User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
108 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Alkol ve Sigaraya Vergi düzenlemesi zam değil

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten alkol ve sigara kullanmıyosanız bunun adı kinaye filan olmaz kusura bakmayın...
    Yazı dilidir yanlış anlaşılmadır der geçerim, sorun etmem bu tarz şeyleri... Sana da eyvallah edip geçerdim...

Lakin senin özrün kabahatinden büyük güzel kardeşim... Beynimin içine girdin, düşüncemi öğrendin ve birde üzerine "kinaye" dediğim halde neredeyse yalancılıkla itham ediyorsun şuan farkında mısın "bu kinaye değil" diyerek? Konuyu ben açtım, sinirlendiğim için sabah sabah... Bende işi "kinayeyi anlayamayacak kadar..... diyerek sürdürürsem tamda şuan ki millet olarak yaşadığımız hazımsızlık ateşine bir odun atmış olurum... Burada kapatıyorum. Devam etmek istersen, tabi ki, mesaj kutum boş, oradan devam edebiliriz.

Genele yazmak zorundayım bir iki kelam...

Evet, sigara ve alkole karşıyım ve kullanmıyorum. Bu benim ile sigara&alkol arasında... Sizin kullanıp kullanmamız beni zerre ilgilendirmediği gibi, sigara, alkol, yakıt, iletişim gibi kalemlerden fahiş vergiler alınmasına da karşıyım! İkilem gibi oldu sanırım Buna özgürlük diyorum ben, doğrunun tarafında olmak diyorum... Devletin "birilerini kaz gibi" görmesine şerh koyuyorum...

Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sizingreencard isleri ne oldu?
    Şubat gibi görünüyor görüşme. Numaram bu ay aktif oluyor ama belgeleri 1 ay geciktirmiştim özellikle... Şimdi ise çok pişmanım... Vize basıldığı gibi geleceğiz... Kesinlikle zaman kaybetmek istemiyoruz!

Houston, DC ve Arizona arasında gidip geliyoruz... İş ayarlamadan gelirsem Houston... Arizona ve DC'de ki arkadaşların iş ayarlama durumu olursa oralara da gelebilirim... Heyecanla bekliyoruz...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1+1LT 100'lük rakıyı 60TL'ye aldığımı biliyorum
    Hadi olsun olsun şimdi 70-80TL
    Girne de ertan markette 2 lt 78tl. Biz gecen hafta dolasmistik en uygun yine ertan marketle lords otelin arka paralelindeki cadde. Ben alkol kullanmadigmdan bilmiyorum fiyatlari ama arkadasla tr ile ciddi fark var diyordu.
    En guzeli askeriye.
    Karton parlamenti 31tl ye aliyoruz. Alkolde de 70cl chivas 35 tl sanirim. Asker olun bagimlilar. Aylik 4 karton 3lt hakkiniz var. Purolari kahveleri saymiyorum bile

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 Yıl sigara sektöründe Yöneticiliğe kadar yükselmiş biri olarak ;

Ben sanırım ilk defa 1 Aralıkta ÖTV zammı görüyorum..

Normalde bu işin işleyişi Bütçe çalışmaları ile birlikte sigara ve alkol firmaları ile oturup zammı kararlaştırıp gelecek sene içerisinde alacakları Bandrol miktarında mutabık kalıp , bütçeye geliri kaydedip yılbaşından geçerli olmak üzere rakamı açıklamak olur..

Yalnız bu sene ne yılbaşı beklendi nede firmalarla adam akıllı görüşme yapıldı.. Bu yapılan ÖTV artışının bugün itibari ile geçerli olması gösteriyorki Devletin çok acil paraya ihtiyacı var..

Allah yardımcımız olsun..

Hani kriz yok falan diyenler varya içimizde ;

Geçen sene bugün 9 TL olan sigara muhtemelen bir iki gün içerisinde 11 ile 11.5 tl arası olacak.. yani aynı yıl içerisinde 3. zamla birlikte %25-30 arası artış olacak..

Enflasyon %10...
    Sigara fiyatlarındaki artış %30..
    Sanırım bu bile Enflasyon oranının hangi saçma ürünlerle hesaplanıp insanların gözünü boyadığını açıklıyordur...

Hammade fiyatında böyle bir artış yok , Sigara firmalarının tamamı serbest bölgelerde kurulu olduğundan maliyetlerde bu zammı açıklayacak bir artış yok.. Tek sebep Devletin sıcak paraya olan ihtiyacı.. Bunun Türkçe Meali Kriz var kardeşim.. Sen hissetmiyor olabilirsin ama var..

Ben iyi durumdayım 2 arabam var vs. vs. diyerek ülkenin içinde olduğu durumu basitleştiremezsin..
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazı dilidir yanlış anlaşılmadır der geçerim, sorun etmem bu tarz şeyleri... Sana da eyvallah edip geçerdim...

Lakin senin özrün kabahatinden büyük güzel kardeşim... Beynimin içine girdin, düşüncemi öğrendin ve birde üzerine "kinaye" dediğim halde neredeyse yalancılıkla itham ediyorsun şuan farkında mısın "bu kinaye değil" diyerek? Konuyu ben açtım, sinirlendiğim için sabah sabah... Bende işi "kinayeyi anlayamayacak kadar..... diyerek sürdürürsem tamda şuan ki millet olarak yaşadığımız hazımsızlık ateşine bir odun atmış olurum... Burada kapatıyorum. Devam etmek istersen, tabi ki, mesaj kutum boş, oradan devam edebiliriz.

Evet, sigara ve alkole karşıyım ve kullanmıyorum. Bu benim ile sigara&alkol arasında... Sizin kullanıp kullanmamız beni zerre ilgilendirmediği gibi, sigara, alkol, yakıt, iletişim gibi kalemlerden fahiş vergiler alınmasına da karşıyım! İkilem gibi oldu sanırım Buna özgürlük diyorum ben, doğrunun tarafında olmak diyorum... Devletin "birilerini kaz gibi" görmesine şerh koyuyorum...

Şubat gibi görünüyor görüşme. Numaram bu ay aktif oluyor ama belgeleri 1 ay geciktirmiştim özellikle... Şimdi ise çok pişmanım... Vize basıldığı gibi geleceğiz... Kesinlikle zaman kaybetmek istemiyoruz!

Houston, DC ve Arizona arasında gidip geliyoruz... İş ayarlamadan gelirsem Houston... Arizona ve DC'de ki arkadaşların iş ayarlama durumu olursa oralara da gelebilirim... Heyecanla bekliyoruz...
    Ben DC deyim, asiri pahali konaklama. Ama yasam olarak mukemmel cok elit bir yer. Daha zaman var gercide DC olursa eger hemen sinir eyaletler Virginia ve Maryland da ev bakilabilir.

CRX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hayat sadece parası olana ayıkken güzel geçiyor, parası olan da ayık gezmeyi sevmiyor

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Girne de ertan markette 2 lt 78tl. Biz gecen hafta dolasmistik en uygun yine ertan marketle lords otelin arka paralelindeki cadde. Ben alkol kullanmadigmdan bilmiyorum fiyatlari ama arkadasla tr ile ciddi fark var diyordu.
    En guzeli askeriye.
    Karton parlamenti 31tl ye aliyoruz. Alkolde de 70cl chivas 35 tl sanirim. Asker olun bagimlilar. Aylik 4 karton 3lt hakkiniz var. Purolari kahveleri saymiyorum bile
    Burda zaten alınabilecek yer Ertan Market. Ben de herkesi oraya yönlendiriyorum.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acaba gidip yazarkasa olayını gerçekleştirsem kaç yıl yatarım aq
    Lozanın bitiş tarihine kadar yatarsın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şaka maka iyiki sigarayı bırakmışım ha.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yatmaz çünkü o kadar korumayı aşıp 1km yaklaşamaz pos ile. Sanırım yazar kada posların menzili 15-20 metre.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yatmaz çünkü o kadar korumayı aşıp 1km yaklaşamaz pos ile. Sanırım yazar kada posların menzili 15-20 metre.
    Oda mantıklı , kolaya neden vergi geliyor yav. Sigarayı bıraktın doğrudan etkisi yok ama ***** girecek bizede birşeyler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lozan bitince(!) ulaşacağımız zenginlik ve refahla suç oranı sıfıra düşecek , genel af olacak , GSMH 100k Tl olacak (kişi başı) , ÖTV kaldırılacak asgari ücretlilerde 1.6 arabaya binmek zorunda kalmayacak..

2023 e ne kaldıki şunun şurası..

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamlarla vergılerle ekonomiyi kurtaracagını sanan zavallılar yonetıyor ülkeyi,hale bak amk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek sigara satılır

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadık lozan'ı anlatsana biraz . Neden serv diil de lzn mrk ettm .s.s

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben sigara ve alkol kullanmıyorum

Bananeeeeeeee hamınaaaa
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamlarla ilgili düşüncem (caps çaldım)

Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün aldığım son paketi içiyorum artık vergiyi bırakıyorum bende üzülerek

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bak ben seni yalancılıkla filan itham etmiyorum,mesajından yaptığım çıkarımı söylüyorum.
    "kinayeyi anlayamayacak kadar..... falan filan laf salatası yapma,ben sana hakaret etmedim.
    Hatta cevap yazarken siz biz hitap şeklini kullandım.
    Kelimelerini seçerken dikkat et.
    Gayet kibar bi şekilde uyarıyorum.

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadık lozan'ı anlatsana biraz . Neden serv diil de lzn mrk ettm .s.s
    Psikolog muyum ben?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler