User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2016 Son İş Günü Mali Durum...

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep kendi işim olsun istedim. Maaşlı işim olmasın sabit mesaisi olmasın isterdim. Geldiğimiz durumda devlet kurumunda memur olmak için can atar oldum. Mutsuz olacağımdan eminim ama 3 kuruşluk birikimimi bu saçma piyasada harcayamam.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2017 2016 yı aratmasın başka hiç bir şey istemiyorum.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne düğünü, n'aptınız öyle. Düğün parasına kadar bırakılan evlattan hayır gelmez, aile geçindiremez o evlat, rezil olur sizden sonra.

Benim zenginlik anlayışım şöyle: Ev+araba+karada ölüm yok diyeceğin kadar bir sabit gelir (İzmir için 2 bin diyelim). Sonrasında arada çalışma ve kısa süreli ticaretle kimseye muhtaç olmadan yaşar gidersiniz.

Karaburun'un köyünde yaşayan balıkçı bir abiyle tanıştım. Eskiden mobilya ticareti yapıyormuş. Köye yerleşince ufak bir tekne almış. Havanın müsait olduğu her gün çıkıp 3-4 adet kalamar tutup dönüyor. O zaman için günlük 40 küsur lira kıvırıyordu. Restoranlar evine gelip alıyor balıkları. Emekli maaşını da ekleyince benden zengini yok diyordu. Ben öylesini yapamam, ama kısa vadede (5 yıl) başka planlarım var.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Piyasa hakkındaki görüşlerimi de akşamüstü yazayım artık.
    Düğünümden önce kaale alınır bir birikimim yoktu.
    Ailemden "borç" para aldım. Borç aldım, zira ailemin o paraya ve o paranın faiz gelirine ihtiyacı olduğundan borç olarak almam gerekiyordu. Düğünümü de, ev eşyalarımı da bu parayla aldım.

Düğündeki takılar ile aldığım borcun yarısını ödedim. Sonrasında karı-koca eşek gibi çalışarak, sonucunda prim alarak kalan borcu da kısa sürede kapadık. Hatta o meblağ bankada dursa şu kadar faiz geliri kazanırdın, sizleri bu gelirden mahrum bırakmak olmaz diyerek o faiz gelirini de ödedik.

Allah'a şükür, ne benim ne de eşimin hayırsızlığı olmadı ailelerimize karşı. Allah nasib eder ise ben de evladımın da düğünün yapacak kadar param olur. Olay evlada düğün yapmakta değil, evladı adam gibi yetiştirmekte. Adam gibi yetiştirirsen, ayaklarının altına holding de sersen hayırsızlık yapmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlattım herhalde

Ben, hayatımı iyi bir şekilde sürdürecek, çocuklarımı iyi şekilde yetiştirip okutacak, üzerine düğünlerini yapacak kadar birikimim olduğu halde dedim. Yani kenarda yeteri param olacak, keyfine domates salatalık yetiştiricem.. Sıkılırsam 1 ay istanbul, daraldığımda 1 ay ege, olmadı 2 hafta uludağ

Sabit orda kalmak değil yahu.. Git kafa dinle, huzur fazla mi geldi? Gel istanbula 1 ay istanbulda takıl, daraldın mı trafikten? yine dön egeye
    "Git egeye yerleş" deyince sen, ben sabit kalmak olarak düşündüm

Ben senin o dediğini (şu kadar şuraya git, bu kadar buraya git vs) arada yapıyorum da 3 günden fazla daraltıyor.
    Geçen yıl biraz da plansız gelişerek 3 hafta Tokatta kaldım. Sıyırıyordum az kalsın..
    2 ayda bir gidiyorum, 2 gün kalıp 3ncü gün mutlaka dönüş yolunda oluyorum. Bazen 1 gece yatıyorum, o kadar..

Ben de dahil bu kadar şikayet ediyoruz bu şehirden de, bünye "koşmaya" alışmış.. Hızlı, devamlı koşturan, yavaş hareket edenleri, yavaş düşünenleri ezen bir sisteme sahip bir şehir burası..
    Örneğin Tokata gittiğimde çok fazla huzur var.. Sakin insanlar.. Gamsız,, rahat, bir yere yetişme diye bir gayeleri yok, zamanla ilgili sorunları yok.. Ben de oraya gittiğimde ister istemez aynen öyle oluyorum. Ancak huzur bu kadar fazla olduğunda ürkütücü geliyor bana.. "Bu ne yahu bişey mi olacak" diye paranoyağa bağlıyorum. Fırtına öncesi sessizlik gibi geliyor.. Gece sessizliği diye bir şey varmış, İstanbulda geceleri meğerse çok büyük bir uğultu varmış, onu farkediyorsun.. Ancak o derin sessizlik ürkütüyor insanı.. En azından beni.. Sonra tekrar istanbula döndüğümde bu keşmekeşin içinde nefes aldığımı hissediyorum.
    Evet saçma.. Evet tuhaf, olmaması gerekiyor böyle, ama aynen bu şekilde..
    Ya da henüz yaşlanmadım

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen öyle. Ben boşuna gurbette değilim. Sırbistan dediğiniz yer insanlar daha saygılı olsa bile gereksiz serbest, ahlak konusunda sınırların az olduğu avrupa ülkesi gibi bir yer.

Ben burada değil türkiyede büyütmek istiyorum çocuğumu. Burada olmamın tek sebebi ikinci bir ev alabilecek para biriktirmek kızım için. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini istiyoruz lafta. Ama maalesef en iyisi imamhatipleri çoğaltmak değil. Türkiyenin başarılı okullar listesinde ilk yüzde 1 tane imamhatip yok. Nerdeyse tamamı fen lisesi.

Ben döndüğümde hatta bu fen lisleri öyle azalmış olacakki kızımın belki fen lisesi kazanabilmesi için daha çocukluğunda orta okulunda eşşekten daha fazla çalışması gerekecek. Bu reva mı çocuklarımıza.

Yemin ediyorum deli gibi kasıyorum kendimi daha 15 yıl sonra için. Çünkü biliyorum fen lisesi için karşıma özel fen lisesi çıkarsa devleti kazanamaz ise 1 ev parası harcamam gerekicek kızıma.

Önemli olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek. Bu devlete güvenmeyin, tayyip ölür ahmet efendi gelir. Ancak çocuklarınız ilerde o boktan okullara muhtaç kalmasın istiyorsak malesef bunu devlet çözemeyecek belli, bizler gerekirse *** temizleyip çocuklarımızın eğitimi için en kötü 1 ev almalı yada parasını biriktirebilmeliyiz. Türkiyede iyi eğitim çok pahalı.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Git egeye yerleş" deyince sen, ben sabit kalmak olarak düşündüm

Ben senin o dediğini (şu kadar şuraya git, bu kadar buraya git vs) arada yapıyorum da 3 günden fazla daraltıyor.
    Geçen yıl biraz da plansız gelişerek 3 hafta Tokatta kaldım. Sıyırıyordum az kalsın..
    2 ayda bir gidiyorum, 2 gün kalıp 3ncü gün mutlaka dönüş yolunda oluyorum. Bazen 1 gece yatıyorum, o kadar..

Ben de dahil bu kadar şikayet ediyoruz bu şehirden de, bünye "koşmaya" alışmış.. Hızlı, devamlı koşturan, yavaş hareket edenleri, yavaş düşünenleri ezen bir sisteme sahip bir şehir burası..
    Örneğin Tokata gittiğimde çok fazla huzur var.. Sakin insanlar.. Gamsız,, rahat, bir yere yetişme diye bir gayeleri yok, zamanla ilgili sorunları yok.. Ben de oraya gittiğimde ister istemez aynen öyle oluyorum. Ancak huzur bu kadar fazla olduğunda ürkütücü geliyor bana.. "Bu ne yahu bişey mi olacak" diye paranoyağa bağlıyorum. Fırtına öncesi sessizlik gibi geliyor.. Gece sessizliği diye bir şey varmış, İstanbulda geceleri meğerse çok büyük bir uğultu varmış, onu farkediyorsun.. Ancak o derin sessizlik ürkütüyor insanı.. En azından beni.. Sonra tekrar istanbula döndüğümde bu keşmekeşin içinde nefes aldığımı hissediyorum.
    Evet saçma.. Evet tuhaf, olmaması gerekiyor böyle, ama aynen bu şekilde..
    Ya da henüz yaşlanmadım
    Yazın yunanistanda oldu o bana..
    Devamlı bir acele, bir yere yetişme telaşı, hız manyaklığı

Araba yavaş gider dellenirim, sollamak isterim. Siparişim yavaş gelir, dellenirim..

3-4 gün sonra alıştım.. Ulan deniz mi kaçıyor, ne bu acele ne bu telaş.. Tam ayak uydurdum oraya, geri dönme günü geldi çattı.. İstanbul'a adım attığımda yunanistana kısmen de alışmış olduğum için garipsedim, bir kaç saatte eski halime döndüm.. Sonra oturdum düşündüm.. Yorulmuşum koşmaktan, koşturmaktan, yetişmekten. Sakinlik istiyorum, ruhumda hissediyorum yorgunluğu, yaşlandığımı, yıprandığımı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazın yunanistanda oldu o bana..
    Devamlı bir acele, bir yere yetişme telaşı, hız manyaklığı

Araba yavaş gider dellenirim, sollamak isterim. Siparişim yavaş gelir, dellenirim..

3-4 gün sonra alıştım.. Ulan deniz mi kaçıyor, ne bu acele ne bu telaş.. Tam ayak uydurdum oraya, geri dönme günü geldi çattı.. İstanbul'a adım attığımda yunanistana kısmen de alışmış olduğum için garipsedim, bir kaç saatte eski halime döndüm.. Sonra oturdum düşündüm.. Yorulmuşum koşmaktan, koşturmaktan, yetişmekten. Sakinlik istiyorum, ruhumda hissediyorum yorgunluğu, yaşlandığımı, yıprandığımı..
    ben avrupadan yada balkanlardan hatta çocuğu ülkede 1 aydan fazla kaldığımda döndüğüm ilk günü daha hava limanında kaza atlatıyorum. Yaya şerdini görünce yola atlıyorum. Sonra arabalar durmayınca, lan gökhan napıyorsun olum. burası türkiye adamı ezer geçerler. yarım saatte alıştırıyorlar kara düzene
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kısmetse 2 seneye kalmaz ckaleye yerlesıcem ALLAH ızın verırse. o huzur batacakmı merak edıyorum uzun donemde ama ıstanbul artık cekılır olmaktan cıktı ve olayın sonu nereye gıdıyor bılmıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende kısmetse 2 seneye kalmaz ckaleye yerlesıcem ALLAH ızın verırse. o huzur batacakmı merak edıyorum uzun donemde ama ıstanbul artık cekılır olmaktan cıktı ve olayın sonu nereye gıdıyor bılmıyorum
    çanakkaleyi bilmem de antalya istanbulu hiç aratmıyor. Trafik konusunda tabiki çok çok daha güzel antalya. Ama etkinlik açısından da aratmıyor. alıştım antalyaya. Eskiden istanbulsuz yapamazdım. Artık türkiyede iken sadece antalya benim için.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çanakkaleyi bilmem de antalya istanbulu hiç aratmıyor. Trafik konusunda tabiki çok çok daha güzel antalya. Ama etkinlik açısından da aratmıyor. alıştım antalyaya. Eskiden istanbulsuz yapamazdım. Artık türkiyede iken sadece antalya benim için.
    ben her sene 3 4 kere ckaleye gıdıyorum cocuklugumdan berı. cok sevıyorum orayı. tabı en uzun kaldıgım donem 1 ay bu zamana kadar. devamlı orada olmak nasıl olur bılmıyorum ama nolursa olsun oglan ıcın en ıyısı o olacak bence.trafık buraya gore yok denecek kadar az. her yere yuruyebılıyosun.hayat ucuz.hava temız ortam huzurlu vs vs. ınsallah ıyı olacak

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çalıştığım sektorde son 3 haftadır oyle bir hareket var ki , rekor cirolardayız , bundan 1 ay once sorsanız derdimki feci kriz var içeri girenden anlaşılıyor

şimdi donup içeri bi bakıyorum yok abi ne krizi diyesim geliyor , insanlar olmayan parayı oyle güzel harciyorki bu aralar

hayırlısı diyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çalıştığım sektorde son 3 haftadır oyle bir hareket var ki , rekor cirolardayız , bundan 1 ay once sorsanız derdimki feci kriz var içeri girenden anlaşılıyor

şimdi donup içeri bi bakıyorum yok abi ne krizi diyesim geliyor , insanlar olmayan parayı oyle güzel harciyorki bu aralar

hayırlısı diyorum

Sizin ki icra avukatlığımıydı

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin ki icra avukatlığımıydı
    mağazacılık satış

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mağazacılık satış
    Biliyorum yahu makara yakmak için dedim.

Bu arada yılın son günü, şu piyasa şartlarında hala makara yapabiliyorsak bir umut vardır demekki.. Çıkmadık candan ümit kesilmez.

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 senedir siklikla antalya ya kaçıyorum. burada ev var heryer 15 dk. kas olimpos kemer fethiye max 2 saat en uzak yer bunsaydiklarimin icerisinde. kiralar tas castlasin 2500 lira 200 m2 deniz manzarali evler. ticari olarak bilemem kriz sebebi ile antalya da para is yok onu biliyorum ama rakilamak ve keyif yapmak icin essiz biryer. daraliyorum ankaraya ya da istanbula gittigim de.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düğünümden önce kaale alınır bir birikimim yoktu.
    Ailemden "borç" para aldım. Borç aldım, zira ailemin o paraya ve o paranın faiz gelirine ihtiyacı olduğundan borç olarak almam gerekiyordu. Düğünümü de, ev eşyalarımı da bu parayla aldım.

Düğündeki takılar ile aldığım borcun yarısını ödedim. Sonrasında karı-koca eşek gibi çalışarak, sonucunda prim alarak kalan borcu da kısa sürede kapadık. Hatta o meblağ bankada dursa şu kadar faiz geliri kazanırdın, sizleri bu gelirden mahrum bırakmak olmaz diyerek o faiz gelirini de ödedik.

Allah'a şükür, ne benim ne de eşimin hayırsızlığı olmadı ailelerimize karşı. Allah nasib eder ise ben de evladımın da düğünün yapacak kadar param olur. Olay evlada düğün yapmakta değil, evladı adam gibi yetiştirmekte. Adam gibi yetiştirirsen, ayaklarının altına holding de sersen hayırsızlık yapmaz.
    Borç-destek almak ayrı, düğün vs. masraflarını ailenin karşılaması ayrı.
    Etrafta görüyorum, eleman daha kendi karnını doyuramıyor, Allah nasılsa rızkını verir diye gidip evlenmiş. Sonuç: 30 küsur yaşında ve hala ailesinin eline bakan bir asalak.

Neticede hiçbir ebeveyn eğitim hayatından sonrasını karşılamak mecburiyetinde değil. Bizim kültürümüzde birçok gelenek maksadını aştı artık. Birbirine destek vs.'den ziyade gösteriş için yapılıyor her şey. Mütevazı düğünle evlenenlere selam olsun.

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle. Ben boşuna gurbette değilim. Sırbistan dediğiniz yer insanlar daha saygılı olsa bile gereksiz serbest, ahlak konusunda sınırların az olduğu avrupa ülkesi gibi bir yer.

Ben burada değil türkiyede büyütmek istiyorum çocuğumu. Burada olmamın tek sebebi ikinci bir ev alabilecek para biriktirmek kızım için. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini istiyoruz lafta. Ama maalesef en iyisi imamhatipleri çoğaltmak değil. Türkiyenin başarılı okullar listesinde ilk yüzde 1 tane imamhatip yok. Nerdeyse tamamı fen lisesi.

Ben döndüğümde hatta bu fen lisleri öyle azalmış olacakki kızımın belki fen lisesi kazanabilmesi için daha çocukluğunda orta okulunda eşşekten daha fazla çalışması gerekecek. Bu reva mı çocuklarımıza.

Yemin ediyorum deli gibi kasıyorum kendimi daha 15 yıl sonra için. Çünkü biliyorum fen lisesi için karşıma özel fen lisesi çıkarsa devleti kazanamaz ise 1 ev parası harcamam gerekicek kızıma.

Önemli olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek. Bu devlete güvenmeyin, tayyip ölür ahmet efendi gelir. Ancak çocuklarınız ilerde o boktan okullara muhtaç kalmasın istiyorsak malesef bunu devlet çözemeyecek belli, bizler gerekirse *** temizleyip çocuklarımızın eğitimi için en kötü 1 ev almalı yada parasını biriktirebilmeliyiz. Türkiyede iyi eğitim çok pahalı.
    3 aylık kızım var simdiden anaokulu ve ozel okul arayisina girdim...
    kuzenimin biri 1 digeri 7. sinif ozel okulda okuyan kizlari var, eskiden iyi bir liseyi kazanirlarsa ozel okul parasindan kurtaririz diyordu simdi oda ozel lise arastirmalarina girdi...
    adam gibi lise de kalmadi cunku...

ben istanbulun "en iyi" ve "en basarili" sayilabilinen liselerinin birinden mezunum... okudugum lise "proje okul" kapsaminda ilk katledilen liselerden biri oldu.

artik ozel liseler disinda da iyi bir egitim icin secenek kalmadi...

cok konu disi oldu ama iyi bir egitim icin bir umudum yok artik, tum amacim kizimin ulkemizde en azindan liseye kadar kesinlikle ozel bir okulda egitimini aldirip sonra yurt disinda okutmak...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    30 kişilik ortaköyde restaurantı olan arkadaşımın anahtar çevirdi parası yani sabah dükkanı açma maliyeti gündelik 9 bin tl.. aylardır günlük 5-6-7 arası günlük ciroları geziniyor çalışanların maaşının yarısını ödedi bu ay ..

işler iyi değil iyi gibi görüntü yılbaşından dolayı bir hediye alıyım ayıp olmasın birde ötv geliyormuş elimi çabuk tutup zam gelmeden telefon falan filan alıyım etkisi var burdada paradan değil işte insanlar çoğu limitleri zorlayıp 3-4 ay sonrasını nisan mayısa kadar hatta belki daha ilerisini kendilerini borçlara sokuyorlar.. kısaca olmıyan hayali paraları harcıyorlar.. bankalar ve krediler sağolsun..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

vedat86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30 kişilik ortaköyde restaurantı olan arkadaşımın anahtar çevirdi parası yani sabah dükkanı açma maliyeti gündelik 9 bin tl.. aylardır günlük 5-6-7 arası günlük ciroları geziniyor çalışanların maaşının yarısını ödedi bu ay ..

işler iyi değil iyi gibi görüntü yılbaşından dolayı bir hediye alıyım ayıp olmasın birde ötv geliyormuş elimi çabuk tutup zam gelmeden telefon falan filan alıyım etkisi var burdada paradan değil işte insanlar çoğu limitleri zorlayıp 3-4 ay sonrasını nisan mayısa kadar hatta belki daha ilerisini kendilerini borçlara sokuyorlar.. kısaca olmıyan hayali paraları harcıyorlar.. bankalar ve krediler sağolsun..
    katılıyorum tamemen hayali paralar harcanıyor şu anda işin sonu sakat

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler