User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
100 sonuçtan 96 ile 100 arası

Konu: Ülkede araba kullanmak kabak tadı vermedi mi ?

VW-Freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozan gülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alınır mı acaba satarmıyız geriye para çöp yamaha sevimli gelmiyor bana vespa sprintler çok güzelde brodway parası
    satılır neden satılmasın djangolara hastayım ancak bütçeme göre değil. ben sym fiddle 2 lere bakıyorum hem zararım az olsun diye hemde parcası ucuz
    SOLD
    '78 T-Stop, '97 Clio RSİ, '90 Renault 5, '97 Corsa Gsi,
    '94 Renault 19, '06 307SW 1.6 HDİ, '12 Megane 3 SW GT-line,

407 1.6 HDİ Hybrid Turbo Project (Now Loading...)
    instagram : wagonhead

VW-Freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    djangolar çok fena tasarım harikası albenisi süper ancak bütçe meselesi herşey..
    SOLD
    '78 T-Stop, '97 Clio RSİ, '90 Renault 5, '97 Corsa Gsi,
    '94 Renault 19, '06 307SW 1.6 HDİ, '12 Megane 3 SW GT-line,

407 1.6 HDİ Hybrid Turbo Project (Now Loading...)
    instagram : wagonhead

Aksel35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam olarak doğru bir yaklaşım değil.

Devlet şuan alması gereken vergileri alamadığı için en çok tüketilen ve kaçınılması zor olan mallara yükleniyor.

Çünkü alkol / sigara / akaryakıt birçok insanın tükettiği mallar. Masa tenisi raketindeki kdv yi %18 değil de % 100 yapsan ne fark eder getiri açısından ? Kayda değer bir fark yaratmaz.

Ama vatandaş vergi kaçırmak yerinde düzgün şekilde vergisini ödese (hepimiz yani) kümülatif olarak vergi gelirleri artacağından devlet kaçınılmaz mallardan aldığı vergileri azaltacak.

Ama nişantaşında muayenehanesi olan estetik cerrahı yıllık 10.000 TL vergi ödeyip Maseratiye binmeye devam ederse, o arabaya aldığı yakıtın içindeki vergi oranı her geçen gün artacak. Daha önce yazmıştım yineliyorum dr'a muayene olmaya gittik ücret 150 TL adam sadece "nakit" tahsilat yapıyor.

Ne fiş kesiyor ne bir fatura düzenliyor. O gün hiç yoksa 20 kişi muayene oldu. 3.000 TL aldı desek vergisi olan 240 TL yi çaldı bu adam senden benden.

Olay bu, bu kadar vergi yükünü gören vatandaş ister istemez nasıl kaçarım derdine düşüyor.
    Devlet kasasına giren para sizce doğru yerlere harcanıyor mu sizce? Vergi denetimini ayarlamak devletin elinde aynı fikirde değilim.Doğudaki kaçak elektrik kullanımına niye ses çıkaran yok?Tüm devlete ait büyük kurumları git özelleştir kendi adamlarına peşkeş çekerek sat üç kuruşa ondan sonra vergi yetmez tabi.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir benim motor pirim yapmamış 2011de aldım 3bin tl ye
    2.elde halan 3bin tl

keşke dolara yatırsaymışım :P hiç işim olmaz valla deli iş görüyor.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aksel35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devlet kasasına giren para sizce doğru yerlere harcanıyor mu sizce? Vergi denetimini ayarlamak devletin elinde aynı fikirde değilim.Doğudaki kaçak elektrik kullanımına niye ses çıkaran yok?Tüm devlete ait büyük kurumları git özelleştir kendi adamlarına peşkeş çekerek sat üç kuruşa ondan sonra vergi yetmez tabi.
    Senin yazdığın bozulmanın son noktası. Önceki mesajlarımı okursan eğer konuyla ilgili fikrim net.

Sayıştay denetimi yok bu ülkede. Dehşetengiz kaynaklara sahip bir örtülü ödenek var hesapsız kitapsız kullanılan.

Bizim kendimize şunu sormamız lazım madem alınan vergilerin hakkaniyet gereği kullanıldığına inanmıyoruz neden bunu yapanları seçmeye devam ediyoruz ?

Benim cevabım: Bir kitle var "komşu da pişer bize de düşer" mantığında nemalanmaya çalışan.

Cahilliğinden ötürü olayları algılamayan "çalıyor ama çalışıyor, çalıyor ama benim paramı çalıyor" diyen kitle.

diğeri de bunları gören daha aklı başında takım tutar gibi değil de rasyonel olarak siyasi tercihini şekillendiren kitle.
    Gel gelelim bu kitle daha az olduğu için sesi yeteri kadar çıkmıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler