User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
54 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı (mı?)

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elbette tamamen yerli yapmaları imkansız. Fakat Vestel'deki mühendis arkadışımın anlattığına göre cidden uğraşıyorlar bu iş için. Ben başarılı olabileceklerini düşünmüyorum, o ayrı. Sittin sene de başarılı olamazlar. Kendilerine yanlış firmaları örnek almışlar cep telefonu alanında. Halbuki yüksek donanım düşük fiyat uygulamasıyla satıp yer kapmaları gerekiyordu sektörde. Şu anda rakiplerinden çok da geride değil fiyatlar.

Türk firmalarının en büyük eksiği servis ve garanti desteğinde. Logitech mouse'um 7 sene sonra bozuldu. İrlanda'dan yedek parça talep ettim. Adamlar tedarik edemediği için mahcup oldular, yepyeni mouse gönderdiler bedavaya. Şimdi hangi rakip firmayı düşünür benim gibi bir kullanıcı.

Üretimde istediğiniz kadar iyi olun. Malınızın arkasında duramıyorsanız bir hiçsiniz.
    2 örnek vereyim. Şirket çalışanımıza 1 hafta önce Vestel bir cihaz aldık. 1 hafta sonra cihaz bozuldu şuan servise gidecek.
    Garanti süresi içerisinde onarım ya da değişim ile ilgili vestelden kaynaklı bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.
    Ama cihazı incelemiş birisi olarak o parayı ben vermem. Yerli konusunda olumsuz değilim elbette ama kendi cihazlarını sattırmak için lobi yaptıkları günden beri biraz ön yargılıyım. Arkadaşına ve firma çalışanlarına elinden geleni yaptıkları konusunda inancım tam. Ama senin de belirttiğin gibi referans noktaları çok önemli.
    htc-huaweei- xaomi gibi üreticilerden örnek/destek/ortak ürün konusunda destek alsalar çok daha iyi olurdu.
    Mesela GM i düşünelim discovery ile aldı götürdü. Şarj soketleri sıkıntılı olmasına rağmen.
    Sonra GM 4g çıkardı çevremde çok kişiye tavsiye ettim. Bi kere cihazın google ile anlaşması var. Ben lg g4 kullanıyorum sürüm 6.x 4g nin sürüm and. 7.0
    Bu bile almak için bir sebep.

Logitech'e gelirsek aldığım hiçbir ürününden zerre kadar sorun yaşamadım. Ses sitemi - direksiyon - pc için jostick - klavye mouse set.
    Kesinlikle sonuna kadar aldığı parayı hak ediyor. Umarım yerli markalarda bir gün bu seviyede üretim yapar onlardan alırız.

Ayrıca pm attım dönersen sevinirim

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Telefonun nesi yerli ? İşlemci sini , ram'ini yazılımı biz mi üretmişiz. (uygulama değil yazılım)

Vestel Venus V3'

Vestel Venus V3'ün tam olarak hangi parçaları "yerli"?
    - İşlemci, yarı iletken (elektronik parçalar) ve kamera gibi parçalar dışında,

Ne kaldı geriye ? Board'a uygun bir kasa tasarla bu mudur yerlilik ?

Biraz bile bile lades olmuş. Eşdeğer ürünü benzer ya da biraz fazlasına satsınlar ben de tercih etmek isterim ama maalesef bu çok mümkün olmuyor.

Mantıken katılıyorum konu sahibine ama fiiline gerçekleştirmek zor.
    Parçaları Çin'den al, burada birleştir sonra yerli malı de. Sonra ben yerli üretim yapıyorum diye diğer markaların vergilerini yükselttir, sonra en dandik ürünle milleti kazıkla. Ben daha uygun fiyata kaç kat daha iyi ürün alabiliyorken niye gideyim Vestel'e.
    Adamlar Çin'de kaç senelik firma, Vestel'den kaç gömlek ötedeler. Ayrıca sen beyaz eşya ve elektronik eşya mı üretiyorsun yoksa Avm ve Rezidans yapılabilecek koca koca araziler mi kovalıyorsun ? (Bakınız Zorlu AVM @ Zincirlikuyu)
    Bu memlekette inşaattan hiç kazanılmaması gereken paralar kazanılmaya devam edildikçe affedersiniz kimse gidip teknolojiye, arge'ye oraya buraya yatırım yapmaz, gider oraya buraya bina diker, saçma saçma paralara da aç gözlülere satar olur biter. (en çok da halıya sıçan bedevilere satarlar.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İçinde ki bileşenler Çin malı, montaj yeri Türkiye adı da Vestel yaradan sormaz mı reis bu nasıl türk malı diye

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim için en iyi yerli mal

"yerli ve hak" olarak kazandığım alınterimin, emeğimin karşılığı olan TL'lerimin çöpe gitmesine engel olan, en uzun süreli yada en verimli şekilde kullandığım üründür... Çünkü böylece "yerli" olan kazancımın bana ve ülkeme maksimum derecede faydalı olduğunu düşünüyorum...

Hele ki lüks içinde yaşayıp bana "yerli malı" diktesinde bulunanlardan da nefret ediyorum... Önce kendi mütevazi olmalı!

Burada şunu diyebilirsiniz. "malı olup yemeyen, biriktiren" adam Türk halkı olarak iyi bakmayız, varyemez deriz, her türlü kötü lakabıda takarız"... İşte buda bizim tezatımız, ne yapalım!
    evet aslında hiçbiri tam anlamıyla yerli üretim yapmıyor yerli firma demek daha doğru olur aslında benim yazış amacımda oydu

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parçaları Çin'den al, burada birleştir sonra yerli malı de. Sonra ben yerli üretim yapıyorum diye diğer markaların vergilerini yükselttir, sonra en dandik ürünle milleti kazıkla. Ben daha uygun fiyata kaç kat daha iyi ürün alabiliyorken niye gideyim Vestel'e.
    Adamlar Çin'de kaç senelik firma, Vestel'den kaç gömlek ötedeler. Ayrıca sen beyaz eşya ve elektronik eşya mı üretiyorsun yoksa Avm ve Rezidans yapılabilecek koca koca araziler mi kovalıyorsun ? (Bakınız Zorlu AVM @ Zincirlikuyu)
    Bu memlekette inşaattan hiç kazanılmaması gereken paralar kazanılmaya devam edildikçe affedersiniz kimse gidip teknolojiye, arge'ye oraya buraya yatırım yapmaz, gider oraya buraya bina diker, saçma saçma paralara da aç gözlülere satar olur biter. (en çok da halıya sıçan bedevilere satarlar.)
    QUATRO diye bir firma var belki duymuşsundur. Adamlar bir cihaz getirdiler şarj sıkıntsı var. Ama dh den uzun süre takip ettim.
    Getirdikleri ürünün o kadar güzel arkasında durdular ki inanamazsın. Bize bu lazım hizmet kalitesi sonra da ekonomik olması.
    Senin de belirttiğin gibi lobicilik yapıp rakiplere siyasal fark koymaya çalışırsan altın olsan almam ben senin ürününü.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siz almayın onlar alır bırakın alsınlar. bu vergiler illa biterde patlıcak. çok sürmez yani. bırakın ya geçirip dursunlar.

Vallahi biz sinir stres olup ömrümüzü kısaltıyoruz. onlarda tam tersi ömrü uzuyor sevinmekten gülmekten. s. edin bu saatten sonra. çok feci patlıcaz zaten bu gidişle. bir kaç ülke var bu konuda geçmişte örnek. vergiler arttıkça mutluyuz diyen sayısı artmıştı daha çok oy almışlardı. sonra bir gün o ülkeler öyle patladı ki, başkanlarını çok sevip tapanlar astı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada bizde led armatürler üretip tüm dünyaya ihraç ediyoruz iç piyasada da büyük inşaat şirketlerine pazarlıyoruz.

Ancak fiyatlarımız çok yüksek. Neden acaba? Çin malını olduğunca minimuma indirdiğimiz için mi yoksa?

Malesef yeterli arge desteğini alamıyoruz. Bu yıl harcadığımız 2 milyon arge masrafının minicik kısmını almayı başaramadık henüz. Ama o hüloğğğculara sorun çok sağlam arge desteği veriyor devlet. Yandaş değilsen bir *** verdiği yok avutmayın kendinizi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz almayın onlar alır bırakın alsınlar. bu vergiler illa biterde patlıcak. çok sürmez yani. bırakın ya geçirip dursunlar.

Vallahi biz sinir stres olup ömrümüzü kısaltıyoruz. onlarda tam tersi ömrü uzuyor sevinmekten gülmekten. s. edin bu saatten sonra. çok feci patlıcaz zaten bu gidişle. bir kaç ülke var bu konuda geçmişte örnek. vergiler arttıkça mutluyuz diyen sayısı artmıştı daha çok oy almışlardı. sonra bir gün o ülkeler öyle patladı ki, başkanlarını çok sevip tapanlar astı.
    İthal cihazlarda alınacak ek vergiler. Konu açacaktım ama gerek görmedim.
    Sadece 2017 için geçerliymiş. 2018 de hatırlarsam eğer kontrol ederiz yine.
    Şunu da şuraya koyayım TL ye dönüyorduk ya hani ne oldu o iş ?
    USD leri bozduk millet yorulmasın diye avro ya dönmüşüz neden acaba ? m.alum 1 usd < 1 Eur

http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20161223-4.pdf

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin daha ilginç yanı Teknoloji Bakanı'nın çıkıp al bak Vestel % 100 yerli telefonumuzu yaptı demesi.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

zgnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 yıldır çindeyim yerli diye bilinen ürünlerin çoğu çinde üretiliyor. Geçen bir çinli firmaya çeviriye gittim adamlar porselen tabak canak yapıp turkiye'de baya bilinen bir firmaya satıyor(teknoloji değil yani sadece) Beni en çok güldürende türkiyeden çine dönerken eski kız arkadaşıma bizim meşhur porselen tabak, bardak vs götürüp hediye ediyim dedim, halbu ki çinde üretiliyormuş boşu boşuna taşıdım tabakları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerli olarak Tekirdağ yeşil kapak seri kullanıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rakımız yerli ona da indirim yapsınlar dimi

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al çinden parçayı, üstüne geçir kasayı bas markayı oldu sana türk malı.. Sonra hayır gelecek diye bekle dur. Arçelik ve tabi beko alınabilir lafım onlara değil, bekoyu zaten avrupada da satıyorlar, pek çok yere sponsorda oluyorlar..

Bunu anlatamazsın ki, adam bir de marifet yapıyor gibi çıkıp anlatıyor. Bunu izleyip vay be herife bak diyor izleyen bi kısım .... zihniyetlilerde..

Arka Koltuk - Ahmet Zorlu 20 Kasım 2016 - YouTube

Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Helal olsun cok iyi yapmisiniz boyle bi karar alarak ama teknoloji ozellikle telefon konusunda pek ilerledigimizi sanmiyorum ayrica vestele giden paraninda ulkede kaldigini bile dusunmuyorum ama giyim konusunda cok iyiyiz birde gida ozen gosteriyorum bende mesela torku ile gurur duyuyorum yurt disinda onu gormekten gurur duyuyorum ucuz saglikli ve kaliteli oldugunu dusunuyorum sizi destekliyorum

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcan9455 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşin daha ilginç yanı Teknoloji Bakanı'nın çıkıp al bak Vestel % 100 yerli telefonumuzu yaptı demesi.
    yerli arabamız da var

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı halilcan9455 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O ilginç değil.. Cahildir, yalancıdır, biadçıdir, utanmazdır, kandırılmıştır.. Der.. insan neticede..

Asıl ilginç olan buna inanan milyonlarca cahil, araştırmaktan ve beynini kullanmaktan aciz varlığın aynı dönemde aynı topraklar üzerinde bulunması..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kumaş dışında ki o konuda dünya lideriydik çin bizi geçdi.. bunun dışında hiç bir şeyde yerli malı diye bir şey yok..

Montaj ürünleriyle yada çinden taiwandan koreden gelen parçaları burda bir türk markası altında birleştirmek yerli malı oluyorsa onada bir lafım yok.. ama bence kendimizi kandırırız.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulkenin %50den fazlasi zaten yerli MALİ
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler amacım polemik yaratmak değil yanlış anlaşılmasın.

ama tatlı ve kibarca size şunu sormak istiyorum bildiğiniz hangi büyük yabancı firma sizin mantığınızla %100 yerliki ozaman?

sizin anlayışınız ile yedek parçasından hammaddesine, kaynakçısından atolyesine bir ülkenin malı olacak ise o halde safkan çok az ürün var dünyada.

en has safkan hastalığı Amerikalıları Harley Davidson'ıdır muhtemelen ama onun bile artık parçaları Meksikadan, Şili'den Çinden gelebiliyor adamlar hız tipi motor bile yaptı yani kimsede eski ruh yada eski safkanlık kalmadıki?

Alman hangi arabanın hammaddesinden tutunda,yedek parçasından tutunda atolyesine kadar Alman?

artık çoğu parça Çek,Güney Afrika,Meksika,Brezilya,Çin,Kore ,Taiwan?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler