter embolisi çıkıyor. Pulmoner arter embolisi, pulmoner arterinizdeki kanın akışını yavaşlatarak, temiz kan dolaşımını baltalayan bir mevzudur, neden oluşur, nasıl oluşur, çok teknik detaya girmem etik değil, dediğim gibi, bu işin uzmanları dururken bana *** yemekten ötesi düşmüyor.
    Öte yandan gelen kişilerin ortak şikayeti ; " yahu, bir yıl boyunca bilmem ney yasak, ilk altı ay şu yasak, ilk 3 ay sıvı ile beslendim, ben bunlara uysam zaten zayıflardım Antony Queen, keşke yapmasaydım."
    Ben 140 kiloyum, 40 bin liralık ameliyatınızı beş kuruş vermeden yaptırabilecek imkanım var. Ama yaptırmıyorum, neden?
    Çünkü 140 kilo olmamın getirdiği kondüsyon eksikliği, yada kondüsyon eksikliğinden dolayı 140 kilo oluşumun benden alıp götürdüğü kocaman bir olay var ; Akciğer performansı, solunum kapasitesi..
    Hal böyle iken yakın zamanda geçirdiğim sırtımdaki fıtıkların ameliyatında bile solunumum sekteye uğramış, ameliyatı 2 part şeklinde yapmak üzere beni kapatıp uyandırmışlardı.
    Düşündüğümde geriye dönüp, yahu bu ameliyatı olursam neler olacak? yaşanan tecrübeler, görülen vakalar vs bir sürü ihtimal geliyor aklıma.
    Genel Cerrahların şöyle bir huyu vardır. Onlar ameliyat ederler abicim.. Ameliyat etmek için varlar ve bu ameliyatınız size kilo kaybı sağlarken onlarada referans sağlıyor. Türkiyedeki sağlık sisteminin çivisine dahi güvenmeyen ben, işlerin ne kadar reklam koktuğunun içinde olan ben, zerre kadar yanaşmıyorum bu işlere..
    Bakın bu forumda dahi, profesyonel düzeyde sporla uğraşan bir sürü adam var, konusu var, yazıyorlar çiziyorlar. Bazen oturup hevesli hevesli saatlerce okuyorum.. Ben iradesiz herifin tekiyim, siz öyle olmayın. Son raddeye kadar deneyin, bıkmadan usanmadan deneyin. Tüp mide dediğiniz şey, yemeği abarttığınızda tekrar büyüyerek eski boyutuna gelecek bir yapıya sahip mide dokusundan başka birşey değil. Bir su bardağı hacminde mideniz kalacak, ve gerçekten stresli günler geçireceksiniz. Farzetki ameliyat oldun, öyle yaşa..bunu deneyebilirsiniz en basit..
    Buradan oturduğum yerden konuşmak gerçekten çok kolay, ama inanın size yazarken ulan Mehmet, adama söylüyorsun sen ne *** yiyorsun demekten alamıyorum kendimi..
    Çok çok iyi düşünüp, süslü zayıflamış vaka fotograflarından ziyade, işin karanlık tarafını size anlattığım kadarıylada kendi terazinizde tartın ve tekrar düşünün.
    Bu kadar.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anastomoz kaçakları vs gibi gerçekten teknik konulardan bahsetmedim. Doktorunuza danışarak bilgi alıp vaka istatistiği vs isteyebilirsiniz. Vermezler büyük ihtimal hasta bilgileri güvenliği gereği ama, araştırılması gereken bir konuda bu. Ameliyat handikapları, her ameliyatın riskli ve başarısız olma ihtimalinin kocaman bir gerçek olduğu vs.
    İyi akşamlar
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler