Babamın hiçbir aracı masraflı değildi çok şükür. Ama şuanki 2008 civic bakım dışında servise bir kere dahi gitmedi daha tek bir yeri eskimiş değil. Maaşallah
Printable View
Babamın hiçbir aracı masraflı değildi çok şükür. Ama şuanki 2008 civic bakım dışında servise bir kere dahi gitmedi daha tek bir yeri eskimiş değil. Maaşallah
En masrafsız: 2005 civic, hunharca 8 yıl 110.000km kullandık, bir kere arızadan sanayiye girmedi hep keyfi işlere.
En masraflı: E39 5.20i, çocukluk hayalimdi kendi paramı kazanınca 3. Sahibinden temizde aldım. 5 ay dayanabildim, ne masrafı ne derdi bitti. Motor ve şanzımandan hiç sorun yaşamadığıma rağmen 6000 TL yedi. Her hafta kesin birşey çıkıyordu.
En masraflısı, 96 model Daewoo Espero 2.0 (hurda oldu zaten Allahın belası araba, çöp gibi yatıyor suan)
En masrafsızı, 93 corsa city. 1.1 motor karburatörlü. 450K km kullandık, kapak açmadık, yağ su, 2 3 senede bir de bi iki kere Rotıl değiştirdik. Ne arabaydı be.
Ulan hepsimi masraflı olur be :D
En masrafsız aracım Ek Civicdi. En masraflı aracım Audi a4 benden uzak Allah'a yakın. Sorunu , sıkıntısı hiç bir şeyi bitmiyordu tertemiz ilk sahibinden aldım her şeyi tamdı. 4 ay kadar dayanabildim. Cüzdanıma açtığı delikle bir araba alınırdı.
en masraflı 2007 Citroen C3. Alanada aldıranada rahmet okurum hala. 30 binde arabanın vites teli kopar mı?, baskı balatası biter mi?, depoyu gırtlak mazotla doldurunca güvenlik tıpası atıp, tüm mazotu yere döker mi? Fransızın arabasına da lastiğine de ....
en masrafsızlar 2006 - 2006 - 2010 Albea larım. 2007 - 2010 - 2011 Puntolarım.
Garantiden herbiyerini sıfırladığım 2011 Bravom... Maşallah ona.
En masraflısı BMW E34 5.25, ocağıma incir ağacı dikti.
En masrafsızı 2001 Marea HLX'im. Kırmızıda geçen lanet bir abla yüzünden kaza yaptım, ön taraf gitti, yaptırdım yaptırırken parça bulmak zor olduğu için HLX macerama son vermek zorunda kaldım.
en masrafsız aracım 99 model şahindi 2004 yılında aldım rutin bakımları haricinde hiç birşey yapılmadı ki ilk araba olduğu için çiğerini söktüm aracın yağ bakımı kafamıza göre yapılırdı 1 kere olsun yolda bırakmadı beni
en masraflı aracım e39 halen kullanıyorum her ay mutlaka bir masraf çıkartıyor şükür bununlada yolda hiç kalmadım daha
şimdi bunu satıp astra H 1,3 dizel almayı düşünüyorum günlük yaptığım km artıyor çünkü
bu arada astra h 1,3 ler nasıldır kullanan eden varmı aramızda kronik problem vs.
En masrafsız araçlarım: 03 STI (FVZ plakalı :) ), 99 Twingo :)
3 sene boyunca STI'da rutin bakım dışında masraf etmedim, 19bin km kullandığım Twingo'da da sadece sol arka tekerlek rulmanını değiştirdim (50TL işçilik dahil) :)
en masrafsız olan aracım 2012 clio 4 1.5 dci. Sıfır almıştım 45 bin km kullandım yakıt da dahil olmak üzere hiç üzmedi masraf konusunda.
en masraflı aracım ise şu an kullandığım 2014 polo gti onun da sebebi yakıt tabi :D
Alfa 33 1.5 en masrafsız, dertsiz aracım. Hala kullanıyorum maşallah. Polo 1.4 16v Sportline en masraflı en sıkıntılı aracım oldu. Düşman dötüne.
En Masrafsız Japon - 98 Corolla 1.6
En Masraflı Alman - Fransız - Opel, Peugeot
Stok araba
En masrafsız mitsubishi carisma en masraflı renault flash s
Modlu araba
En masrafsız eg k20 turbo açık ara en masraflı alfa 155 q4
E39 alma arefesindeyken, şu yazdıklarınız beni bitirdi be :D ama yinede alacağım
En masrafsız ; Seat İbiza 1.4 TDI, Fiat Grande Punto 1.3 Multijet araçlarım oldu
En masraflı : 2001 ve 2004 Peugeot 406 araçlarım oldu. Masraflı dediğime bakmayın incik boncuk şeyler en büyük masrafı ağır bakım yapmam ve komple boyatmam oldu, eski araç neticede ve nefes verdiğiniz yerden elektronik donanım çıkan bir araç :D İşin garibi masraf ettikçe hoşuma gidiyor lanet olasıca, bi 406 parası daha harcamak üzereyim
en masrafsızı citroen C5 ti, 100bin kmde sadece rutin bakım turbo hortumu ve mazot soğutucu değişmişti, en masraflısı tabii ki maserati ama ben tabii ki o aracı amsraf yapayım diye aldım :) bu arada F30 3.20 i de 40 bin km oldu sadece rutin bakımla gidiyoruz, garantiden direksiyon korna sargısı değişti ekstra olarak...
Xsara 2 1.4 hdi, 10 yıl 173 bin km boyunca,rutin bakım dışındaki tek masraf akışmetre ve kopan kapı içi kablo.
Benimde sahip olduklarımdan en masraflısı Kia Pro Ceed 1.6 Crdi'dı. 10 binde enjektör yedi, yok turbosu bozuldu. Sonra yükledik motoru, kaza yaptım satıldı gitti. Diğer sorunlu da sıfır aldığımız 2009 Ford Fiesta 1.4 Tdci'dı. Bozuk yolda aksı yamulmuş, garantiye sokmamışlardı.
Diğer kullandığım araçlarımızdan Fiat Linea 1.6 Mjet (sıfır aldık 3 sene kullandık hiç sorun çıkartmadı, rutin bakıma girdi), Citroen C-Elysee 1.6 HDi (sıfır aldık hala kullanıyoruz, sadece amortisörlerden ses geliyor, onun harici rutin bakımlar oldu) Kia Rio Sporty 1.4 Crdi (sıfır aldık 1 sene kullandım, sıfır problem) Kia Pro Ceed GT (ikinci el aldık 1 sene kullandım hiç problem yaşatmadı), Hyundai Accent Admire 1.6 (sıfır aldık en sorunsuzu idi 7 sene bindik sadece marş motorunu değiştirmiştim), Hyundai i30 1.6 Gdi (sıfır aldık hala kullanıyoruz taş gibi maşallah)
En masrafsız olanı Civic iesler di. Keyfi harcamalar haricinde sıkıntı çıkartmamışlardı.
En çok masraf çıkartan Impreza GT ile 2.4 Accord du.