User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Tüp Mide Ameliyatı

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    porsuk Gokhan gardasim çok dogru yazmis. kesinlikle ameliyat olmayin bence. ne gerek var kilo icin kesilmeye. o parayla spor a gitsen diet yapsan ve devam etsen cok da duzenli bir hayata sahip olursun. agirligina cok takilma onemli olan ayna da goruntun

ben de 106kg yim boyumda 182 cm. sorsak kilo fazla derler. ama benim icin aslolan goruntudur

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    porsuk Gokhan gardasim çok dogru yazmis. kesinlikle ameliyat olmayin bence. ne gerek var kilo icin kesilmeye. o parayla spor a gitsen diet yapsan ve devam etsen cok da duzenli bir hayata sahip olursun. agirligina cok takilma onemli olan ayna da goruntun

ben de 106kg yim boyumda 182 cm. sorsak kilo fazla derler. ama benim icin aslolan goruntudur
    Abi senle tanıştığım için yazıyorum sen kilolu değilsin "bir miktar" irisin.

Bende bu ameliyat serüvenine başlarken 60 kilo olayım bi deri bi kemik kalayım diye düşünmedim zaten. Diyet yapıyorum spor yapıyorum 2-3 ay gibi sürede 20 kilo veriyorum ondan sonra devamı gelmiyor bir türlü. Midem çok genişlediği için (normal isanlarda 600 ml bende 1100 ml) doyma hissi oluşmuyor açlığıa da 2 aydan fazla dayanamıyorum. "Ameliyat olduğunda yediğin kadar yesen kilo verirsin zaten." diyorsunuz da o şekilde şuan beslenmeye kalksam 3 gün ancak idare edebilirim devamı gelmez. Operasyon sonrası en azından tokluk hissi olacak yemek isteği olursa da alışkanlıkt yüzünden olacak ve bu ameliyat yolunda sigara-şeker-tuz bırakmış biri olarak o alışkanlığımı da yenerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi senle tanıştığım için yazıyorum sen kilolu değilsin "bir miktar" irisin.

Bende bu ameliyat serüvenine başlarken 60 kilo olayım bi deri bi kemik kalayım diye düşünmedim zaten. Diyet yapıyorum spor yapıyorum 2-3 ay gibi sürede 20 kilo veriyorum ondan sonra devamı gelmiyor bir türlü. Midem çok genişlediği için (normal isanlarda 600 ml bende 1100 ml) doyma hissi oluşmuyor açlığıa da 2 aydan fazla dayanamıyorum. "Ameliyat olduğunda yediğin kadar yesen kilo verirsin zaten." diyorsunuz da o şekilde şuan beslenmeye kalksam 3 gün ancak idare edebilirim devamı gelmez. Operasyon sonrası en azından tokluk hissi olacak yemek isteği olursa da alışkanlıkt yüzünden olacak ve bu ameliyat yolunda sigara-şeker-tuz bırakmış biri olarak o alışkanlığımı da yenerim.
    Tamam anlıyorum kardeşim ama kesilmeden halledilsin bence. Yani biraz zor olucak biraz ızdırap olucak belki ama ameliyat olmadan en doğal yolla halledilmiş olmıycakmı? Uzun süre dikkat edilince yemeğe içmeye miğde olması gereken büyüklüğe dönmüyormu 600ml ye? Yani sen diet yapsan da zayıflasanda miğden büyük kalıp hep açlık hissedecekmisin?

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam anlıyorum kardeşim ama kesilmeden halledilsin bence. Yani biraz zor olucak biraz ızdırap olucak belki ama ameliyat olmadan en doğal yolla halledilmiş olmıycakmı? Uzun süre dikkat edilince yemeğe içmeye miğde olması gereken büyüklüğe dönmüyormu 600ml ye? Yani sen diet yapsan da zayıflasanda miğden büyük kalıp hep açlık hissedecekmisin?
    Onları sana karşı yazmadım aslında sadece kilolu değilsin diye alıntı yaptım. Bir miktar adalet uygulama şimdi ameliyat olmayacaksın diye.

Midenin hacmi küçülmüyor abi doktorların söylediği ve araştırdığım kadarıyla alışkanlığın değişiyor zamanla daha az porsiyonlar ile ama ben o porsiyonları küçültmeye ve spora 3 ay anca dayanabildim bugüne kadar. Kesinlikle haklısın ameliyat olmadan olsa en sağlıklısı en güzeli tabi ki ailemde olmamam için sürekli baskı yapıyor ama çevremde 2 arkadaşım oldu çok kısa sürede hem sağlıklarına hemde düzgün görüntüye kavuştular.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben aşırı bir sağlık problemi olmadığı sürece ameliyat olmayı doğru bulmuyorum. Zaten aynı şeyi söylüyoruz. Benim demek istediğim kilo sayısını düşürmektense yağ oranını düşürmeye çalışmak yönünde. Bol bol spor motivasyon video ları tavsiyemdir ilerde pişman olsan miğdeni sana geri veremezler. Gene de çok bilgili değilim o ameliyatla ilgili

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 yaşımdayım, 117 kg civarındaydım, yazın 10 günlüğüne ayvalığa gittim 121 kilo olarak geri döndüm, yüzerken falan kilo vermişimdir diye düşünüyodum ama dünyam başıma yıkıldı, gelince hemen yürüyüşe başladım, çikolata, kola vs şeyleri kestim, tuz ve şeker zaten kullanmıyordum, kurban bayramına kadar 8 kg verdim ama bayramda etleri görünce saldık tabi, havalar soğuyunca yürüyüşe gidemedim, şuan kilom sabit 112 ile 113 arası değişiyor ama, havalar ısınınca hedef 85 inşallah.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annem bu ameliyatı oldu. Izmir medifema hastahanesinde op.dr Metin Karadeniz e oldu. 8 ay geçti. 50 kg verdi. Cok memnun

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çevremde 3 kişi oldu..en az 130 lardan düştüler şuan omuzları filan inik 3 adım yürümeye üşeniyorlar..

bende 120 lerden 86 ları görmüş biri olarak diyorum ki bol bol yürüyüş yapın..eve uzay bisikleti almıştım 2 ay onu yaptım bacaklarım aşırı açılmıştı yürü yürü yorulmuyordum..şuan hiç spor yapmıyorum en az 100 105 arası kilom var..yılbaşına kadar akşamdan akşama yürüyüş yapıp alışıcam yılbaşı sonrası yaza kadarda hiç bozmadan devam edip tekrar 80 90 aralığını görücem hemde bedava...

sporu sevin gerekirse ailece yapın ama 40.ooo verip ameliyat filan biraz iradesiz insanların işi ver parayı kaç kolaya

bu arada şu toz şeklinde sütle içilen ürünler var herbalife..kardeşim kullanıyor yok böyle bir şey eridi gitti 3 4 ayda
    2000 A3 8L

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40.000 liraya eve gym center kurarım,akşamdan akşama bir iki tek atıp yine sporumu yaparım. Ne olursa olsun bıçak altına yatmak en son ihtimal olmalı diye düşünenlerdenim (Hergün içen,1.73 boy 78 kiloda ve fazlasıyla göbekli biriyim )

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamen ıstemekle alakalı kılo vermek. 106 ya kadar dusmustum. bı kac uzucu olay yasadık o yuzden sporu dıyetı bıraktım 113 um suan.tekrar o kafaya erısınce yıne kılo verıcem.ıstersen yaparsın dıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende senin gibiydim valla düşünmediğim şey kalmadı en son herballife a başladım bide arkadaşım benim diyet koçluğumu yaptı şu an için 20 kg a yakın verdim. 115 le başladım 96 falanım.İşe yaramaz falan diyordum cidden işe yaradı.Hemde hiç zorlanmadan yapıyorsun.

Biri yazın başı biri sonu
    Herballife işe yarıyormu peki ?
    Bende birkaç hafta önce detoks yaptim 5 kilodan fazla verdim, biraz fazlam kaldı boy 1.81 kilo 89 suanda, eger işe yarıyorsa nereden temin ediyorsunuz ?

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende senin gibiydim valla düşünmediğim şey kalmadı en son herballife a başladım bide arkadaşım benim diyet koçluğumu yaptı şu an için 20 kg a yakın verdim. 115 le başladım 96 falanım.İşe yaramaz falan diyordum cidden işe yaradı.Hemde hiç zorlanmadan yapıyorsun.

Biri yazın başı biri sonu

helal olsun valla.
    askerde 30 kg verdim, gelince aldım, 4 senedir veremiyorum 30 kiloyu. valla helal olsun sana.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ameliyat falan banada çok gereksiz geliyor irade ile alakalı sadece 88 lere kadar düşmüştüm bünye kilo almaya müsait olunca gene 111 oldum resmen insalıkdan çıkmış haldeyim.

Yazıyı okudugum gün niyetliydim zaten diyete yaz başında aldığım takımı denedim olmadı buraya kadar dedim başladım bugunden sonra birde yürümeye başlarım yaza kadar daha fit bir şekilde çıkıcam inşallah

175 boy 111 kiloyum burayada not düşelim
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alpha12gtr ye de gider turbo civic ile. 100-300 getir
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulan miniyle M6 geçtik bu kadar hit olmadık asahuahuashuahus

therev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 senede 35 kilo verdim hala da verilecek 15 20 kilom var cunku boyum kisa. iyi bir diyetisyen ve spor programi ile kendini cok yormadan kilo vermen mumkun. onceden eve giderken bakkala ugrayip cola meyve suyu vs alirdim hep o aksamda icerdim 1 2 litre hepsini kestim su ile devam ediyorum. bazen canim cekiyo yemegin yaninda cola soyluyorum eski tadi tuzu olmadigi icin icmiyorum. gecen sene 44 beden kot giyiyodum gecen hafta 34 beden kot aldim butun dolabimi degistirdim. sende yapabilirsin bence spor sart degil haftada 3 4 gun yarim saat yurume ile yaptim bunu. aktif bir hayat edinmek ameliyattan daha onemli. babam 155 kiloydu bu yaz mide aldirma ameliyati oldu 35 kilo verdi 6 ayda ama adam 50 yasinda. kilo artik yer yapmis yurumeye enerjisi yoktu ameliyat oldu canlandi. ameliyat isin kolay kacis yani beslenme aliskanligini duzeltmedikten sonra 3 4 sene sonra tekrar aynisini yasiyacaksin. telefonlarda adim sayarlar var ve ya harici bi adim sayar al kendine gunde 10.000 adima sartla kendini bi yarisma gibi olsun biyerden baslamak lazim.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elin oğlu mars için tarih veriyor biz halen kesicide honda yürütüyoruz.
    RUH CZT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çevremde diyetisyene giderek kilo verenlerin hepsi kilolarını fazlasıyla geri aldılar. kısa sürede kilo vermek nasıl yapılırsa yapılsın kalıcı ve sağlıklı olmuyor. aynı olay vücut geliştirme içinde geçerli. protein takviyeleriyle kısa sürede kasları şişirip sporu bıraktıkları anda balon gibi sönüp sarkıyorlar. herbalife veya benzeri katkılarla kilo vermekte doğru bir yöntem değil. o ürünü kullanmanın uzun vadede vücuda be gibi zararları olabilir hiç düşünülmüyor. belki ilerde kanser olmanıza veya başka türlü sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilecek ürünler bunlar. mide ameliyatına hiç girmiyorum hiç bir koşulda yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. en çok masada kalınan ameliyat budur heralde.

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kuzenim oldu 125 kilodan 80 e düştü. ufak bi operasyon değil bilgin olsun. ayrıca şu an oda alkol içiyor yediklerine dikkat etmiyor ve tektar kilo almaya başladı. şu an belki 95 tir belkide daha fazla mideyi tekra genişletmeye başladı. yani işin özü sen ameliyattan sonra boğazını tutmazsan tekrar aynı kiloya ulaşıyosun. ayrıca ilk 1-2 ay vitaminlizlikten ve yeterli besin alamamaktan saçları aşırı derecede döküldü baya zayıfladı bünyesi güç kaybetti. ben senin yerinde olsam o kadar eziyeti ameliyat masasında çekeceğime iyi bi hocan kick box dersi falan alırım, lüx fitsen salonlarında oyalama değilde gerçek bi hocadan almanı tavsiye ederim.yediğine içtiğine dikkat et alkolude azalt ki ameliyat olursan zaten 6 ay içemiyceksen o psikolojiyle yaklaş.zaten ayda en az 6-7 kilo verirsin

CanSim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşim gereği direk olarak bariatrik ve metabolik cerrahi ile ilgili çalışıyorum. Kalıcı kilo vermekte zorlanıp, bu cerrahi prosedürlerden herhangi birini geçirip sağlığı çok iyi durumda olan birçok örnek mevcut. Özellikle diyabet ile ilgili de çok iyi sonuçlar alınıyor.

Ameliyatın kolay ya da kısa yol olduğuna inanmıyorum. Gerçekten kilo vermekte çok zorlanan, kilosu yüzünden birçok yandaş hastalıkla uğraşan insan bulunuyor. Normal boy kilo endeksinde bir insanın kilo fazlasında ki gibi kilo kaybı belirli durumlarda çok kolay olmayabiliyor.

Özellikle hekim konusunda iyi bir karar vermeniz gerektiğine inanıyorum. Belirli bir vaka serisini tamamlamış güvenilir bir hekime danıştığınızda, sizin durumunuza göre hangi prosedürün(sleeve gastrektomi,by-pass, mini by-pass, vs vs...) uygun olduğunu belirticektir.

Bazı prosedürlerde emilimin azalması sebebi ile vitamin ve besin desteğine bağlılık olabiliyor, ama dediğim gibi size uygun prosedürün seçimi esas olmalı bence.

Geri kilo alma konusu ise hem sizle hem operasyon ile alakalı. Özellikle mide poşu büyük bırakılan vakalarda geri kilo alımı daha kolay olabiliyor. İkincisi ise mide büyüyebilen bir organ olduğu için vakanın ardından hayat şeklini tamamen değiştirmek gerekiyor.

Maalesef ülkemizde ki herşey gibi bariatrik ve metabolik cerrahi de çok hızlı kirlendi. Facebook ve instagramdan sayfa açan herkes obezite cerrahı oldu.

Herkes gitsin ameliyat olsun demiyorum bu arada lütfen yanlış anlaşılmasın. Doğru endikasyon en önemli şey bence.

Kafanızda soru işareti olan birşey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halam 2 yıl olcak sanırım ameliyet oldu , 4 kişilik asansore tek başına binerdi oyle diyim

ameliyat sonrası zaten 1 çay bardağı çorba ile doğduğun için ozellikle ilk 4-5 ay ciddi hızlı kilo veriyorsun , bu donemde dikkat etmen gereken bir suru nokta vs oluyor

fakat bu ameliyat olayının en buyuk dez avantajı omrun boyunca nekadar zaman geçerse geçsin yediklerine herzaman dikkat etmen gerekiyor , herşeyi herzaman istediğin şekilde tuketme şansın olmuyor diye düşünüyorum

çok zorda kalınmadıkca bu tarz ameliyatlar en sona bırakılmalı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ameliyat olan çoğu insan kilo veriyor neden veriyor çok basit. Zaten belli bir süre midenin fiziksel değişimine yeniden uyum sağlayabilmesi için herşeyi sıvı tüketiyorsun astronot hesabı. (Katı yemek yiyenler ağrı hissediyor ve enzim düzenlemesi yapılamadığı için fazla enzim üretilip mide yanması yaşanıyor. Yani mide sıvısı mideyi doldurup mide agzına kadar yükseliyor.) Bu nedenle de sıkı diyet yapıyorsunuz ama yapmıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kilo veriyorsunuz çünkü ameliyat oldum sağlığıma kavuşmak için bunları yapmam gerek diyorsunuz. Akciğer kanseri olan insanların sigarayı bırakması şeker hastası olduğunu öğrenenlerin dikkat etmesi gibi bir şey yani. Daha sonra da mideniz ufaldığı için az gıda tüketiyorsunuz çünkü vücut artık o ritme alışıyor ve mide ufaldığı için beyine ulan ben açım beni doyur diye sinyal yollamıyor beyine. Ama metabolizmanız kaloriye ihtiyaç duyduğu için var olan yağlarınızdan parçalayarak devam ediyor. Vücut belli bir kiloya ulaştıktan sonrada metabolizmanızın ihtiyacı dengelenmiş oluyor ancak belli bir noktaya kadar. Belli bir zamandan sonra mide elastik olduğu için zamanla büyümeye ve yeniden zamanla kilo almaya başlıyorsunuz eğer yeni sisteme adapte olamazsanız. Yani mide küçültme ameliyatı beyine giden açlık sinyallerini engelleyen bir killswitch. Belli bir süre için.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler