Kullandığınız aracı bilmiyorum ama aile için Toyota Corolla yı tavsiye ederim. Hem arka oturma alanı geniş, hemde bagajı oldukça geniş masraf çıkarmaz tam bi aile arabası. 50-60bin TL civarı için bu örneği verdim.
Kullandığınız aracı bilmiyorum ama aile için Toyota Corolla yı tavsiye ederim. Hem arka oturma alanı geniş, hemde bagajı oldukça geniş masraf çıkarmaz tam bi aile arabası. 50-60bin TL civarı için bu örneği verdim.
Allah analı babalı büyütsün , maşallah.
konuya gelir isek bana gereksiz masraf gibi geliyor , eskiden araba mı vardı diye düşünüyorum ( yaş 23 ama bu konuda tabiri caizse eski kafalılık yapıyorum )
aracınızı sattıgınızda model düşerek de olsa daha geniş bir araba alamıyor musunuz ? eğer öyle olmuyor ise veya model düşmek istemiyorsanız başka bir yorumum olmıyacak konuyla ilgili , zevkler renkler ve istekler insandan insana değişiyor işte![]()
saygılar.
Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.Bence kesinlikle kredi işine girmeyin.Aracınızı 40.000 tl ye satılırsa kesinlikle Chevrolet Cruze almayı düşünün derim. İçi çok rahat ve araba inanılmaz sessiz çalışıyor. Eğer motoruna dokunulmamış bi araç bulursanız sizi asla üzmez. Ben ehliyetimi ilk aldığımda 2.0 dizel motorunu almıştık . Aracın rahatlığını şöyle söyliyim üniversite öğrencisiyim 6 tane yarmayla Beylikdüzünden atladık Sapancaya yazlığa gittik kimsede şikayet etmedi konforundan. Bence bi bakın derim kesinlikle üzmez.
Kredi ile araç almak kenardaki para ile araç almaktan bence çok daha mantıklı çünkü var olmayan parayı kredi ile sağlayıp biraz zorlanarakta olsa ödeyerek hiç yoktan bir mal mülk var etmek demektir kenardaki paranızda cebinizde kalmış olur
Yani para biriktirip araç almak çok zordur çünkü kredi gibi mecbur ödemek zorunda olduğunuz bir durum yoksa kenarda para birikmiyor bi yere uçup gidiyor para
Burda önemli olan detay ödeyebilme gücünü iyi ayarlamak bu dengeyi sağlayabilirseniz mantıken paranıza para katmış olursunuz ama denge bozulursa herşey alt üst olur riski iyi değerlendirmek gerekir.
Faiz mi ? e yani paraya para katarken yardımı faizsiz olarak bu devirde insana babası bile yapmaz olacaka tabikide oda..
Bence kredi olayı doğru kullanımda çok mantıklı yani rahatlıkla ödendiğinde. Diyelim ki elinizde 20.000tl var 30.000tl kredi çekip 50.000 tl lik bir araç aldınız. Borcunuz bittiği zaman elinizde 50.000tl sermaye olacak. Yani sermayenizi artırmış olacaksınız![]()
kredi & faiz olayından uzak durmanızı tavsiye ederim
faiz denen illet bulaştığı işin, malın, ticaretin bereketini bitirir
Geçin bu hurafeleri. Bu dünyada, hele bu ülkede faize hiç bulaşmadan yaşayabilen var mı? Varsa tanışalım o babayiğitle.
Bankalarla çalışmak iyidir. Bilinçli çalışırsan, cebinde olmayan parayı savurmazsan gayet faydalıdır banka.
*Elde araç varken elzem olmayan şeyler için borçlanılmasına ben de karşıyım. Önceki sayfalarda izahını yaptım ayrıntılı olarak.
Pardon, tamam ,hemen geçiyorum bu hurafeyi
ben bunu bunu 4,0 milyon dolarlık kredi ile iş yapan biri olarak yazdım, bugün işim hala devam ediyor, ama kredi ödemelerini inşallah bitirdiğimde bir daha bulaşmak istemiyorum
bunun büyüğü de küçüğü mantıklısı da mantıksızı da aynıdır
eskiden ben de kendimi, ''ben faizi alan değil verenim'' diye rahatlatırdım, ama öyle değil iş
tabi bunlar çok derin detaylı mevzular
nasibi olan elbet anlar
suan hatri sayilir daire dukkandan kira aliyoruz uzun suredir boyle ,sadece birinin kiracisiyla sorun cikti kac senedir biktik artik onuda uyguna diye hemen krediyle almistik belki tesaduftur ama bu konuda bende katiliyorum cok dikkat etmesemde cogu dini konuya bu konuda hassasim artik
kendinizle çelişiyorsunuz , madem faiz bereketi bitiriyor 4 milyon doları nasıl ödüyorsunuz ?
kapitalist düzende faize bulaşmayan kimse yoktur. en basiti faturanızı 1-2 gün geç ödediğinizde gecikme faizi ödüyorsunuz.
konu sahibi ortalarda görünmese de bu ülkede yarınımız meçhulken krediye bulaşıp kazanmadığın 4-5 yıllık parayı krediye bağlamak büyük cesaret.
bende allaha şükür kira derdim yok diye kredi çekip değiştirdim arabayı ama çocuk yok ve izmirde yaşıyorum 50bin olmasada daha düşük meblalarda çekilebilir
Romeo <3 Giulietta
Bunlar dini idrak edememiş sözde din alimlerinin laflarıdır. İtimat etmeyiniz. Kendileri bankaları ve kapitalın tüm olanaklarını kullanır. Ama başkalarına ahkam keserler faiz haram diye.
Mevcut dünya düzeninde çekene de ödeyene de helal olsun.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)