User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
90 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Kredi Çekip Araba Almak...

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 sonunda ben de kredi ile arabamı aldım. 7 bin birikmisi vardı eşimin, o zaman sözlü idik, araba mecburiyetinden kendi istediğim aracı aldım. Bekarım, lojmanda kalıyordum, şartlar gereği sadece temel ihtiyaçlara para veriyordum ama etkilemiyordu. Fakat ilk hatamı yapmıştım, ikinci el arabayı alırken çıkabilecek rutin bakım ücretlerini hiç hesap etmemiştim, acemi olduğum için neyi nasıl yapmam gerektiğini de bilmediğimden yok kredi çekerken taksitlendirmeyi çabuk bitsin diye yüklü miktar yaptığım için plan dışı çıkan ilk harcamada patates oldum. Sonra krediyi kredi ile kapatmak gibi bir hataya düştüm. Totalde 2 tane o arabanın parasından harcayacak kadar param gitti ve kredi kartları vs ile bir dönem bayağı uğraştım.

Tamam farklı konular farkındayım, benim harcadığım paranın çoğu tuning işleri sebebiyle hep iyisi olsun diyerek gitti. Ama ona dikkat çekicem, benim küçük şehirde daha çok kazanç daha az giderle işin içinden çıkamadığım noktada siz istanbulda sadece ev ve çocukla hem de gezmeyi severek araba almak istiyorsunuz.

Kararıniza saygı duyuyorum. Ama çocuk farklı bi konu olsa gerek. Ne bileyim ben yiyeceğimden giyeceğimden ya da sosyal etkinliğimden kısabilirim eşim de kısabilir fakat çocuk varken bunu yaşamak. Mümkünatı varsa şirket aracını kullanın ya da sizi daha az yoracak güzel piyasalı bir araba alın.

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi evli barklı olmasan bile 50 bin borca girip de almazdım ben olsam
    TB4BSA

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem 50k kredi bir sekilde odenir diye dusunuyorsunuz o parayi aylik taksitlere bolerek cocugun belki lise belki universite ogrenimi icin ayirin. Aracinizi satip belki model yili dusurerek sinif yukseltin. 80-90k lara leon vs alarak cocugunuzun rizkindan kismayin.

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Respect Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler uğraşmışsınız hepsine bakacağım...

Diğer herkesede teşekkur ederım 40-50 bin kredi çekmeyi kafamdan sildim maks 15 bin koyup bır araba alacağım...
    Bence çok doğru bir karar verdiniz, hakkınızda hayırlısı olsun, lütfen acele etmeyin, gerekirse günlerce araştırma yapın, en mantıklı aracı, en doğru rakama almaya bakın

ayrıca konuyu okumadan yorum yazanlar var, abimiz 50 bin kredi çekmekten vazgeçti, lütfen artık şöyle yapardım böyle yapardım yerine, 50-55 bin civarlarına en mantıklı olabilecek araçları önerelim, yardımımız dokunsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyuk krediye girip kendinizi cok zorlamayin bence de hocam. Yavas yavas arttirin derin. 50 60 bandina fluence 65 civari jetta vs bakabilirsiniz. Istediğiniz zaman elden cikarmak da kolay olur. Kredisi de yormaz.
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

morgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam şartları zorlamak yerine astra sedan gibi arabalara bakardım hem içi salon gibi hem de sizi üzmez cebi de yakmaz.Tabi bu öncelik işi yaşım gereği o kredi atraksiyonuna ben girebilrim ama siz sonuçta sorumlulukları olan birisiniz.Ayrıca kredi ile araç alımına sıcak bakan birisi de değilim.

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir leon kullanicisi olarak kafamdaki yegane soru : sizin araciniz ne olabilir ki genis araca gecmek hedefiyle leona yoneldiniz
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem 50k kredi bir sekilde odenir diye dusunuyorsunuz o parayi aylik taksitlere bolerek cocugun belki lise belki universite ogrenimi icin ayirin. Aracinizi satip belki model yili dusurerek sinif yukseltin. 80-90k lara leon vs alarak cocugunuzun rizkindan kismayin.
    Katiliyorum..

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aylık 2500-3 bin geliri olupta ev'e girenler var beyler onlar nası idare ediyor?
    gercekten merak ediyorum, mesela bi kısmını peşin verip 10 sene filan taksit ödüyolar ?

gan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam bu şartlar altında bu yükün altına girmezdim. En fazla 10-15 k ödeyip 2. El daha geniş temiz araç bakardım. Çocuğun masrafı bitmez. Allah korusun bir sağlık problemi olur iyice sıkıntı olur sonrası.

Gezmeyi de seviyormuşsunuz. O kredi yükü altında o da pek mümkün olmaz. Araba kapının önünde yatar ileride imkanlar genişledikçe ufak ufak yükseltirsiniz.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aylık 2500-3 bin geliri olupta ev'e girenler var beyler onlar nası idare ediyor?
    gercekten merak ediyorum, mesela bi kısmını peşin verip 10 sene filan taksit ödüyolar ?
    Yatırım amaçlı aldıysa bir müddet dişini sıkıyor,dört duvar ortaya çıktıktan sonra, evi kiraya verip o kirayla evin borcunu ödüyor.Yok oturmaya alıyorsa zaten bir şekilde kira parası bulmak zorundaydı.Onun yerine krediyi ödüyor.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir leon kullanicisi olarak kafamdaki yegane soru : sizin araciniz ne olabilir ki genis araca gecmek hedefiyle leona yoneldiniz
    Bende bunu çok merak ettim açıkçası..

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ev ile aracı bir tutmayın. Evin her türlü bir getirisi var. Kirada oturuyorsa kiradan kurtuluyor, yatırım amaçlı aldıysa kiraya veriyor. Ödemede her türlü destek oluyor ev. Ama araba öyle değil. Sürekli masraf.

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin bir de şu boyutu var. Olurda sıkışıp satmak zorunda kalırsanız sıfır araç değer kaybedecek + bir de kredi faizi var. Külliyen zarar edeceksiniz. Elde avuçtaki de gidecek.

MehmetBora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzenimde seninle gerek maaş, gerek ev durumu gerekse sosyal yaşantı ve çocuk konusunda aynı şartlara sahip. Kendisi 2016'nın 12. ayında sıfır Leon FR aldı. (1.4 TSİ+DSG) Belli bir miktar peşinat verip 60.000 TL kredi çekti. Sonuç: 1 hafta önce aracını sattı, satmak için birde kredi borcunun tamamını kapatmak adına tekrar borç aldı. Aracı sattıktan sonra borç aldığı meblağı ödedi o ayrı mesele. Üstelik bunu 4.000 TL maaşa sahipken yaptı ancak dümeni çeviremedi. Yani günümüz hayat koşullarında krediye girmek gözü karalık ve sağlam bir psikoloji ister. Ben gece rahat uyurum sıkıntı stres etmem ha birde dünya malı (Allah korusun) kaza bela olur da olmayan arabanın borcunu ödemeye devam edebilirim diyorsan Allah kolaylık versin. Bence elindeki aracın 40.000 lira gibi güzel bir bedele gidiyorken üstüne 10.000 lira daha koyup model yükseltmen, borçsuz harçsız evladınla eşinle geçinip gitmen daha mantıklı.

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cocugunuz hayırlı ömürlü olsun suan için kullandıgınz araç nedir bilmiyorum ama ilk 3 ay ve 1,5 yaşına kadar cocuk için cantası,bebek arabası vs eksik olmaz kendimden biliyorum biryere giderken tatile gider gibi gidiliyor çünkü suan için idare edebiliyorsanız kendi aracınızla idare edin derim ilerleyen günlerde bu esyalar kullanılmadıgı için araç bagaj vs sizin için sıkıntı olmıcak 40 liraya kendi aracınızı verip 48 ay borca girmek bana göre yanlış olur...
    gariban 106 gti....

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 oğlum var 3. yolda ben 206 stationwagon ile çok rahat heryere gidiyorum. arabam 25 liralık araba. senin neden 90 liralık 65 liralık arabaya ihtiyacın var bilemiyorum. bence nefisle alakalı bi durum. bence fuzuli borç yaparsın. ben yaklaşık 4-5 bin arası kazanan biri olarak 3. çocuk gelicek diye ufak ufak 30-40 aralığı 7 kişilik arabalara bakmaya başladım ama kredi çekmeden. kredi işi sakat iş. senin araban kendi başına 40-45 yapıyosa o paraya ne geniş arabalar var valla.

mtay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi çekmeden araba işine giren girebilen çok insan görmedim ben etrafımda... Gerçekten zor...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler