User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Km`ye Bakan Yanılır Arkadaş

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    164kda yetkili servis bakimli arac aldim bakimlarinin tam yapildigina emin olarak 244kda sattim eksiksiz bakim yaparak. Ne gram yag eksiktmesi vard ne turbo isligi ne gucten dusmesi satarken de motoru dinamometrede 83hp cikti stock 80ken sadece kat iptali vardi arabada. AMA bir daha bu kadar yuksek kmde araba alir miyim ? Toplayacagim araba olmadan almam kesinlikle. Motorundan kesinlikle degil fakat trimler dosemeler alt takim km ne kadar yuksekse o kadar yipranmis oluyor. Araba diri hissettirmiyor cogu zaman bu yuzden almam.

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CemBerk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özellikle dizellerdeki kilometre olayına takılanları anlamıyorum. Dizel alıyoruz ki kilometre yapalım. Adama 2006 model araç 200 binde diyorum oouuv çokmuş diyor. Sonra sence dizel araba senede kaç kilometre yapar diyorum, 20 bin yapar diyor ulan salak hesapla bakalım kaça denk geliyor diyorum doğru ama çok diyor.

Birde kasası temiz olsuncular var tanıdığım gitti boyasız diye clio'ya 2-3 bin fazla verdi şimdi yağ yakıyor aracı.

Aracı alırken motora bakarsın dizelse üfleme duman atmaya, benzinliyse kompresyona kasaya takılmadan alırsın geçersin.
    Alıntı EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben takılıyorum, bende dizel kullanıyorum 165k ya yaklaştım. Kimse demiyor ki niye gezdin bu kadar. Sadece benzine göre daha fazla özen istediği için, daha fazla yıprandığı için; yüksek kmlere kadar özen gösterildi mi gösterilmedi mi bilemiyosun bu yüzden riskli buluyorum. Yüksek km'li dizel alacaksam açabileceği masrafları kurtarabileceği bir rakamı olması gerektiğini düşünüyorum.
    Ek olarak yüksekten kastım 300k üstü km ler.
    Superb

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de yükseği geçtim 2017 10.000de olsa bile alırken en ufak detayına kadar baktırmak lazım

Adam 0 km 320i alıyor pahalı diye bakıma götürmüyor

Kullanma prensipleri desen bir haber

Ondan sonra araç 15.000 de hatasız boyasız ilana çıkıyor

Ee kime güvenelim?

Sürekli çalıştığımız galeri olmazsa veya direk araç sahibini tanımazsam şahsen araç almıyorum .

Harici durumlarda ise dediğim gibi noktasına kadar araştırıyorum

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşük km ya da yüksek km. Araçların geçmişini bilemeyiz çoğu zaman. Mesela geçen bi adam geldi,sanayide 100 dükkan var 50si motorcu diyelim. (100 dükkan gerçek) adam hepsini gezip fiyat aldı ve en ucuz yağı buldu. Sonra en ucuz işçiliği ve filtreleri de. Sabah 9 da görmüşler adamı gezerken,öğlen 3 tü aracı bi dükkana soktu araba 45bin km olmuş (1.3 linea e5) sadece 1 kez yağı değişmiş o da 10 bin kmde. Araba şuan 2012 ve 45 bin civarlarında. O motorun içini düşünebiliyor musunuz? Zeytinyağı kıvamında motor yağı kullanıldı o araçta .
    Bende bi Doblo 1.6 vardı 250 bin km deydi,sorunsuzdu kesinlikle.
    Geçen bi müşterimize komple motor getirdik sıfır şekilde (1.6 doblo) eski motoru 500 bin kmde idi ve bloktan su kaçırmaya başladı (dobloların bazı serilerinde vardır) ve eski motorunu açtığımızda gömleklerde çizik dahi yoktu
    Dediğim gibi geçmişini çok çok iyi bilmek lazım ki o da imkansız..

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 bin km de 2010-2011 vw herhangi bi dsg araç alın hiç vites degismemiş göreyim sizi pimi çekilmiş el bombası gibi

direk yara açar km önemli

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam yeri gelmişken sormak istiyorum ;

Bu kasa Volvodan hep almak istemişimdir ama ne hikmetse hiç kısmet olmadı derken bu ilana denk geldim, km hariç her şey tamam gibi ...

Tabi görmeden konuşuyorum detaylı bakmak lazım velhasıl 420.000 km de 2.0 T S60 alınır mı ?

Buyrun ilan, sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Bu arada hep km düşürene alışığım ama yükseltene ilk defa denk geliyorum ...
    Şu piyasada bomboş Ae101 EK civic bora mora alacağıma 30bine bunu alır binerim. Nebçim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biz araçtaki km olayını sadece motorla değerlendirdiğimiz için oluyor bütün bunlar... oysa ki kronik hastalığı olmayan bir motor, bakımları zamanında ve doğru şekilde yapılırsa 300-400-500 hatta belki 800bin km bile götürür... fakat bu süre zarfında bakımla halledilemeyecek, değişmesi gereken de bir sürü parça oluyor, ön takım, porya bilyeleri, viraj demirleri bile ömürlü parça... ayrıca klima bakımları zamanında yapılmalı, bütün rulmanlar zamanında değişmeli, kayışlar ihmal edilmemeli... ayrıca aracımız devamlı temiz durmalı, güneş altında kalmamasına dikkat edilmeli, yoksa göğsü 10 parçaya bölünmüş her yeri sararmış içi leş gibi kokan, elektrik aksamları çalışmayan bir araç olur... günümüzde motor yenilemenin bir zararı yok ki öyle astronomik rakamlar da çıkmıyor ama şasideki problemler, pas korozyon, iç mekan, kazası değişeni vs çok daha önemli...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sabah 300 küsür binde olan beyaz yj plakalı 106 yı gördükten sonra yüksek km ye takılmama kararı aldım.Maşallah 41 kere.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emaneten a4 kullanıyorum.Motor bitik diye verdiler.Şu an 315 binde.Yağ koydum,fıtı fıtı takılıyoruz.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz araçtaki km olayını sadece motorla değerlendirdiğimiz için oluyor bütün bunlar... oysa ki kronik hastalığı olmayan bir motor, bakımları zamanında ve doğru şekilde yapılırsa 300-400-500 hatta belki 800bin km bile götürür... fakat bu süre zarfında bakımla halledilemeyecek, değişmesi gereken de bir sürü parça oluyor, ön takım, porya bilyeleri, viraj demirleri bile ömürlü parça... ayrıca klima bakımları zamanında yapılmalı, bütün rulmanlar zamanında değişmeli, kayışlar ihmal edilmemeli... ayrıca aracımız devamlı temiz durmalı, güneş altında kalmamasına dikkat edilmeli, yoksa göğsü 10 parçaya bölünmüş her yeri sararmış içi leş gibi kokan, elektrik aksamları çalışmayan bir araç olur... günümüzde motor yenilemenin bir zararı yok ki öyle astronomik rakamlar da çıkmıyor ama şasideki problemler, pas korozyon, iç mekan, kazası değişeni vs çok daha önemli...
    Hocam katılıyorum.
    Beğenmediğimiz Albea, Linea 600-700k da üst kapak açıyor takside.
    Tabi taksi bu her yeri deforme oluyor sizin anlattığınız gibi.
    Fakat tek kullanıcıdan uzun yıllar kullanılmış bir araçta takılmamak gerekir.

Biz hem eski olsun hem kullanılmamış olsun sahibi bize saklasın istiyoruz.
    Sahibinden de 350-500k arasını filtreleyince araba kalmıyor sitede.
    Nerde bu şirket araçları, nerede bu uzun yollarda kullanılan araçlar.

20-25 yaşında araç da 200k da 5-10 yaşında araçlarda 200k da.
    20 yaşında aracı 150k da alıp 60k sonra motor yapıyorlar.
    Ondan sonra bak gördün mü 200k da motor bitiyor deniliyor.
    Aslında araç 400kdan düşürme.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008de sıfır aldığımız caravelle 300bin km ye geldi 7-8 bin liralık bakım masrafı kadranda yapılmasına rağmen bi türlü sönmeyen arıza ışığı, oto.kapının sürekli bozulması vs gibi sorunlar çıkardı temiz baktığımız halde. sattık kurtulduk. masraf açmasın bana derseniz insanların yaklaşımı doğru.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek km olayı sıkıntı açıyor Türkiye'de çünkü insanlar arabalarına bakmıyorlar. Kendim 268.000 km'de 2001 corsa c 1.2 aldım. İlk sahibi hep uzun yol yapmış. 3. sahibi tanıdığımdı. Tüm bakımlarını orjinal parçalar ile yapmış. Aldığım gibi LPG taktım. 7000-8000 km de bir filtreler yağ sıvı bakımlarını yapıyorum. Her parçası orjinal gm. 190 küsür bin de motor yapmışlar. Valla aracım saat gibi. Kaportada diri ön tampon değişik. Bakarsan bağ olur bakmazsan ... olur derim ben. Görenler 100.000 de mi diyorlar. Ömür boyu binerim ben bu arabaya.

Adam 100.000 lik araba alıyor, filtreleri çin malı koyuyor, bakıma gitmiyor. E en kaliteli araba bile pes eder zamanla.

Saygılarımla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Km'ye tersten bakıyorum.
    Dizel araç alacaksam ve yaşına göre en az 25 bin km benzinli de ise en az 10 bin km yapması lazım. Yani araç dizel ve 3 yaşındaysa minimum 75K Km olması lazım, Benzinli araç ise minimum 30 k km olması lazım.
    KM Takıntısı yapan adamlarla,eskiden atari commador falan oynarken adaptör çok ısındı diyen adamlar aynı nesildedir. Hİç 5,6 yaşında 30-40 bin kmde araba almışlar mı acaba? 1 Haftaya baskı balata, 1 haftaya triger değiştirilmesi gereken.
    Trim konusuna gelirsek, 240 binlerde opel astram vardı, görenler hala 70-75 bin km mi bu derlerdi. Şirkette 85 binde clio 4 ler var, içlerinin durumu içler acısı. Kendi arabam 110 bin kmye geliyor, trim sesi bile yok. Yüksek kmden bakımlı ve içi temiz olduktan sonra korkmak gerçekten saçmalık eğer ki ticaret yapmıyorsanız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de yol ve iklim durumu belli. Bu yüksek km'ler kapalı garajlarda yapılmadıysa eğer 1000 tanesinden 1 tanesi iyi ancak çıkar.

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gene Fatih gene araba piyasası hakkında bi konu bu arada ben 19tdi arabayı 380binde aldım. çokda önemli değil. o paraya ancak 10 yaş küçük civic 1.5ex vardı. vel hasıl kelam. km falan diyip piyasayı yükseltme şimdi. bence 350binden sonra hurdaya ayrılması lazım arabaların. özellikle hacimli konforlu dizeller 4de 1 fiyata düşmesi lazım. bol donanımlı
    turbocuk istiyoruz

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km önemli degil fiyat önemli

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya uyumlu bi video.Ne diyosunuz sizce mümkün mü rektifeyesiz lpg ile 1M ?
    Hyundai Accent ile 1.000.000 km - YouTube

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alın size efsane corolla..
    1998 Toyota Corolla vs 2015 Toyota Corolla (Auris) - Crash Test - YouTube
    Aynı şekilde Honda veya diyer araçlardada sonuç aynı olacaktır.
    Ya metal yorgunluğu var yada yeni teknoloji çok iyi.
    Yeni yenidır.
    Bu arada bende 2000 model birde 2004 model araba kullanıyorum yanlış anlasilmasin.

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alın size efsane corolla..
    1998 Toyota Corolla vs 2015 Toyota Corolla (Auris) - Crash Test - YouTube
    Aynı şekilde Honda veya diyer araçlardada sonuç aynı olacaktır.
    Ya metal yorgunluğu var yada yeni teknoloji çok iyi.
    Yeni yenidır.
    Bu arada bende 2000 model birde 2004 model araba kullanıyorum yanlış anlasilmasin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler