2000 senesınde tanıstık abı cdm e araba hala aynı :D
Printable View
Türkiyede tutulmayan araçların niye tutulmadığı konusunda biraz kafa yorulursa, tutulmayan araç örneğin alfa yada mazda gerçekten diğerlerinden kötü arabalar olduğu içinmi tutulmuyor buna bakmak lazım önce. Olayın otomobil firmasının pazarlama, satış sonrası hizmetleri, müşteri kitlesinin sosyo ekonomik durumu, algısı ve birsürü şeyle alakası var. Konuyla ilgili sayfalarca şey yazılır. Otomobili sadece ulaşım aracı olarak alanlar için tutulması çok önemli ama bu forumdaki çoğu insan gibi otomobil bir tutkuysa tutulmasının bir önemi pek kalmıyor detailing malzemelerine bile kamyon dolusu para harcıyorken satarken zarar etmiyim diye düşünmez arabasını seven adam daha doğrusu önceliği bu olmaz. Son olarak şöyle bir örnek vereyim 21bin liraya 2004 model fiat marea var 170bin km de 1.6 motor 16 valf 103 hp motor var 2 hava yastığı, otomatik klima, abs, ebd, ayarlı koltuk ve direksiyon, ısıtmalı elektrikli ayna vs var araçta arkadaş tutulmuyor diye bunu almayıp gidip 1996 model toyota corolla aldı efsane kasa, japon harikası kolay satılır kafasına. Araç göstergede 350bin ama o bile pek inandırıcı değildi ön camlar dahil manuel araçta ikna etmek için çok uğraştım ama aldı 3 aydır japon harikasındaki yağ eksiltme sorunuyla uğraşıyor..
Allah korusun herkesi ama kazada görürüm ben o 13klık tofaşı
Milleti uyandırmayın:Dbırakın tutulmaz denilen araçları almaya devam edelim.Yoksa piyasanın ne olucağı belli değil:D
Çoğu insan piyasa değeri olan araç almak istediğinden aşığı olduğu arabaları almaya yönelmiyor.mesela ben deli gibi 3.16i m sport e90 hastasıyım ama aç Google yi aracı herkes uçurumdan aşağı atmış lanetlemiş o yüzden asla almam :)
Tutulmayan araç yoktur, içine edilmiş araç vardır. Çünkü her markada her modelde müşteri illa ki vardır. Çünkü bu iş para ve zevk işidir. Kafasından geçirdiği araba denk geldiği anda(fiyat/genel durumu/vb.vb.vb.) satılır gider. Alan da memnun olur satan da.
Araba iyiyse, fiyat iyiyse, alıcı noter açtırır yine alır o malı...
Şu "çok bilmiş tayfanın" süresi doluncaya kadar bir saab, bir 159, bir volvo 850 bize kalsın ses etmeyin :)
Bmw e46 nın genelde sevilmeyen kasası olan compacta sahibim. Piyasada 2004 model spor koltuklu, digital klimalı, hız sabitleyicili, dsc(esp) parçası bu kadar kolay bulunabilen başka bir mantıklı ve daha kalitelisini bulamadığımdan aldım. Biniyorum, çok mutluyum. Bence biz hatayı aldığımızda alacağım hazzı, keyfi değil satışı düşündüğümüzden yapıyoruz. Sedan 2004 model 3.16i alsaydım min 38k coupesini alsaydım 40+lık olacaktım. He sedanına ya da coupesine de sahip olmak isterim, ama mantıklı tercihi yatığımı düşünüyorum şuan. Hem tutulmayan olarak görüldüğünden hor kullanılacak ellere daha zor düşmüş oluyor bu araçlar. =)
Ilk volvo c30 umu @b.kocer yolun kenarinda dururken ayak ustu yoldan gecen birisine satti.
Daha sonra gittim baska bir c30 daha aldim. Yakin cevrem disindaki cogu kisi aman piyasasi yavas aman satamazsan gibi dusunceler icinde ancak ben asla dusunmedim elimdeki para ile isteklerimi karsilayabilcek en mantikli araba neyse onu alirim.
Tutulmayan araçtan ziyade, arabayı insanların gözüne hoş bir şekilde çıkarırsan satılıyor. 7 kasa eski bmw'ye millet bakmazdı şimdi air koydular jant koydular hop piyasa oldu.
Bende şahin'e biniyorum. Km'de 50 kuruş yakıyor adam akıllı gaz ayarı ile. Gazlayım desen kazalar aklına geliyor. Dengesi olmayan bir araç. Küçük hızlarda bile ölümcül kaza yapmanız an meselesi.
Arkadaşım 98 model bir şahin aldı. Fiyatı 12000 tl(boyasız) 3.500tl sunroof açtırdı, 3000 tl müzik sistemi yaptılar. xenon 500tl , jant lastik 1500tl , kelebek cam iptali 750tl , panjur 200tl , ıvır zıvır 200 tl harcadı. Bu çocuk arabayı 20.000 liraya jant lastiksiz sattı.(parayı yanımda verdi) Yorum sizin.
bir çok tutmaz elinde patlar kime satıcaksın bunu denilen araçları aldım bindim keyif yaptım ve gayetde güzel sattım..
o insanlarda konuşduklarıyla kaldılar artık zaten bana konuşamıyorlar bir araba aldım mı .
sen bir aracı ne amaçla almışsan emin olki satarken senin aldığın amaçlada birileri o tip bir araç arıyordur.. satamıyorsan iki nedeni vardır ya rakamı yüksek tutuyorsundur o tür insanlar senin aracı es geçiyordur yada gerçekden belli nadir bir kesme hitap ediyordur o kesimden bir insan henüz araba arayışına girmemişdir buda bir süreç tutabilir..
Milletimiz aldığı ekmeğe bile yatırım gözüyle baktığı için durum böyle :D
ilk sahibinden 6bine 92 şahin aldım.fabrikasyon renkli camlıydı :) 2 sene o bizim biz onun kahrını çektik.
6.500 e satışa çıkardım.alıcı 6.250den yukarı vermem dedi.dedim hiç ugraşmıyalım 6bini ver araba senin olsun. :)
takip ettigim bagzı araç ilanları vardır.gerçekten düzgün araç düzgün fiyatsa satılıyor.
mesela 2001 astra 1.6 en boşu 90bin km de,sol çamurluk boyalı.ilana koyar koymaz telefonlar durmadı.o arabayı anadoluya esnafa 26.750ye sattık.o kaça sattı Allah bilir.
Baştan söyleyim t sport felan tutmuyor satamazsınız çok gereksiz bir araç gidin vti felan :D :D İşin özü denildiği gibi doğru fiyat sunduktan sonra her araç satar.. Lakin bizim millet yanlış fiyatı yanlış araçlara verdiği sürecede bu durumda düzelmez..
İlk aracım son sahibisin biliyon demi, arabamı o, satamazsın hayatta filan denilen Twingoydu.
Benim alma amacım ş.içi kulanım kolaylığı, aynı fiyat araçlara göre donanımlı olması, aynı fiyat araçlara göre az yakması, vs.
2. aracım bunlar zengin arabası parçaları pahalı bakımı zor ikinci eli yok cok dandik denilen C4 tü.
Benim alma amacım aynı modellere araçlara göre donanımlı olması, az yakması, ve fiyatının onlara göre daha uygun olması.
Tutulup tutulmamasından ziyade insanlar artık cebine bakar oldu. Doğru fiyatla satılmayacak araba yoktur diyorum. Canının istediği araca binmeli kişi.
mesela DS4 lerin arka kapı camları yok... tutmaz tutmasın tutmasın :)
Ya da CACTUS ler..