Eğitim:Teog geldi-gitti=yerine ne geldi belirsiz.İlk okulda el yazısı zorunlu oldu sonra vazgeçilip bu yıl yine eskiye dönüldü.
Sağlık:Kamu hastaneleri birliği genel sekreterlikleri kuruldu.Başhekim üstene Su ürünleri vb bölümler mezunu hastane yöneticileri atandı-Şimdi tekrar vazgeçilip eskiye dönüyormuş gibi yapılıp il sağlık müdürlüklerine bağlandı.Anlatması bile karışık
Ulaşımda da 3.Köprüyle Osmangazi köprüsünü sökerlerse hiç Şaşırmam
Beyinler yansın diye yapılıyor ben öyle anladım
zaten olmayan zammı yapacağız deyip şimdi de geri çekeceğiz diyorlar , resmen milletin gazını alıyorlar psikolojik olarak. Şimdi bir güzel geçirecekler %20 zammı , herkes diyecek ki oh be %40 girmedi ne mutlu bize. Nitelikli dolandırıcılıktan başka bir şey değil bu.
.
köprü geçiş rakamları açıklanmış
Köprü yabdı
8 milyon aracın maliyeti 'cepten': Osmangazi'den 'garanti'nin yarısı gecmedi - Diken
indi deriz cıktı deriz yanlıs dogru yok o olcak bu olmucak mılletı salak eder laaaakk diye dibine kadar...
derken onlar bunu konusur aradan gecenlerıde gormezler mıssler gıbı 17katrılyon dolarıda katlarız mıss mıss
arabam olmadıgına uzulsemmı sevınsemmı? mıllet ıste ne guzel fakırlestırılıyor olmayan paralarla...
bu aralarda bısıklet tır kosu dur mıllet pek bı meraklı farkındamısınız ?
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Bu köprüler için ödenen paranın haddi hesabı yok böyle hizmet böyle soygun olmaz olsun dedik en başta halen söylüyoruz
Devlet yapan firmayla araç başına 35$+kdv geçiş ücreti olarak anlaşma yaptı yetmedi günde 40 bin araç kesin geçecek dedi garanti verdi yetmedi geçmezse eksik kalanını ben vericem dedi yetmedi fiyatları düşürdü aradaki fiyat farkını yine devlet ödedi
Öyle bir hizmet ki !! geçen para veriyor geçen için devlet de para veriyor geçmeyen için devlet yine para veriyor
Ee noluyor böyle böyle paralar akıp gidiyor sonra para yok daya millete vergiyi gitsin..
Ek olarak , normalde haberlerde pek bahsedilmemiş ama 35usd+kdv araç başı geçiş ücreti var bu köprünün.
O fiyattan geçiş olmadığı için önce 89 TL ye düşürdüler , sübvanse ettiler yani rakamı. O da olmadı 65 TL ye düşürdüler. Buna rağmen geçiş sayıları garanti edilenin yarısından az.
Yani buradaki zararı hesaplamak için taahhüt edilen araç geçiş adedini 35 usd+ kdv ile çarpıp , 1 senede gerçekte geçen araçlardan tahsil edilen rakamdan düşmemiz gerekiyor.
Yani haberedeki verilere göre şöyle oluyor , yanlışsam düzeltin ,
Taahhüt edilen yıllık adet 14 milyon 600 bin eşdeğer oto = 14600000 * 35 usd+ kdv = 602980000 usd = (3,55 usd kur) =2140579000 ( 2 milyar yüzkırk milyon)
Gerçekte geçen araç sayısı 6 milyon 160 bin = 6160000 * 70 TL ( 65 tl ama 70 diyelim , ilk aylar 89 TL idi ) = 431200000 ( dörtyüzotuzbir milyon )
Sonuç olarak ilk sene yuvarlak hesap 1 milyar 700 milyon cepten ödeme var.
unutmadan , İDO nun abd li ortağı da dava açtı, hem TR de hem USA da mahkeme - dava sürüyor. Bildiğiniz üzere köprü yapılırken ido satılmıştı konsorsiyum firmaya ve köprü ücretleri de 35 usd + kdv olarak belirlendiğinden ido köprüye rağmen karlı bir yatırım olarak görüldü şirketlerce ve satışı yapıldı. Sonra baktılar köprüden geçiş hiç yok , direk indirime gittiler zararı azaltmak için ama bu ido ile yapılan anlaşma şartlarına açıkça aykırı. Belli bir süre sonra ido davalarından doğacak sağlam bir tazminatı da köprü masrafına eklemek gerekir.
Hayır. Sanırım sen yanlış yazdın
Gelir Vergisi Tarifesi 2017 | Gelir İdaresi Başkanlığı
Okumadan imzalamam.....
Erdoğan: Yastığın altında veya kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz - Sputnik Turkiye
Yastık altındaki altınlara göz diktiler şimdi de. Yastığı kontrol ettim, Allahtan bişey çıkmadı.
Devletin kasasından bir kuruş harcamadan köprü yaptık dediğinde vandaki adam hulooooooo diye bağırıyordu şimdi içlerinde daha kalın hissederek bağırabilirler arabası olmayan vatandaş bile bu köprülerin parasını ödeyecek hemde yıllarca. 1 milyar usd maliyetli köprü için uzun vadede 10 milyar dolar ödemek çok sağlam bir ticari zeka gerektirir herhalde
Köprü açılışında
"köprü yapmışlar looo" diye fotoğraf çektirmeye gidip, köprü üzerini adım atmaya yer bırakmayacak derecede dolduran çomar takımı nerede?
Köprü yapılırken bin defa "taahhüt edilen araç sayısının yarısı geçmez" dediğimizde bize itiraz eden çok bilmiş görünümlü ama bir b0k bilmeyenler nerede?
Kasadan para harcamadan köprü yaptık diye ahkam kesen beyinsizler bu yıl geçmeyen araçlar için ödenen 1.7 Milyar'ın nereden çıktığını açıklayabilecek mi?
Hayatınız goy goy lan..
Konu Evrenoz tarafından (03-10-2017 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.
Yeni kaynak yaratma çabası başladı ,yastık altı altınları verin bono ve tahvil alın dendi ,yani durum sanılandan çok daha vahim
Cumhurbaşkanı’ndan 3 bin 500 tonluk cağrı – Sozcu Gazetesi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)